Egyfajta közvélemény-kutatásra szántam el magamat. Azért, mert az a benyomásom, hogy ez a menekült- és kerítésügy sokkal jobban felidegelte a magyar embereket, mint korábban bármi. Amikor beindult a kormányzati kampány, még egyszerű volt minden. Különösen a plakátos szakasz elején tűnt úgy, hogy az emberek szinte egy emberként utálják az egész felhajtást, és nem nagyon volt senki, aki védte volna azt a csodálatos Habony-projektet. Ám aztán telt-múlt az idő, elkezdtek tényleg jönni a hírek a déli határszakaszról, apránként az újságíróknak és a széles néptömegeknek is leesett, a bevándorlóproblémát nem az ujjából szopta Orbán Viktor, hanem összeurópai forró cucc ez a maga módján, és innentől – leegyszerűsítve fogalmazok most – a jobbosok ugyanolyan ingerültek és harciasak lettek, amilyenek a balosok az elejétől kezdve voltak. Az ellentétek nemhogy kibékíthetetlenek, hanem egyenesen közelíthetetlenek. Azaz jól gondolom azt, hogy soha nem látott méreteket öltött a kétoldali politikai...

Forrás: cink.hu
Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Napi rendszerességgel a teknős hergeli e-témában a magyarokat!!!-a konzultációs levélszeméttel indított!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Napi rendszerességgel a teknős hergeli e-témában a magyarokat!!!-a konzultációs levélszeméttel indított!!!
human
@bakegya: Igen. Van egy probléma ami megoldásra vár, de ez nem elég, már menekültek megölésére is buzdítanak pólóikon egyesek. Orbánnak köszönhetően szélesedik az ilyen fajta tábor.
Macskaszem
@szandokan: Azt írják, hogy az iszlámok be akarják kebelezni a balkánt. Ha ettől kell félnünk, az azt jelenti, hogy minket is balkániaknak gondolnak, és ez az orbán kúrmányra nézve nem túl hízelgő Szóval ez a csuti messiás ide juttatott bennünket, rohadjon meg ott, ahol van.
szandokan
@Macskaszem: Nem Orbán az oka annak, hogy az iszlámok jönnek. Egyébként ha már itt lesznek a szomszédban, mi sem maradunk ki a szórásból, ahogyan egész Európa sem.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@szandokan: 23:47 Nem kell "izgulni", hiszen addigra már kész a pengés kerités! Nem tudnak átjönni!:))))
szandokan
@bakegya: Valóban, egy ilyen sötét senkinek feleslegesen is írok, de most kénytelen voltam felvilágosítani a nem létező agyadat. Többet nem fordul elő, maradok az értelmiségieknél inkább.
szandokan
@eszegfu: A kerítés önmagában nem megoldás, a határok szigorú őrzése is elengedhetetlen.
Freewolf
Az ellenzékként említett magyarellenes formáció szítja a gyűlöletet és akarja megosztani a lakosságot! A többségnek a háta közepére sem kell bevándorló. A saját cigányainkkal sem bírunk, mit kezdünk egy kulturálatlan sivatagi bandával? Segélyezzük ezeket is? N a ne!
varrólány
Nem a téma hergeli az embereket hanem a tények, és az hogy még mindig sokan nem látják , nem érzik át ennek az ember áradatnak a súlyát. Persze azt gondolhatják csak filmekben vannak terroristák meg öngyilkos merénylők . Elég ha páran fegyverhez jutnak , nem fogja érdekelni őket törvény meg emberi jogok.
De nyugodtan lehet velük ilyenről beszélgetni , hátha meg lehet győzni őket . Nem is kell azt hallgatni amit a kormány mond hanem kicsit elgondolkozni az egészen hogy mi miért történik, talán menni fog hiszen olyan okosok vannak itt. is!
silber13
@szandokan: 10:26-ra: "Valóban, egy ilyen sötét senkinek feleslegesen is írok, ..." Azért ne viff túlzásba a lenéző szövegedet! Nem gondolod, hogy bunkó a titulusod??
eszegfu
@varrólány: 10:51 Tudod, ha megvan a "miértre" a válasz, akkor a Te gondolatmeneted szerint történik valami normális? Vagy egyáltalán érdekel valakit is, aki tehetne ez ellen, vagy ennek érdekében? Én és azt hiszem a legtöbb ember érzi a menekültekkel kapcsolatos dolgok sulyát és ha tetszik, ha nem, a "pengés" kerités egyetlen embert sem fog megállitani, ahogy a terroristákat sem. Egyébként véleményem szerint a terroristák nem "egy gatyában" jönnek illegálisan át a határon, hanem legálisan, papirokkal, nehogy idő előtt lebukjanak. Nem akarlak meggyőzni arról, hogy étel és viz adásával lehetünk emberségesek is az "áradattal" szemben és ettől én még nem érzem magam okoskodónak, csupán ez az én véleményem.
varrólány
@eszegfu: Többek ember véleményét összeraktam az én gondolataimmal. Nem most kezdődött csak most érződik igazán , és egész Európa kínja lesz ez. Sokan csak legyintenek majd tovább mennek ez van, de én érzékelésem nem ennyire optimista mert a kontinens is tiltakozik .
