A Századvég júniusi felmérései szerint új erőre kaptak a kormánypártok a bevándorlóellenes politikájuknak köszönhetően. a Fidesz–KDNP fölénye így továbbra is stabil, miközben a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erővé, a baloldal egésze pedig nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága tovább csökkent – olvasható a Napigazdaság.hu-n.

Júniusban a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében 30 százalékon áll. A kormánypártokat 16 százalékkal a Jobbik, majd a folyamatosan visszaszoruló MSZP (8 százalék), illetve az LMP (6 százalék) és a DK (5 százalék) követi. Az Együtt szinte eltűnt a térképről idén, jelenleg a felnőtt lakosság 2 százaléka támogatja. A megkérdezettek 32 százaléka vallotta magát bizonytalannak, illetve zárkózott el pártpreferenciája közlésétől.

A Századvég szerint két kérdésben álltak erősen a kormány mellé a választók: a bevándorlás kérdésében illetve a személyi jövedelemadó csökkentésében. A felnőttek 74 százaléka vár el szigorúbb bevándorlási szabályokat, eközben mindössze 21 százalékuk tartja megfelelőnek a fennálló viszonyokat, 5 százalékuk pedig nem tudott véleményt alkotni. A személyi jövedelemadó 2016-os csökkentését a megkérdezettek 71 százaléka támogatja, 23 százaléka ellenzi, 6 százalékának pedig nincs véleménye.

Az Origo is megírta, hogy a Századvég korábbi felmérése szerint, a nemzeti konzultációs plakátok üzeneteivel a megkérdezettek többsége egyetértett, legkevésbé a "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" mondattal értettek egyet.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

paolo006
@Toby: nem tudom felfogni, hogy épeszű ember hogyan támogathatja ezt a fertőt amit az a csürhe művel. Minden napra jut valami aljasság a birkák pedig tapsolnak. Őrület.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
paolo006
Ha ez igaz akkor tényleg el kell innen menni mert ez az idióták országa.
Toby
@paolo006: Nyugi ! Jövő héten lesz egy másik felmérés, ma, a fidesz hírharang rádó minden hírközléskor közölte a fenti eredméneket, ugyanakkor, amikor gyengült a csürhecsorda, akkor egy árva kukkot nem szólt, illetve csak annyit, hogy "valamelyest" csökent a támogatottság Í!

Nyugtával a napot !
namihami
Annyi milliárdért, amennyiből fenntartja őket a Gazdi, nem is gyengülhet.
Sőt, akkor is erősödik, ha esetleg gyengülne.
Tudhatjuk, hiszen már bebizonyította a Fidesz, hogy a negatív erősödés is erősödés. Akkor meg mi a gond?
Lepényleső
Nem erősödhetett,mert ez azt jelentené,hogy eddig gyenge volt. Akkor meg,hogy volt
többségben? Csak nem elszámoltak valamit?
Mariner1
@Horizont: Nem félünk tőlük. Utáljuk őket. Orbán most helyesen döntött. Megjegyzem, ezt is a Jobbiktól lopta. Mi már évek óta erőltetjük a határzárat. De jobb későn mint soha. Nem a Propeller tagsága a mérvadó, hanem az ország lakosságáé. Az pedig elsöprő többséggel a határzár mellett van.
paolo006
@Toby: nem tudom felfogni, hogy épeszű ember hogyan támogathatja ezt a fertőt amit az a csürhe művel. Minden napra jut valami aljasság a birkák pedig tapsolnak. Őrület.
pbalage
@F_Viktor: sajnos csak bólogatni tudok.
Mariner1
@F_Viktor: Így van! Nincs más választásotok, mint elmenekülni innen. Valahová messzire.

