Számos parlamenti képviselő messze kétszázezer forint felett tankol egy-egy hónapban a benzinkártyák kiosztása óta – írja a Blikk.

A nyári szabadságok idején sem mennek kevesebbet, tavaly augusztusban például 110 honatya több mint 9 millió forintért tankolt a személyre szóló benzinkártyával – derült ki az Országgyűlés havonkénti benzinkártya-nyilvántartásából, amelyet megküldtek a Blikknek.

A nyári rekorder Ágh Péter (Fidesz) 237 ezer forintot költött benzinre tavaly augusztusban, pedig ez idő alatt a parlament nem ülésezett.

Ágh Péter a lapnak elmondta, Vas megyei választókerületéhez Budapesttől több száz kilométerre 70 falu és 7 város tartozik. A településekről érkező meghívásoknak minden esetben igyekszik eleget tenni és tagja a törvényalkotási bizottságnak is, amely hetente több alkalommal is ülésezik, és emiatt fővárosi jelenlétre van szükség. Szerinte ez nem is minden, hiszen saját pénzéből még 40-50 ezer forintot költ üzemanyagra, hogy mindenhol megjelenhessen.

Az abszolút tankolási csúcstartó Tilki Attila (Fidesz), ő például 2014 decemberében 291 ezer forintért tankolt. A lap kiszámolta, hogy ez 360 forintos benzinárral és 8 literes átlagfogyasztással számolva mintegy tízezer kilométeres futást jelent egy hónap alatt.

203 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
MIért is ?? Egyáltalán mi az,,hogy nyári szünet,""politikusoknak "" ??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
MIért is ?? Egyáltalán mi az,,hogy nyári szünet,""politikusoknak "" ??
1magyar
@Clavigo: Ezek azt hiszik, hogy azért lettek megválasztva, hogy minket nyúzzanak és luxusban éljenek a pénzünkön.
Ezt a téves felfogást meg kellene sürgősen változtatni, mert tényleg rabszolga társadalom lesz.
bakegya
Az ingyen levegőt se szolgálták meg!!!
Yoda69
A magyar ember meg szotlanul turi hogy szetlopjak az orszagot a politikusok (fideszesek foleg) aztan meg a kepebe is rohognek. Meddig?
adrenalink
Nehogy már saját pénzből kelljen utazni, hogy ki tudja pihenni a parlamenti ülések okozta fáradalmakat...
simmering73
A magyar politikusnál nincs vidámabb ember a világon. A nap 24 órájában röhögnek, hogy minden aljasságot megtehetnek, ez a birka nép békésen tűri.
Bercifiu
Tilki minden munkanapon 400 km, vezetett. És mikor volt a parlamentben, no meg a választóknál? Szerintem nagy a család, sok az autó, így könnyen elfogy a pénz a rohadékoknak.
sokanvagyunk
El tudom képzelni sokukról, akkor is ennyit tankolnának ha nem kártyára kapnák - csak fizetés nélkül távoznának...
Grafix69
Otthon meg a fia kérdi apa van benzined ? Persze fiam ott a slag a garázsban de ne szívd át az egészet mert anyáddal megyünk velneszre szombaton és nem szeretnék megint tankolni mert már 270.000 ft -ért töltöttem a verdába.
Január
...és adóznak utána? Nyilván magán célra használják az autót... szabadságon vannak. Más rendes embernek minden után adót kell fizetnie.
A világ jobb felén pl. Svédországban még szolgálati autó sem jár a minisztereknek. Valami hasonlót itt is be kellene vezetni, de ahhoz önmérséklet kellene.
Ezek a mi politikusaink első generációs urak, s az a legrosszabb, mert fél, hogy elszegényedik.
nemjoezigy
Ezek úgy aljasak ahogy vannak!
Az ellenzék sem kivétel, a saját zseb a lényeg és nem közösség, a munka, Ha tudják egyáltalán, hogy ez a szó mit jelent, (persze a saját számukra gondolom, mert, hogy mást tudnak dolgoztatni az biztos. A legújabb találmányuk az el simon félék támogatása ingyen közmunkásokkal)
Kíváncsi lennék a szandokán, a farkas, meg a többi fides bérenc véleményére, amivel megvédik, kimagyarázzák ezeknek a férgeknek a tetteiket!
volvós
Nyáriszünet, téliszünet, tavasziszünet, ösziszünet...ingyen benzin.
Közben a Kozma utcai BV-ben is ingyen ebéd ???
Clavigo
@volvós: Ha ez a csürhe odakerül,,,önköltséges lesz.
human
Ágh Péternek 10 000 km-t sikerült 1 hónapban menni? Persze, ha kiutazott Spanyolországba és Madridban jött rá, hogy elfelejtette elzárni a gázt otthon, akkor az oda-vissza utakkal hihető.
Hellcat
A pofátlanságnak nincs határa a fideszben...
Mobil123
Hát mivel személyhasználatra van náluk az autó így azzal mennek nyaralni is (és nyilván nem a Balatonhoz mennek )
KERKA
Azt mondja a renitens képviselő, hogy nyáron is járja a hozzá tartozó falvakat.
Ha begyűjtés céljából, akkor elhiszem. Egy kis gyümölcs, néhány kacsa, liba, halastó, mangalica termékek, nem kell a rizsa, tudjuk hogy megy ez.:))
Néhány képviselőnek a VIR szigetek is a körzetéhez tartozik. Sőt még Dubrovnik is:))
szandokan
@simmering73: Te is a birka nép közé tartozol ezek szerint, mert ugyanúgy tűrsz. Fogj fegyvert, ne a szád járjon csak...
szandokan
A nyári szünet a nyaralások ideje, már hogyne menne többet az ember, ráadásul olyankor a család is jön, sok a plusz kiadás...
Clavigo
A ""keményen dolgozó kisembernek "" nincsenek ilyen problémái.Örül,hogy létezik.Kib@ccott vérszopó csürhe.
adrenalink
@szandokan: 11:55-re Ennek fedezésére való a fizetése. Nehogy már a családi kiruccanásokat is mi fizessük!
szandokan
@Clavigo: A "keményen dolgozó kisemberek" végett már vagy tíz olyan szállodában nem tudtam helyet foglalni, ahová menni akarunk az idén. A fene enné meg ezt a nagy szegénységet...
Vizual
Én megértem. Ezeket a benzinárakat már ők sem tudják fizetni. Amúgy azt mondják, hogy Kádár minden reggel a közeli KÖZÉRT-n vetette meg a párizsis szendvicsét a titkárnőjével. De mindig oda adta a pénzt. Mert személyi kultuszt lehet úgy is csinálni.
Clavigo
@szandokan: Örülök,,hogy így látod. Talán nem a száddal kellene nézni,,,és nem úgy tájékozódni,,mint egy kiszántott egér.De ok...legyél elfogult. Azért hallkan megkérdem,,nem sok egy kicsit a havi 2 kiló,,csak benzinre ? Nyári szünetben ??
Freewolf
A képviselő szabadságon is képviselő! Ki tudja még milyen kötelezettségei vannak! Ezért kapják a pénzüket!
nyanya001
Ezek akkor is kilopják a szemedet ha a parlamentben
gombot nyomogatnak és akkor is ha nyári szünet van a parlamentben !
Ezt nevezik törvényesített lopásnak !
Aki Én
@szandokan: Apropó benzin. Feltűnt, hogy szépen lassan visszamászott 400,- közelébe? Ma az átlagár 392,-, ami azt jelenti, hogy van ahol 400,. fölött van. Nem rég a fidesz volt az isten, amiért olcsóbb lett a benzin, pedig nem az ő érdemük volt. Az a fidesz, aki kormányra kerülés után azonnal megemelte a jövedéki adót, miközben kampányban a csökkentését követelték. Emlékszel? És most a komplett pereputtynak is mi fizetjük. Most akkor mi van?
szandokan
@Freewolf: Ahogy mondod. A nejem is kapja a fizetését pedagógusként a nyári szünetben, ahogy mindenki más.
szandokan
@Aki Én: @Clavigo: Heteken keresztül lehetne ezen zsörtölődni,de nincs értelme. A politikusok az emberekből élnek mindenhol a világon. A benzin ára meg most sem eget rengető, majd akkor mondom, hogy sok, amikor az összes népautó is eltűnik az utakról, vagy a bevásárlóközpontok elől. Egyelőre azonban ez nem így van, egy kisvároson lassabban lehet átjutni, mint odáig.
simmering73
@szandokan: Természetesen. Én is a birkák között vagyok (még). De tudomásom szerint van egy régi megállapodásunk. Nem szólítjuk meg egymást. Jó lenne, ha ehhez tartanád magad.
adrenalink
@szandokan: 12:15-re Akkor nem értem a 11:55-ös hsz-ed. Egyetértesz a nyári ingyenbenzinnel vagy sem?
Más! Miből gondolod, hogy magyarokkal vannak tele a szállodák? Egyébként meg sok helyen kapnak a dolgozók utalványt, amit "lenyaralhatnak".
Freewolf
@szandokan: Arról ne is beszéljünk, hogy gyakran szabadsága alatt is meghívják avatókra, vagy beszédet mondani. A képviselő még szabadságon is képviselő!
Aki Én
@szandokan: 13:48 Itt nem a fizetésről van szó. Ezt sem értitek... A nejednek nem fizetik az abszolút irreális üzemanyag fogyasztását közpénzből (2-300 ezer forint!!!). Vágod???
Freewolf
Viszont Szandi neje nem megy politikai okból annyit, mint egy képviselő, akinek ez a dolga!
Aki Én
@szandokan: @Freewolf: Tényleg nem értem miért foglalkozunk két ilyen ostoba, demagóg pöccsel. Olyan egyszerű dolgokat nem vagytok képesek felfogni, hogy az már felháborító és vérlázító az undoron túl. Csak ebben a posztban igen jól ábrázoljátok a sötét idiótát. Pfff...
Freewolf
@Aki Én: Tudod ez a "sötét idióta", ahogy neveztél, nem sérteget azért, mert nem egyezik a véleményed vele!
Olyan szépen jönnek elő liberálisék aljas, gusztustalan vonásai! A következő az lesz, hogy liberálisan a más véleményen levőket meg kell semmisíteni! Goebbels doktor kiváló tanítványai liberálisék!
Aki Én
@Freewolf: 10.000 km-t, ülésszünetben? Normális vagy ember???
Freewolf
@Aki Én: Menj el a fogadónapjára és faggasd ki! Biztosan tájékoztat, merre járt! :-))))))))))
A kérdés csak az lehet, hogy ez törvényes- e? Mint tudjuk, törvényes! Egyéb? :-)))))))
Aki Én
@Freewolf: 15:15 Itt már nem vélemény különbségről, hanem tudatos megtévesztésről és hazudozásról van szó, ami iszonyatos károkat okoz az országnak. Ha reggel úgy ébrednél, hogy felfogod mit teszel, levetnéd megad a szakadékba. Szégyen ez a fajta ostobaság. Az emberi butaság határtalan.
Aki Én
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
@Aki Én: Te beszélsz a szégyenről és a butaságról? :-DDDDDDDDDDDDD
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Aki Én
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Freewolf
Nem világos előttem, miért éreznek egyesek késztetést, hogy bunkó paraszt módon kommunikáljanak?
Aki Én
@Freewolf: 15:29 Jogállamban a képviselő lopja a közpénzt? Jogállamban az ilyet védelmezi és butaságokkal magyarázza a hívő? Jogállamban nem háborodunk fel azon, ha a képviselő 10.00 km-t hazudva SZÁZEZREKET lop el pluszba? Jogállamban nincs az a szarság, amin felháborodnál? Jogállamban az egyik hívő azt mondja, hogy szabadságon többet autóznak a képviselők, a másik azt mondja, hogy dolgozik az ülésszünetben is? És ez a két lúzer még nyalogatja is egymás seggét?
Láttál mostanában parlamenti közvetítést? Üres a terem. Ezek autóznak értünk nyáron 10.000 km-t? Te komolyan mondod ezeket a világraszóló butaságokat? Hát a komplett fidesz az ilyen egysíkú seggfejeken röhög, mert neked köszönhetik, hogy lophatnak tőlünk, és te még önként, kéretlenül meg is véded őket.
Freewolf
@Aki Én: Akkor kérlek, oszd meg velünk az információidat, hogy mivel is foglalkoznak a képviselők! Ne a feltételezésidet, hanem a tényeket! Sorolhatod, várom!
Aki Én
@Freewolf: 15:32 Mert bosszantja őket a felettébb káros, világraszóló ostobaság nagyfokú alaptalan, demagóg okoskodással.
kata53
@Freewolf: A képviselők azzal foglalkoznak, hogy a magyar emberekről hogyan tudnának minden bőrt lenyúzni, hogyan csináljanak belőlük rabszolgát, hogyan szívják el az utolsó csepp vérüket. Ők nyári szünetben is több százezer Ft -t furikáznak el, nekem meg a 67.830.-Ft-os nyugdíjamra nem adják meg a közgyógyellátást. 4. stádiumban lévő rákos beteg vagyok.
nyanya001
Amikor Szijjártó még nem tudta, hogy évtizedekre akarja befagyasztani a saját fizetését

