Egészen érdekes történetről számolt be egy magyar férfi Facebook-oldalán. Azt állítja: leszakadt a kipufogója haza felé, ám ekkor jött egy csapat szudáni menekült, aki megjavította – írta a Kettős Mérce tumblr-oldalán.

Szudáni menekültek segítettek a magyar férfi autóját megjavítaniForrás: kettosmerce.tumblr.com

A Kettős Mérce az alábbi következtetést vonta le az eset kapcsán:

(...) ahogy egy honfitársunk is segített volna, úgy a szudáni autószerelő is, mert valószínűleg a szudáni emberek között pont annyi jó fej van, mint a magyar embereke között, mert mindkét nép emberekből áll. 

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
látom, megy az afrikai vircsaft, 3 emeli, egy javítja.
nem úgy mint az a f@sz magyar, aki inkább feljelent, mert füstöl az autód.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
látom, megy az afrikai vircsaft, 3 emeli, egy javítja.
nem úgy mint az a f@sz magyar, aki inkább feljelent, mert füstöl az autód.
36
Rendes tőlük. Csak az a kérdés mit kértek cserébe. Ha semmit, akkor köszönjük, mert mi tartjuk el őket.
JAJMÁR
Ki találta ki, hogy a menekültek nem értenek semmihez? Tudom, hogy ezt azok mondogatják nagy mellénnyel, akik tényleg nem, de íme a bizonyíték, hogy a menekültek sem h@lyék. és még segítőkészek is.
Ráférne a magyar népre a tanulás minden szempontból.
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Miből derül ki, hogy ez a videó mostanában készült? Abból, tán, hogy mostanában kezdik megosztani? Találsz rajta dátumot? Év, hó, nap? Segíts kérlek lehet, hogy én vagyok a vaksi, hol lelek rá az időpontra, az eseményt illetően!
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 14:28 Dehogy tartozik ide, még az is kétséges, hogy valódi jelenet-e, és nem megjátszott, Ami biztos, hogy valaki feltöltötte - mert ebből sok megosztást remél, és vannak is, akiknek ez tetszik - és hozzáraktak egy szöveget.
Látod, bármi történik a világban, azonnal megjelennek a haszonlesők.
Anna Mária
@JAJMÁR: Ezt a jobberek terjesztik, tevepásztornak stb. nevezik a menekülteket és még nagyjából sem tudnák megmondani, hol is fekszenek azok az országok, ahonnan a menekültek érkeznek.

Hja, Szudánban akad egy-két autó, autószerelő, sőt: akárcsak Magyarországon, igen sok ember megélhetési forrását a külföldi autóösszeszerlő üzemek jelentik. :)

www.youtube.com/watch?v=JSMNm0GVozI
Csizmás Kond
@JAJMÁR: a cikk és a kép szerinted tényleg a valódiságot tükrözi ?
Azt írja hazafelé menet...azon az úton ami a képen szerepel nem úgy tűnik, hogy minden nap használnák...szóval szerintem ez is lehet egy mese...azoknak akik erre alszanak...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 14:50 Lehetne mese is, ha nem ismerném a magyar utakat. Le tud szakadni a kipufogó. Menekültek meg ugye vannak, ez sem kitaláció. Ezt a kettő pedig sanszos manapság együtt is.
Valahogy ezt hitelesebbnek találom, mint a félperces jelenetet, amelyen látsz egy néger férfit és - minő véletlen - egy fehér nőt.
(Nem minden nem menekült fehér is egyben.)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...persze hogy egybeeshet...és persze hogy csak az ami pl neked inkább megfelel...:)
egyik egy kép a másik egy video...szerintem ha fordítva lenne elhinném, így a videó nálam hitelesebb bármikor készült.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 15:02 Lehetséges, hogy tényleg megtörtént.
Messzire kellett nyúlni ezért, de ezt elhiszed. Ami itt történt, azt kisebbíted ezzel a videóval.
Egyébként a fő kérdés, hogy valóban megtörtént-e, és a fekete férfi valóban egy menekült volt-e? Ha az is volt, ha meg is történt, az egy eset. Nekem akkor is fura, hogy az ott lévők fel sem háborodtak, sőt, a kamerás tovább filmezett, még az ütés után is. Te, ezt tennéd?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Nem kellet nyújtózódni és keresgélni sem...és egy film sokkal hihetőbb mint egy kép.
...és nem tudom mi hogyan történt, azt sem, hogy ki kicsoda...és ez ugyanilyen érvényes a képre is.
Anna Mária
@Csizmás Kond: Arra figyelj,mit művelnek magyar férfiak a nőkkel!
www.youtube.com/watch?v=wBKBwhbzaNM
Csizmás Kond
@Anna Mária: ...megható...te az ilyenekre gerjedsz ?
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: 14:42 Ezen sem találtam dátumot. Sem év, sem hó, sem nap. valami újabb nincs? Tegnapival is beérem.
vizinyuszi
jajmár:

