Szabó Simon, a Moszkva tér, illetve a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmek színésze Facebook-bejegyzésben tudatta a világgal: ő a menekültek mellett van.

Így írt a kérdésről Szabó:

Senkinek az érzelmi és értelmi auráját nem szeretném megsérteni, de értsétek meg kedves embertársaim, hogy én Szabó Simon, nem tudom elfogadni sem a kirekesztő álláspontokat, sem az előítéleteket, sem a kormány visszhangjaként káráló masszát, az ide ill. errefelé menekülő emberekkel kapcsolatosan. Nevezzetek kirekesztőnek, ha nem vagyok hajlandó meghallgatni sem, olyan embertársaim érvelését és értekezését, akik számára nem egyértelmű a segítségnyújtás, az elfogadása egy olyan jelennek, melyben szerintem a jobb sorsban tengődők kutya kötelessége, nemtől, vallástól, nyelvtől, bőrszíntől, identitástól függetlenül segítenie, akár csak egy jó szóval is! Az egésznek a lényege, hogy kérném ne szeressen engem az, aki ezt nem így gondolja, ne lájkoljon, ne legyen az ismerősöm, ne nézze a filmjeimet, ne jöjjön nekem a Moszkva térrel, se azzal, hogy – Jó voltál a Hajnal Tímeában... Felejtsen el, ne foglalkozzon velem, és tegyen meg egy szívességet, ne nevezze magát embernek! Legalább is a társaságomba' ne!

Szóval:

ÉN A MENEKÜLŐKKEL VAGYOK!

Peace

177 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Nem szóban kell a menekültek mellé állni. Tessék befogadni párat a saját otthonába!
Én is sajnálom őket, főleg a kisgyerekes családokat. Ennyi.
Nem az Én dolgom ellátni őket, biztosítani az élelmezésüket, lakhatásukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Világos, tiszta beszéd ! Gratula a kiállásért !
Horovitz Ernő
Dicséretes dolog az empátia, de honnan tudja melyik a menekült és melyik a kanyhaló?
Levendula
Nem szóban kell a menekültek mellé állni. Tessék befogadni párat a saját otthonába!
Én is sajnálom őket, főleg a kisgyerekes családokat. Ennyi.
Nem az Én dolgom ellátni őket, biztosítani az élelmezésüket, lakhatásukat.
csa-csa
Szabó Simon Úr, meg mindenki más csak addig ilyen lojális a menekültekkel, amíg erőszakkal át nem másznak a kerítésén, nem kezdik el fosztogatni a házát, és ha ellenáll akár bántalmazzák is a családját, rosszabb esetben be is fészkelik magukat a házába és még sorolhatnánk!
na akkor legyen mellettük!!!
Toby
@Levendula: A sebésznek sem amputálják a lábát, hogy megtanulja a szakmát !
soljanka
Szegény Simon, kap majd eleget. Pedig csak normálisan gondolkodó ember.
Jó tudni, hogy vannak ilyenek is.
Horovitz Ernő
@Horizont: mindannyian menekülőben vagyunk, ugyanis a Föld - a Naphoz képest 108.000 km/óra sebességgel száguld...
...és akkor még nem is számoltam azt, hogy a naprendszerünk a tejútrendszerrel együtt forog
Toby
@csa-csa: Nosza, akkor lökd a példákat, hol, mikor, hányan másztak be a családiházba ?
Toby
@Horizont: A gagyi nyilas úszítani és zsidózni jár ide ! Amúgy egy kérdésemre a napokban nekem sem válaszolt, a betanult dumán kívül többre nem fussa...
Horovitz Ernő
@Horizont: netán te is menekült vagy, hogy nem értetted meg kedves mondandóm mélyebb értelmét?
lac08
Majd amikor a menekültek mondják:megdönteni Szabó Simont!...na akkor majd velük lehetsz sőt érezni is fogod őket,idióta színész!Látszik a színed meg van csak az eszed hiányzik!
Anna Mária
@Levendula: De, szóban is a menekültek mellé kell állni.
Nem a magánszemély dolga gondoskodni róluk, ez állami feladat.
Hagyjátok már ezt a "fogadjon be" kezdetű demagóg hülyeséget.
Unalmas.
I C.
Kedves Szabó Simon Úr ? !
Ön hány migránst fogadott be a lakásába, ha senkit akkor ez a vélemény nyilvánítása csak
egy agyatlan, provokatív kekeckedés. Bort inni és vizet prédikálni még Ön is képes.
Üdv.: IC.
ilos
Szegény hülye, lemaradt egy brosúrával. Már könnygázzal "idomítják" a vadembereket a franciák, a németek is pánikban vannak, ez meg jön a "menekülők megsegítésével". Ember, kapj a fejedhez! Amúgy leszarom a filmjeidet, ne légy olyan nagy arc!
Toby
@I C.: És te mennyit fogadtál be, hogy téped a szád, mint akit naponta ütnek a menekültek ?
soljanka
Istenem, ezt a primitív, demagóg dumát a befogadásból már nagyon unom.
De a klubban ezt hallják, és azt hiszik, hogy van értelme. Holott csak egymás megnyugtatására szajkózzák.
Egyszerű emberei a nyájnak...
feco fero
@Horizont: @Anna Mária: Igazatok van! Én is mellettük vagyok szóban, igen is segíteni kell őket, FEGYVERREL, ábc - vel, a saját hazájukban a saját hazájuk ellen! Fiatal élet erős férfiak sokasága vajon miért menekül, ahelyett, hogy a saját hazájukban tennék jobbá az életüket?! Ja! A készbe beülni kényelmeseb? Csak azt nem tudják, hogy mi európaiak mennyi életet és vért áldoztunk, hogy idáig eljuthattunk!
Meg kellene tanítani őket gondolkodni, akarni, cselekedni, alkotni, dolgozni, írni olvasni,
A gyűlölet szitás minden formáját én is elutasítom, eredjen az bárkitől is.
Az pedig, hogy előre rettegünk, még mindig jobb mint amikor szembesülnénk a nem hívott idegenekkel a saját kertünkben, vagy környezetünkben.
lac08
@Horizont: Ó te bölcsek,bölcse mesélj!!
Toby
@feco fero: A "fiatal., életerős" férfiak miért menekültek el Magyarországról 56'-ban, amikor fegyverrel a kézben is küzdhettek volna ?

Ez a kérdés a válasz ! A többivel egyetértek, kivétel az "előre rettegés" ugyanis mi nem a brit és a francia helyzetben vagyunk, nekünk nem voltak gyarmataink a " harmadik világban" !
Törölt felhasználó
Úgy látszik senki nem tanult a történelemből, hogy minden háború után miután mindenki mindent elvesztett egy dologban bíthatunk abban hogy emberek vagyunk. Látom itthon a baloldalon is betalált a kormány "hogy nem vagyunk azok".

Legyen így tiszta: Ezek az emberek menekültek és nem gazdasági bevándorlók, hanem, mert úgy döntöttek. Ők nem tudnak dönteni.. Nyilván nem jó ha idejönnek, de személyszerint nem kell utálkozni. Sok megkeseredett szar ember semmit nem tanult a második vh-ból, ezért jön éppen a harmadik... Majd amikor nektek kell kopogtatni a németek ajtaján úgy hogy a szüleidet legyikolták, a házadból egy kupac hamú maradt és a karonülős gyerekkedel megvernbek a helyi neonácik, akkor legyen nagy a szája mindenkinek.

Ez meg egy szar populista duma, hogy nekünk ez mennyire rossz...a németeknek-franciáknak, olaszoknak igen

Szóval ráfutottatok habony és viktor f@aszára. Gratulálok!
JAJMÁR
@feco fero: Bocsi, hogy beleszólok, és a problémát nem kisebbítve, hiszen valóban igen nagy a baj, csak kérdezem: te miből gondolod, hogy az európai ember, vagy a magyar ember felette áll egy másik népnek?
Csak kérdezem: vajon a magyar, miért nem teszi jobbá a saját sorsát és az országét? Életerős magyar fiatalok miért mennek el innen?
Csak azért kérdezem, mert enyhe "lekicsinylést" érzek a hozzászólásaidból a menekültek felé.
A "mi" európaiak tudod, túl sokat ártottunk a múltban azoknak, akik most menekülnek. Persze nem szó szerint és pont azoknak, és nem pont mi, de ha Európával azonosítod magad amikor az előnyös, vállald akkor is, ha nem. Az eu. szabályairól és törvényeiről nem is szólva.
soljanka
@ziziplanet: És ugye tudjuk, hogy a magyarok az előző két háborúban tökéletes szimattal a vesztesek oldalára álltak.
Nem szabad megtörni a sorozatot. Hűnek kell maradni történelmünkhöz.
Nem tanul ez a nép semmiből. (:
Anna Mária
@feco fero: Hja, ha rettegni j akkor rettegj. Mondjuk e célra megfelel a horrorfilm is.
Nyugi, azért, mert kicsit mások a menekülők, mint te, attól tudnak még ők gondolkodni, akarni, cselekedni, alkotni, dolgozni, írni-olvasni. Fantasztikus kultúrákból jönnek egyébként, talán hallottál már ilyesmiről. :)))
feco fero
@Toby: 56 ban 5 éves voltam és az unoka tesómmal aki 6 éves volt petrós üveget akartunk a muszkák tankjaira dobni, és nem értettük, hogy a Nagyapánk miért nem engedte, és miért verte el a seggünket a nadrágszíjával. A válaszom pedig a kérdésedre, mert gyávák voltak, legtöbbje bűnöző, akik a forradalom alatt fosztogattak, le gyilkolták haragosaikat. Csak ezt nagyon el hallgatják, tudnám miért?
A mai napig nem változtak! Ma is ők a legnagyobb szélhámosok, akik most is lehúzni tudják és akarják az itthon maradottakat.
Ha van kivétel, attól bocsi!
Törölt felhasználó
@soljanka: Természetes a harmadik vh előtt mi mutatjuk meg először, hogy nem sikerült levonnunk a tanulságot. Másrészről melyik katonai vezető veszi azt komolyan, hogy ha itt valami megindul, akkor majd mi!!!:) A keritésre kidobott pénzt még a gyökér jobbik is kinevette. 170km-re kb 300 katonát be lehett volna tenni 500m-et éjjellátő szemüveggel...ennyi. Egy dolgot írok alá a tetves fidesz kommunikációban, hogy ez nem bevándorlás, hanem népvándorlás, akkor ebben az esetben mit is szeretnénk tenni..? Amúgy most hol van amerika, amikor rá kéne szórni a napalmot az isis-re. Én nem vagyok radikális, de tudom azt hogy ezekkel nem lehet beszélni, nincs érvrendszer vagy földi javak, ami megállítaná a "szent háborút" Én 1 hónapig szórólapoznék, hogy aki nem megy el a területről meghal, majd napalm.
Anna Mária
@ziziplanet: A szórólapozást nem lenne egészen egyszerű kivitelezni. :)
Törölt felhasználó
PLusz megjegyezném azt, hogy annyira utálni akarunk valakit, akkor talán nem a lefejezős tetveket kéne???
Nem mi azt utáljuk, akit nem fejeztek le csak majdnem. Komoly bajok vannak itt a fejekben emberek, tényleg ránkfér úgy látszik a III, vh, hogy egy kicsit rájöjjünk miről is szól az élet.
wagabund
Vettem a fáradtságot, végigolvastam...
...legyenszíves valaki szólni e tiszteletre méltó úrnak, hogy nézzen már körül az országban...Baranya, BAZ megye, Heves, stb..
...még azt szeretném kérdezni tőle, hogy ezekután a kormány a helyén maradhat?

