A stewardess hiába kérhette, hogy gyermekét ne az ölébe ültesse, a nő addig szitkozódott, míg leszállították – írja a Blikk.

A lap egyik olvasója azt mesélte, Hamburgból utazott volna Budapestre. A gép augusztus 12-én már a kifutón volt, amikor a stewardess hiába kérte az egyik utast, hogy ültesse maga mellé és csatolja be az ölében ülő gyereket, az asszony nem volt hajlandó szót fogadni.

A légiutas-kísérő próbálta elmagyarázni neki, hogy nem biztonságos, ha a 3-4 év körüli gyerek az ölében ül, egyre inkább megvadult. A helyzeten a kapitány közbelépése sem segített, mivel szitkozódva küldte el őt is a fenébe – írja a lap.

A nőt végül csak a reptéri rendőrök tudták lecsillapítani, akik lekísérték a gépről. A poggyászát pedig kihelyezték a reptér betonjára.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
@Eriksson: Sosem kell meglepödni amikor bárhol beszéli valaki a nyelvet. A magyar anyuka valószinü egy félázsiai volt. Volt már rá eset, hogy a Frankfurti repülötéren New York-ból érkezö schicki-micki pár nem volt hajlandó vámot fizetni. A tuldekorált "hölgy" olyan káromkodásba kezdett, hogy orákat adhatna belölle. Milyen a véletlen volt valaki a vámosok között aki nagyon jél értette és beszélte a magyart. A vámcsalás és birság mellé még egy jó pár száz € pénzbirságra is büntették. Na igaz a magyar nyelv nem világnyelv, de mindig akadnak akik milyen oknál fogva megértik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Kíváncsi lennék a pontos történetre. A magyar anyukával magyarul beszéltek-e? Hívtak tolmácsot? A magyar anyuka magyarul szitkozódott? Lefordította valaki a szitkozódást?
lópicigáspár
Köszönjük Emese! Ismét egy jó pont nekünk, hisz azzal kezdték - magyar!!
libellle
@Eriksson: Sosem kell meglepödni amikor bárhol beszéli valaki a nyelvet. A magyar anyuka valószinü egy félázsiai volt. Volt már rá eset, hogy a Frankfurti repülötéren New York-ból érkezö schicki-micki pár nem volt hajlandó vámot fizetni. A tuldekorált "hölgy" olyan káromkodásba kezdett, hogy orákat adhatna belölle. Milyen a véletlen volt valaki a vámosok között aki nagyon jél értette és beszélte a magyart. A vámcsalás és birság mellé még egy jó pár száz € pénzbirságra is büntették. Na igaz a magyar nyelv nem világnyelv, de mindig akadnak akik milyen oknál fogva megértik.
karma1
Micsoda veletlen! Most nezem az itteni TV-t (Ujzeland) ahol leadtak egy tortenetet, szinten egy holgyrol, aki szinten hisztizett, mert nem akarta letenni az olebol a KISKUTYAJAT a felszallaskor, es a kepen valoban ket egyenruhas ferfi allitotta fel a holgyet es szallitotta le a geprol. A holgy ANGOLUL szidta az intezkedoket, es - angolul - azt mondta, hogy "Micsoda orszag ez?". A kis videot valaki egy okostelefonnal vette le, igen erdekes tehat ez az egybeeses,... egy napon,... egy hisztizo not..., mert nem tette le az olebol...egy pejorativ megjegyzes... ket biztonsagi ember leszallitja a holgyet...

Honnan is jott ez a cikk? A Propi tette fol, esetleg ellenorizetlenul?
Ja es meg egy: egy biztosan tuti: a holgy motyojat - plane egy kisgyermekeset - EGYETLEN legitarsasag sem rakja le a BETONRA, plane csak ugy!

A Germanwings meg az AirBerlin egyebkent is jobb, ha jol meghuzza magat, ez utobbival nekem is volt 3 hete egy eletreszolo kalandom, amit az ellensegemnek sem kivanok!