Az Internet nem felejt; olyannyira nem, hogy néha már az emlékezet emlékezeteként is funkcionál. Az Örülünk, Vincent? blog például rábukkant a szerkesztőségünkben amúgy senki által nem ismert Civil Hirlap 2010-es számára, ami rábukkant Szijjártó Péter 2007-es kezdeményezésére:

Az euró bevezetéséig fagyasszák be a parlamenti képviselők fizetését!
index.hu/mindekozben/poszt/2015/06/17/az_internet_nem_felejt/
Toby
" Szerinte ez nem is minden, hiszen saját pénzéből még 40-50 ezer forintot költ üzemanyagra, hogy mindenhol megjelenhessen."

Hát ezt nem kellett volna, ez qrwa erős volt, gondolom, a nem létező sajátköltséget meg elszámoltatja, ahogy az szokás Parazitisztánban !
szandokan
@simmering73: Te pedig ne utalj rám soha egyetlen hozzászólásodnál sem. Te pedig ehhez tartsd magad.
szandokan
@Aki Én: Ha én pöcs vagyok, akkor te egy nagy f...sz. Minden kormány esetében járt eddig is a költségtérítés, évszaktól függetlenül. Miért nem lehet ezt elfogadni végre? Ha másik kormány lesz, az is a nép pénzéből fog majd élni, autókázni.
szandokan
@nemjoezigy: Ne bérencezzél légy szíves, mert nemjóezígy...
szandokan
@Freewolf: Aki bunkó paraszt, az hogy kommunikáljon máshogy?
szandokan
@Aki Én: Jól mondja Freewolf, a nejemnek nincsenek az országot érintő üzleti útjai.
Mézike
@Freewolf: @szandokan: A svédek nem kapnak semmit. Svédország pedig jobban megengedhetné magának...
szandokan
@Mézike: Kivételek mindig vannak. Náluk valóban így van.
nemjoezigy
@Freewolf: Na látod itt lenne jó ha képviselők is olvasnák a propit, hogy meg tudják "védeni" magukat.
Szerintem is közelebb van a valósághoz @Aki Én véleménye.
Aljasság amit csinálnak, kontroll nélkül megszavaznak maguknak mindent és még annál is többet érvényesítenek (hogy finoman fogalmazzak)
Tehát rajtuk (képviselőkön) kívül a gazdagok azok akik a szabadságuk alatt is élhetnek előjogaikkal!
A keményen dolgozó kisemberek (az elnevezés a kormány találmánya) rabszolgaként dolgoznak a megélhetésükért!
jancsipapa
@Mézike: Csak a fizetésüket . És tankoljon ( éttermezzen ,ruházkodjon ,szextúrázzon ) belőle
nemjoezigy
@szandokan:ma, 17:14-hez
Milyen hozzáállás, az hogy az előző kormányok is csaltak, loptak, hazudtak, ezért a mostani kormánynak is joga van hozzá?!
Szerintem aki így vélekedik az alapjaiban aljas, szociálisan érzéketlen, tehát bérenc (ma, 17:15), vagy fidesskdnp-s.
szandokan
@nemjoezigy: Igen, szociálisan érzéketlen vagyok, de ez az évek során alakult így. Tudod, én még soha senkinek nem akartam rosszat, senkit nem bántottam, senkinek a tulajdonát nem akartam elvenni, munkahelyeket teremtettem, nem gyűlöltem a szegény embereket, ami fordítottan már nem teljesen igaz. Árad a gyűlölet belőletek, ez a szegények sajátja, pedig sok esetben a saját háza táján kellene mindenkinek körülnéznie első körben. Legutóbb valaki szándékosan nekitolta a bevásárlókocsiját az autómnak, a kamera mindent rögzített, szerinted mennyire voltam empatikus vele utána? Nem én vagyok a gyűlölködő, ezt jobban teszed, ha megpróbálod felfogni, ami lehet, nehéz lesz számodra.
nyanya001
@nemjoezigy: Ilyen !
Nekik joguk van mindenhez, ráadásul nem sok lopást tudtak rábizonyítani
az előző kormányra, viszont nekik privilégium a lopás, csalás, hazugság, mutyi !
A véleményed 100 % igazság ! Bérencek , akik jól megélnek !
Clavigo
@szandokan: Bocs...de az Orbán-konda éljen meg Belőled,,meg azokból,,akik erre a csürhére szavaztak...Hadd ne fizessek havi 200 ezret benzinre egy takonyszáju Agh-rólszakadtnak.
szandokan
@Clavigo: Szerintem te nem fizetsz havi 200 ezret, ha meg igen, akkor ne panaszkodj ilyen bruttó mellett:-)
Clavigo
Bocs,,ember,hogy megszólítottalak.Felejts el...Ekkora aggyal ott kellene ülnöd a Fitymasz-kondában,,de a CÖF. vezérkarában mindenképpen.
qxy
Lényeg hogy mehessenek. Lehet hogy az anyukájukat is meg látogatják. mert ugye sokan szidják őket Vagyis az anyjukat is és a nép akaratának eleget kell tenni.
Fradigege
Ez mindig is így volt. Szép magas a honorárium+ingyen telcsi+ingyen laptop+ingyen autó(ingyen szervíz+üzemanyag)+kafetéria+lakhatási hozzájárulás+titkárság, aparátussal és státuszokkal+reprezentációs lóvé a titkárságra+repülő jegy szállodával és napi díjjal, ha külföldre megy. Mit vagytok kiakadva csak az üzemanyagon???
m.macskosz
@adrenalink: ma, 08:08
A képviselő nyáron is képviselő, ezért hetven falu, hét város sorsa-gondja az övé.