@Horizont: Nagyon nagyon buta vagy. Unlak.
F_Viktor
@Mariner1: Így van, o'szt ti 10 év alatt felfaljátok egymást :-))
JAJMÁR
Nagyon cinikus dolog emberek, népek tragédiájára kampányt építeni, de el kell ismerni, sikeres, mint a rizsacsökkentés.
Saját belső "korlátjaikat" nem képesek legyőzni egyesek, ezért örülnek ennek a fizikai korlátnak? Rejtély számomra.
Az még nagyobb rejtély, hogy az emberek miért adnak azonnal felmentést azoknak, akik már ezerszer becsapták őket, amint megkapják az újabb napi maszlagot.
justhpeter
Mit vártok annyi pénzért, amennyit a fideSS ad nekik ?
eugen4402
@JAJMÁR: Nem csak Számodra rejtély, ez már valami földöntúli para-baromság. Racionális magyarázat nem létezik, ha csak nem valami olyasmi jelenséget tapasztalunk itt, mint a Stockholm-szindróma: a Fidesz túszai nem tudnak élni a túsztartójuk nélkül.
JAJMÁR
@eugen4402: 22:30 Iiiigen, így lehet. Azért megmarad a remény, hogy ha az egyik kidől, a másik is :)
F_Viktor
@JAJMÁR: Butákat megtalálta az a propagandagépezet, ami a gyűlöletre épít.
A szégyen az, hogy ez Magyarországon a nyerő, mert talált a hatalom 900 ezer - 1 millió olyan szavazót, aki vevő a gyűlöltre.
pbalage
@F_Viktor: hozzátenném még, hogy az iskolázatlanság és a szegénység egy színes rezsicsökkentés papírral 1:1 arányban szavazatra váltható.
(ráadásképpen a rezsicsökkentés hatására jelenleg többet fizetünk pl. a gázért, mint amennyit a jelenlegi piaci ár diktálna, a többlet pénzt most megint begyűjti a fidesz annak érdekében, hogy utána fenn tudja tartani a színes firkálmányokat, és még nyer is rajta pl. a MET-en keresztül.)
F_Viktor
@pbalage: Igen, igazad van (pl. Garancsi a MET által benyelt 5-8 milliárd forint közpénz nélkül nem biztos, hogy Simicska helyét át tudta volna venni a maffia-hálózatban).

De nagy sötétség kell lenni a fejekben, hogy az átlátszó trükköket szavazatra lehessen váltani.
Igen, évtizedes sötétség borul az olyan országra ahol polgárainak (azaz rabszolgáinak) nincs igényük a demokráciára.
pbalage
@F_Viktor: szerintem a szegénységtől egyszer eljut az ember egy olyan szintre, hogy már nem is érdekli, hogy lopnak és szemétkednek, csak a napi két zsemlére való jusson.
A politika már egyáltalán nem is számít olyankor a szegény embernek.
F_Viktor
@pbalage: Ők az a 30 százalék, akik nem járultak az urnákhoz, pedig az ő kezükben volt mindenről a döntés.
Aki ezt nem érti meg, ott megint csak a sötétség uralkodik.
pbalage
@F_Viktor: hát, valahogy így van ez szerintem is. Nem szeretik a rendszert, de a kiút az már elveszett számukra. Lehet hogy testileg is, de lelkileg mindenképp.
Nekik a napi betevő sokkal fontosabb lett már...
F_Viktor
@pbalage: Túl sok az a 30 százalék, hogy ennyire kiúttalannak lássák helyzetüket.
Inkább csak elhitték a fityesz elmútnyócévezéseit, viszont már csalódtak a fityesz maffiában is, ezért maradnak otthon a szavazás helyett.
Anna Mária
@F_Viktor: 21:27
Nem kell ahhoz tíz év, hogy ezek a neonácik felfalják egymást.
A nyilasok sem húzták túl sokáig annak idején, és most ezek mögött nincs náci Németország, szóval a hamar beledöglenek a hatalmi kísérletükbe, mennek majd szép sorban a sittre.
F_Viktor
@Anna Mária: A náci Németország helyett most rátaláltak Oroszország Putyinjára, hogy véletlenül se legyen jó a magyarságnak ebben a g...i országban.
Anna Mária
@F_Viktor: 23:03
Szégyen ide vagy oda, nincs mit csodálkozni ezen egy olyan országban, ahol a nyilaskeresztes pártnak 300 ezer tagja volt és az ország a múltját mind a mai napig nem dolgozta föl, a kormány arkangyalos emlékművet állít az éj leple alatt stb.
Anna Mária
@F_Viktor: A putyini támogatás azért nem ugyanaz. Abból a neonácik nem tudnak annyit kihozni, mint a nyilasok annak idején a németekből. Meg fognak igencsak lepődni, mert Putyin nem ad nekik úgy szabad kezet, nem lehetnek olyan kreatívak, mint a nyilasok lehettek. Putyinnak lesznek komoly elvárásai, amik ezeknek nem fog tetszeni.
Az országnak mindenesetre annyi.
pbalage
@Anna Mária: azt még hozzátenném, hogy Putyinnak (Oroszországnak) rövidesen nem marad egy vasa sem, de mivel ugyanolyan illiberális populista, mint Magyarország Kedvence, majd belehazudik valamit az oroszok szemébe, ők pedig el is hiszik fenntartás nélkül.
Ugyanis az a 70 év, amit a "kommunizmusra" elpazaroltak, nem maradt meg nyom nélkül az emberek emlékezetében. Számukra a demokrácia még több csalódást hozott, mint nekünk.
(ezt az egész helyzetet egyébként a németek állították elő, amikor a I. világháborút úgy próbálták nyerő állásra fordítani, hogy Lenint pénzelték 1916-17-ben.
Néplélekegészségügyi szempontból egy nagyon hosszú történet ez.)
Anna Mária
@pbalage: Igen, a történet meglehetősen hosszú, a Lenin igencsak megfeküdte a népek gyomrát. A magyar történetet lehet úgy is tekinteni, hogy az oroszok tessék-lássék kisétáltak néhány röpke évtizedre, de az ország időközben rájött, hogy nélkülük nem bír működni. Akkor sem, ha nagyon drágába fog fájni az újabb összebútorozás.
pbalage
@Anna Mária: na igen, az orosz vidék hangulatának ezen része már Sztálin műve volt, és ő sem volt kisebb gyökér, mint pl. Hitler.
A többi vezérmajom már csak hab volt a tortájukon.
Anna Mária
@pbalage: Csomó cirkuszt meg lehetne spórolni, ha Vona a hóna alá csapná a szent koronát és elnyargalna Moszkvába felajánlani Putyinnak.
zsír
Erősödött a fidesz?
Erősödött az igazságtalanság.
A fidesz az igazságtalanság pártja.

