34 év után nőtt az élveszületések száma Magyarországon. Az Emmi államtitkára a kormány családpolitikáját dícséri.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Laila
Remélem igaz, és valóban több magyar gyerek született. Minden módon támogatni kell a családokat, és a gyermekeket vállalókat!!!
glorianna
@Laila: Nézd meg a grafikont. Ez a - valóban pozitív irányú - változás még mindig majdnem 1 ezrelékkel marad el a 2006-2008-as értéktől, és éppen csak nagyobb, mint a 2011-es. Nagyjából a természetes ingadozás mértékének felel meg. Szerintem nem támogatni kell a gyermeket vállalókat, hanem olyan életkörülményeket teremteni, ahol a fiatalok nyugodtan vállalhatnak annyi gyermeket, amennyit szeretnének. Ui. arról is van statisztika, hogy huszonévesen csaknem mindenki 2-3 gyereket szeretne, aztán lesz egy vagy egy sem.
Laila
@glorianna: Lehet, hogy ez még csak a természetes ingadozás, - és nem növekedés, - nem tudom. De egyébként mindenben egyetértek Veled. :-)
szaboria1
Megint egy megtévesztő adat. Már írtam máshol 5000 feletti városunkban 2 hónapja egyetlen egy gyermek sem született.
glorianna
Amúgy az sem igaz, h 34 év alatt egyszer sem nőtt az élveszületések száma - a grafikonból is látszik, és a KSH honlapján is ellenőrizhető. A szokásos csúsztatások özöne :(
eszegfu
Csak egy pár adat: 2811 gyermekkel született több 2015. I-V. hónapjában, mint 2014. I-V. hónapban...az elhalálozások 2015. I-V. hó 5.355 fővel nőttek az előző év azonos időszakához képest, vagyis "nettóban" bizony fogyunk. Ha a családpolitikának köszönhető a több gyermek (ami ellen nincs is kifogásom!), akkor az "időspolitikának", esetleg az egészségpolitikának köszönhetjük a halálozások számának emelkedését?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.