A kerítést vagy hamarabb kellett volna most már mindegy amíg el nem készül még többen jönnek. Egy terrorista nyugodtan átsétálhat bármi nélkül ha van valahol összeköttetése, nincs a homlokára írva mi a célja. Én örülnék a legjobban ha tényleg semmi alapja nem lesz a megérzéseknek , és majd mindegyikük szépen boldogan barátságosan kulturáltan beilleszkedik az európaiakhoz..
eszegfu
Érdekes ennek az ügynek a "felépitése"...először nemzeti konzultáció, majd internetre is feltették a kérdéseket -- valahogy teljesen az érdektelenségbe fulladt, azóta sincs meg az értékelés-- majd plakátokkal elveszik a magyarok munkáját, stb., aztán 4 m-es, majd 3 m-es kerités, már a "mintákat" épitik... és mivel még mindig nem eléggé "csaptak" össze a kormánypárti hivők és az ellenzék, jött az iszlám terrorista fenyegetettség. Mondhatnám ugyis, hogy szépen, ivesen felépitették ezt a fajta "oszd meg és uralkodj" "központositással" az emberek közötti ellentét szitását. Közben teljes a csend a bróker cégek, Kovács Béla Jobbikos EU-s képviselő, Paks II., áron aluli önkormányzati ingatlanok értékesitése, kormányzati emberek külföldi "hivatalos" utjaik elszámolása, a közérdekü adatkéréseket megnehezitő dijazások ügyében, csak ami ugy hirtelen az eszembe jutott.
nemkati
Nekem nem szimpatikus ez a Gazda Albert, nem is értek egyet vele, de egyben igaza van. Volt már itt egy 23 millió román munkavállaló beözönlésével való riogatás. Ez a kormány, és hű alattvalói most sivatagi hordáktól rettegnek és ezzel gondolják sokkolni az egysejtűeket - mondjuk láthatóan sikerrel.
eszegfu
@varrólány: Elfogadom a véleményedet. Egy kicsit érdemes azon is elgondolkozni... az ember fél az ismeretlentől és ha ezt csak kicsit is egy egyszerü példával, akár feltevéssel is "alátámasztják", akkor ez a félelem szinte rettegésbe megy át és akkor azt szürjük le, hogy ez vagy az az "érzésünk" ezzel kapcsolatban, ami persze függ a habitusunktól is. Hát én igy nem akarok élni, állandó félelemben! Nem vagyok hajlandó az ingatlanomat mittudomén milyen áthatolhatatlan keritéssel körbevenni, nem szereltetek az ablakokra rácsot, nem akarok állandóan beszarni attól ki akar betörni!
varrólány
@eszegfu: 12: 05 Hidd el annyi véleményt elolvastam már , és mindenkinek meg senkinek nincs igaza mert másképp gondolkozunk ítélkezünk.
A félelemről annyit, én sem mernék itt egyedül lakni a cigányok miatt . A környéket már körbe lopták , sűrűn kijár a rendőrség , éjjel is kiabálnak , vagy mennek" éjszakai műszakra" !
Stabil kerítés itt is kell, bár ellenük ez se sokat érne.
szandokan
@varrólány: Mi bajod lehetne ugyan a romákkal? Áldott jó ember mind, mindjárt jön Anna Mari, hogy megvédje őket, téged meg a földbe döngöljön:-)
varrólány
@szandokan: Lehet én vagyok érzékeny lélek , és nem tudom tolerálni a viselkedésüket.! :-)
szandokan
@varrólány: Persze, biztosan...Volt egy riport egyszer a tévében, amikor megkérdeztek egy roma családot, hogy miért lopták el a gazda gyümölcseit, és azt válaszolta a családfő, hogy nem volt tábla kitéve, hogy nem lehet elvinni...:-)
eszegfu
@varrólány: @szandokan: Nálam kb. 3 hete egy FEHÉR férfi mászott át a keritésen, ill. "megpihent" az oszlopon, de kirohantam, mint Zrinyi... igy nem tudta végrehajtani a müveletet.