Én meg már megint majdnem elhittem, hogy tisztességesek...:)
szandokan
@Clavigo: Semmi gond, a kicsi agyammal azért alkottam egy és mást már az életben. Ha meg a poént nem vetted, arról nem én tehetek.
justhpeter
A napi 400 km vezetés valóban nehéz képviselői munka. Emelni kellene a fizetésüket.
szandokan
@justhpeter: Vezettél már annyit? Mert én igen, még többet is az üzleti útjaim során. Kezelni is kell a derekamat egy életen át.
Aki Én
@szandokan: 17:24 Nincs az a szar amit meg ne védenél. Az ostobaság netovábbja...
Ezek a szabadságuk alatt, augusztusban 10.000 km-t autóznak országos ügyekben? Normális vagy ember???
Arról nem beszélve, hogy kétszer annyian vannak, mint az előző kormányok, háromszor annyiba kerülnek. Döbbenet...
nemjoezigy
Az ilyen felemás értelmű és érzelmű írásra csak így darabokban van értelme válaszolni: írod az idézőjelben levőket:
"Igen, szociálisan érzéketlen vagyok,..." - Ezt tapasztaltuk az idők folyamán. Legfőbb tulajdonságod a gazdagság mellett és erre büszke is vagy. Akár a fidessesek, vagy a kdnpsek!
"Tudod, én még soha senkinek nem akartam rosszat, senkit nem bántottam,..." - Ezt sajnos a hozzászólásaid alapján nem tudom elhinni, mert süt belőled a rosszakarat, ami nem csak egyes személyeknek,- nekünk a párbeszédpartnereidnek szól, hanem az összes szegénynek, akit az általánosítással egyszerűen egy kelep alá veszel és lenézel!
"...munkahelyeket teremtettem,..." Lehet, hogy így van de nem tudom elhinni, de ha mégis, akkor az a kizsákmányolás érdekében történt, mint a hírhedt gazdagoknál, akik versenyeznek, hogy kinek lesz több pénze, minden áron. És azt Te is tudod, hogy ezek a gazdagságok nem az önként adott pénzből van, hanem az embereknek oda nem adott pénzből!
"Árad a gyűlölet belőletek, ez a szegények sajátja,..." - na előjött megint az általánosítás! Pedig nem kellene csodálkoznod, amikor az antall is megmondta, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni. Tudod, vagy tudhatnád, hogy az atrocitások csak válaszok a szegényeket ért sérelmekre. Addig örüljetek gazdagok, amíg csak a kocsijaitokat bántják egyesek!
Mikor értitek már meg, hogy ezt a rengeteg pénzt nem tudjátok élvezni, a saját és a szegények sírját ássátok a harácsolással!
Mit gondolsz ez a mostani népvándorlás, menekült hullám miért van?
Mert nagy a szegénység és nagy a gazdagság!
"...ezt jobban teszed, ha megpróbálod felfogni, ami lehet, nehéz lesz számodra." - nem kell aggódnod felfogtam és nem tudlak megérteni titeket gazdagokat, mert nem láttok tovább az orrotoknál.
Lehet, hogy csúnyább halálotok lesz mint a szegényeknek és azt is magatoknak köszönhetitek!
nemjoezigy
@szandokan: ma, 18:55-re a válasz az előző írás!
szandokan
@nemjoezigy: Csak sajnálni tudlak. Ha csak a negyedét megcsináltad volna annak, amit én, most nem lennének gondjaid az életben. Nem minden jól élő ember kizsákmányoló, meg harácsoló, tolvaj, de te ezt úgysem fogod megérteni, már csak azért sem, mert számodra természetes, ha egy vadidegen nekimegy a másik autójának. Tudod, ti ezért nem juttok előbbre sohasem, mert csak az irigység, meg mások hibáztatása. Saját porta, ugye tudod, mi az?
szandokan
@nemjoezigy: "meg mások hibáztatása jár a fejetekben" Lemaradt.
Desischado
Nekik ez is jár! Mármint szerintük. Magyarország jobban teljesít! Ebben biztos!
kukac50
Szegény képviselőknek ez jár, Magyarország jobban teljesít!
A minimálbéres fizetésekből levonnak 16%-ot adóra a megmaradt pénzen 27% az áfa mert vásárolni enni kell, az ilyen szegényeket azért adóztatják meg,hogy a politikusoknak jusson benzinre.
Aki Én
@szandokan: 00:07 Tévedsz! Nem kell az éhhalál szélén állni, hogy lássuk a maffia módszereket. Sőt, aki ott áll, az pont nem látja. Lehet utálni úgy egy inkorrekt, önérdekközpontú, hazug kormányt, hogy közben az egyén jól él. Sőt még akkor is, ha személy szerint hasznom van belőle. A kettő nem elválaszthatatlan. Kizárólag azt nézem mennyire hazugok, mit adnak, és mit vesznek el.
Clavigo
@Aki Én: ..".szandokannal " kommunikálni,,,,kb. mint sajtreszelővel reiszolni. Hagyj fel minden reménnyel.:)
lampa laz
Kerités helyett portyázhatnának a határon ha már mi fizetjük a benzint, így hasznos tagjai lehetnének a tårsadalomnak, mert egyébként lófxt sem ėrnek. Meg legalább szembe nézhetnének a menekültekkel is.
Vizual
Talán olcsóbb lenne ha a kocsikhoz sofört is adnának. Az mindig leadta a kocsit, gondozta, pihent. Az azért volt, hogy a munkában megfáradt potentát nehogy összetörje magát. Ezek nem fáradtak, ergó...
Vizual
@nemjoezigy: Nagyon egyet tudok érteni Veled. Aki dicsekszik annak nincs. Főleg ha állandóan a Propelleren log. DE ha már ennyire gazdag, olvastál tőle valamiféle adakozást, segítséget valakiknek, vagy netán a művészek támogatását ami persze megnézhető mert az nyilvános adat. Nem. Súlytalan.
Aki Én
@Clavigo: 08:55 Bosszantó és érthetetlen, hogy egy önmagát állandóan istenítő ember ekkora butaságokat tudjon mondani. Ő az, aki pontosan úgy nyel le mindent, ahogy azt a kormány szeretné.
Anna Mária
@Aki Én: Nem érdemes rajta bosszankodni sem. Pszichés problémái vannak, ez a magyarázata annak, hogy állandóan önmagát kell fényeznie és dicsekvési kényszere van. A való életben körberöhögik: a poros kisvárosában mindenki tudja róla, milyen módon jutott pénzhez, ezért az emberek szóba sem állnak vele, nincs egyetlen barátja sem. Emiatt kénytelen a virtuális világban kompenzálni.
papa.49
@Clavigo: 08:55. re Hát megint jót röhögtem az írásodon, kösz...
Clavigo
@papa.49: :) :) :) :) Örülök,ha tetszett..:) :)
mate03
@Január! Szolgálati autóba ,szolgálati benzin jár:! Hiszen tudod,ők (köz szolgák)!Vagy nem így van?Lehet hogy hülye vagyok!?
papa.49
@Clavigo: Tudod én csak mosolygok ezen a sok hülye ,,politikuson,, még hogy ők ennyit mennek, NEM HISZEM!!!Simán csak lopnak, hazudnak...
Mézike
@szandokan: de miért van az hogy ha a magyar segge kinn van a gatyából akkor egy olyan nagy lepedőt ráznak , mintha legalábbis selyem csipke alsót hordanának?
Mézike
@szandokan: Állj le ember!
Tudod nagyon jól, hogy a képviselők nem vezetnek ennyit, nem járna nekik ennyi.
Akkor + mi a fenének mész megint neki a falnak?
Nem fog senki leköpni ha egyszer azt mondod oké kicsit sok...
Mézike
@jancsipapa: mellesleg azt is megkockáztatnám hogy az ottani bérekhez számolva a képviselők fizetése nem olyan kiugró mint kicsiny hazánkban.
Ja elfelejtettem neked is fel akartam tenni a költői kérdést . :-)
2 - vel feljebb kérdeztem szandokántól.
Abzug62
Mert ez jár nekik. A lézeres megmondta...
Abzug62
@Freewolf: Kötelezettségeik nyáron: nyaralni, előkészíteni az őszi mutyikat, keresni a segget, amelyiket a legjobb nyalni. Ehhez meg sok-sok benzin kell ám, amit maga meg én fizetünk, jókedvűn-derűsen!
papa.49
@Abzug62: Jár neki az édesanyja szaporító szerve, az jár nekik!!!
qxy
Ezek mindent ingyen kapnak és milliomosok. Ez aztán a becsület
Miért nem nyelték le ezeket annak idején.
Knapp75
@szandokan: Nem hiszem, hogy bárki venné a fáradtságot, hogy gyűlöljön téged.
Ha valakinek nem vagy szimpatikus, akkor annak nem a gazdagságod az oka, hanem hogy seggfejként viselkedsz.
Ha az életben csak feleannyira vagy szolgalelkű troll, mint itt, akkor az sem lenne meglepő, ha naponta összekarcolnák a kocsidat!