most csak ennyi...
Anna Mária
@ziziplanet: Jajj, ne is emlegesd a harmadik világháborút - attól se jönne rá senki semmire.
Ha megfeszülsz, sem tudod megértetni a jónép nagy részével, hogy a menekülők sokasága éppen a lefejezős figurák elől menekül, nem pedig ők azok, akik másokat le szoktak fejezgetni.
Ez magas.
Anna Mária
Ja igen: én sem tudom elfogadni a kormány visszhangjaként káráló masszát.
Undorodom az ilyen mértékű hülyeségtől.
feco fero
@Horizont: Ha már személyesen szólítottál, el mondom, hogy áldoztam 50 év aktív érték teremtő munkát, kb. 40 újítással, 22 szabadalommal, és még mindig nem merültem le.
Voltam kisdobos, úttörő, KISZ és PÁRT tag, szakszervezeti vezető, kiváló dolgozó, Volt sok magán cégem, sok alkalmazottal, voltam gazdag, lettem szegényes, most pedig veled értekezek. Összegzésül pedig, igen ez a megélhetési népvándorlást semmilyen eszközzel nem tudjuk meg állítani, max. lassítani. De kérdem én miért nem Kínába vagy Orosz országba, esetleg az USA ba mennek? Miért kell már ismét rajtunk át vonulni? Nem vonultak még elegen?
Horovitz Ernő
@feco fero: azért vonulnak erre, mert itt semmi bántódásuk nem esik és jól vannak tartva
a szerbeknél nem sokat időznek, mert azok verik őket, mint részeg cigány a lopott lovat
lac08
@Horizont: Álszent,pökhendi és képmutató vagy!
varrólány
@Horizont: 19:11 Az még rosszabb ha itt akarnának maradni. De kell " a munkaerő " a napokban volt erről cikk hogy kevesen vagyunk. Sok fiatal főleg férfi gyerek nő nélkül, azt gondolható majd a lányok beléjük szerelmesednek? Majd lesznek családok? De még az is kérdés hogyan tudnának beilleszkedni !
Vagy persze itt dolgoznak , és majd öreglegényként mennek nyugdíjba ! De legtöbb meg a felmérések szerint analfabéta, szóval ez így nem túl jól hangzik akárhonnan nézzük.
varrólány
@Horizont: Értelek, én meg gondolkoztam helyettük , meg mások helyett!:-))
Csak próbáltam előre tekinteni !
Horovitz Ernő
@varrólány: kvalifikált munkaerőre valóban szükség van, de nem hiszem, hogy félmillió hegyipásztornak is tudnának munkát biztosítani
a hegyeinket is elvették csaknem 100 éve...
justhpeter
Egyetértek Szabó Simonnal és nem érdekel kinek tetszik, kinek nem.
Anna Mária
@varrólány: Miféle "felmérésekről" beszélsz? Honnan veszed, hogy a menekülők nagy része analfabéta lenne? Tudnál valami forrást prezentálni?

Ha már keresgélsz, akkor annak is nézz utána, hogy Magyarországon milyen arányban vannak funkcionális analfabéták. Érdekes adat.
varrólány
@Anna Mária: Az osztrákok felmérése szerint, hát de ők is hazudnak biztos csak épp nem a szakembereket sikerült felmérni.
Na ha mégsem buták a menekültek akkor jöhetnek , ugye?
Csizmás Kond
Azt magyarázza meg valaki, hogy ha megjelenik egy cikk azt miért kell átváltoztatni és főleg, hogy miért kell a hozzászólásokkal együtt törölni ?
Nem beküldött cikk volt hanem ennek egy másik kifejezési változata és ami eltűnt szőröstől bőröstől beírásokkal együtt...pontosítva csak néhány beírással együtt mert ezek között van amit úgy vélem a másikban is szerepelt.
Anna Mária
@varrólány: Hol van az "osztrákok felmérése"?
Bocs, de egészen biztosan nincs ilyen felmérés Ausztriában.

Természetesen jöhetnek a menekültek, hiszen Magyarország aláírta a menekültügyi egyezményt, és ez kötelezettségeket ró az országra. Ezt el kell fogadni.
sziszkó
A jobb sorsban tengődők nem M.O-on élnek!!Miért nem kampányolsz ennyire a Magyarországon élő éhező gyerekek mellett,hogy aki jobban él segítsen nekik?Vagy az egészségügy mellett???
varrólány
@Anna Mária: Igazad lehet hiszen sok a mobilját nyomogatja , csak értelmesek vagy a telefon az okos.
Ennyi erővel bárkit fogadhatunk , nincs senkire ráírva hogy honnan ,miért jön bármit mondhat. nem lehet leellenőrizni. Épp ez a baj , bárki jöhet .
De persze rossz szándékú emberek nem jönnek , azok otthon maradnak ...hát biztosan!
Mézike
@Horizont: a saját állampolgáraink leinformálható papírokkal mennek dolgozni külföldre.
Ez nem mondható el a menekültek tömegéről.
Az is igaz hogy kishazánkbó is mentek "menekültek" szanaszét, de mikor az adott ország rájött hogy dolgozni büdös nekik haza is toloncolták őket.
Ezek az emberek nem akarnak itt maradni. Nem tudnának dolgozni, mert nincs hol, Családot eltartani végképp lehetetlen. Inkább abban kell segíteni őket, hogy minél hamarabb a cél állomásra jussanak. Ez így nagyon szép elgondolás, csakhogy a legtöbb célállomásnak nem kellenek.
Horovitz Ernő
@Anna Mária: térjünk vissza az alapokhoz és tegyünk különbséget a menekült és az ILLEGÁLIS bevándorló között
magam sem tiltakoznék, ha kitélakolnék Kuwaitba és álampolgárságot adnának, de úgy tünik nem tartanak rám igényt...
Nem szeretnélek megbántani, hiszen végigdolgoztad az életed, gondolom unokáid is vannak és alapjában becsületes embernek nézlek.
Egyet tanulj meg: a sikertelenségeinkért lehet az éppen vegetáló kormányt hibáztatni, de felesleges, mert attől több pénzünk nem lesz
Tedd szívedre a kezed: egy ilyen kedves életút után az anyagiakon kívül van más gondod?
Csalódást fogok okozni: szocliba kormány alatt sem lenne egy fillérrel sem több pénzed
Kérlek, ne sértődj meg ezen, hiszen a tényeket írtam!
cirip
A tisztelt színész úr menjen -jöjjön el a valós helyszínekre, azután szövegeljen!
Toby
@Horizont: tegnap, 18:42

Amit nekem tulajdonítottál és idéztél, azt nem nem én írtam !
Toby
@Horovitz Ernő: "...a hegyeinket is elvették csaknem 100 éve... " El bizony, mert ilyen alapállású "politikusok" pofáztak bele a politikába, mint a te alapállásod !
eszegfu
Azt a süket dumát, hogy a "ballibsik fogadjanak be egy menekült családot" jó lenne befejezni! Attól, hogy én sajnálom a devizahiteleseket, akik mindenüket elvesztették, kilakoltatták őket, gyakorlatilag tönkrement az egész család, még senkinek nem jutott eszébe, hogy fogadjam be őket. Gyakorlatilag mindkét esetben emberek életéről van szó, nem látom a különbséget. Egy dologban reménykedek, hogy mi nem jutunk el oda, hogy menekülnünk kelljen M.o-ról, mert akkor megnézhetjük magunkat... minket is ilyen "tárt karokkal" fogadnak majd valahol? Szörnyü, hogy a hatalmon maradás érdekében mi mindent megtesz a politika. Nem kellene egymásnak esni, mert másképpen gondolkodunk erről is! Ez nem lehet az "igazi" megoldás! Továbbra is a menekültekkel vagyok.
Horovitz Ernő
@Toby: megbántani semmiképpen sem szeretnélek, de sajnos az átlagnál is butuskább proli vagy...
vizinyuszi
Minél jobban bánunk ezekkel, annál többen jönnek, ez pedig nem érdeke Európának.

Ha valaki nem komálja a vándorokat, az nem jelenti azt, hogy fideszes.
Horovitz Ernő
@Toby: egyet jól jegyezz meg:
egy háború soha nem úgy kezdődik, hogy az emberek gondolnak egyet és lövöldözni kezdenek
előtte 3-4 jól öltözött szarházi leül egy elegáns helyen, megteszik tétjeiket a meccsre és utána egymásnak eresztik a plebszet
az I. világháborúnál sem történt ez másként
A trianoni határok terve már a háború kezdete előtt megvolt
eszegfu
@Horovitz Ernő: 8:23 Tudom, hogy Tobynak nincs szüksége védelemre, de azért ezt a fajta lenéző stilusu "proli"-zást inkább itt ne használd...kérlek! Lehet, hogy nem érjük el a Te professzori szintedet, azért még emberek vagyunk más-más véleménnyel.
magyarbakancs
Összeszedni a menekülteket hajóra rakni és irány Amerika.
Mert mind ami most van nekik és az ott elő embereknek lehet megköszönni.
Elsődlegesen az USA a legnagyobb ludas ebben a népvándorlásban.
Másodsorban a térségben lakók mentalitása a dolgokhoz való viszonyulása vezetett oda a legújabb kori Exodushoz.
JAJMÁR
@varrólány: Vannak dolgok, amelyek rajtunk múlnak, és vannak, amelyek nem rajtunk múlnak. Mindegy, hogy mit csinálsz, mit gondolsz, mit teszel, meg nem tudod akadályozni, a világ felbolydult, sajnos sok rossz megtörténik. Az, amit ebben a közegben teszel, gondolsz, ítélsz mégis, az határoz meg téged, vagyis az egyént, az embert.