Szakértelem, ugyan már. A hazai színes egyéniségek között is van nem egy amelyik tisztességes, beilleszkedett polgár, de azt is tudjuk, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
Ha igaz is a történet, akkor is sincs jelentősége, csak bevándorlás pártiak propagandája.
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: nincs dátum csak feltöltési idő...de nem is azért linkeltem...csupán a kultúrát szerettem volna érzékeltetni...tudod az ilyen viselkedést még kimondottan a színesbőrűeknél lehet megtalálni...persz ahhoz nem kell ennyire sötét színű legyen valaki...
human
@Csizmás Kond: Valósnak látszik maga a videó amit linkeltél, de ilyen bandák voltak már évekkel ezelőtt is a franciáknál. De az is lehet, hogy Dél-Afrikában készült. Hogy ezt a mostani bevándorlókhoz lehetne kötni azt semmi nem igazolja. Nevesebb hírcsatorna is lehozta volna a videót, nem gondolod? De ilyet gondolom nem tudsz linkelni.
A magyar esetnél az útba kötöttél bele. Akkor javaslom, hogy néha látogass el a Tisza árterébe. Sokan tanyán élnek, amit csak a gáton kialakított útról lehet megközelíteni. A képen látható út pedig még rendkívül jó minőségűnek is számít a legtöbbhöz képest. Bizony nem mindenki lakik a főút mellett.
Csizmás Kond
@human: ..bizony nem mindenki lakik a főút mellett de a járt úton általában nem nő fű...
...és mi van ha lopták a kocsit és azt szerelik a továbbmenéshez ?
human
@Csizmás Kond: Te hol élsz? A 4 fal közt? Atya ég. Kimozdultál már egyáltalán valaha a várostáblán túlra? Magad teszed itt nevetségessé, de felőlem csak nyugodtan.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A film tényleg nagyon hihető. Ezek szerint, ha egy filmben nemi erőszakot ábrázolnak igazoltan színészek, akkor ott tényleg az is történik. Gratulálok. Majd, ha továbbengedtek az ovi nagycsoportjából majd nem keresed a dobozban a bácsit, ha bekapcsolják a rádiót.
Csizmás Kond
@human: ...egyszerre csak négy fal között de az a négy változik...hol a konyha hol más...szóval összeadva több fal...és ne izgasd fel túlságosan magadat az én viselkedésemen. Nevess ha akarsz de azért vigyáz, hogy nehogy rajtad is nevessenek...
..amúgy mi az észrevételed az általam feldobott lehetőséggel szemben ,...mert csak jajjogni nem elég ám...
GeoCravker
@Csizmás Kond: S az autó tulajdonosa köszönetképpen ír azért a FB-ra, hogy ellopták a kocsiját. Ez aztán a dedukció Sherlock sehol nincs.
human
@Csizmás Kond: Rajtam is nevethetnek, ha hülyeséget vagy viccet írok. De most te vagy a prondon cica és jó a műsor :)
Csizmás Kond
@GeoCravker: tudom nektek kötelességetek védeni a mundért, és ebben nem is akarlak megakadályozni...viszont azt amit ott a feketék műveltek az nem francia viselkedés és nem is magyar...és nem azt sugallja, hogy ilyen minden fekete, hanem azt hogy ilyen is lehet...és még véletlenül sem került fel a netre olyan videó ahol magyar ( a cigányokat nem számítva ) ilyent kövertett volna el.
Csizmás Kond
@GeoCravker: dehogy írt, én csak kérdeztem amire egyikőtök sem tud válaszolni csak kibúvót keresni .
Csizmás Kond
@human: hát persze, én mindig itt vagyok ha nevetni szeretnél...és épp ezt sajnálom hogy nevetni tudsz de tisztességesen válaszol már nem.
...ez itt egy fórum, ahol nem nebevetgélni szokás hanem okoskodni...de kinek mire futja...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Az a helyzet, hogy nem emlékszem arra, hogy bármikor általánosítottam volna. Ezzel szemben Te csak most, és gondolom a belső neuronpályák megerőltetése nyomán jutottál el oda, hogy a feketék is lehetnek rendes emberek.