Egyébként az öndicséret továbbra is büdös.
Tényleg nem tűnik fel, hogy más nem futtatja ilyen elkeseredetten magát a fórumon, csak és kizárólag te?!
Knapp75
Mondjuk én nyugodtabban alszom, ha belegondolok, hogy még ilyenkor is több tucat képviselő rója az utakat azért, hogy egy boldogabb országban élhessünk!

Már csak azért kell aggódnom, hogy szandokan találjon szabad szálláshelyet és nehogy elmaradjon a nyaralása! :)
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Mézike: Engem itt majdnem mindenki köpköd, de én élvezem. A való életben ez nem jellemző, de itt kimondottan jólesik némely barom gyűlölete. Jót röhögünk rajtuk itthon mindannyian.
szandokan
@Knapp75: Leszállhatsz rólam, majomka!
szandokan
@Clavigo: Miért, már próbáltad? :-)
szandokan
@Vizual: Az adakozást már említettem egyszer, akkor is azt kaptam a nyakamba, hogy ezzel nem szokás dicsekedni. Egyébként meg nagyon mellényúltál, mert nem kell feltétlenül névvel ellátva csinálni. Nektek, libsiknek semmi nem jó, hogy a fene enné meg...Szerintem mielőtt megépülne a nagy fal, át kellene mennetek a túloldalára:-)
Anna Mária
@Knapp75: Ugyan már, tényleg ne aggódj, nem megy szandokan sehova a porfészekből, az egész nyarat azzal fogja tölteni, hogy a szomszédait idegesíti a vacak fűnyírója berregtetésével. Neki az okoz örömet a dicsekvésen kívül.
szandokan
@Anna Mária: Csak nehogy beszóljon valamelyik, hogy túl hangos, mert akkor rajta is átmegyek...
Vizual
@szandokan: Igy jártál. Duma...Van rajtad sapka ?
Vizual
Amugy az én kocsijaim, saját ügyben nem mennek ennyit. Igaz itt olcsóbb a benzin is, de szoros elszámolású. Saját kocsimat magam fizetem.
Knapp75
@szandokan: Na, ez jó, mert itt meg mindenki rajtad röhög! :)

Állítólag téged "gyűlölnek" itt, miközben te írsz ilyeneket:

"Csak nehogy beszóljon valamelyik, hogy túl hangos, mert akkor rajta is átmegyek..."

" Anyádnak lehettek pszichés problémái, amikor kiderült, hogy milyen hülye gyereket szült erre a világra. Habár nem esik az alma messze a fájától..."

A következő fizetésedből beszerezhetnél egy tükröt magadnak! ;)
Freewolf
@szandokan: Ne vedd fel a liberálfasiszta vakogást! Tudjuk, hogy igazunk van! :-)
Knapp75
@szandokan: Egyébként kíváncsi vagyok, hány kimoderált hozzászólás után vágnak ki innen.
Knapp75
@Freewolf: Akkor miért nem mentek szobára szandokánnal?!
Vagy téged még nem hívott, hogy tekintsd meg közelről az életművét? :)

Egyébként megnyugtatlak, szandokán csak azért haverkodik veled, mert úgy gondolja, hogy az "ellenségem ellensége a barátom".
Különben 5 perc alatt találna 10 dolgot, amiért téged is lenézne. :)

Ő itt csak trollkodik, józan pillanatában ő is leírta, hogy értelmetlen gyűlölködés a plakátkampány - ami mondjuk pont hogy teljesen ellentétes a te véleményeddel - de valahogy mindig felülkerekedik benne a nyomi fideszes énje.
(mondjuk fingom nincs, miért kell folyamatosan azt hangsúlyoznia, hogy fideszes... Tényleg csak lejáratja Orbánékat.)
Freewolf
@Knapp75: Én többnyire egyetértek Orbánnal, néha Vonával is és meglepő, de alkalmanként Gyurcsány is tud okos lenni!
Nekem Magyarország érdeke ami szempont, így a bevándorló áradatra határozott nem a válaszom! Többször megemlítettem az okokat, de válaszként csak nácifasisztarasszista hablaty hangzik el!
Knapp75
@Freewolf: Aha, mert a "liberálfasiztázás" nem hablaty, ugye? :)

Általában azok aggódnak Magyarország miatt, akik a saját életüket sem tudják kezelni. Se családjuk, se megbecsült munkájuk, se normális emberi kapcsolataik...
(elég megnézni egy radikális "aktivistát")
Mindez megspékelve szövegértési zavarokkal és enyhén hiányos történelemtudással, így valamiért nem nézem ki belőlük, hogy tudnák, mi az ország érdeke... Elnézést!

Remélem, a konzultáció keretein belül is elmondtad a véleményedet a bevándorlásról, de én az ostoba plakátkampányról beszéltem. ;)
Ráadásul szandokánt idéztem, így inkább vele vitatkozz!

Azt meg zárójelben jegyzem meg, hogy fingod nem volt róla fél évvel ezelőtt, hogy létezik egyáltalán bevándorlás, így ne csodálkozz, ha most birkának néznek!
De ugye könnyű a média hatalma alá kerülni és a politika játékszerévé válni...
Freewolf
@Knapp75: Méltó válasz a nácizásra a liberálfasisztázás!
Azt hiszed, hogy Olaszország problémáját a bevándorlással kapcsolatban nem ismerte a széles közvélemény? Akkor tévedsz! Igen is mindenki tudott a tengeren érkező menekültekről!
Azt, hogy mennyire vagy elégedetlen a történelem tudásommal, nem tudom, de a Jobbikos aktivistákat elismerem, hogy jól jellemezted! Itt viszont fordulat várható, mert az egyetemeken a Jobbikot támogatják legnagyobb számban a hallgatók, vagyis az új értelmiség nemzeti radikális lesz!
Azt pedig, hogy a kultúránkat és a törvényeinket tisztelni kell a bevándorlóknak, csak kitekert logikával lehet negatív színben feltüntetni. Arról nem is szólva, hogy több helyre belinkeltem, más EU tagországok hasonló tartalmú plakátjainak szövegét. Tehát nekik lehet, de mi ezzel gyűlöletet keltünk. Érted, hogy ez a logikai bukfenc alapjaiban ássa alá értelmes vita alapját!
Aki Én
@szandokan: ,,Engem itt majdnem mindenki köpköd, de én élvezem. A való életben ez nem jellemző, de itt kimondottan jólesik némely barom gyűlölete. Jót röhögünk rajtuk itthon mindannyian."
Nem vagyok pszichológus, de ez nagyon gáz. Súlyos problémáid vannak ember. De, hogy még a családodat is belevonod...
Knapp75
@Freewolf: A "liberálfasisztázás" hozzád valóban méltó, de egyébként ez a folytonos kényszeredett visszavágás inkább dedós szint.
Mindig másra mutogattok, mint egy rosszalkodó óvodás, ez maximum annak a jele, hogy nincs önálló értékrendetek, ahol viszonyítási alap nélkül is megállná a helyét az, amit felhoztok.
Talán ott kezdődne a magyar kultúra védelme, hogy nem hivatkoztok minden kreténség alátámasztására más országok példáira...

Hja, azt én valóban csak kitekert logikával tudnám értelmezni, hogy a hirado.hu miért van tele a kormány - állítólag - bevándorlóknak szóló hirdetéseivel... :)
IP cím alapján meg lehet nézni, Szíriából hányan tévednek az oldalra.