Hát igen, a zavaros helyzetekben "túlszaporodik" az aljanép, - akik már eddig is túlsúlyban voltak nálunk - a mindenből haszonlesők, és nincsenek kétségeim, hogy sokan meggazdagodnak majd ebből is. Látod, őket kellene kiszűrni, az embercsempészeket. Rájuk kellene vetülni most a figyelemnek. Ez rajtunk múlik.
Horovitz Ernő
@eszegfu: csupán hasonló hangnemben válaszoltam kommentelő társunk felvetésére :)
JAJMÁR
@Horovitz Ernő: 08:38 Hú, de nagyra vagy magaddal. Nem kéne.
"A trianoni határok terve már a háború kezdete előtt megvolt" - ez a mondat lökött az okoskodók táborába téged.
Horovitz Ernő
@JAJMÁR: kedves személyed rá az eklatáns példa, hogy ideje lenne bevezetni a súlyozott szavazati jogot- lehet nem kimondottan demokratikus, de olimpiákat sem rendeznének, ha minden ember egyforma lenne
JAJMÁR
@Horovitz Ernő: 09:40 Nocsak, hát érveid és bizonyítékaid nincsenek, az idézett állításodra?
Nem vagy te semmi, csak egy okoskodó fontoskodó.
De elférsz itt, valóban nem egyforma minden ember, ebben egyetértek veled.
eszegfu
@Horovitz Ernő: 9:31 Értem én, de ha "csupán hasonló hangnemben válaszoltál", akkor bizony Te is az "átlagnál is butuskább proli vagy"... sajnálom. Érvek helyett minősitesz...kár...
varirmag
"ne legyen az ismerősöm, ne nézze a filmjeimet, ne jöjjön nekem a Moszkva térrel, se azzal, hogy – Jó voltál a Hajnal Tímeában... Felejtsen el, ne foglalkozzon velem"

Nem ,nem voltál jó és nem nézem a filmjeidet ! Nem tartalak tehetségesnek ! Sőt !
Az ostoba irományaiddal pedig nem helyettesíthető a tehetség !
De ebben az országban még az ilyen tehetségtelen alakok is jól megélnek és művésznek nevezhetik magukat . Sajnos !
picike
ezek a sztárok olykor kiboritóak , na én nem ismerlek a többit vidd haza! ilyen emberek akik ittis csak a saját hireségükre appaelálnak nem az országra ahol él engem nem is érdekelnek! nem láttam a foilmet de talán jobb is ! ezek után just se nézem meg !
Horovitz Ernő
@picike: a filmet itt megnézheted
megjegyzem mikor a film készült, akkor a csávó még nem volt ennyire szervilis
www.youtube.com/watch?v=8lPrF4aotPE
picike
@Horovitz Ernő: mint mondtam ez a film a számomra nem film kész , az én számomra Magyarország Európa , és nem Afrika a hazám ha még ismeri valaki mit jelent a haza. Nem vagyok kirekesztő de éljen ott ahová való és született ha lehet . én igenis bevándorló ellenes vagyok ,de jöjjön a kapun át valóban ha menekült . nem pártolom a betolakodókat
ezzredesc
Egy ismeretlen senkiházi ripacs,(szabó, vagy mifene) aki komálja a betolakodókat, az tuti, hogy nem magyar!!
Horovitz Ernő
@picike: én ugyanígy vagyok ezzel a kérdéssel
akit jogtalanul üldöznek, annak természetesen segíteni kell lehetőségeink szerint, de a kanyhalókat látni sem óhajtom
van itt ilyenekből migránsok nélkül is bőven :)
rugacs
8-9 évvel ezelőtt autóval mentünk Németországba. Osztrák autópálya parkolójában leszólított egy román fiatal, hogy őt és a barátját vigyük el a következő városig, mert lerobbant az autójuk. Mondtam, persze jöjjenek. Pedig a srác nem volt túl bizalomkeltő. Aztán megláttam a cimboráját... beugrottam az autóba, gázt adtam és elsöpörtünk. Jobb félni, mint megijedni! Pár nap múlva hallottuk a rádióban, hogy azon a szakaszon elfogtak néhány román bűnözőt, akik hasonló módszerrel szereztek meg egy autót, de a benne ülőknek elvágták a torkát.
Nagyjából ugyanekkor ismerős körben vidéki városban élő nyugdíjas orvos házaspár befogadott egy dél-európai (albán) fiatalt a lakásába. Az is menekültnek adta ki magát. Pár hónap múlva a házaspárt meggyilkolva találták a lakásban. A srác nyírta ki őket, a pénzükért. Elkapták a srácot menekülés közben. Bár jó sokáig ülni fog, a házaspáron ez már nem segít.
Mélységesen megdöbbentünk a történeten..., de akkor eldöntöttük, ezen meg a saját esetünkön okulva: mi a büdös életben többet nem segítünk idegeneken!!! Mert abba akár bele is halhatunk!
Most itt lehet, hogy ez zajlik nagyban. Segítsünk vagy sem? Kinek teszünk ezzel jót és kinek rosszat? Előzzük meg a bajt, vagy viseljük a következményét? Akinek még nincs negatív élménye, az befogadná őket. Pedig még a saját fajtájával sem tud békében élni!
Lásd az ellenzéket: ők befogadnák, segítenék ezeket, de még a kormányt és támogatóit is szívesen meglincselné! Pedig egy nemzetből valók! Ezekkel vajon meddig lennének jóban?
picike
@rugacs: a tüske ment a lábába és vedd ki segits neki és tedd a magadéba utána már neked fog fájni ! Nem mindenki segit kivenni a tüskét van aki még inkább rátaposs hogy beljebb hatoljon és jobban fáj .
vizinyuszi
@rugacs: Ezért nem veszek fel soha stoppost az úton. Nem érdekel mi történt vele.
A vándorokkal is ezt kell tenni: a legkisebb kockázat elve mentén kell gondolkodni, tehát kitakarítani Európából mindet.
eszegfu
@Toby: 16:54 Én tudok egyet...a 23 éves kerepesi férfi, aki 3x is bemászott ugyanannak a háznak az ablakán... Bocs., nem tudtam kihagyni! :)
eszegfu
@rugacs: 11:03 Az a gyanum, hogy pont Te nem vagy képes "saját fajtájával békében élni", azaz az emberekkel. Ha már besoroltál többek között engem is az ellenzék közé, mert nem értek Veled egyet... ám legyen... Az viszont ugy általánosságban nem igaz, hogy az ellenzék "meglincselné" akár a kormányt, akár a támogatóit! Tőlem, de szerintem sokunktól még nem olvastál ilyen sorokat. Kritizálom, ez tagadhatatlan.
Toby
@eszegfu: Igen és a hátára volt magyarul tetoválva, hogy "menekült" !
Toby
@ezzredesc: Igazold, hogy te echte árja, fajta tiszta magyar vagy !

Gyerünk ! Érkezhet...
Toby
@Horovitz Ernő: Megbántani én sem szeretnélek, de a történelmi műveletlenség, hiányzó alapok, jellemzőek rátok, van nagy pofa, meg über-mély magyarság, miközben azt sem tudod, mhogy 1526 óta a magyarok minden jelentősebb csatát elvesztettek, bárkinek az oldalán küzdöttek !

Lehet árja magyarkodni - kis primitívem !
varrólány
@JAJMÁR: 09:26 Ez igaz a világ történéseit nem tudom befolyásolni , csak véleményezni, és ha valamiről nem tudunk az még megtörténik.
Gondolok itt arra hogy nem mindenről számol be a média, de attól még sokan jönnek . De ezt is egész másképp éli meg az akinek földjén átgázolnak mint az aki a lakótelepről kommentálja az eseményeket.
Ez a világ már rég megérett a változásra , hát azért nem ilyenre gondoltam hanem valami jobbra.
De a történelemben mindig a hatalom ,a pénz ,a területek miatt voltak feszültségek.

Az embercsempészet már az ide küldött menekültekből él. Ha nem lenne is jönnének csak így szervezettebben és hát sokan ebből élnek.
Horovitz Ernő
@Toby: kétségeid ne legyenek: tőlem hidegvizet sem fogtok kapni
Toby
@Horovitz Ernő: Kisgyerek vagy te ahhoz, hogy a legkisebb kérdésben is meghatározó legyél !
Merj nagyot álmodni - más neked sem jár !
Horovitz Ernő
@Toby: szóltam időben...
ha javasolhatom, inkább gondolj a jövődre - látod testvéreid is vidáman csavarognak a világban :)
Toby
@rugacs: Rád is hatott az agymosás ! Miből gondolod, hogy a menekülteknek más vágyuk sincs, mint Gecisztában maradni ?
A napokban nyilatkozat a Ragyás Képű ( pintér maffiózó) hogy 60 valahány ezerből, 42 ezernek nem tudták kézbesíteni a határozatukat, mert közben továbbálltak !

Mitől fostok ennyire ? Mi ez a hiszti ? Nem hülyék a menekültek, hogy Közmunkás ország befogadásáért küzdjenek !
Toby
@eszegfu: Kösz, de az eszéhez kell mérni és máris megoldott a probléma ! Az ilyen gagyi idióták miatt nyirbálták meg Nagy-Magyarországot, közben hápognak, hogy hű meg ha...az sem véletlen, hogy Európa egetlen orszáéga vagyunk, amelytől elvették területe közel 2/3-át !
Toby
@Horovitz Ernő: Egyetlen egy téma sincs rád bízva ebben a tárgyban és ez sem véletlen !
A majom is utánozza az embert...
human
@Toby: Aki azt gondolja, hogy Orbán Magyarországát irigyli a nyugat és tőlünk tanulnak valamint működnek a reformok és ezért jobban teljesítünk, azok számára egyértelmű, hogy itt jó a menekülteknek. Az a tény, hogy évről évre egyre több magyar hagyja el az országot, az megy ugye nem érdekes.
JAJMÁR
@varrólány: 14:38 Igen, ezt jól írod. A média dönti el, hogy miről tudjunk, és miről ne, vagyis a média irányít minket, főleg, az érzelmeinkre hat. A kérdés, ki irányítja a médiát? és akik irányítják, azoknak mi a céljuk, mit higgyünk és mit ne?
Pl. itt van ez a hír. A szerb gazdák fegyverkeznek - nos, lehet, hogy egy ember vásárolt egy fegyvert, de az is lehet, hogy légpuskát, vagy riasztópisztolyt -, de megjelenik a hír, és általánosít. Ezért azok, akik eddig nem akartak fegyvert venni, lehet, hogy vesznek, mert nem akarnak lemaradni.. Először csak a szerb oldalon. Addig nincs baj, amíg nem használja senki, de ha egy valaki igen, azt kezelni kell majd valahogy. Csak félő, hogy ez a hír a menekültek körében is terjed, és eddig ugyan fegyvert nem hoztak, de majd most... hiszen ők is meg akarják védeni magukat... és így tovább.
Végül a rémhírek beigazolódnak.
Ráadásul a kerítésépítés hírére a hezitálók is nekiindultak, és valóban sokan jönnek.
A rosszul megfogalmazott hírek, rossz reakciókat váltanak ki, úgy indul, mint egy hógolyó, ami lavinává alakul, és mindent elsodor...