Szoval valaki ki tudja mazsolazni, honnan gyutt a cikkecske?
Eriksson
@libellle: Én is úgy gondolom, hogy az a magyar anyuka nem szín magyar volt, de gondolom magyar állampolgár! Kijár neki a tolmács. Már csak a félreértések elkerülése véget, mert így lehet rasszizmusra hivatkozni. :-)))
karma1
@lópicigáspár: Lopici! Te tucc valamit! Ki az az Emese? Honnan van ez a cikk?...:o)
Eriksson
@karma1: Nehéz lenne ellenőrizni a sztori valóságtartalmát, de a Blikk két képet lehozott: Egyiken egy nő ácsorog gyerekkel szemben a személyzettel, a másikon poggyász a földön. Hogy ezek között mi az összefüggés, nem tudni. Talán az uborkaszezon?
karma1
@lópicigáspár: Ja, elolvastam az eredeti Blikk cikket is, haaaat, akarmilyen hulye luvnya is volt az emlitett hiszterika, borondot igy nem bacchatnak ki a betonra, mert ez mindenfele biztonsagi szaballyal szembemegy. Ne csodalkozzon a Germanwings, ha anyuka ugyved bevonasaval folytatja a hisztit...:o((
lópicigáspár
@karma1: A cikk közepén ott a blikk hivatkozás.
karma1
@Eriksson: Nekem is erosen arra hajaz az egesz riport... De amit ma en lattam, arrol mozgokepes, hangos video volt, es szinte az egesz sztori ugyanaz, csak mas legitarsasaggal es nem gyerekkel, hanem kutyaval. A tobbi stimmel. A mai tv-s hirnel viszont nem volt lathato az eballat, de el sem tudom kepzelni, hogy a kutyat hogy vihette fol az utasterbe a bige. Mara mar nincs is tobb ragcsalnivalom...:o(((
karma1
@lópicigáspár: Hat ma'n megtana'ltam, mer ugyes vagyok...:o))) (Csak keso este van, megy a TV, mikozben itt blogolok, es kozben egesz ertekes valaszokat adok angolul a ferjemnek. Nem semmi teljesitmeny, ezert en is hibazhatok, hihi...:o)))))
Eriksson
@karma1: A kutyás sztori még ennél a Blikkesnél is nagyobb kacsának tűnik. Szerintem.
karma1
@Eriksson: De arrol lattam amator videot is! (Tobbszor visszaneztem, mert felvettem az itteni hirado utani "kis szinest" a ferjemnek, mert O nem volt bent a hazban, es ez a kedvenc musora. Mindket tortenet eleg sarkanyosnak tunik, mindketto mutat olyan elemet, ami elmeletileg nem tortenhet meg, es ahol mindket esetben a legitarsasag 100 % -ig felelossegre vonhato! Gondolok itt a betonon hagyott csomagra es az utasterbe beengedett kutyara)
Eriksson
@karma1: Na igen. Tudjuk, hogy ezeknél a légi izéknél szigorúan betartják a biztonsági előírásokat, tehát az ilyesmi nem fordulhat elő. Ettől hiteltelen mindkét hír.
karma1
@Eriksson: Igen, eppen most volt eleg sok tapasztalatom veluk, meg egy masik nemet legitarsasaggal, (az AirBerlinnel, rendkivul rossz tapasztalatom), a biztonsagi eloirasok mindenek felett. Ha a stewy tudott balhezni a biztonsagi eloirasok maximalis betartasaert az utasterben, akkor fel nem foghatom, hogy egy gyerekes anynak a borondjet hogy hagyhattak ott a betonon, amikor annyira szigoruan veszik a terseg szabadontartasat, hogyha a betonrol lepcson setalsz fel a gepre, meg azt is csak egy keskeny, sarga felfestett savon teheted meg, nem mehetsz masfele. Szegeny gyerek pedig felhetett a repulestol, azt a kb 5 percet igazan eltolthette volna a mamaja oleben is... A gyerekek azert sirnak fel- es leszallaskor, mert nem tudjak kezelni a fuldugulast, faj nekik, es lehet, hogy ennek a kisgyereknek mar volt ilyen elmenye. Akkor meg lehet, hogy nem is anyuka volt a nagy bunko, csak eppen vedte a gyereket).
Eriksson
@karma1: Igen, ezt egyformán gondoljuk. Ezért írtam a legelső hsz-ban, hogy kíváncsi vagyok mi történt pontosan.
karma1
@Eriksson: Szerinted van esely ra, hogy megtudjuk?
Eriksson
@karma1: Nem, de vannak dolgok melyek nem is fontosak annyira. (Legyintettem egyet).
karma1
@Eriksson: Koszi, visszalegyintettem...:o)) Legyen szep napod, en huzok agyiranyba, keso van...:o))
Dr. Felipe
"A poggyászát pedig kihelyezték a reptér betonjára."