A törvények tiszteletéről szóló plakát valójában azt a téves általánosítást fogalmazza meg, hogy a bevándorlók nem tisztelik a törvényeinket.
Ha azt írom ki egy óriásplakátra, hogy "Freewolf! Nem szabad az asztalra sz@rni! Tartsd be a szabályokat!", akkor azzal milyen képet festek rólad?
Pedig számomra evidencia, hogy nem szabad neked az asztalra sz@rni. Remélem, ezt te is így látod!

A logikai bukfenc meg inkább ott van, hogy ha te "liberálfasisztázol", akkor semmi alapod arra, hogy a "fasisztázást" számon kérd.

Az egyetemeken valóban formálódik egy radikális réteg, amely nulla élettapasztalattal és nulla érzelmi intelligenciával vághat majd neki a világ megváltásának.
Amelyikük nőhöz és rendes munkához jut, az nem sokáig lesz radikális, illetve ha a Jobbik kormányzati tényező lesz 2018-ban, akkor 2020-ra már ki is ábrándulnak majd belőlük.
(egy családos ember meg csak akkor marad radikális, ha boldogtalan vagy ha igazi lúzer)

A fiatalok mindig az aktuális kormányzat ellen fognak lázadni, így lehet, hogy a Jobbik lesz a hiányzó láncszem ahhoz, hogy belássa a többség, mégiscsak Európában szeretne élni.
A liberális elveim szerint mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy lejárathassa magát. ;)
szandokan
@Knapp75: Így van, a plakát tényleg nem kellett volna, főleg, hogy majd a kerítés megépül. Az sokkal jobb megoldás. A liberális elveid pedig az egész világ vesztét fogják majd okozni. A bevándorlás szigorítása pedig nem párt ügy, bennem ez már sokkal régebb óta motoszkál, mint ahogyan még sok minden más is (szociális támogatások csökkentése, megélhetési szülések szabályozása, stb.), ami persze ellentmond a fenemód liberális gondolkodásnak. Orbán még igen visszafogott ezeken a tereken, és ennek inkább örüljetek.
szandokan
@Aki Én: Ki mondta, hogy a családdal? :-)
Knapp75
@szandokan: Lehet, de egyelőre a liberális elveknek hála dolgozhatsz Magyarországon egy amerikai pénzből alapított cégnek, amely exportra termel.

Mellesleg a liberális elvek, azaz a másik elfogadása az egyetlen esély, hogy ne irtsuk ki egymást. Az EU-n belül megnyílt határok Európán belül már évtizedek óta garantálják a békét és segítik egymás elfogadását, így még az is lehet, hogy tévedsz a jóslatoddal.
Anna Mária
@Knapp75: De hát egy szandokan egészen mást szeretne: neki a fasizmus tetszik, ahol a "megélheti szüléseket szabályozzák" és fütyül a békére. Benne már régóta motoszkál az ilyesmi, most mondja.
Knapp75
@szandokan: Ha nem a családdal fórumozol otthonról, akkor kivel?
A vak komondorral?
Knapp75
@Anna Mária: szandokan azt is kimatekozhatná már, hogy ha a legszegényebbeket még nagyobb szegénységbe taszítja, akkor vajon a Lexusára nem fognak-e többen rámozdulni.
Meg nem is értem, mi baja a szegényekkel, mikor szerinte gazdagság van és a piszkok még előle is lefoglalják a hotelszobákat... :)
Anna Mária
@Knapp75: Áh, neki túl bonyolultak az ilyesfajta összefüggések.
De remek körzetvezető lesz belőle hamarosan, akárki meglássa. Erősen készül az új szerepre, "motoszkál" benne a valódi hivatása.
nemjoezigy
@szandokan: Írod tegnap, 00:07: "Csak sajnálni tudlak. Ha csak a negyedét megcsináltad volna annak, amit én, most nem lennének gondjaid az életben. Nem minden jól élő ember kizsákmányoló, meg harácsoló, tolvaj, de te ezt úgysem fogod megérteni, már csak azért sem, mert számodra természetes, ha egy vadidegen nekimegy a másik autójának. Tudod, ti ezért nem juttok előbbre sohasem, mert csak az irigység, meg mások hibáztatása. Saját porta, ugye tudod, mi az?"

Akkor megyek megint sorba az írásod értelmezésén:
1. "Csak sajnálni tudlak." -Te csak ne sajnálj, az nem segít rajtam!
2. „Ha csak a negyedét megcsináltad volna annak, amit én, …"
- Honnan tudod, hogy ki mennyit csinált, miket csinált, milyen értékben, mennyi idős? Te megint a jó öreg általánosítás mögé bújsz.
3. „Nem minden jól élő ember kizsákmányoló, meg harácsoló, tolvaj,…” Azt soha se mondtam, hogy ez így van, de Te kiforgatod a szavakat. Én az érdemtelenül, csalárd módon, erkölcstelenül gazdagodókat a másoktól elvevőket utálom, ha tudnék tenni ellenük, tennék is!
4. „...de te ezt úgysem fogod megérteni” -Megint tévedsz. Értem, de megérteni soha nem fogom, távol áll tőlem a Te féle mentalitás!
5. „Tudod, ti ezért nem juttok előbbre sohasem, mert csak az irigység, meg mások hibáztatása...” -Tudod, mi azért nem jutunk előbbre, mert ilyenek vannak, mint Te!
Másik megközelítése a témának:
Ütköző délben, Kossuth rádió csütörtöki műsorában Vámosi Nagy Szabolcs, és Lóránd Károly közgazdász is azt nyilatkozta, hogy ROSSZ az egykulcsos személyi jövedelemadó és ROSSZ az 1%-os csökkentése (16-ról 15-re) PEDIG ŐK EZEN A RENDELKEZÉSEN, TÖRVÉNYEN A NYERŐK KÖZÉ TARTOZNAK! Neked ilyen biztos nem jutna eszedbe!
Tovább is van írjam még?
szandokan
@nemjoezigy: Nálunk még az embereknek is kedvezett az egykulcsos adó, mivel olyan fizetéseket kaptak nekem köszönhetően eddig is, hogy nem is járhattak volna rosszabbul. Éppen az olyan emberek vihetnék az országot előbbre, mint én, aki nem kizsákmányol, hanem alkot, termel, és megfizet embereket tisztességesen. Megint nagy tévedésben "teccik" lenni.
szandokan
@Knapp75: Nem nekem van bajom a szegényekkel, nekik van bajuk velünk. Csak a gyűlölet élteti őket, semmi más.
szandokan
@Anna Mária: Most megint másik lelki társat találtál magadnak, hogy nácizhass egy kicsit, te szerencsétlen? Le sem tagadhatnád innentől, hogy egy bevándorló, 10 gyerekes, megélhetési roma vagy, akinek a pereputtyát nekünk kell eltartani:-)
szandokan
@Knapp75: Most éppen a Jani van mellettem:-)
Knapp75
@szandokan: Azt ugye tudod, hogy ha csinálsz egy új regisztrációt a jobbikos énednek is, attól még nem lesznek létező barátaid?

Te komolyan gyűlölködő szegényekre és alkotó gazdagokra osztod a világot?!
Az ovónő feleséged hova tartozik?

Hja, a céged miért is munkaerő kölcsönzéssel foglalkoztatja minden 3. munkavállalóját?
Vagy erről nem tudtál, Büdi?
Knapp75
@szandokan: "Nem nekem van bajom a szegényekkel, nekik van bajuk velünk. Csak a gyűlölet élteti őket, semmi más."

Ennek ellenére eddig csak te írtál rosszakat a szegényekről és nem ők rólad...

Vagy mi a problémád? Nem csókoltak neked kezet a legutóbbi ételosztásnál?
Nyugtass meg, hogy abba sem tetted bele a saját pénzed, csak az arcod adtad az adományok szétosztásához! (na meg a Lexusod látványát)

Esetleg még a benzinpénzt is kiszámláztad az adományozóknak?
Az legalább témába vágna... ;)
szandokan
@Knapp75: Nekem nincs másik regisztrációm, és nincs jobbikos énem. Arról én nem tehetek, ha néhány gondolatom jobbikosnak tűnik. Nem lehet mindent pártszimpátiára osztani.
Anna Mária
@Knapp75: Látod, a szerencsétlen azt állítja, hogy bevándorló, tízgyerekes roma lennék, máshol pedig azt, hogy gazdag vagyok.
Teljes zavar a fejében, lényeg, hogy gyűlölhessen valakit.
Korábban ajánlottam neki, hogy forduljon pszichiáterhez, de nagyon zokon vette.
Pedig szerintem tényleg szüksége van rá, ezzel a környezetében élők is egyetértenek.
Knapp75
@szandokan: Ajánlok egy egyszerű módszert, amellyel kiszűrheted, hogy a gazdagságod miatt "gyűlölnek" vagy csak önmagadért! :)

A "gyűlölködő szegénytől" kérdezd meg, hogy utálja-e Gyurcsány Ferencet és/vagy Széles Gábort és/vagy Csányi Sándort és/vagy Simicska Lajost!
Ha bármelyikükre azt válaszolja, hogy nem, akkor valójában nem a gazdagság miatt "gyűlölködik", hanem az egyéb tulajdonságaid voltak rá nagy hatással! :)
szandokan
@Anna Mária: A gazdagot meg az értelmiségit te állítottad magadról, álljunk meg azért egy pillanatra, én csak téged idéztelek. Az én véleményem a másik...
Anna Mária
@szandokan: Soha semmilyen információt nem olvashattál tőlem az anyagi helyzetemről. Értelmiségi vagyok, ez tény, tanultam és gondolkodtam hozzá eleget.