A magam részéről rendszerint azt igyekszem kommunikáélni, hogy vannak rendes emberek és vannak gazemberek. S egy fasiszta gazember nem lesz attól rendes ember, hogy különben otthon nem veri agyon az asszonyt.
Nyilván vannak a menekültek közt is csibészek, és nyilván van a tomcat-bandában is pár sodródó rendes ember. Csak nehogy rájöjjenek, mert még agyonverik azt is a végén.
Az a sok kulturált rasszista állat, aki a pályaudvarok közt csak odáig jut el, hogy "menekült vagy he? akkro mocskosrablóbuziterrorsta vag. mert már a mi I. Feltsuthy szent hülyevezérünkl is megmondta. He? Nesze b+ "
Ja, és menj el a Keletihez. Érdemes. Egy szociológia tanulmány, amikor a bakancsegyúak előkerülnek. Kényszeresen feszesre huzott pofabőr. Tornaórásan befeszített izmok. Mintha elsősorban önmagukat akarnák meggyőzni az önnön rettenthetetlenségükről. Főleg ott, ahol szemben egy nyüzüge arab fiu van néhány kisebb gyerekkel. Ott rohadt bátrak. Míg rájuk nem suttog valaki. Másfél mázsával.
human
@Csizmás Kond: Hát aki olyan hülyeséget ír, hogy miért nő a fű az út közepén, ha rendszeresen járnak arra az tényleg nem okoskodó, hanem buta. Mert az autó közepén nincs kerék okoska :) De gondolom még ezt is meg kell neked magyarázni. Ahol kerék van, ott kitapossa az autó a füvet. Na mi következik ebből? Az út közepén megmarad a fű. Látod, csak gondolkodni kell, de a láttál volna életedben földutad már az elején nem írsz butaságokat.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...nem akarok én rádkenni semmit...csak amit kiérzek az írásaidból azt írom le...
Az egy dolog, hogy mindenkit egyformán kell kezelni de a dolog másik fele, hogy nem csak szóban és nem csak úgy hogy másokat oktass vagy taníts hanem te saját magad vegyél részt benne és a tapasztalataid alapján írd le a valóságot.
Képre, videóra lehet véleményezni így is úgy is az nem döntő érv és nem is meghatározó viselkedés csupán a látottak megitélése.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: 17:03 Akkor, a vak komondor sem fehér volt, ugye?
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: ...mindegy milyen színű volt úgysem látta...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ezért javasoltam, hogy látogass ki a Keletihez...
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...csak azért hogy csodálkozzak nincs értelme...a véleményem meg nem változna. Soha nem az egyes emberek viselkedését vitattam és nem is azzal van a baj aki menekül inkább azt szerettem volna megértetni, hogy kinek hogy éri meg.
Ennek a menekültáradatnak 90% felbérelt, beetetett, elszédített, kihasznált ember...és ez nem jó sem nekik sem senkinek. Hülyeség azt képzelni, sőt még nagyobb hülyeség azt szajkózni, hogy ezután jobban fognak élni, vagy a gyerekeiknek jobb lesz...ez az a mai hazugság amiért te és itt sokan síkra szálltok. Ne engem győzz meg, hanem az a kongóit aki idejött, neki mond el mi a jó miért jobb itt mint otthon stb...
Anna Mária
Csizmás a Propeller trollja, Orbán az országé.
Lehangoló.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Úgy látom, te is beszoptad a fityisz kommunikációt. Miért gondolod, hogy itt akarnak maradni ebben a szebben, jobban teljesítő országban? Vannak köztük diplomásak is. Ugye nem képzeled, hogy nyelvtudás nélkül,a fasza minimálbérért, vagy 47 ezer forintért itt akarják rontani a levegőt?
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A jelenlegi menekültáradat nem kis részben az orbáni kerítésállítási ötlet provokált következménye. Nem az. hogy sok a menekült a világban, hanem a jelenleg tapasztalható peak, mint azt egy korában hozott linken...
endresy.blogspot.co.uk/2015/07/fekete-sarok-pokjai.html