Viszont a roma (aki hátul a szomszédom) családra bármikor számithatok, és ők is rám.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
varrólány
@eszegfu: Aki akar az megy célirányosan!
Nekünk is volt olyan jobb szomszédunk, csak most épp a rosszabbik féle költözött erre.
eszegfu
@szandokan: 12:48 Még jó, hogy az arányokat ugy irtad, hogy "valószinüleg", mert ugye a magyar bünözési statisztikákban nem regisztrálhatják ilyen módon az elkövetőket. Én egy kicsit tulzottnak találom a becslésedet... a Kriminológiai Intézet kutatása alapján 40-60 %-ra tehető a roma elkövetők aránya.
jageragnes
Franciaországban "akadtak" olyan terroristák akik ott születtek.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
pbalage
@szandokan: én ezt nem vágom, hogy szerinted a jelenlegi kormány miért nem lop, amikor tiszta roma az egész.
Ott van mindenhol, hogy lopnak, majdnem kiveri a szemedet az összes történet, aztán szerinted mégsem lopnak.
Tán nem vagy elég dörzsölt lopásügyileg? Csak a kerti lopás a lopás, amikor meg milliárdokat húznak le az országról, az tiszteletreméltó roma cselekedet?
(egyébként jellemző történetet vázoltál fel, úgyhogy ez most tetszik)
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Hari
@eszegfu: Magyarországnak min. az elmúlt 80 évben nem volt egyetlen valódi karizmatikus vezetője( mint pl. Németországnak a háború után K. Adenauer), aki összefogta, rendbette volna ezt az országot. Hányódunk jobbra-balra. A jelenlegi kurzusról (akikről 25 éve feltételezni lehetett, hogy nincsenek átitatva a szocializmus álságos ideológiájával) mostanra teljességgel kiderült, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent egy országot vezetni, és ezért ennek elterelésére potcselekvések végtelen sorába kezdett, a szabad pálinka főzéstől kezdve, az emutnyocévezésen (ami idestova tízenhárom),múlton való kesergésen, szabadságharcon át, a rezsicsökkentés és a menekült üggyel egyetemben. Közben szépen süllyedünk a mocsárba. Jelenleg az ország gyakorlatilag a végtelenségig utált Unió-tól kapott pénzekből és a ( német) autó iparból él. Ez a sorok között olvasni tudók számára világos. Akkor lesz a valódi krach, amikor ezek elapadnak. Akkor derül ki, hogy a király meztelen. Többek között ezért is akarnak 18-20 éven át regnalni, hogy ez minél később derüljön ki, nem azért, mert ennyi idő kell az ország újjá építéséhez, talpra állításához. Sajnos a politikailag gyenge lábon álló, "majd a vezetőink úgyis megmondják nekünk" tudatú átlag polgárral ez megtehető, akinek egyre nagyobb gondja, hogy mit eszik holnap, nem hogy mi lesz 15-20 év múlva.
Aki Én
Azzal együtt, hogy cseppet sem hiányoznak a menekültek százezrei (amiről már nem tudom mit gondoljak, de aggódom), sajnálatos, hogy ma csak erről folyik a téma. Miközben a sokkal inkább érintő korrupciós ügyek szépen elsikkadnak.
Szép dolog, hogy egyik oldalról védjük a hazát, másik oldalról meg pont azok rabolják le, akik a leginkább hazafiaskodnak (látszólag).
nola
A menekült-kérdés valós probléma. Ezt senki nem vitatja. De a kormány eddig még semmit nem tett a megoldás érdekében. A nemzeti konzultáció, a plakátok mind csak a gyűlöletkeltésre, félelemkeltésre voltak jók. Miért nem kérdezi meg senki, minek költöttek erre milliókat, mikor az egyetlen célja a magyar emberek megosztása, a figyelem elterelése volt???