Komolyan azt gondolom másokkal egyetemben, hogy fel kellene keresned egy jó pszichiátert, mert a zavarodottságod, a dicsekvési kényszered, a gyűlöletrohamaid már olyan fokúak, hogy hamarosan kicsúszik a lábad alól a talaj úgy, hogy észre sem fogod venni. Egy kezeletlen pszichés betegségnek nagyon súlyos következményei lehetnek szociálisan is: a munka elvesztése, irreális cselekedetek stb. Nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy bedilizz.
szandokan
@Anna Mária: Köszönöm, hogy aggódsz az elmeállapotom miatt, de felesleges. Lenáciztál, és attól a pillanattól fogva elástad magad nálam. Nem foglak békén hagyni a továbbiakban sem ezért, ha nem vennéd észre, ez az egész direkt neked szól. A rólad alkotott kép pedig nem véletlen, hiszen nem ismered el, hogy milyen sok a gond a romákkal, bevándorlókkal, és lényegében kezelhetetlenek, agyonvernek bárkit minden ok nélkül, abszolút nem lehet integrálni őket a társadalomba, stb. Nekem ez a fő bajom veled, szóval ne aggódj, abszolút tudatosan szemétkedek, nem vagyok megzakkanva.
Mézike
@szandokan: Monnyuk te is futottál vele pár kört annak ellenére hogy engem lebaszarintottál érte... :-)
szandokan
@Mézike: Ezt most nem teljesen értem...
Anna Mária
@szandokan: Az is te vagy, amit itt előadsz, nem csak az a kenyérre kenhető, szelíd emberke, aminek látni szeretnéd magad. Soha nem tudhatod, hogy a személyiségednek az itt látható borzalmas része mikor tör be a való életedbe. Ezért ajánlom a pszichiátert. Úgy gondolom, hogy a dolgaid rendezéséhez szükséged van segítségre. Iszonyatos gyilkos indulatok fortyognak benned, irreális gondolatok gyötörnek és nagyon fura, beteges virtuális kapcsolatokat alakítasz ki. Tanácsos, hogy ezekről a problémákról beszélj szakemberrel. Bizony, meg vagy zakkanva, és ez csak rosszabb lesz. Az ilyen mértékű manipulációra való hajlam és realitásvesztés egy súlyos zavar fontos jelei.
A magyarázatod nem vehető komolyan: egy egészséges pszichéjű felnőtt ember nem fenyegetőzik, nem hisztériázik, nem forral bosszút a virtuális világban senki ellen, és nem igyekszik mást erőszakkal a maga világképének az elfogadására kényszeríteni.
Nálam egyébként semmilyen módszerrel, semmiféle szidalmazással, fenyegetéssel, a személyemről bármilyen hazugság terjesztésével sem fogod elérni, hogy hozzád hasonlóan, előítéletek mentén gondolkozzam.
Ha a fejedre állsz sem fogom azt gondolni, hogy minden romával, bevándorlóval gond lenne, hogy mindannyian kezelhetetlenek lennének, hogy mindannyian bárkit agyonvernek, hogy nem integrálhatók a társadalomba. Ezek egyszerű hazugságok, aki ilyesmiket terjeszt, az sajnos nem rendes ember.
Bejártam a világ sok országát, nagyon sokféle népet volt szerencsém megismerni, és nem vagyok hajlandó egyikről sem semmiféle rosszat gondolni, hiszen a tapasztalataim nem adnak rá okot. Soha nem fogom elismerni, hogy bárkinek joga lenne bármelyik embercsoportról kirekesztően nyilatkozni.
Jobbulást!
Mézike
@szandokan: Hááát te is futottál pár kört annamarisssskával...annak ellenére hogy rámpirítottál.
szandokan
@Anna Mária: Ahol eddig te járhattál, az maximum a mellékhelyiség lehetett az udvar középen a nagy rendetlenség közepette...:-) A baj az veled, hogy szinte el sem tudod képzelni még a konkrétumok ellenére sem, hogy bizony komoly gondok vannak mind a romákkal, mind a bevándorlókkal, még ha nem is mindegyikükkel. Egyszer azért majd tapasztald meg a saját bőrödön, addig úgysem hiszed el. Integrálhatóság...És még az én fejemmel van a baj.
Anna Mária
@szandokan: Bizony, a hiba a te készülékedben van. Sajnos nincs hozzá bátorságod, hogy szembenézz a pszichés bajoddal és tégy is ellene.
Mézike
@szandokan: Volt neki régi is? Nocsak...
szandokan
@Mézike: Miért, szerinted ez a valódi neve? Anna Mária? Most akkor Anna, vagy Mária?
Mézike
@szandokan: van olyan hogy Anna Mária..-)
Én is azt mondom regnált már itt régebben.
szandokan
@Anna Mária: Valamiért te hiszed azt, hogy egy 4 elemit végzett cigány asszonyt lehet integrálni. Inkább ez a pszichés probléma.
Anna Mária
@szandokan: Az előítéletes gondolkodásod szép példája, hogy azt hiszed, egy négy általánost végzett, nagyon nehéz sorsú - hisz mi más lenne, ha a képzéséről senki nem gondoskodott? - cigányasszony nem a társadalom része és integrálni kellene.
De azt hiszem, ez már megint túl bonyolult neked, nem érted és gyűlölködési rohamot fogsz kapni. Mindig ez történik.
Knapp75
@szandokan: Németországban mi a helyzet a 3,5 millió törökkel?
Lehet, hogy egy 4 elemit végzett cigány asszonyt nem tudsz integrálni, de a gyerekeit igen.

Ugyanez a helyzet veletek is: ti sem tudtok beilleszkedni egy liberális demokráciába, de azon dolgozunk, hogy a gyerekeiteknek sikerüljön! Nem kell megköszönni. :)

Anna Mária tanácsait meg megfogadhatnád, mivel egy egészséges ember nem kérkedik folyamatosan a gazdagságával, nem Fidesz-szavazóként mutatkozik be és nem hazudozik össze-vissza a neten csak azért, hogy másokat provokáljon.
Knapp75
@szandokan: Az meg gondolom véletlen, hogy belőled is pont akkor jönnek elő a "jobbikos gondolatok", mikor Orbánék rámozdulnak a radikálisabb szavazókra...

Gerincmerevítőt nem gyárt a cégetek, ugye?
Anna Mária
@szandokan: Egyéb iránt teljesen fölösleges azon kérődznöd, hogy vajon engem hogy hívnak. Korábban is mondtam már, hogy Anna Mária a valódi nevem, és mindig, mindenhol ezen a néven kommentelek. Ez az első és utolsó regisztrációm itt.
Te korábban entero néven szerepeltél, amíg ki nem tiltottak. Ha a nicknév váltás témája erősen foglalkoztat, akkor rögtön foglalkozhatsz saját magaddal.
Muszáj realizálnod, hogy vannak emberek, akiknek nincs szükségük különböző álnevekre és olyan késztetésük sincs, hogy több néven legyenek jelen a virtuális világban.
Anna Mária
@szandokan: Erről a történetről mi a véleményed?
Szedd össze magad és próbáld a saját véleményedet képviselni különös tekintettel arra, hogy neked is szokásod másokat azzal fszórakoztatni, hogy tanácsos elhagyniuk az országot, fenyegetőzni is szoktál, no és a fidesszel is meg vagy elégedve.