Másrészt, ez a magunkra húzott menekülthullám jlenleg kedvez az orbáni jobbikos fordulat előkészítésének, és az Eu lágy altestének betámadása az orosz törekvéseknek.
Az EU szempontjából valójában szimpla hazaárulás, amit Orbánék elkövettek. Mivel ennek meglesz a nyugat felől észlelhető gazdasági böjtje, hazánk ellen is árulás.
Nem liberálbolsevikbaloldaliantiorbanista szemszögből, hanem pragmatikus, mondhatni technokrata megközelítésből is.

Nem mellesleg az egyes emberekkel szemben fasiszta, inhumánus, diszkriminatív és idióta .
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: nem gondolom, viszont azt sem tudom megérteni, hogy ha a tengeri útjuk kb 2000 euróba került Európáig ( az írások szerint) akkor miért a több-ezer km-es gyaloglást és a kétszer-annyi költekezést vállalják egy szintén hajóút helyett ami elvinné őket akár Angliába akár Németországba...
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...ééértelek, tehát a kerítés miatt jönnek erre...hogy ez miért nem jutott nekem az eszembe...
szerintem ennek az egész menekültcirkusznak egy nagyon nagy elterelés szaga van és azt nem Orbán hanem ámerika et csatlósai művelik ...ámerika a hadigépezetét telepíti míg ezalatt míg az uzsorás csatlósa a szabadkereskedelmi útvonalán söpör. A menekültekkel elfoglalt unió meg egymást eszi ..
...vajon miért nem vállal fel ámerika a menekültekből ?
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Arra nem gondoltál, hogy azért nem a tengeren utaznak, mert nem mindegyik olyan hülye, mint ahogy beállítják őket. Elég régóta olvasni olyanokat, hogy felborult, elsüllyedt, megfulladtak...stb. Azt, azért nem kéne feltételezni, hogy ha a bőrszínük a fehérnél sötétebb árnyalatú, akkor hülyék is.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Látom nem sikerült megértened.
Adott egy menekültszám. Egy részük kivéárna. Talán leülne a hátsójára, talán akár fél év múlva kelne útra. Az emberek hobbiból nem gyalogolnak száz számra kilométereket, ha nem muszály.
Ezek után a szeretett vezér bedobja a kerítés ötrletét. A kialakuló pánikban azok is útra kelnek, akik különben hónapokig nem teték volna. Ez kiszámíthatóanm egy jelentős csúcsot jelent.
Orbán csapata vagy kiszámítottan okozott krízist, és akkor hazaáruló. Vagy nem számoltak a kijalantések következményeivel, és akkor "csak" idióták gyülekezete. Szabadon választott.