Mármint a gyereket? :)
Eriksson
@Dr. Felipe: Dehogy. A bőröndjét meg egy babakocsit. Hogy ők hova lettek? Ki tudja?
karma1
@Dr. Felipe: Nem, hanem ami a csomagterben van. Ez is erdekes, mert a gyerekkocsikat mindig bevonjak muanyagfoliaval, hogy a hajtogatas reseibe ne lehessen belepakolni semmi tiltott dolgot. Ez a gyerekkocsi meg csak ugy szanaszet van, burkolat nelkul...
Tekla
Némelyik anya azt hiszi csak neki van gyereke. Az elkényeztetés már szinte elviselhetetlen ,szó nélkül!
Hari
A legrosszabb szerintem az, hogy ez hír lehet, akár igaz, akár nem, a népek meg csámcsognak rajta. Tessék megfigyelni, hogy a netes "hírek" jó, ha 10 %-a valós. Ugyanis a reklámozók a "hírre" adott klikkelések száma után fizetnek.
nemkati
Azért az se mindegy, hogy a gyerek mit csinált ezalatt.

1. Nyugodtan ült (volna) az anyja melletti ülésen. Ekkor nyilván az anyja volt megzakkanva, ha többször elmondták neki, hogy a szabályzat, meg a biztonság, blablabla.

2. A gyerek indította el a lavinát azzal, hogy nem akart a saját helyén egyedül ülni, hanem ragaszkodott hozzá, hogy az anyja ölében utazzon. Kíváncsi vagyok, a személyzet hogy magyarázza meg egy 2-3 éves gyereknek, hogy mi a szabályzat meg mi a biztonságos?! Lehet ugyan erre azt mondani, hogy az ilyen anya ne utazgasson, hanem maradjon otthon, de mi van, ha ezt nem lehetett előre látni?

Én anya-gyerek párti vagyok, inkább, mint Germanwings párti, bár 2 éve én is repültem Germanwings-szel, és nem zuhant le, meg rendesek voltak (talán mert nem hisztiztem).
nemkati
@Vosztok: Asszem ez most nem jön be, bármennyire akarod.
vizinyuszi
Egyszerűen elképesztő, hogy eg tömegközlekedési eszközön miért nem lehet betartani a szabályokat, amikor tudja jól a kuncsaft, hogy nem otthon van.
Lehetősége van a szabályzat megismerésére és ha nem tetszik, akkor mehet a pi@ába. Ilyen egyszerű.
Ez nemcsak repülőn van így, bár ott jóval kevesebb a gond. Villamoson, vonaton, buszon lehet leginkább ezzel az abnormális magatartással találkozni.
csa-csa
@nemkati: nem is a 2-3 évesnek hanem a hülye anyájának szólt a magyarázat, aki egyszerűn nem volt hajlandó felfogni hogy különösen egy repülőn pláne be kell tartani a szabályokat. amúgy jó hogy anya-gyerek párti vagy, de ha egyszer nem szabad, hát ne ültesd a gyereked az öledbe akkor sem, ha eddig semmi baj nem történt az út végéig!! sosem tudhatod..!!
és aki megengedi az nem rendes, hanem idióta szabályszegő és úgy kirúgnám hogy a lába nem érné...! Te meg ha hisztiztél ha nem, a reptér betonján landolnál csomagostul, gyerekestül!
Toby
@libellle: Ami a magyar nyelvet és elfogadottságunkat illeti:

A napokban vásároltam egy elektromos ketyerét, bő, részletes műszaki leírással, érthető paraméterekkel - de csak angolul !
Figyeld:
14 nyelven szerepel a leírás, még török és bolgár nyelven is - magyarul csak egy félíves figyelmeztetést csatoltak mellé !
Gondolom, enyire imádnak bennünket !
GeoCravker
@Eriksson: A kép alapján még a gyerek is tejfölszőke. Ez nem jött be,...
Egyébként jártamban-keltemben anno az Isztambuli reptéren qrvanyádzott egy tag úgy, hogy Potrien őrmester is könybelábadt volna. Még a gyanúja sem férhetett hozzá, hogy cigány lett volna.
Mondjuk, Isztambulban nem ritka, ha legalább törik a magyart. S kétajtós biztonsáűgiakból sem volt hiány. A csóka percek alatt olyan pici lett, hogy a padlórésben motorozhatott volna. A gépen nem ült rajta. Sosem derült ki számomra, milye fájt, mennyibe fájt neki a botrány. DE nem is érdekelt különösebben.
nemkati
@csa-csa: Háááát, baromira nem vetted, hogy mit írtam. Valamint fogalmad sincs a gyerekekről. Remélem, neked nincs, mert akkor szegénynek annyi!
verőce21
@karma1: (11:56) Így ferdíti el a híreket az Új-Zélandi TV! :)