propeller.hu/itthon/3119042-pakh-imret-mar-orszagbol-is-kitiltanak?all#c1359508

Nos?
szandokan
@Knapp75: A gyerekeit igen? Mond, valamilyen szer hatása alatt vagy? Ha csak annyit próbál egy tanár, hogy elülteti a padtársa mellől, mert állandóan zavarja, meg elveszi a tollát, bármijét, már jön is a 4 elemis anyuka a famíliával.
szandokan
@Knapp75: Ha nagyon akarod, tervezhetek neked egyet...:-)
Anna Mária
@szandokan: Mégis, mi lenne a javaslatod, mit kellene tenni a cigányasszonnyal és az ő gyerekeivel, miután az egyik gyerek elvette a padtársának a tollát?
szandokan
@Anna Mária: Amikor jön a felbőszült család, rendőrt kell hívni. Mást nem lehet tenni ugyanis. Akkor elcsitulnak a kedélyek, majd másnap kezdődik elölről minden. Külön iskola képzett pedagógusokkal, ez lenne a megoldás, de akkor ugye Ombudsman...
Anna Mária
@szandokan: Nem az ombudsmannal van a baj, nem ő az ellenség.
Egy demokratikus társadalom nem teheti meg, hogy bizonyos tagjait bármi okból kirekessze, elkülönítse. A kirekesztés tilalma különösen vonatkozik a gyerekekre, tehát a szegregáció nem megoldás. A pedagógusoknak soha senki nem ígérte meg, hogy kizárólag szőke, pillangós masnis, halkszavú kislányokat kell tanítaniuk, hanem azokat a gyerekeket, akik éppen abba a korosztályba tartoznak és a szüleik beíratták őket az iskolába.
Tehát sehol sem találhat senki arra jogalapot, hogy faji előítélet alapján a cigánygyerekeknek külön iskolát tartson fönn és működtessen.
A probléma megoldása tehát máshol keresendő. Szerintem gondolkozz ezen tovább.
Knapp75
@szandokan: Azt elfelejtetted hozzátenni, hogy a hozzád hasonló újgazdag bunkó szülők is megjelennek a pedagógusnál, ha a gyermeküket valami "sérelem" érte. :)

A németországi törökök helyzetére persze elfelejtettél reagálni.
Gondolom ott nem akkora probléma, hogy 8 millió külföldi van az országban, amelyből 3,5 millió török.
Hja hogy az igazolná, hogy a bevándorlók gyermekei már sokkal nagyobb százalékban tudnak akár teljesen beilleszkedni és ez nem illik a jobbikos agymenésedhez?! Bocs.
szandokan
@Anna Mária: Majd te megoldod, ha ennyire okos vagy. A pedagógus nem nevelheti a nevelhetetlent, az otthonról hozott minta a mérvadó úgyis a számukra. Ha pedagógus volnál, majd megtudnád, milyen az, amikor nem tudsz egy táncot sem megtanítani egy csoportnak, mert egyvalaki kezelhetetlen. Az én gyerekeim senkivel nem kerültek soha összetűzésbe az iskolában, csak azokkal, akik romák voltak. Írod, hogy egy demokratikus társadalomban nem lehet kirekeszteni: Na és agyonverni Szögi Lajost tömegesen, megölni egy kézilabdázót, idős néniket megerőszakolni, agyonverni azt lehet? Vajon mit szólna most Bándy Kata erről, ha túlélte volna (amire persze esélye nem volt) a brutális támadóját? A jogaikat azt nagyon tudják, csak a kötelességeiket nem.
szandokan
@Knapp75: Írj nyugodtan Anna Mari néven, nehogy belekavarodj egyszer...
Anna Mária
@szandokan: Téged foglalkoztat a probléma, te vagy az, aki lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy a cigányokkal lehetetlen az együttélés.
Tehát gondolkozz csak szépen a megoldáson is, mégpedig olyanon, ami megfelel a demokratikus szabályoknak.
Hidd el, rögtön menni fog, rátalálsz a megoldásra, ahogy elhagyod az előítéleteidet. Tudom, nehéz, de nem lehetetlen.

Ha már felhoztad a gyilkosságokat, csak két példát gyorsan: a cigánygyilkosságokat szép fehér magyar legények követték el, hidegvérrel öltek meg kisgyereket is. A trafikoslány gyilkosa is fehér magyar.
Szóval szerintem a rasszizmust akár ki is lehet hagyni, nincs annak semmi teteje.
szandokan
@Knapp75: "A hozzám hasonló újgazdag szülők"
Tudod hová menjél te, ugye? Elég baj az a németeknek, hogy annyi a török ott, de majd ők is lépnek előbb-utóbb, egyszer minden országban betelik a pohár. Eddig is gondot jelentett a bevándorlás kérdése, csak nem került ennyire a felszínre, de volt egy ember, aki kimerte mondani.
szandokan
@Anna Mária: Valóban, de ezen a két példán kívül többet nem tudsz felhozni. A roma gyilkosságot én is elítélem, mint minden ártatlan ember megölését, de tudod ezt megelőzte egy csomó olyan gyilkosság, rablógyilkosság, stb., ami ezekből az emberekből kiváltotta ezt a szörnyű tettet. Az összes roma által megölt ember is ártatlan volt.
szandokan
@Anna Mária: Ahhoz, hogy demokratikus döntést hozhass, az érintetteknek is demokratikusan kell tudni viselkedni.
Anna Mária
@szandokan: Tehát vitatod, hogy a cigánygyilkosságok elkövetői a felelősek a tetteikért? Valaki "kiváltotta" belőlük?
Anna Mária
@szandokan: Mit jelent az, hogy "demokratikusan viselkedni"? Tényleg nem értem, mit értesz ezalatt.
szandokan
@Anna Mária: Nem, felelősek a tetteikért természetesen, de hidd el nekem, soha eszükbe nem jutott volna ilyesmi, ha előtte nincs az a rengeteg bűncselekmény, vagy a rendőrség rendesen tette volna a dolgát, valahogy úgy, mint azt teszik Amerikában. Valamiért a romák csak a jogaikat ismerik , felelősségük az nincs. A demokratikust meg úgy értem, hogy illeszkedjenek be méltó módon a társadalomba, csak ez valahogy nem megy nekik, na de mit is tehet egy roma gyerek, ha azt látja, az apja vagy az anyja lop, iszik, meg káromkodik naphosszat?
szandokan
@Anna Mária: Én válaszolok neked a kérdéseidre, de te semmit nem reagálsz azokra a bűntényekre, amiket a romák követnek el nap mint nap. Ez vajon miért van?
Anna Mária
@szandokan: A demokratikus nem azt jelenti, hogy valaki nem iszik, nem követ el bűncselekményt, nem káromkodik. Elég nehéz úgy beszélgetni valakivel, aki nem ismeri a szavak jelentését.
Tehát úgy gondolod, hogy a rasszista gyilkosságoknak maguk az áldozatok voltak az okai? Őket hibáztatod? Minden romát hibáztatsz?
Hogy jön ide az amerikai rendőrség munkamódszere?

A fenti kérdéseken gondolkodj el, de hogy haladjunk is, utalok arra, hogy a Kádár-rendszerben a romák közel úgy éltek, mint a nem roma lakosság: dolgozni jártak, főleg a fizikailag nehéz, piszkos munkákat végezték, de meg tudtak élni belőle rendesen, a gyerekeik iskolába jártak a nem roma gyerekekkel együtt, házat építettek, háztájijuk volt stb.
Ha ezt átgondolod, talán rájössz, hogy mégis hol lehet a probléma gyökere.
Anna Mária
@szandokan: Mit csináljak azokkal a bűntényekkel? Mégis mit vársz?
Szerintem bűntény az bűntény, teljesen mindegy, hogy milyen származású ember követi el.
Tavaly Bécsben egy szőke magyar fényes délután odalépett egy osztrák hölgyhöz az utcán és hátbaszúrta, elvette a táskáját, zsákmányolt 4,- azaz négy eurót. A pasast most ítélték hosszú börtönre.
Szeretnéd talán, ha azt mondanám, ó, szörnyű, ezek a magyarok ilyenek, ilyen mocskos bűnözők?
szandokan
@Anna Mária: Továbbra sem reagálsz a romák által elkövetett gyilkosságokra. Valami oknál fogva kerülöd ezt a témát. Amíg erre nem vagy hajlandó, nincs miről beszélni. Az amerikai példát meg azért hoztam fel, mert ha ott valaki csak gyanús mozdulatot tesz mondjuk igazoltatásnál, már a földön is fekszik.
szandokan
@Anna Mária: Na, közben reagáltál, habár a magad módján ismét. Igen, a bűntény az bűntény, de ha szembeállítanánk a bűntények mennyiségét, akkor számodra sem kedvező adat jönne ki azokra nézve, akiket annyira védesz. A Kádár rendszert meg már felesleges bolygatni, az már elmúlt, és a romáknak most ehhez a rendszerhez kellene alkalmazkodniuk.
szandokan
@Anna Mária: Most mennem kell, mert megjött a család, de komolyan mondom örülök annak, hogy tudtunk emberi módon társalogni. Talán én is abbahagyhatom ezt a hozzám nem illő stílust. További kellemes időtöltést!
Anna Mária
@szandokan: Mit vársz mégis, mit reagáljak a romák által elkövetett bűncselekményekre?
Mondtam már, a bűncselekmény bűncselekmény, bárki is követi el, akár piros, akár sárga, akár fehér, akár hupilila legyen az illető.
Ha azt várod tőlem, állítsam azt, hogy minden cigány bűnöző és gyilkos, akkor sajnos örökké is várhatsz. Ilyesmire nem vagyok hajlandó, mégpedig azért, mert nem lenne igaz. Ugyanúgy nem lenne igaz, ha azt állítanám, hogy a trafikoslány gyilkosa húszezerért gyilkolt, tehát minden fehér magyar megélhetési gyilkos.
Ennél részletesebben sajnos nem tudom elmagyarázni az álláspontomat.
Knapp75
@szandokan: A romagyilkosságokat nem a romák tettei váltották ki, hanem inkább a hozzád hasonló rasszisták bátorították.
Bizony.
Amikor azt viszitek be a közbeszédbe, hogy származás alapján bűnösnek lehet kikiáltani ártatlan embereket is, azzal az egybiteseket arra buzdítjátok, hogy a "magyarok" nevében szolgáltassanak igazságot. Előre megkapják a felmentést tőletek.