"Az igazságtalanság, akár egy éles kés, megsebzi a lelkünket. Némelyik lelki sérülés idővel begyógyul, mások elfertőződnek. Vagy olyan mérget termelnek, amelyek megölik az érzelmeket." /Don Miguel Ruiz/
simmering73
Erősödött - állami megrendelésre.:D
Így fényeződik a kerítés.
JAJMÁR
@F_Viktor: 23:03 Nem is az a lényeg, hogy a fidesz erősödik-e, hanem az, hogy nincs ellenzék. (Nem az ellenzék szerepében tetszelgő pártokra gondolok.) Innentől kezdve mindegy, hogy mennyire húzza a mérleg egyik serpenyőjét a fidesz, mert a másikba ettől még nem kerül semmi.
JAJMÁR
@Horizont: Gondolom, van az a pénz... és a kör bezárult, innen nem tudnak kimászni, elképzelni sem tudom, hogy lehetne.

Egy teljesen új valami - szövetség, szervezet, párt - kellene, de ezt mondogatom már évek óta, és látom, hogy az ilyet csírájában elfojtják, és sajnos közös erővel.
eugen4402
Hagyományos politikai módszerekkel a Fidesz verhetetlen, mivel a Fidesz nem politikai párt, nem is mozgalom, sokkal inkább üzleti vállalkozás és vallás furcsa ötvözete. Büntetőjogilag, erkölcsileg támadható lenne, ha ...
2010-ben többpárti törvények alapján megnyerték a választásokat, arra az alkotmányra felesküdtek, aztán eltörölték az egészet. Ez világszabadalom.
magyarbakancs
A mindenkori félelmeket nagyon jól kitudja használni a Fidesz.
A bróker botrányról elkel terelni a figyelmet.
A nemzeti homokozóban mindig talál Orbán egy új játékszert amivel uralja a homok várát.
nusika
Ez egy nagy hazugság!!!
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/igy-nottek-a-magyarok-berei-452203
Az egészségügy sz@rban van...kinek emelték a bérét???
F_Viktor
@JAJMÁR: @Horizont: Igazatok van, a demokratikus ellenzék mintha illegalitásba vonult volna...

Több oka is lehet, de nem valószínű, "hogy van az a pénz".
Elképzelhető arra várnak, hogy a jobberek saját magukkal végezzenek, vagy a mérleg nyelvével vannak/lesznek céljaik.
JAJMÁR
@F_Viktor: 10:52 Keresed nekik a "felmentést", de ők is hibásak a jelenlegi helyzetért, és közben megy az idő, mindig súlyosabban ragadunk bele orbanisztánba, ennek tragédia lesz a vége!