De mi, az egyén, megválogathatjuk, hogy hagyjuk-e uralkodni magunkon a médiát, vagy nem hagyjuk. Egyszerűen azért nem, mert mi is a világban élünk, és semmilyen kerítés nem választhat el a problémáktól.
Igazad van, másképpen éli meg az, akinél letapossák a termést, és másképpen, aki messziről figyeli. Csak ne "olajat" öntsünk a tűzre, csak legyen elég türelmünk és megértésünk. Csak ne a rémhírekre összpontosítsunk, vegyük észre a bajban lévő embert.
Az embercsempészek okozzák a problémát, mert ők sok pénzért behoznak bárkit, és sajnos ellenőrzés nélkül.
Azok, akik csak úgy gyalogosan átjönnek a zöldhatáron, fennakadnak az ellenőrzésen, és attól kezdve az útjuk követhető, és a hatóságban pedig illik bízni valamennyire.
eszegfu
@Toby: 15:26 Tudod nekem szörnyü -- ahogy olvasom a hsz-ket -- arra még gondolni is, hogy ha ezek az "igazi magyar honfitársaim" netalán-tán kapnának egy kis hatalom-félét, mi lenne itt?! Továbbá szerintem egész egyszerüen önzőek! Az a fontos -- hiába hangoztatják, hogy M.o. érdekében mondják -- nekik és családjuknak jó legyen, a többi, és az legyen szegény magyar, esetleg külföldi, az dögöljön meg, ha nem tudja előteremteni az átlagos életvitelhez szükséges dolgokat. Attól a szegény szórólapozó embertől is megkérdezem: kér innivalót? Vagy télen valamilyen egyháztól jöttek "toborozni", szétázva, szétfagyva 2 fiatalember. Ateista vagyok, mégis behivtam őket melegedni, teát főztem, elvégezték a "szükségüket". Szerintem még mindig jobb adni, mint kapni...nem tudom, hogy a tisztelt "másvéleményenlevők" valaha érezték is ezt?
jancsipapa
Hogy is fogalmazott a Magyar Iszlám Közösség alelnöke ,Kovács Miklós Ahmed ? --Akik nem akarják ,hogy mecset épüljön Magyarországon ,azok nem a barátaink ,azok az ellenségeinknek számítanak ...
Toby
@Horizont: Nem haragudtam és most sem, én pedig időnként magamnak válaszolok, ilyen is van.
Toby
@jancsipapa: és hol található ez eredeti szöveg, merthogy a magyar iszlám közösség vezetője ezt nem mondta, az tuti, azt viszont mondta, hogy az iszlám vallási tartalmú írásokban sehol nincs arró szó, hogy terrocselekményekre biztatna !
Horovitz Ernő
@jancsipapa: sajnos ezt nem értették meg hisztero-liberadikális demokrata testvéreink, de ha rájuk eresztek 5-6 bevadult fekát, utána már közelíteni fognak a megvilágosodáshoz :)
Horovitz Ernő
Na jól van kuss legyen már!
Holnap indultok jogvédeni Szomáliába
Sok sikert a misszióhoz! :)
Toby
@Horizont: Hagyd, ez a példány egy idióta, balfasz, összesküvésmániás sötétség, pont megfelelő a "cukiságos" nyilasoknak !
Azért az érdekes, hogy még mindig nem vásárolták fel Magyarországot a zsidók, ezek az idióták meg teleóbégatták a világot ! Sajnos nincs elég pszichiáter...
Horovitz Ernő
@Horizont: majd elmeséled Szomáliában a törzsi gyűlésnek, hogy demokrata vagy, biztos ők is toleránsak lesznek veled :)
Legalább emberi súlyod van, mert a kákabelűeket a majmokkal etetik meg :)
Mi a ráknak veritek itt magatokat, ha a sarki kocsmába sem mertek bemenni, ha van bent 2 cigány? :) :) :)
Horovitz Ernő
@Horizont: ne feledd, amit írtál, nemsokára alkalmad nyílik ezt face to face közölni
sok bátorságot hozzá! :)
utolsó kenetet tudod hol kell kérvényezni? :)
varrólány
@JAJMÁR: 15:45 Több féle Tv -t nézek már hogy a híreket szinte mindegyik másképp jelenti az egész menekült témát. Emberek tapasztalatait a látottakat nem befolyásolja a média , de nem egyformán reagálunk . A boldogságszint sem egyforma az embereknél .
Én jogosnak érzem az emberek különböző reakcióit , hiszen rengeteg emberről van szó nem pár ezerről.
Nem lesz életterük , először majd egymással lesz konfliktusuk utána majd követelőznek, aztán majd csoportokban kitörnek , volt is már ilyen !
Akárhonnan nézem , még ha mind egy jó lelkű drága ember akkor is lehetetlen hogy ennyi ember békességben a táborokban legyen.
De még azt nem értem hogy sokan képeknek sem hisznek hogy a városokban mennyien járkálnak már, vagy fekszenek az utcán. Talán oda vannak a képre szerkesztve ? Vagy csak egyes emberek látják őket? Meg nem is olyan feketék csak lehet a képeken látszanak olyannak!
Itt a szegedi erdőben is többen cáfolták hogy nem létezik hogy a menekültek hagytak annyi szemetet biztos a magyarok ,vagy direkt lett odarakva.
Szóval mindet meg lehet magyarázni!
rugacs
@Toby: Neked agymosás az, mikor valaki az orránál tovább lát! :-) De én megértelek, ahhoz, hogy gondolkozni tudj, agy is kellene, s mivel az neked nincs, így agymosáson sem eshettél át. Bár ettől a stílusod még lehetne akár emberi is.
Szívesen leírnám (bár már többször leírtam, biztos máshol voltál), de szerintem úgy sem tudnád felfogni, hogy miért nem egészséges ennyi muszlim Európában. Ezért csak egy egyszerűbb példát írok:
mivel ezek csak a munkanélküliek amúgy is népes táborát fogják tovább növelni, szerinted miből fogja Európa ezeket etetni? ADÓKBÓL! Tehát minél többen jönnek, annál brutálisabb adóemelésre számíthatsz!!
Kevesled a fizetendő adódat? Én nem! És nincs is kedvem ezekért többet fizetni!
Majd figyellek, ha jön az adóemelés, arra mit fogsz reagálni!!
Horovitz Ernő
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
@Horovitz Ernő: Ráakaszkodhatsz a "logarlécre" kismókus, többet képzelsz magadról a nullánál, pedig odakonvergálsz !
Nagy pofa . légüres koponya, egy jó adag fosással !
Horovitz Ernő
@Toby: megkérhetlek, hogy várd meg a végét? :)
Toby
@rugacs: Ne foss, annál rosszabb ! Tök mindegy, hogy az adót a gengsztercsürhe költi magára, vagy drótkerítést húz maga köré !
Semmivel nem vagy több, mint egy menekült, ellenben értéktelenebb !
Toby
@Horovitz Ernő: Megkérhetsz...ha nem fogazol !
JAJMÁR
@varrólány: 16:35 Negatívan vetíted előre a jövőt, eleve leértékeled a menekültek emberi mivoltát. Szerintem a többségük simán beilleszkedik bárhol. Senki sem tudja, hogy mi történik ezután, de eddig sem tudtuk, hogy mit hoz a holnap.
Tudod, azok az emberek sem tudják, akik zavarnak téged, mert az árokparton ülnek, meg az erdőben éjszakáznak, és azt látod, hogy telefonálnak, de lehet, hogy keresik a gyereküket, aki leszakadt valahol, és fogalmuk sincs, hogy mi van vele. Esetleg vannak, akik csak a gyereket küldték el, ismerősökkel, hogy neki jobb élete legyen, és most otthon izgulnak érte, és mobiltelefon világában reménykednek, hogy hírt kaphatnak. Tudod, szerintem a befogadóállomáson tölthették fel a telefonokat, azért nyomkodja mind. Mi meg nyafogunk itt egy valamennyire biztonságos helyről, hogy mi lesz velünk?! :)
Persze, hogy nyoma van ennyi embernek, ott is, amerre elhalad, és ott is látszanak, ahol vannak. (Furcsa lenne, ha nem.) Nem értem, ezt most miért bizonygatod? Azt szeretnéd, hogy ne legyenek, ugye? De ez nem így működik!