Amúgy az EU hasba támadása Putyinnak is érdeke, és az Orbán-Putyin megbontahattlan barátság kialakulása miatt a jelen helyzet nagyon egy orsz-irányultságú hazaárulás képét rajzolja ki hazánkban. Függetlenül attól, hogy mindez nyilván nem jöhetett volna létre, ha nincsenek menekültek, ha nincs isis, boko haram, stb.
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: A kedvedért megnéztem a legújabb guglitérképet de sehol nem találtam még legalább egy hidat sem Afrika és Európa között...tehát aki onnan jön az vagy hajó vagy repülővel tud csak ideérni...hacsak nem búvárruhában gyalogok a tengerfenéken...
...és hogy hülyék-e ?...szerinted itt ezután jobb sorsuk lesz ?
Csizmás Kond
@GeoCravker: a középiskolai tanárom jutott rólad eszembe...adott egy szám...:))
és mitől adott ?
Az Orbán Putyin mese meg szintén dogma...tehát nekem ez nem adható el...
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Én is megnéztem a régi világatlaszt, a könyvespolcomon. Azt hiszem, az idők során nem sokat változott a földrészek elhelyezkedése. Akik Szíriából menekülnek, azoknak nincs szükségük búvárfelszerelésre. De, úgy látom, hogy a te tudatodban, a migráns, egyenlő a fekete bőrűekkel. Nem kell válaszolnod, hisz amit csinálunk, az a süketek párbeszéde.
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Még egy utolsó megjegyzés. Ajánlom figyelmedbe a mai propeller híreket. Van egy cikk, ami arról szól, hogy verte szét egy fehér ember, egy fehér lány arcát, mert bevándorlónak nézte a barátját. Nos, szerintem ott is oszthatnád az észt. :)))
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: az egy barom nem ember. ...és mindent csakis úgy csinálok ahogy nekem tetszik...ilyen makacs természetem van...:)
..jóéjt !
lópicigáspár
Hát orbánnak megint igaza volt! Elvették a magyar autószerelők munkáját!
Egyébként erről egy kedves kis történet, néhány évvel ezelőttről. Cimborám Londonban melózik és végre hazalátogatott kocsival. Renault megan 1. A házamtól néhány kilóméterre elpusztult szegény Apátfalva egyik buszmegállójában. Vasárnap dél!! Ülök autóba motorház fel és tájékozódás... jó magyar cimboráim kedvesen integetve üdvözöltek, miközben próbálok rájönni mitől állt le szegény 2200 km után. Aztán román -aradi- barátom meg is állt, tud e segíteni. Megköszöntem, és hazaküldtem, neki még 60 km hazáig. Aztán jön egy helyi cigány haverom, megáll, látta gáz van, telefonál -vasárnap dél még egyszer-!! Aztán mondja, itt az unokatesója műhelye, lenyeli legalább a levest és ott van!! Mire odahúztuk a srác is ott volt. Fél óra múlva járt a vas, szerencsére nem nagy baja volt! Természetesen nem fogadtak el semmit, hát cimbik vagyunk, meg különben is én se basztam ki vele, amikor megtehettem volna! Szóval ennyit a magyarok munkájáról...!
GeoCravker
@Csizmás Kond: Neked eladni bármit, ami a kis lanygos sablonjaidból kilóg? Ne viccelj! Meg sem próbálnámn :-)
kkalman
@JAJMÁR: @Csizmás Kond: Ezzel a videóval csak annyi a problémám, hogy kb. egy - másfél hónapja találkoztam vele először, amikor még szó sem volt erőszakról. "Csak" annyi volt a történet, hogy egy fekete bőrű menekült megtámadott egy fehér nőt, és a nő kapott egy pofont. Ennyi, és semmiféle nemi erőszak, ahogy már fenn van a neten 18-as karikával.
JAJMÁR
@kkalman: 20:33 Hoppá! A Csizmás videója a modinak se tetszett :)
levi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kkalman
@JAJMÁR: ma, 22:46 Nem csodálom. Olyan videóval akart menekültellenes hangulatot kelteni, aminek, mint ahogy @levi írja, semmi köze a menekültekhez.
Desischado
Ez azt bizonyítja, amit én már régen tudok, hogy mindenütt vannak jó emberek! Ennyi!
argos
@JAJMÁR: Mert Anna Mari mindent töröltet, ami neki nem tetszik. Olvasgatva egy ideje a propellert, ezt simán levettem. Van itt valami Szandokan nevű fickó, aki rájött, hogy Knapp75 és Anna Mari egy és ugyanaz, azóta se Knapp75, se Szandokan, ellenben Anna Mari olyat írt, hogy "hja", amit kizárólag Knapp75 használt ezidáig.
argos
@Anna Mária: Hja, ahogyan Knapp75 mondta állandóan. Egy ideje nem látom, hová tűnt? Hja, lehet, hogy nyaralni ment:-)
Ticsi
Jujjj istenem a "főnöknek" igaza lett a plakátjaival! Elvették legalább 2 magyar munkáját! Most halt éhen egy autómentős és egy autószerelő miattuk.
Komolyra fordítva: tisztelet a segítő kezeknek. Sok magyar meg sem állt volna!
Commneter
@argos: ma 01.36
Most majd én következem ... !:xP
Commneter
@argos: ma 01:36
Az "ilyenfélék", sosem egyedül, s soem egyetlen néven "kukuccsolnak"!:Lol
Ami Knapp75 illeti, ha így volt, majd jön helyette ... más, bár meglepetésszerűen akár vissza is térhet a "forgatókönyvből"!:xD
Anna Mária
@argos: Hja, a szél összefújja a szemetet.
mate03
@Csizmás Kond: Látod! Neked csőlátásod van!Senkiről semmi emberit nem hiszel el,csak azt amit a (fidesz) propaganda,hitelesnek talál!Vannak még segítő kész emberek,igaz hogy nálunk ritka mint a fehér holló!
JAJMÁR
@argos: 01?36 Mindenki magából indul ki, kedves Argos :) A Szandokan - honnan tudod, hogy fickó? :) - már számtalan néven volt itt, ezért képzeleg másokról is így. Nekem nincs vele bajom, karakteres figura, engem nem zavar. (Kimondottan élvezem időnként, hogy felbukkan így, meg úgy :))) )Nem hiszem, hogy Annamaria töröltetne bármit is, - mert én is magamból indulok ki, én soha - okosabb ő annál, hogy ilyen kicsinyes legyen.