Hát, ha a sült galambra vár az ellenzék, közlöm, hogy az megromlott, ha pedig arra, hogy majd leöngyilkolják magukat az ellenfelek, akkor ismét szólok, hogy éppen a baloldal teszi ezt. (Jobb is, mert ilyen formában semmi hasznuk.)
Ha változást akarunk ebben az országban, ahhoz új, hiteles, talpraesett ellenzékre lenne szükség!
nyanya001
Már annyira megerősödött, mint a mocsári szúnyog !
F_Viktor
@Horizont: @JAJMÁR: Elismerem, a fityesz ellenzékben nagyon jól dolgozott, elérte azt a célját, hogy hosszú időre leamortizálja a demokratákat, az elmútnyócév kormányzó pártjait.

Hogyan maradhatott talpon Orbán? Miután csőd szélére juttatott 400 ezer devizahiteles családot, lebontotta a parlamentáris demokráciát, majd ellopta a leendő nyugdíjasok megtakarítását, nem kellett volna megbuknia? Hol van Gyurcsány "bűne" Orbánéhoz?

Az a 3 millió szavazó, aki nem adja le voksát, az meddig dugja fejét a homokba?
Azok a fityeszes szavazók, akik Gyurcsány korrupciói (hahaha...) miatt emelték magasba Orbánt, azok mikor ismerik be önmaguknak (is), hogy nagyon rossz lóra tettek?
Fradigege
Ha a századvég mondja, akkor biztos úgy van. Apropó! A Rákoczi téri piacon a Spar nyitva van vasárnap is. Egy stand sincs nyitva, de a mocskos multi Spar nyitva. Emostmi?
F_Viktor
@Horizont: Hasonlóan látom a nem túl és nem rózsás jövőt. Az ország jövőét.
Támogatni fogom a jobbik programját, hajrá gecik!
bakegya
@F_Viktor: nem vetted észre,hogy már a Jobbik kormányoz!-a teknős kerítésbe fogott!!!-a sintér sanya a beszállítója.Már a kiskorúakat is viszik ingyenjáratra-csakkk tudnám kik azok a felelőtlen szülők akik önként adják erre az éjjel -nappali szolgáltatásra a kamasz fijukat-lányukat!!!
F_Viktor
@bakegya: Ja...
Nekem mindegy melyik kormányoz, mindkettő ge.i.
Olaj-szőke hajú Lalának azok a ge..i szülők adják gyerekeiket, akik ezekre a gec..ikre szavaztak.
Fradigege
@Horizont: Mi arra tippelünk, hogy a piacok nyitvatarthatnak. Ez ugyebár a piac területén van. Innen derítettük ki, hol vannak nyitva boltok:
mindenar.hu/hetielemzes/248-tobb-lidl-kevesebb-spar-ezekben-a-boltokban-vasarolhat-most-vasarnap
Fradigege
@Horizont: Gondolom minden vasárnap frissítik, hogy hol vannak boltok nyitva. Lehet, hogy ez is csak most vasárnap volt nyitva. Nemtudom.
bakegya
@F_Viktor: ja-gondolod?-szerintem meg a faluvégieket kűldik ránk felderítőútra!!!-felmérik a terepet ,mint lomtalnításkor.
craven
hazudtok... csak ezt tudjátok...fideszes mondja fideszesről hogy jobban teljesít...
m.macskosz
@Mirabilis: tegnap, 21:41
A közvélemény-kutatás a fedőtevékenység.
Az alig titkolt fő cél a pénzmosás.
F_Viktor
@m.macskosz: Mellár Tamás is ezt nyilatkozta, a Századvég 8 hónapja feljelentést is tett, de a nagy csönd azt jelezheti, hogy Polt Péter lebeszélte őket.
m.macskosz
@F_Viktor: :))))
Tán csak nem belátta, hogy ebből a buliból nem jöhetnek ki jól...?!
m.macskosz
@Fradigege: Szűkebb pátriámban június 14-ikén egy Lidl volt nyitva, előtte egy vagy két héttel az Auchan. Lehet, hogy ma nyitva volt a CBA, de nem tudhatom, mivel dolgoztam, ezért nem értem rá vásárolni, plázázni, shoppingolni.
bakegya
@F_Viktor: a kisebbség,akik bizonyos helyeken már igen csakkk többségben vannak.
Jankó123
Tényleg erősödhetett, itt is sokaknak csípi a szemét!
:-)))
m.macskosz
@Jankó123: És képzeld el, azoknak hogy csíphetné a szemét, akiknek nincs internet-hozzáférésük, csak a közszolgálati szarokból tájékozódhatnak!
Jankó123
@m.macskosz: Nekik Magyarország jobban teljesít! Asszem.
:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.