Igazad van, ha bezárnak 1600 embert egy kis helyre, ott konfliktus lesz, és nem azért, mert ők gonosz emberek. (Hát még, ha pszichésen és fizikailag is kimerültek.) Nem vitatom.
Csak azt mondom, hogy legyünk megértőbbek azokkal az emberekkel, akik az otthonukat hátrahagyva menekülni kényszerültek, még akkor is, ha most ezért nekünk is kényelmetlenségeket okoznak.
Azt gondolom, hogy a túlfokozott félelem, és az ellenségeskedés, a gyűlölet többet árt, mint ezek az emberek.
Mézike
@Horizont: Ezt hogy lehetne megoldani, úgy hogy ne follyunk bele abba ami ott megy ?
Horovitz Ernő
@Mézike: bocsika, de helyesen írva: "folyjunk, folyjon", stb...
Mézike
@Horovitz Ernő: Ja ! Télleg. Gyakran írok , beszélek tájszólásban. Vedd ezt is annak!
Horovitz Ernő
@Mézike: rá se b@sszál, én is tájszólással beszélek, de soha nem leszek szocionista!
Mézike
@Horovitz Ernő: Nem hinném hogy a tájszólás meghatározza, meghatározhatná politikai hovatartozásunkat.
Monnyuk verőcénél kiverem vele a biztosítékot. Néha... :-)
Mézike
@Horizont: Lehet ezért is jönnek amerikai tankok ősszel...
Mézike
@Horizont: Na akkor látod nem jöttek. Viszont Elvis elénekelt egy gyönyörű dalt kis hazánkról.:-)
Igen jönnek! mno.hu/magyar_nemzet_kulfold/amerikai-segitseg-szepseghibaval-1297540
Horovitz Ernő
@Mézike: Verőcén tavalyelőtt rúgtam be kegyetlenül
Valami olyat képzelj el, hogy 3 napig nem tudtam magamról
Remélem megbocsájtod, de azt tavaly nem tudtam megismételni, mivel fogvatartott voltam...
Természetesen ártatlanul :)
Mézike
@Horovitz Ernő: Hát mit mondott neked?
Dutyiban ültél?
Kész regény...:-)
Horovitz Ernő
Csak előzetesben a Tolnay Lajos utcában :)
180 napot izzadt ki az ügyész, utána szerencsére belefáradt...
...pedig mátr az elején mondtam nekik, hogy ártatlan vagyok és egyetlen napom 20 ezer forintnál kezdődik!
a 3 milla 600 ezer kárpótlást akkor is kiverem belőlük, ha vért pisálnak!!!
Eddig ültem 2x ártatlanul
Addig tartsák vissza a vizeletüket, amig én harmadszorra visszamegyek :)
Mézike
@Horizont: Na akkor a menekült kérdés maradt...
Mézike
@Horovitz Ernő: Jesszus! akkor te már sok mindent megélt embőr vagy...:-)
Miért akartak leültetni?
Horovitz Ernő
@Mézike: íntirasszista vagyok, csak rosszul választottam ki a célpontot :)
Mézike
@Horovitz Ernő: Nem antirasszistát akartál írni?
Avokado
Szabó úr kifejezheti a véleményét,de ennél többre ne számitson!
Avokado
@Levendula: Csak tarts ki a véleményed mellett,mert igazat szólsz!
Szeparepa
Egyet kéne megérteni drága Simonom... EZEK NEM MENEKÜLTEK...
Ideje tisztázni mi is a VALÓDI menekült...!!! Ha a szír-török határon látunk egy sebekkel teli síró kosztol fekete arcú, kisbabáját mellén szorító nőt, aki elszaladt Szíriából, és a törökök befogadását kéri, na az menekült.. Egy menekült, max eddig megy el. Aki fizet embercsempészeknek, majd több ezer kilométert tesz meg, az nem menekült, az népvándorló... oké van köztük olyan jó pár, aki valóban olyan helyről, helyzetből jön, ahonnan joggal menekül el. Ám a menekültség nem az, hogy háború van, erőszak van, joggal menekülök a lakhelyemről, majd a fél világot bejárom, és keresem a világ legjobb helyét.. Nem kérem, ez nem menekült áradat, hanem bevándorló, népvándorló áradat, és csekély része az, aki tényleg mind jogilag, mind morálisan megalapozottan kér menedékjogot (de még az sem igazi menekült, mert a menekült nem fizet gengsztereknek és nem utazik több ezer km-ert),,, ez a bevándorló-népvándorló áradat, lényegében BŰNÖZŐ ÁRADAT.. mivel aki embercsempészetben részt vesz, fizet egy bűnözőnek hogy csempéssze, AZ IS BŰNÖZŐVÉ VÁLIK ezzel, embercsempészetben vesz részt, felkér egy bűnözőt, hogy csempéssze és fizet érte neki UGYANÚGY BŰNÖS EMBERCSEMPÉSZETBEN, mint az embercsempész... márpedig ezek a tömegek 99%-ban embercsempészet útján jutottak el ide... semmiféle menekültről szó nincs... nálunk a menekült jogosan, legfeljebb Ukrajnából a háború miatt menedékjogot kérő ember lehet...
Orbánék és az érintett EU még igencsak enyhén állnak ehhez és ami a nagyobb baj, hogy impotens töketlen és dilettáns módon... ezeket a bűnözőket, mert mind az, társadalomra veszélyesek, törvényeket nem tisztelik, szabályokat áthágva mozognak, hatolnak be országokba, ott is sorozatosan sértik a szabályokat, szemetelnek, fertőnek, zajonganak, közterületet foglalnak stb (továbbá mint írtam embercsempészetben bűnösek), továbbá a terrorizmus és egyéb bűnözés veszélyeit hordozzák, EGYTŐL EGYIG LE KELL TARTÓZTATNI, elszeparálni a...
Szeparepa
a társadalomtól!!! Nem menekült táborba, hanem őrzött börtön táborba zárni őket, és minél előtt kitoloncolni... ez nem embertelenség, HANEM EGY TÁRSADALOM ÖNVÉDELME... aki ezt nem érti, az egyszerűen buta mint a tök... majd akkor fogja fel mindezt (ha hagyjuk addig fajulni a helyzetet), amikor már a feketék az ajtót rátörik.. majd akkor is a nagy szeretet, és humánusság jegyében befogadsz ugye kedves Simon 40-50 afrikait a lakásodba, eteted és eltartod őket igaz...? Könnyű karosszékből okoskodni, majd amikor a bőrén érzi néhány nagyokos a bajt, majd akkor megnézem mennyire lesz okos...
varrólány
@JAJMÁR: 17: 05 Negatívan "vetítem "a jövőt mivel optimistán nehéz lenne . Nem tudom úgy nézni mintha egy film lenne és majd happy end lesz a vége. Ők is áldozatok valamilyen szinten mivel a jobb lét reményében jöttek és látszik semmit nem tudnak az európai életről! Ha csak simán a háború miatt menekülnének akkor közelebb is megállnának. De ők célirányosan jönnek .
Csak remélni tudom nem ígértek nekik elinduláskor külön házat . A reális gondolkodásban nem értem mi a gyűlölet de itt a tényeket sem lehet leírni mert az már a gyűlölet kategória.
Szerinted ez csak kényelmetlenség kategória, hát legyen neked igazad de én nem vagyok ennyire nőiesen naiv.
JAJMÁR
@varrólány: 09:00 Ne hidd, hogy én nem félek, hiszen nem tudjuk, mi lesz a vége. Félek, mert rossz irányba megy a világ, nagyon rossz folyamatok zajlanak, nem tudjuk befolyásolni, vagy mégis?
Fönt írtam, a hógolyó elindult, de hogy lavina lesz-e belőle, itt, ebben az országban, az rajtunk is múlik.
Félek, és szomorú vagyok, mert nem tudom becsülni a helyzet miatti magyar intézkedéseket, a magyar ember viselkedését. Van azért ellenpélda, de van okom szégyenkezni. Bármi történik is a világban, az embert mindig a helytállása határozza meg.
Azok a melldöngető harácsolók, akik eddig az eu. gyarmatosításával riogattak, most a legnagyobb európaiak, akik féltik az ő általuk "létrehozott?" javakat.
Nem hoztak ezek létre soha semmit, gátlástalan, elvtelen alja népség.
Azok, akik minden alkalmat kihasználva gúnyolták a kereszténységet, hirtelen féltik azt. Ezeknek hiszel? Az igazi keresztény nem ilyen.
Nem a valóságot látod, azt látod, amit láttatni akarnak veled.
Minden relatív, mi, jelenleg, a menekültek problémáihoz képest a kényelmetlenség kategóriájába tartozunk. Sokan sokat tesznek érte, hogy ne így legyen, fönt írtam már.
Félek, hogy előbb v. utóbb, de eldördül az első lövés.
Mert az emberi ostobaság meghúzza a ravaszt.
A magyar ember szörnyű, szörnyű.
propeller.hu/itthon/3137874-nem-keritestol-fel-menekult#v1394726
Mégis, bízom benne, hogy az ember nem akarja a saját pusztulását.
varrólány
@JAJMÁR: 10:48 Akkor ezek szerint nem vagy magyar ha már szörnyűek vagyunk. Minden népcsoportnál vannak rossz emberek .
Sose ment jó irányba a világ , leírtam már a pénz ,hatalom ,terület miatt. Mégis mi lenne a megoldás a magyarok rossz intézkedései helyett? Hova tudnál elrakni ennyi embert normális körülményeket biztosítva .?Miből élnének?
Te nem félted Európát sem , azt látom! Szerintem te nem látod a valóságot , hogy mi miért történik. Nem nekünk háziasszonyoknak való ez hagyjuk meg a férfiaknak az elemzést , mert nem jutunk egyről a kettőre.
No és végül mi a valóság ,ki látja jól? Kinél van az igazság, a megoldások a lehetőség?
Én ezen a témán nem akarok már vitatkozni , mert soha véget nem érő történet lesz.
Ezt érdemes elolvasni ! De persze lehet mások szerint ez is hülyeség.
paranormal.hu/a-menekultaradat-es-az-uj-vilagrend-osszefuggesei/
JAJMÁR
@varrólány: 12:36 Látom, nem sikerült hatástalanítanom a hisztériakeltést. Talán csak még nagyobb zavart okoztam benned, ezért ne haragudj kérlek, nem ezt akartam. Nincs abszolút igazság, ahogy nincs abszolút jóság se, de mégiscsak törekedni kell felé, nem fogadhatjuk el alázatosan és önfeladóan.
Persze, lehet, hogy te látod jól a dolgokat, és igazad lesz, de csak ne hagyd a férfiakra az elemzést, mert ez nem a csirke finom falatja, amit meghagy az ember a kedvesének. Nem baj, ha nem értünk egyet, ennél nagyobb baj bár sose lenne :)
További szép napot :)))
csa-csa
@Toby: feltétles módban írtam! remélem talán nem következik be! minden esetre félelmetes helyzet! Egyébként miért mennek pl. "DubaJba"??
perfekt