Ez a videó, ami kering a neten és itt is megjelent, úgy semmisült itt meg, hogy bebizonyosodott a hamissága. Ezt az állapotot is törölték azzal, hogy a videót törölték és ez hiba. Most nincs mihez kötni a véleményeket és a "bizonyítékot" se, a videó pedig máshol kering tovább.
Ilyen elvi alapon semmit sem érdemes töröltetni, mert a vélemények ütközése kilöki anélkül, hogy törölnék. Kivéve persze, ha valaki csupán trágárkodni és a saját dühét kiüríteni jár ide.
(Persze, a törvényeknek is van ebbe beleszólása és ezért nem bírálom én felül a modikat.)
A Knapp másik személy, ezt hidd el. Ja, meg a Szandokan is jobban jár, ha elhiszi.
Anna Mária
@JAJMÁR: Ehh, olyan mindegy, hogy ezek az alakok mit hisznek.

Súlyosan személyiségzavaros az, aki állandóan változtatja a nickjeit, vádaskodik, hazudozik, dicsekszik, mások után nyomoz, fenyegetőzik, dührohamaiban trágár szidalmakat szór.
JAJMÁR
@Anna Mária: 10:18 Persze - de érdekes :)
Freewolf
Na, találtak a hatvanezer között egyet, amelyiknek szakmája van! Bravó!
Anna Mária
@JAJMÁR: Az effajta személyiségzavarosok mindent, a legaljasabb eszközöket is bevetik annak érdekében, hogy sokan foglalkozzanak velük és manipulálhassák a környezetüket, sok kárt okozva. Ahhoz nincs bátorságuk, hogy a valódi problémáikat felismerve szakemberhez forduljanak, ehelyett egyre több személyt vonnak be a manipulatív játékocskáikba felrúgva az erkölcsi korlátokat is.