Ha a romák tettei és a legyilkolásuk között lett volna ok-okozati összefüggés, akkor nem ártatlanokat gyilkolnak meg.

Hja és a romák jellemzően nem gyilkosságokat követnek el nagyobb számban, csak a rasszistáknak lelkesítőbb, ha gyilkosokról beszélhetnek, mint ha tyúk- vagy fémtolvajokról "kéne".
mariaberta
@Clavigo: Mert egész évben halálra dolgozzák magukat nem tudtad???
szandokan
@Knapp75: Rasszista az a jó nénikéd. Te sem tudod elfogadni a tényeket sajnos. Kizárólag tyúk vagy fémtolvajok? Igen, szegény Szögi Lajosnak, Marian Cozma - nak, Bándy Katának, és annak a sok idős asszonynak is azért kellett meghalnia, mert tyúkot lopnak csak. Tudod, az kétségtelen, hogy a legtöbbször csak lopnak, de mellette élvezettel tudnak gyilkolni, megerőszakolni is bárkit. Azokkal a romákkal semmi bajom, akik normális életet élnek, de ezt ugyanúgy nem tudod felfogni, mint Anna Mari. Akik ártatlan romákat gyilkoltak, éppen olyanok lehettek, mint az iszlám, akik szintén nem válogatnak, ha gyilkolásról van szó, mindegy, kik is az áldozatok. A lényeg a félelemkeltés, hogy a többi is készüljön arra, bármikor bekövetkezhet hasonló, ha nem viselkednek másként.
Anna Mária
@szandokan: Nos, amit itt most előadtál, az bizony maga a vegytiszta rasszimus.
Knapp75
@szandokan: Onnan ismered fel azt, aki nem rasszista, hogy nem foglalkozik sem a bűnözők, sem az ártatlanok származásával, mivel mindegy neki.

Az "Azokkal a romákkal semmi bajom, akik normális életet élnek" mondat helyesen így hangzik egy nem rasszista szájából: "Azokkal semmi bajom, akik normális életet élnek,"

Egyébként gratulálok, nagyon jól adod a Fidesz 2015-ös arcát, azaz az előítéletes jobbikost! :)
nyanya001
Az óvónő nem kap nyárra bérletet, a politikus több százezerért tankolhat.
www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/politikus-benzin-nyar-136891
szandokan
@Anna Mária: @Knapp75: Tudod mit? Akkor legyek rasszista, csakhogy a napi örömöd meglegyen végre. Egyébként meg már mondtam, elég, ha az egyik nevedet használod csak.
Anna Mária
@szandokan: Persze, ahogy gondolod, felnőtt ember vagy, te döntöd el szabadon, hogy rasszista akarsz-e lenni.

Mint korábban már többször is mondtam, jó lenne, ha szakemberhez fordulnál, mert elég fura gondolatok járnak a fejedben, mint például az, hogy két különböző személy egy lenne.
szandokan
@Anna Mária: Nincs jelentősége, szerinted úgyis mindenki rasszista, aki más véleményen van, mint te. Szerinted ha egy roma baltával támad egy rendőrre, az sem bűnös, a körülmények áldozata. Az meg, hogy eddig folyton egymást vállvetve jelentetek meg, most meg érdekes módon már nem a vádakra, elég egyértelművé teszi számomra a dolgot. Persze ez nem baj, csak akkor ne én legyek már a személyiségzavaros.
Anna Mária
@szandokan: Dehogynem, van jelentősége, hiszen a rasszizmus minden jegyét felmutatod.
Megint valótlanságot állítasz: soha nem mondtam olyat, hogy ha valaki baltával támad egy rendőrre, az nem bűnös.
Te mindig azzal a sunyi módszerrel operálsz, hogy megpróbálsz másnak olyasmit a szájába adni, amit soha nem mondott. Most is ez történt.
A fejedbe vetted továbbá, hogy Knapp és én azonos személyek lennénk. Ez sem igaz természetesen.
Ez bizony beteges, és komolyan gondolom, hogy profi segítségre van szükséged ahhoz, hogy ne teljesen kattanj meg.
szandokan
@Anna Mária: Dehogynem...propeller.hu/itthon/3078077-fiatal-zsaru-lotte-le-baltas-tamadot?all#c1295181 Viszont ne fáradj a magyarázkodással, már végig olvastam a cikket. Egyébként meg ne aggódjál már attól, hogy megkattanok, nagyon jól tartom magam mind fizikailag, mind szellemileg.
Anna Mária
@szandokan: Sajnos megint nem mondasz igazat, hiába is linkelsz egy régi cikket, nem bizonyítja az állításodat.
Komolyan nagyon szomorú, hogy hazugságot hazugságra halmozol.
Nem, nem tartod magad jól: a hazudozás és a gonoszkodás kezd felőrölni.
Óriási hibát követtél el, amikor elkezdted: amikor olyasmit csináltál, amit nem lett volna szabad. Hidd el, hogy nem érte meg a pénzt, amit ilyen módon megszereztél. Csúf véget fog érni a történet.
szandokan
@Anna Mária: Megint valami, amit képtelen vagy beismerni, te végletekig tökéletes lény...Tényleg, miért vagy itt ebben a nagyon rasszista, szar országban, amikor három állampolgárságod is van? Talán mégsem olyan rossz itt neked? Tudod mit? Menjél aludni, mert holnap el kell látnod az öt gyerekedet. Jó éjt, te tévedhetetlen:-)
Anna Mária
@szandokan: Nincs mit beismernem, te állítottál megint valótlant.
Semmi közöd hozzá, hogy hol vagyok.
A jobbik heccelt fel benneteket a kettős, izraeli-magyar állampolgárok ellen, azóta mondjátok lépten-nyomon mindenkinek, akinek a véleménye Orbánról meg az ország állapotáról nem tetszik nektek, hogy menjen az országból.

Nem először jössz az öt gyerekem ellátásával, pedig nagyon jól tudod, hogy mind felnőtt, önálló ember, nevelik a saját gyerekeiket. Próbáltál már néhányszor engem mint rossz anyát beállítani, nagyon ronda dolog volt, gusztustalan, piti.

Ha már az öt gyereknél tartunk, tényleg nem ártana, ha szakemberhez fordulnál, nem vidám dolog ugyanis az, amikor egy ötgyerekes apa pszichés problémák következtében munkaképtelenné válik. Vedd komolyan a figyelmeztetést, tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szólt, hogy valami nagyon nincs rendben veled.
szandokan
@Anna Mária: Szánalmas vagy már nagyon a pszichés marhaságaiddal. További jó mocskolódást a mai napra...
Freewolf
@szandokan: Mit akarsz egy olyan embertől, aki vitaképtelen és csak a magáét fújja, hiába is bizonyítod rá, hogy butaságot beszél. Horthyval beégettem, azóta érdemben semmire nem válaszol, csak a paneljeit nyomja!
Anna Mária
@Freewolf: Horthyról a jobber meséidet nyomtad, próbáltad a zsidóság megmentőjének beállítani. Történelmet próbáltál hamisítani, vajmi kevés sikerrel. Égtél, mint a rongy, kutyus!
Freewolf
@Anna Mária: Hozzá nem tudtál szólni a témához! Nem vagyok vevő süketelésre, én tényeket sorolok! Te semmit, csak a gyűlölet! Nekünk nincs mit megbeszélnünk, mert nem vagy vitapartner, csak a sértegetéseidet nyomod meg a fasiszta dumát!
szandokan
@Freewolf: Isten ments, hogy bármit is akarjak tőle, csak nem értem egyszerűen az ilyen egyszerű embereket. Aki más véleményen van, az vagy náci, vagy kezelésre szorul. Kész röhej.
Freewolf
@szandokan: Jellegzetes ez a viselkedési típus! Jól körülhatárolható magyarellenes minoritásé!
szandokan
@Freewolf: Eddig ez eszembe sem jutott, hogy magyarellenes lenne, pedig gondolhattam volna rá párszor, hiszen állandóan csak a romákat meg a bevándorlókat védi, és válasz helyett magyarok által elkövetett gyilkosságokra tereli a szót. Kösz, hogy felnyitottad a szemem...:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.