@varrólány: Szia:)olvasom kommentjeidet,amikben valóságot írod e témában.Gratulálok--mert érveléseid tartalmazzák mindazon értékeket ,amiket,mások igyekeznek félre magyarázni,csupán irigységből,tudálékosságból,vagy éppen tudatlanságukból eredendőn.Most azt nyafkázzák,hogy milyen gonoszok vagyunk mi emberek ,milyen szívtelenek.Persze a menekültek,is emberek-fájdalmakkal,sérülékenyen--de magukban hordozzák,azokat a veszélyeket--amiknek bekövetkezésekor ugyanezek a kommenterek--azt hitetik el magukkal,másokkal,hogy ugye mi megmondtuk--mi vár ránk-és senki sem tett ellene senki semmit! Amiket írtál--azokban benne van az emberséges magatartás lényege--és a menekült áradat, hihetetlen veszélyeinek ismérvei is.Talán-változtatni a nick neveden kellene-mondjuk ,egy kis estélyis képpel megtoldva.
varrólány
@JAJMÁR: 13:47 Köszönöm !:-) A zavar nem az én fejemben van hanem inkább másokéban, és hát a megérzésekben ritkán tévedek! De látom a választ te sem tudod a kérdésekre , pedig a lényeg e részletekben rejlik.
Én azért szakértőknek jobban hiszek akik jártasabbak a biztonságpolitikai témákban. A nők túlságosan érzelmi alapon döntenek , és nem sajnálhatunk meg bárkit bármennyire is szeretnénk.
Neked is szép napot, estét!:-))
varrólány
@perfekt: Szia! :-)Köszönöm , pedig vannak nálam okosabbak a témában .
Az utolsó mondatodra kérdezve , nem tudom mire gondoltál? Nem nagyon akarok eltérni a témától mert itt nagyon megszaporodtak a kitiltások.
verőce21
A balliberális idióták meg akarják szolgálni a hírnevüket. Elhiszik ezeknek a tevehajcsároknak és sötét közép-Afrikai analfabétáknak, hogy azok menekültek.
bundi
@verőce21: és neked meg hogy értelmes vagy...hát igen vannak városi legendák...
bundi
@varrólány: 56 ban volt egy hasonló hullám...@verőce21: mint azt verőce felvetette...akkor is ki hitt azoknak a sötét keleti analfabétáknak hogy menekültek...és most gondold el...sokkal többen mentek el az országból az elmúlt 3-5 évben mint akkor...és akik elmentek azok igazi megélhetési bevándorlók a nyugati országokban mert ugye nálatok sem háború, sem üldöztetés...a szíriai afgán és egyéb afrikai országokkal szemben...de nézd másik oldalról...mert ugye maradni szeretnél a témánál...ugye akik elmentek azok csak statisztikában javítják a magyar munkaügyi helyzetet...mert ha utánanézel megtalálhatod, hogy őket is beleszámolják a dolgozók csapatába...és nem a munkanélküliekébe kerülnek...mert ugye a ksh nem vezet gazdasági menekült rubrikát...tehát 2010 óta lelépett kb 3-500 ezer ember aki már nem ott fizeti a járulékokat lett pluszban 2-300 ezer közmunkás akik meg ugye nem nagyon fizetnek semmit...és a statisztika szerint ezekkel együtt kb 150-200 ezerrel dolgoznak többen mint 2010 előtt...tehát ha nem csalnának a statisztikával akkor valami olyasmi jönne ki, hogy jobb esetben 3-400 ezerrel kevsebben fizetnek járulékot és egyebet...na most akkor gondolkozz el azon ki fizeti a nyugdíjakat ...mert ugye az átlagnyugdíj kb 100 000 és kb 3 millió nyugdíjas van...az átlagfizetés kb 250 000 ebből a havi nyugdíjbefizetés 25 000 és a statisztika szerint kb 4,1 millióan fizetik ezt be...ha belegondolsz kb 4 ember befizetéséből jön ki egy nyugdíj...na ha hisztit akarsz csinálni akkor emiatt mert ugye azért a menekültekre a csúny zunió a költségvetés szerint tehát nem a ballibsi média szerint évente 6-7 milliárdot ad, és idén még 8 milliárddal meg is fejeli ezt...
ja és a másik a hírek szerint idén 110 000 menekült ment oda...a hat meglévő táborban elfér talán 15 000 ember de a legtöbben ahogy tehetik egyből mennek tovább az ország eddig 250 embert fogadott be...most akkor emiatt a 250 miattt hisztizel?
perfekt
@varrólány: Szia szép napot.Semmiféle szabály ellenes,cselekedetre nem biztattalak:) Ismerve az itteni életet,azt gondolom--hogy a "varrólány" névre pillantva néhányan,nem a megszólalásod érdemi részét nézik- mert "nehogy egy varrólány mondja már meg a tutit "nekem" aki mint adminisztrátor vagyok ,a bukta nevű selejtgyárban.A ruháról annyit-több mint egy nadrág-bár a mondani valók érdemi részét ezek nem teszik szinvonalasabbá..Remélem érted.Ami a kirúgásokat illeti---szuterén joguk:-)a modik-nak-1eseknek mindent lehet, 2eseknek-kevésbé,és ez nem a nőket-és férfiakat azonosító számaikra értendők.
varrólány
@perfekt: Szia! neked is szépet!:-) Köszi, így már értem!
Az egyszerűségemet mindig is vállaltam, és az ok-okozati függéseket próbáltam vázolni , némi jövő képpel persze de nem úgy nézve mint Hende Csaba a távcsőbe!!
Ha bűn az ilyen gondolat menet akkor elég sokszor bűnbe esek, de inkább átadom a szót a Tudorkáknak!:-))
Főleg azért mert ha mások véleményét olvasom ,nem élem a saját életem . Nehogy kimaradjak már magamból:-))
bundi
@varrólány: a számok amik miatt izgulsz:
444.hu/2015/08/05/iden-eddig-102%E2%80%89263-menekultbol-274-kapott-vedelmet-magyarorszagon/
"A Magyar Hírlap kérte ki az idei statisztikát a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól. Eszerint augusztus harmadikáig
102 263
menedékjogi kérelmet adtak be idén Magyarországon. Július 31-ig 61 969 ügyben hoztak döntést, ebben a számban vannak tavalyi ügyek is. Összesen
59 842
megszüntető határozatot hoztak, mert a menekült időközben elhagyta Magyarországot. Csak
274
személynél döntettek úgy, hogy a nemzetközi védelem valamilyen formájában (menekült, oltalmazott vagy befogadott) megilleti.
1853
emberről megállapították, hogy nem menekült. És
50 627
ügy még folyamatban van. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal korábban a 444 kérdésre úgy nyilatkozott, hogy
4000
azoknak a menekülteknek a száma, akik befogadóállomásokon tartózkodnak jelenleg."
tehát szerintem most te egy olyan véleményt hangoztatsz, mint az egyszeri nénike a falu melletti tanyán...tudod amikor kiül a rozzant viskó oldalában a verandára és elszörnyülködve nézi a falu felé suhanó ic-n az embereket közben sopánkodik, hogy hova fog ez a rengeteg ember férni a falucskában...miközben ott a vonat meg sem áll...mindenki átutazik rajta...
szerintem...de ha belegondolsz hogy valakinek a következő pár évben is el kellene tartani az öregeket talán mégiscsak jobb lenne, ha sokan ott maradnának és lenne munkahely nekik is...talán...de te jobban tudod...
JAJMÁR
@verőce21: Honnan tudod, hogy milyenek a menekültek? Ismered mind? Ja, csak kántálod a megadott szöveget, igazán szép cselekedet :(
Ha igen, ha igazad van, és valóban ilyen veszélyesek a szerencsétlen menekültek, akkor nincs mese, be kell épülnöd a kerítésbe neked is! A teherautó nem elég védeni a hazát.
JAJMÁR
@bundi: 08:23 "tehát szerintem most te egy olyan véleményt hangoztatsz, mint az egyszeri nénike a falu melletti tanyán" - írtad Varrólánynak, de bizony a mi kormányunk "leszállítja" az IC-ről a sok embert, és odarakja Martonfára.
Pontosan azt az érzetet keltve, amiről írsz. Az 50 család mellé több ezer menekültet vitet, oda, ahol még közmű sincs.
Zsoel
@JAJMÁR: Már önmagában az veszélyes, hogy itt vannak. Nem tudjuk, kik ők, nem tudjuk, honnan jöttek, milyen előéletük van, milyen, Európában nem ismert vagy rég nem látott betegségeket hordoznak magukban. Unokahúgom Pesten él, de majdnem minden hétvégén hazajön, többnyire olyan nemzetközi gyorsvonattal, amelyik Bécsbe megy, vagy keresztülmegy Bécsen. Hónapok óta nem tudott úgy utazni rajta, hogy lett volna rajta legkevesebb 20-30 menekült(?), ezzel együtt rendőrségi ellenőrzés, csúszás, egyéb kellemetlenségek stb. Tegnap kint voltam Ausztriában: az autópálya leállósávjában a határtól Bécsig 5 bevándorlócsoportot láttam, és ebből még csak kettőt vont ellenőrzés alá a hatóság. (Én itthon még nem láttam, de állítólag Magyarországon is egyre gyakoribb jelenség.) A Keleti pályaudvart óvodának rendezték be, ahol a bevándorlók gyerekeit szórakoztatják önkéntes segítők, és adnak nekik ételt, édességet, apró ajándékokat. (Ezt sem láttam még személyesen, de az Origó szerint a kölykök legelsőnek azt tanulták meg magyarul: "Add ide!"...) Az ilyen apróságok nem önmagukban nem elegendőek, még külön veszély is kell?
bundi
@JAJMÁR: de csak hogy demonstrálja hogy mekkora a nyomás rajta...mert ugye a menekültek másnap indulnak is tovább...
JAJMÁR
@bundi: 09:50 Pontosan. Erről szól, és a martonfaiak tényleg félnek. Már az arányok is ezt az érzést élesztik, de már jó előre ijesztegetve is van a nép a menekültek brutalitásával. Nem lesz ennek jó vége, mert minden közösségben akad egy-két izomagyú.
bundi
@JAJMÁR: az én házam hetényben van a tavasz utca végén...tudod ott a radar miatt hisztiztek anno...
nem gondolod, hogy az uránbánya és az atomtemető nagyobb gond lesz? főleg hosszú távon?...mert a menekültek jönnek mennek...de ti maradtok...és a sugárzás miatt inkább kellene rázni a lábat mint emiatt...
JAJMÁR
@Zsoel: 09:49 Nem kell bizonygatnod, hogy vannak menekültek, és hogy gyalogolnak, nem vontam kétsége. A kis országunkban pedig úgy van megszervezve az ő útvonaluk, hogy lehetőleg járják körbe, így nagyobbnak látszik :)
Nem maradnak ők itt, ezért láthattad Ausztriában is őket.
Igen, arról is hallottam, hogy vannak magyar emberek, akik segítenek nekik, és a pici gyerekek gyerekként élhetnek, köszönet nekik, aranyos, hogy magyar szavakat is tanulnak. (Ezek szerint képesek a tanulásra :-D)
Mi a problémád?
JAJMÁR
@bundi: 10:07 De bizony, gondolom.
Nem szereti ez a kormány a Mecseket :(
vizinyuszi
@Zsoel: www.hir24.hu/belfold/2015/08/05/nogradi-gyorgy-europa-egyre-kemenyebb-a-migransokkal/