Engem azok az emberek érdekelnek, akiknek komoly gondjaik vannak - akár pszichések is -, de csöndben kínlódnak, senkit nem bántanak, nem terhelnek a problémáikkal. Őket kell észrevenni és segíteni nekik.
argos
@JAJMÁR: @Anna Mária: Nem akartam senkit gyanúsítgatni, csak Knapp sehol, a "hja" pedig újra jelen, ezt rajta kívül senki nem használta, ezért tartom furcsának, hogy Szandokan összeboronálta őket Anna Marival, ő pedig most elkezdte ezt a "hja" szócskát. Egyébként kedveltem mindkettőjüket, ezért is érdekes, hogy mindketten eltűntek. Jajmár, azért azt tudom, hogy fickó, mivel nem árult zsákbamacskát sohasem magáról.
Anna Mária
@JAJMÁR: Off: Egyébként eszembe jutottál, mikor ezt láttam, talán érdekel:

www.youtube.com/watch?v=u5GBmmSIFc8
pbalage
@argos: üdv újra köztünk, szandokan.
argos
@Commneter: Ki tudja...Mondjuk én nem értem, minek alapján zajlanak a törlések, hiszen mindenki véleményt formál, és miért is kell azokat törölni? Ha valaki alpári, bunkó, trágár, sértegető, akkor azt megértem, de sokszor azt látom, hogy pont azok hozzászólásai nem törlődnek.
Anna Mária
@argos: Bocs, letiltlak, mostantól nem látom a bejegyzéseidet. Nem érdekelnek a beteges, kisded játékaid.
argos
@pbalage: Ha én vagyok Szandokan, akkor ennyi erővel meg te vagy Anna Mari, Knapp, stb. Én nem olyan régen jöttem ide, eddig inkább csak olvasgattam, és ha megnézel néhány cikket, messze nem vagyok párthű ember semelyik oldal felé, sőt, még a kerítést is röhejesnek tartottam. Szóval ne boronálj össze senkivel.
argos
@Anna Mária: Lelked rajta. Mindenesetre gyorsan sértődsz a semmiért.
JAJMÁR
@Anna Mária: 11:19 Honnan tudod, hogy milyenek azok, akik egyébként nem érdekelnek? :))) Általánosítasz, végletekben gondolkodsz.

Akinek nincs betegségtudata, az nem fordul orvoshoz, de attól még "komoly" gondjai lehetnek. Igen, vannak energiavámpírok is.
Engem a folyamat érdekel, aminek a végén olyanná válik az ember, és az okok, amelyek sokszor lelki válságba és mélyre lökik, és ezzel el is torzítják a személyiséget. A torz személyiség, akár csöndes, akár hangos, már egy kialakult állapot és sokszor visszafordíthatatlan. Ha a másokat bántókon nem segítesz, akkor azokon sem, akiket ezek bántanak.
Segíteni csak úgy lehet, ha a megismerés nem zár ki részleteket, és az egész megértésére törekszik az ember. () Miközben tudom, hogy én magam sem vagyok tökéletes - szerencsére -, és mások sem azok és ezt nem is várhatom el.
JAJMÁR
@Anna Mária: 11:26 Igen, ez is egy szomorú valóság.:(
JAJMÁR
@argos: 11:23 Hja, értem. Így már.. ugyan már, jaj már :) tévedsz!
Anna Mária
@JAJMÁR: Az első bekezdést talán gondold végig újra. Bocs, de itt most nem sikerült igazat írnod, így hát nincs alapja a rólam alkotott ítéletednek.