És akkor egy idézet személyesen Orbántól 2008-ból:

"Kedves Barátaim! Ne engedjük, hogy összeugrasszanak bennünket! Ne engedjük, hogy szembefordítsák az orvost a beteggel, a fiatalt az időssel. Ne engedjük, hogy a jobb módút szembefordítsák a szegény sorsúakkal, a vidékit a fővárosival. Hiszen akármennyi, sok és különböző gondolat mutatkozhatnék most itt meg, ha belelátnánk egymás fejébe, azért mindannyian tudjuk: sokkal több dolog köt minket össze, mint ami elválaszt. Ne engedjük, hogy egyesek arra építhessenek reális kalkulációk alapján politikai tőkét vagy szavazatszerzést, hogy szembefordítanak bennünket egymással."
szandokan
@bakegya: Megint te neveztél szardokánnak. Ki is az alpári? Nincs több kérdésem...
szandokan
@pbalage: Légyszi sorold már fel, hogy kik a romák a kormányban. Orbánt ne említsd, mert az már lerágott csont.
szandokan
@silber13: Három ember elérte, hogy ilyen stílusban írjak. Engem lehet büntetlenül szardokánnak, cigányszopónak, meg nácinak nevezni? Hát nem.
eszegfu
@Hari: Sajnos igazad van... valóban én sem láttam és most sem látok egy igazi politikust, akire ugy "felnézhetnék". A másik, ami szintén elkeseritő...2018-ban elmegy a fideszes, elmegy az itt is ellenzékinek számitó ember szavazni, de a bizonytalanok, vagyis pontosan azok, akiknek napi gondjaik vannak...ők nem. És félő, hogy megint a Fidesz nyer.
szandokan
@eszegfu: A mostani választékból nem is lenne jó, ha más nyerne.
eszegfu
@nola: 14.52 Állitom, hogy ha csinálnának O.V-nek egy könyvet a klf. kérdésekről alkotott véleményével ellenzékként és most kormányzása idején...az sem "hatná" meg, sőt még erényt is kovácsolna a hazugságaiból.
eszegfu
@szandokan: 15:33 De ezen az alapon el kellene fogadnom, hogy O.V. a kormány "örökös" tagja?! Nagyon remélem, hogy megélem még 1x, hogy ne az ő fizimiskáját kelljen néznem!
nola
@eszegfu: Orbánnak "hívői" vannak, ezért ha a gömbre mondaná, hogy kocka, holnaptól mindenki "magyarellenes" és "libsi" lenne, aki a gömböt még gömbnek látja...
Micsoda tehetség kell ehhez, ha belegondolsz...
eszegfu
@nola: 15:51 O.V. tehetséges bizonyos dolgokban...de azért szerintem itt jó állásokról és fizetésekről, üzleti lehetőségekről van szó (akár az egész rokonságnak), mert épp ésszel és vakon (már bocsánat az igy élőktől!!) ennyire nem lehet támogatni.
nola
@eszegfu: sajnos az ép ész az, ami hiányzik sok esetben... na meg egy komolyan vehető, talpraesett ellenzéki párt, aki összefogná a baloldalt és nem megosztaná...
Hari
@eszegfu: ezt a jól kifundált választási törvény biztosítja. A lényege oszd meg és uralkodj, azaz legyen minél több "párt", ezt a csábitó egy millás juttatással érik el (természetesen közpénzekből, amit valamilyen átok miatt a NAV képtelen visszaszerezni), társítva az egyfordulóval. Így a " keménymag" -ami náluk még mindig a legnagyobb -segítségével biztos a győzelmük. A bukás két esetben lehetséges: kritikus szint alá csökken a kemény magosok száma, vagy az ellenzék összefog. Erre jelenleg semmi esély, mert sajnos a magyarok híresek az abnormális elvakultságukról és széthúzásukról.Nem alaptalan az a mondás, ha két magyar összejön,háromfélét beszél.
Anna Mária
@Macskaszem: Bocs, már nem is tudom, hánydszor látom leírva: "iszlámok".
Ilyen szó nem létezik.
Vannak iszlámban hívő emberek, őket nevezzük muszlimoknak.
Anna Mária
@nola: Ezt nem nevezném tehetségnek, ez egy bizonyos fajta manipulációs képesség.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
human
@szandokan: tegnap 23:37-re. Elég szűkszavú voltál. Mit akarsz mondani azzal a linkkel?
szandokan
@human: Nagyon egyszerű. Ha már a balkánig eljönnek, akkor mi sem leszünk távol tőlük. Ezeket semmi nem fogja megállítani, csak az atom, habár abba mi is belehalunk.
eszegfu
@Hari: 16:47 Most, hogy irod, tényleg én is ugy látom, hogy az "eredendő bün" az uj választási törvény! Én sem tartom reálisnak, hogy az ellenzék valaha is összefog. Azt meg végképpen nem tudom, hogyan lehetne "mozgósitani" a politikailag passziv embereket, akik szerintem a legtöbben vannak? Legalább elmenjenek szavazni! A környezetemben ezek az emberek a tapasztalatom szerint teljesen leszarják, mi van az országban, vagy mással... "csak" próbálják tulélni mindig azt a napot... belefásultak a saját küzdelmeikbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.