Ugyanazt mondja, amit én is: minél később lépünk, annál nagyobb lesz a baj. Miné többen vannak, annál több gond lesz ezekkel, mint nálunk a cigányokkal.
bundi
@vizinyuszi: a németek is ezt mondják...
propeller.hu/nagyvilag/3137665-elarasztjak-magyar-megelhetesi-bevandorlok-nemetorszagot#v1395332
" minél később lépünk, annál nagyobb lesz a baj. Miné többen vannak, annál több gond lesz ezekkel, mint nálunk a cigányokkal."
mennyi megélhetési bevándorló magyar is érkezett oda?
150-200 000
mert ugye magyarországon nincs háború...
Zsoel
@bundi: Micsoda hülyeség ez? Az, hogy nem szeretnék menekülteket és menekülteknek hazudott betolakodókat látni Magyarországon, nem azt jelenti, hogy keblemre ölelnék egy bűnözőt, csak mert magyar. A bűnösök bűnhődjenek meg a cselekedeteikért, akármilyen származásúak, ellenőriz(het)etlen néptömegek pedig ne lepjék el a hazánkat, hol látsz te ebben kapcsolatot?
verőce21
@bundi: Te aztán amit csak lehet, azt összekeversz! (Legyen az "menekült" vagy oktatási kérdés, stb.) Sok problémád lehet az életben.
Zsoel
@JAJMÁR: Nem tudom, hogyan járják körbe. Aki a magyar-szerb határon bejön, és nem bukott le, annak nincs megszervezve semmi, az egyenesen Pestet veszi célba, hogy onnét Bécsbe lógjon. (Persze, akit elkapnak, és Debrecenbe zsuppolnak, az tesz egy kis kitérőt, de hova vigyék őket, ha egyszer már idebent vannak, és máshol nincs hely?)
Nekem az nem nyugtatja meg a lelkemet, hogy "úgysem maradnak itt", nem Magyarország a végcéljuk. Ha itt regisztrálták őket, akkor visszatoloncolhatóak ide, ha meg nem kapták el őket menet közben, akkor a nyugat lesz tele velük, és két tűz közé szorulunk, de ami még félőbb, az az, hogy rövidesen be fog sokallni Németország is, Svédország is, Anglia is, Franciaország is. Úgy gondolom, nem kéne megvárni, amíg az őslakosságnak elfogy a türelme, és nyíltan a betelepültek ellen fordul, mert abból oltári nagy ribillió lesz. Ez szerintem senkinek nem hiányzik Európában. Azt pedig tudomásul kell venni, hogy a felsorolt országokban is sokan vannak, ezeknek az államoknak is végesek a lehetőségeik, ott sem tudnak mindenkinek munkát biztosítani, és taníttatni sem, akkor mégis mihez fognak kezdeni magukkal a Szíriából, Afganisztánból, Bangladesből, Szudánból, Eritreából stb. érkezettek?
Azzal semmi bajom nincsen, ha átmenetileg segítenek rajtuk, sem azzal, hogy "aranyos" magyar szavakat tanulnak (bár én inkább azt tanítottam volna meg nekik: "Kérem szépen!", vagy "Kérlek, add ide azt!") de mi kicsi és nem túl gazdag országként még annyira sem tudjuk őket támogatni, mint a felsorolt államok, mert mi magunk is nagy slamasztikában vagyunk. Azonkívül ők nem ebben a kultúrkörben nevelkedtek fel. Most még csak azt mondják: add ide, de később követelőzni fognak, és ha nem kapják meg, amit akarnak, majd elveszik, esetleg emberélet árán. Megnézheted a civilizált, beilleszkedési vágytól áthatott viselkedésükről készült videókat. Neked hiányzik ez Magyarországra?
verőce21
@JAJMÁR: ...azt írjátok többen, "...mennek tovább" , csakhogy ott sem kellenek a fekák!
Majd jönnek vissza, ahol regisztrálták őket.
verőce21
Ezek "a menekültek" talán már Jézusról is hallottak valahol...
perfekt
@Zsoel: Perfekt komment--melybe beírható még az"egzotikus emberek" által szerte Európában elhinthető--elszórt ,minden olyan betegségeik--amelyeknek ellenszerét sehol a világon nem ismerik! sic.
Zsoel
@perfekt: Így van. Tartok tőle, hogy a bevándorlók tömeges megjelenésének olyan nem kívánt következményei is lesznek, mint az Európában még sosem vagy évtizedek óta nem látott betegségek (pestis, lepra és hasonlók) megjelenése.
perfekt
@Zsoel:Azok a betegségek amiket írtál, ma már tudják kezelni--aránylag tünetmentesen,persze köszönöm-szépen.De van már arrafelé, nem kevés olyan betegség-amikkel az orvoslás tegező viszonyban nincs.,.Vérzéses betegségek-Ebola- szívférgek-és mindezek-emberre állatra veszélyesek.Nem vízió az amit írtál-veszélyes közelségben,tapintható a katasztrófa lehetősége!Mindezek mellett sajnálom őket--és tartok is tőlük.
JAJMÁR
@Zsoel: 13:25 Fölösleges kérdéseket teszel fel. Senkinek sem hiányzik ez a helyzet, a legtöbb ember békében és jól akar élni. De lehet békében és jól élni, ha a világ felbolydul? Ez a kérdés! Hogy akarsz jól élni, hogy éljen Európa békében, ha elszigeteli magát egy földrésztől, és el lehet? Nem lehet. Sajnos nem lehet.
Nem ez a megoldás!
A vágyaidat fogalmazod meg, de a legtöbb ember vágya ez, de mi ma a realitás? és hogy jutottunk idáig? Nem rajtam és nem rajtad múlt. Nem hiszem, hogy megakadályozhatnánk egy kerítéssel azt, ami feltartóztathatatlanul be fog következni, hacsak... az ok meg nem szűnik. Nem a menekültek az ok, az ok az, amiért menekülnek, és mi a levegőbe csapkodunk a szerencsétlen emberek minősítgetésével, és az előítéletek csak mélyítik és élesítik a problémát. (Gyorsabban fog bekövetkezni, amit fönt írtál.)
Mit tehetünk mi? Megtaníthatjuk egy sokat szenvedett gyereknek egy-két szavunkat, adhatunk neki játékot, és lehet pár vidám napja, vagy órája. Azt írod, hogy miért nem azt tanulja meg, hogy "Kérem szépen" és miért azt, hogy "add ide" ne vonj le ebből messzemenő következtetést. Pusztán arról van szó, hogy az idegen ajkúak nehezebben boldogulnak a magas hangrendű hangzókkal. Tudod, mint a Pákó :)
JAJMÁR
@verőce21: 13:49 Azt hittem, hogy te egy világlátott ember vagy, de csak néztél és nem láttál.
Zsoel
@JAJMÁR: Odáig már nagyon okosan eljutottak a nemzetközi politikai nagyfejűek is, hogy az okot kéne kezelni, nem az okozatot, csak éppen azt nem mondja meg senki, hogyan. Ráadásul nem is lehet a forrásországokat egy kalap alá venni, mert jönnek ide olyan államból is, ahol nincs semmiféle háború. Például már Bangladesből is, ahol pedig nincsenek harcok, nincs Iszlám Állam, nincs kényszersorozás, az emberek életét nem veszélyezteti semmi, legföljebb az a néhány megmaradt tigris a Sundarbans mocsárvilágában (de éppen néhány hete olvastam, hogy már azok is fogynak). Ott egyszerűen túlszaporodtak, ugyanis egy erős magyarországnyi területen 15-ször annyian élnek, mint Magyarországon, és a nagy népsűrűség miatt gyakorlatilag elszívják egymás elől a levegőt: nincs élettér, nincs megélhetés. Ugyanezt van kialakulóban Afrika számos országában is, ahonnét szintén hasonló okok miatt áramlanának Európába. Ezzel például mihez kezdjünk? A harcokat le lehet állítani, a terrorszervezeteket fel lehet számolni, az ország fizikai talpra állását lehet segíteni, de a fejekben hogy tegyünk rendet? Mi mondjuk meg dél-ázsiai, fekete-afrikai felnőtt embereknek, hogy öreg, húzd már ki időben, mert különben 9 hónap múlva itt az újabb éhes száj, amelyet ugyanúgy nem tudsz majd betömni, mint a már meglévő hatot, mert nincs pénzed, nincs munkád, nincs rendes fedél a fejed fölött, és a gyerekeidnek se lesz? Erre egyrészt nincs Európában elég erőforrás, másrészt ilyesmit nem lehet rákényszeríteni senkire, ehhez egy társadalomnak fejben kell megérnie. Az ottaniaknak viszont láthatólag eszük ágában sincs megváltozni (Afrika népességrobbanás előtt áll, hiába kongatják demográfiai intézetek évtizedek óta a vészharangot), inkább beszivárognak Európába - amennyiben hagyjuk -, és hozzák magukkal a mentalitásukat is; csak nézz körül a nyugati gettónegyedekben. Én sem örülök az elszigetelődésnek, de ha nem vetünk véget ennek a nyakló nélküli beáramlásnak, akkor a fehér Európának rövidesen meszeltek.
JAJMÁR
@Zsoel: 08:15 Igazán értelmes hozzászólást sikerült beírnod :)
Hát, igen, bonyolult a helyzet, és nem hiszem, hogy látjuk a valódi "okokat". Csak sejtjük. Igen, a menekülés közvetlen oka a veszélyérzet, a halálfélelem, és érthető ezért. A mélyebb okokat, amelyek én vélek, le se merem írni. Tragédia!
Csak nézd meg a fegyvereket... de nem tudom befolyásolni ezt. Persze, ha a harcok és az üldözések megszűnnének, nem lenne "menekült".
A jelenlegi helyzetről azt gondolom, hogy az IÁ meg akarja szilárdítani a hatalmát, akkor most megteheti. Létrejöhet egy ilyen állam, de akkor szelídűlnie kellene, mert ha még és még és területet akar, akkor sajnos más a cél.
A születésszabályozást pedig az adott ország felelős vezetőinek kellene komolyan venni. A megoldás kulcsa a NŐ! :)
Nem a férfi, aki nem tudja mikor kell kihúzni időben, - igazán becsülöm a férfiakat, és némelyiket szeretem is, de az ő gondolkodásukra alapozni abban a pillanatban, naivitás - Látod, pl. a menekültek közül ki kellene válogatni az alkalmas személyeket, és tanítókat, nevelőket képezni, akiket vissza lehet küldeni jó bérért, és bizony, felvilágosító nevelés szükséges.
Hogy miért a nő a kulcs? Mert nem a nők akarnak 8-10 gyereket szülni, nekik elég az egy, vagy 2, ha azt mondod neki, hogy a kettőt biztonsággal felneveled, ezt garantálom, de a 10-ből 8 éhen hal. Genetika!
A nőnek a biztonság a legfontosabb. A férfinak a fajfenntartás.
Ezért a férfi, minél nagyobb a létbizonytalanság, annál több "magot vet", hogy valamelyik megmaradjon. Másfelől a fogamzásgátlás a nőnél könnyebben megoldható.
Az nem vitás, hogy az utolsó pillanat után vagyunk.
bundi
@vizinyuszi: "Ezek a felvételek nem Afganisztánban vagy Irakban vagy Szíriában készültek hanem Debrecenben!Ezt osszuk meg!Segíts egy megosztással, hogy mindenki láthassa mi folyik Debrecenben, mert a következő menekülttábor a TE otthonod közelében épülhet!!!"
a másik cikknél már írtam a martonfai kb 2-3 km.re lesz a házamtól...
bundi
@Zsoel: a magyar állam...mert ugye egyesek fejében az pörög hogy a párt az állam a főmagyar csak is ő lehet...
ellenőrízhetetlenül osztogatja az állampolgárságot csak hogy a statisztikák minél szebbek legyenek...mennyinél is tartanak most? kb 750 000-nél...
figyelo.hu/cikkek/421809-az-elet-sokszor-egyszerubb
és ha megnézed a képeket megy a puszi-puszi, meg az ölelkezés, és a virágcsokor...szavalókórus...ez csak az elmúlt 5 évben tehát évente kb 150 000 embernek...és ezek 80-90 szálaéka önös gazdasági érdekből...mert ugye ezzel jobban kap munkát magyarországon, vagy attól nyugatabbra...
és tudod mostanság kezd egyre kínosabbá válni, hogy az újmagyarok egy része pénzért vette ezeket a jogokat ellenőrízetlenül (nem mind, de egy része...)
ez a kormány sikerpropagandája...
másik ha végignézed régebben miket írtam, még az elején volt, amikor pedzegettem, hogy a magyaroknak meg kellene szúrni ezeket az embereket és az értelmesebbjét megtartani...mert ezek sem mind kecskepásztorok, talicskások...(akiknek nem volt pénze az általában csak egy pár határt lépett át, hogy később visszatérhessen a hazájába, a menekültek 80-90 százaléka afrikában marad
olvass utána, ha nekem nem hiszel...
valasz.hu/itthon/tudja-melyik-a-legtobb-menekultet-befogado-orszag-meglepo-tenyek-113555
vagy itt:
www.unhcr-centraleurope.org/hu/hirek/2015/unhcr-jelentes-a-vilag-legszegenyebb-orszagai-fogadjak-be-a-menekultek-tobbseget.html
és itt:
index.hu/gazdasag/2015/06/19/menekult_statisztika_menedek/
...tehát mivel az országban orvoshiány van, és több száz évek óta betöltetlen háziorvosi praxis van, ezeket felajánlhatnák ...ha bizonyítani tudja a végzettségét valaki és hajlandó nyelvet tanulni...mondom élni kellene a lehetőséggel, hogy pótolják az elvándoroltakat...
nem uszítani ellenük...ezt teszik a németek és az angolok is, mert tisztában vannak ők is azzal, hogy az országuk öregszik el, és kellenek a fiatalok...
bundi
@Zsoel: és a másik...a magyarok most elhajták ezeket az embereket...de ezek eljutnak a németekig...meg ahova akarnak előbb utóbb...és szerinted miután ott megszűrik a tömeget ...kit fognak visszatoloncolni magyarországra?...
bundi
@verőce21: ezt mire értetted...
"Te aztán amit csak lehet, azt összekeversz! (Legyen az "menekült" vagy oktatási kérdés, stb.) Sok problémád lehet az életben."
mert csak a városi legendákról írtam, meg hogy te tevehajcsár sötét bunkónak tartasz minden bevándorlót...és igen vannak gondjaim...mint mindenki másnak... itt ahol most vagyok, mi vagyunk a gazdasági bevándorlók...akiket te tevehajcsár sötét analfabétának nevezel...nekünk kell megbirkózni azokkal az előítéletekkel amiket te is oly fennhangon hirdetsz...tehát első vonalból tudom, hogy milyen szar is ez...míg te?...
és nem keverem...elsősorban a gondok nem ezek...hanem a szar gazdasági helyzet magyarországon a bedőlő közoktatás, az egészségügy...a nyugdíjbomba, a paksi csődtömeg, a fenntarthatatlan stadionok...és még hosszú a sor...ez a bevándorlózás, csak porhintés...hogy elterelje a figyelmet erről...most jön a következő pisa teszt...kíváncsi vagyok a hittan erkölcstan a mindennapos tesi, és az új állami tankönyvek segítettek-e a szövegértés a természettudományok a matek fejlesztésében...kb ennyire keverem össze, amikor mindennél azt próbálom hangsúlyozni, hogy ez csak terelés a fő gond nem ez...
bundi
@Zsoel: a népességfogyásról és az elöregedésről...ami szerintem most nagyobb baj mint a bevándorlás...
www.origo.hu/itthon/20150804-kiderult-mikor-kovetkezik-be-a-nemzethalal.html
bundi
@magyarbakancs: @TASzSz: emlékeztek...jómultkor beszéltünk a menekülteknek nyujtott támogatásokról...
"És ha már az étkezésről esett szó: a táborlakók naponta háromszor kapnak enni, emellett jogosultak orvosi ellátásra, a gyerekeket iskolába járatják – ha összejön a létszám, szeptembertől külön osztály lesz nekik az egyik helyi iskolában –, illetve havi 7125 forint költőpénz kapnak."
így már talán elhiszitek, hogy a napi több ezres támogatás kicsit sok...
forrás:
www.origo.hu/nagyvilag/20150805-ketszaz-szazalekos-kihasznaltsag-a-bicskei-menekulttaborban.html
bundi
@vizinyuszi: talán egy ok hogy miért is menekülnek...
"A dzsihádisták már egyéves gyerekeket is árulnak szexrabszolgának, és minél fiatalabb valaki, annál magasabb az ára: az 1-9 éves kislányok és kisfiúk 165 dollárnak (47 ezer forint) megfelelő összegbe kerülnek.
A kamaszlányokért 124 dollárt kérnek, egy húsz évnél idősebb nő pedig még ennél is kevesebbe kerül."
www.origo.hu/nagyvilag/20150805-egyeves-gyerekeket-is-arul-szexrabszolganak-az-iszlam-allam.html
ahol az isis intéz támadásokat:
geeezblog.files.wordpress.com/2015/02/map-of-isis1.jpg?w=640
de a boko haram sem külömb...
ahol ők vannak hatalmon:
cdn.theatlantic.com/assets/media/img/posts/2015/03/boko/ef9f21b77.jpg
1magyar
@bundi: Inkább ott kellene nekik segíteni az agresszorokat lenullázni! De ha ide jönnek az a minimum, hogy az országainkban megfelelően kendőt levenni és felejtsék el a múltjukat.
Ne a saját vallásaikat,mecsetjeiket őrizzék, hanem azt lássuk, hogy integrálódni akarnak.
Ja és 2 gyerek maximum, nem szaporodni mint a nyulak!
verőce21
@JAJMÁR: (23:09) Lehet, hogy te nem látsz a neoliberális álomvilágtól!
vizinyuszi
@bundi: Még ha így is van: nem tud érdekelni.
Zsoel
@bundi: Az miért baj, ha fogyunk? Én mindig azt mondom, a minőség számít, nem a mennyiség. Inkább legyen 5-6 millió értelmes, tanult, művelt fej ebben az országban, mint hogy legyünk 10-12 millióan, de abból a fele csak "töltelék". Márpedig a menekültekkel is csak többen leszünk, mert azok attól, hogy itt letelepszenek, nem lesznek magyarokká, főleg nem ha komplett közösségek érkeznek. El fognak szigetelődni és gettósodni fognak, ugyanúgy, ahogy nyugaton. Ki és hogyan fogja kitaníttatni, megélhetést adni a kezükbe, a társadalom hasznos tagjaivá tenni őket? Itt van a saját etnikumunk, kis hányadú részétől eltekintve azzal sem tudtunk mit kezdeni, évszázadok alatt sem. Ugyanúgy eszük ágában sem lesz beilleszkedniük a bevándorlóknak sem, ez a nyugat-európai példákból világosan látszik: Európa életszínvonalát akarják, a saját társadalmi berendezkedésüket és szokásaikat megtartva, ami viszont nem fog menni. A végeredménye pedig várhatóan az lesz, hogy nem ők zárkóznak fel hozzánk, hanem Európát züllesztik le a saját szintjükre.
Azt kéne megértenie az emberiségnek, hogy túlszaporodott. A rákfenéje lettünk ennek a bolygónak, mert már most is több mint hétmilliárdan vagyunk, és a szám egyre csak növekszik. Természetes ellenségünk nincs, egyedül a táplálékhiány és a gradáción belül fellépő konfliktushelyzetek és betegségek fogják ritkítani a sorainkat, és ennek a küszöbére érkeztünk el most. A Föld lehetőségei kimerülőfélben vannak, főleg ott, ahol sok az ember, így aztán az ottaniak megpróbálnak benyomulni a kisebb népsűrűségű területekre, amelyek ráadásul fejlettebbek is. De ez csak szépségtapasz, mert a fő probléma az, hogy nem kellene ennyi ember erre a bolygóra.
Zsoel
@JAJMÁR: A megszakított közösülést csak jelképes fogamzásgátlási módszerként hoztam fel. Nekem mindegy, mit alkalmaznak, csak azt kéne megoldani valahogy ezeken a helyeken, hogy ne szülessen több gyerek a nyomorba és kilátástalanságba. Azért hal éhen 10-ből 8, mert túl sokan vannak, nem pedig fordítva, és ott is szaporodnak, ahol nincsenek háborús körülmények (nézd meg a közép-afrikai országok korfáit).
Amit a menekültek kiválogatásáról írtál, azzal egyetértek, de ez is olyan dolog, hogy ki és hogyan fogja megvalósítani? Először nyelvet kéne tanítani nekik, ami csak úgy megy, ha vannak olyan embereink, akik beszélik a menekült hazájának a nyelvét is. Olyanból meg, félek, egyelőre kevés van.
JAJMÁR
@Zsoel: 08:26 Az elmaradott kultúrákban, és ahol társadalmilag elfogadott, hogy a nő a férfinak alárendelt, a férfi szerint egy nőnek szülni kell, arra való!