Természetesen gondolhatod, hogy segítségére lehetsz manipulatív, betegségtudattal nem rendelkező személyeknek, de szerintem az ilyesmit jobb szakemberre bízni. Sosem szabad elfeledkezni róla, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
JAJMÁR
@Anna Mária: A gondolkodás nem árt senkinek sem, én átgondolom :) nem értettél meg sajnos, így elsőre. Talán olvasd el újra :)
Anna Mária
@JAJMÁR: Nem gondoltad át, amit írtál.
Rossz a kérdésed, mert van benne egy nem igaz állítás.
Azt állítod ugyanis, hogy nem ismerem azokat, kik nem érdekelnek.
Nyilván ismerem őket, és éppen a tapasztalataim alapján döntök úgy, hogy nem foglalkozom velük, tehát nem igaz, hogy általánosítanék és végletekben gondolkodnék.
Talán így már világos.
Írod továbbá: "Ha a másokat bántókon nem segítesz, akkor azokon sem, akiket ezek bántanak." Ez sem így van.
Vegyünk egy aktuális példát: ha menekülteknek tolmácsolok, akkor természetesen segítek nekik még akkor is, ha párhuzamosan nem foglalkozom az őket mocskolók, gyalázók, róluk hazudozók lelkével, nem kutatom, hol is siklott félre az ő személyiségük, vajh miféle problémáik lehetnek szegény nácikáknak.
Freewolf
Necces, hogy ebből Alföldi Róbert egy migráns eposzt fog rendezni és arany cucli- mucli díjat kap érte a haladó európai "demokratáktól"! :-))))))))))))))))))
Elvégre ilyen horderejű hír megmozdítja a világot!
JAJMÁR
@Anna Mária: Nem akartam én nyilvánosságra hozni ezt a vitát, mert ez a téma nem ide való. Nos, már írtam, hogy engem a pszichológiai folyamatok érdekelnek, egészen pici kortól élethosszig. Nem akarok ebbe már mélyebben belemenni, de a lényeg, hogy én nem a politika szemüvegén át figyelem elsősorban, hanem az egyénen át, de a politika hatásait is. Nem véletlen, hogy kikből válik szélsőséges... - a gonoszságnak is van lélektana - és a családi, a társadalmi, gazdasági környezet is benne van. A segítés nagyon szép dolog, én is megteszem, ami tőlem telik. Egy ember sokféle közösséghez sokféle szállal kapcsolódik. Azt írod, segítesz a menekülteknek, de az őket köpködőknek nem.
Aztán ez köpködő verőlegény ember hazamegy, mert biztos tartozik valakikhez, esetleg neveli a jövőt, átörökítve egy csomó torzulást. Hát ezért kell egyben is nézni, másik szálon is. Neked nem muszáj, de nekem meg lehet. Biztos vagyok benne, hogy az iskolai nevelés is csődöt mondott ebben az ország- mert általában csak az oktatásról van szó - és ezt is komolyan kellene venni.

Szerintem jóval kevesebb tényleg náci van, mint amennyi látszik. Mindig jobban látszanak a nagy szájú, kigyúrtak, mint a csöndesek, de nem akarom kisebbíteni a veszélyt.
Nyilvánosan diagnózist és személyiségelemzést még vélemény formájában sem, soha, sem egyénről, sem köthető csoportról én nem mondok.
Anna Mária
@JAJMÁR: Én pedig nem akartam egy szandokan vélelmezett lelki folyamatairól az amatőr "pszichológusától" priviben értesülni.

Hamarosan nyilasvilág lesz Magyarországon, majd meg lehet látni, mennyien fognak együtt lihegni, erőszakot alkalmazni és hányan fognak ellenállni! :)))
JAJMÁR
@Anna Mária: Hm, érdekes ember vagy :)
Anna Mária
@JAJMÁR: Szerintem ezt beszéld meg szandokannal priviben! :)))
Csizmás Kond
@mate03: Te ismét túlugrottad saját magad. Nem mondtam egy szóval sem, hogy igaza van akárkinek csupán a vita kedvéért próbáltam fokozni a lehetőségeket és te mint hű kotnyeles ezt másképp értetted.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: A modi nem töröl amíg valaki nem jelent...és taknyonc az mindig akad...fentebb leírták ki lehet...
Csizmás Kond
@GeoCravker: az jó...csak ha lehet tartsd is be a szavadat...:)
verőce21
Ez egy libsi reklám a multikulti mellett!
mate03
@Csizmás Kond: Én is csak a vita kedvéért írtam-amit írtam!
kukac50
A fiatalok még Magyarországnak is jól jöhetnének, ha dolgozni lenne hol,lenne aki fizetne járulékot .
Toby
Pedig a szudániak először el akarták venni a magyar munkáját, majd látták a leszakadt kipufit és a drótkerítésből fabrikált célszerszámokkal, secpec alatt megjavították a járgányt és még csak azt sem kérték, hogy vigye el őket fizetségként Olaszországba !
Huncutok ezek a "magyar törvényeket be nem tartó, munkahely-rabló" szudániak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.