Ezért írtam, hogy a nőket kellene felvilágosítani, de ezt nagyon nehéz ott, ahol diktatúra van, hiszen nekik még ki kellene harcolni az egyenjogúságot.
Nálunk viszont az etnikum esetében ezt kellene tenni.

Csak hát van itt egy kérdés, Magyarország merre felé megy? Megmondom: oda, vissza, mélyre.
Bevándorlóktól és iszlámtól függetlenül. Bőszen mondogatják a politikusok, hogy meg kell védeni Európa értékeit. Csak azt nem mondják, hogy mire gondolnak? Mert mintha ellenkező irányba mennének. Számos példa mutatja sajnos. Beleértve a nők helyzetét, az oktatás minőségét, a demokratikus jogok megnyirbálását, az igazságszolgáltatástól kezdve a népszavazásig!

Nagyon gyorsan le lehet "építeni" egy népet. Sokkal gyorsabban, mint felemelni.
A liberalizmus emlegetése, mint minden rossznak az okozója, tetőzi az ostobaságot.
Zsoel
@JAJMÁR: Ellentmondást érzek a szavaidból. Ha a nő egy kultúrközegben a férfi alá van rendelve (magyarul kénytelen azt tenni, amit a férfi mond), akkor miért őt kéne felvilágosítani? Hogy merje azt mondani a szerencsétlen, hogy "márpedig most nem mászhatsz rám, mert fogamzás szempontjából veszélyes időszakban vagyok", ha számíthat rá, hogy ezért a "bűnéért" mondjuk civilizáltan megkövezik? A nők mindenhol sokkal többet tudnak a saját testük működéséről, mint a férfiak. Akik felvilágosításra szorulnak, azok ők, bennük kellene tudatosítani, hogy a nő nem alárendelt személy, nem cseléd, nem asszonyállat, akit 5 tevéért csereberélünk, hanem a férfival egyenrangú ember, társ, támasz, másik fél stb., és mint ilyen, vele közösen kell megbeszélni és eldönteni, hány gyermeket akarunk és tudunk felnevelni. Kétségtelen, hogy Európában sem ideális a nők helyzete, itt is még mindig érik őket hátrányosságok a férfiakhoz képest, de még így is fényévekkel jobb helyzetben vannak, mint Afrikában vagy Nyugat- és Dél-Ázsiában.
JAJMÁR
@Zsoel: 07:50 Az ellentmondás a te véleményedben van. Ha a nők "sokkal többet tudnak a saját testükről", akkor mit nem értesz? Szakadj el attól az egyetlen fogamzásgátló módszertől, ami a férfiakon múlik, segítené a megértést.

Egyébként mindig az elnyomottat kell felvilágosítani, hogy másképpen is lehet, "rázza le a béklyóit", és álljon ki magáért.
De ha mi fel nem ébredünk most és ezen az úton haladunk tovább, esélyes, hogy a Nyugatra vándorolt menekültek minden téren fölénk emelkednek. Mi pedig évtizedek múlva is azzal leszünk elfoglalva, hogy lerázzuk az újabb béklyókat. A többiben szerintem egyetértünk :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.