(Micsoda agymosás megy ott!)
lópicigáspár
@verőce21: Azért megy nálad agymosás nélkül!
csa-csa
@nemkati: Te nem vetted a lényeget. Biztos egy kis angyal a gyereked, de repülőn akkor sem veheted az öledbe, mert ez a szigorú szabály! és ennyi.
KERKA
helyesen járt el a repülőtársaság. Aki repülővel utazik, tartsa be a szabályokat, amivel szerintem tisztában van aki jegyet váltott. 2 éves korig ülhet az anya ölében, de 2 év felett már jegyet kell neki venni. A fel és leszálláshoz, be kell csatolni az övet.
Szerintem a gyerekeknek több eszük van, mert azonnal megértik a szabályt, csak a dilis anyukák tudnak ilyen hülyén viselkedni.
wagabund
ez is öregbítette jó hírünket...
...szeretném jelezni, hogy a gyermeke még durvább felnőtt lesz...na jó, nem ugrok ekkorát...előbb még kikészít néhány óvónőt, és kiveri néhány tanár fogát...és csak remélni lehet, hogy ereje teljében az anyukát is rendberakja...
Január
@csa-csa: A személygépkocsiban sem lehet gyereket ölbevéve utaztatni, külön gyerekülés kell. Ezt mindenki megérti, akkor mivel másabb a repülő, az is közlekedési eszköz.
justhpeter
Szerintem is az anyuka a hunyó, mert nem veszi be, hogy a gyereke biztonságát is szolgálják a rendelkezések.
libellle
@Eriksson: Miután nem volt elöállitva, igy nem jár ki a tolmács. Magyarországon még akkor sem jár ki a tolmács, amennyiben egy külföldi állampolgárt jogosan, jogtalanul, tévedésböl berendeli a rendörség meghallgatásra. Nyugaton abszolut elképzelhetettlen egy ilyen. Már csupán azert is mert az elmondottaknak Nulla az értéke. Mármint annak amit elmond a meghallgatott. Végén biroságra került az ügy és ott is egy olyan tolmács volt aki nem beszélte rendesen a német nyelvet. Amennyiben nem szólok közbe ki nem derül, hogy az egész egy tévedés. Az, hogy egyáltalán a biróságig ment egy "Tévedés" arról nem is kivánok véleményt nyilvánitani.Söt ujlenyomattól kezdve áz egész procedurát végig csinálta a rendörség csak éppen tolmácsot nem talált aki rendesen legalább 80 % -osan tudott volna forditani. Na látod ide kelett volna a tolmács nem a reptérre.
Eriksson
@libellle: Fogalmam sincs az egész ügymenetről, és igazság szerint nem is érdekel túlzásban. Bocsi.
enslaved
@Toby: Ma már alap az angol nyelvtudás, szóval vess magadra:-))
Szeparepa
Ezen már senki nem lepődik meg, sem Európában, sem a világ bármely pontján, még Szomáliában sem... az egész emberiség tudja már, hogy az orbanisztáni magyar a planéta egyik legtahóbb söpredéke... ez van sajnos...
kkalman
Mindenki nyugodjon le! Semmi nem történt, csak a "jó hírünket" növelte a nő.
karma1
@verőce21: Kar, hogy a hireket - illetve a rovid okostelefon felvetelt - KULFOLDROL vettek at az itteni TV-sek,... Nem mintha a Blikk sajat munkatarsa otolte volna ki a Germanwings-sztorit... Szoval mi bajod van az ujzelandi TV-vel?
fekete
Frankfurtban,Amsterdamban stb,Magyarok veszik fel a reptereket.AZ ember szegyenli,hogy orditoznak,kiabalnak es butak!Londonban pedig
az egyik buszon,10 meterol is halatszott mikor a Hu-kozepkoros holgy telefonalt valakinek,hogy hol ? es mit is takaritott!Felvette az egesz buszt.
Hat itt az Orban muveltsege,Hisz mar tanar sincs MO-ban,mindenki elmenekult,vagy be intett a tanitasnak.Ki kell kerulni oket meszirol,nagyon
meszirol.
verőce21
@karma1: (23:30) Te magad írod le az ellentmondásokat:
"...amit ma en lattam, arrol mozgokepes, hangos video volt, es szinte az egesz sztori ugyanaz, csak mas legitarsasaggal es nem gyerekkel, hanem kutyaval. A tobbi stimmel. A mai tv-s hirnel viszont nem volt lathato az eballat..."

Aztán a következtetés:
" Kar, hogy a hireket - illetve a rovid okostelefon felvetelt - KULFOLDROL vettek at az itteni TV-sek,"
Mikor az NZ TV-nél rájöttek a sok ellentmondásra, nem azt mondták be, hogy: "Sajnáljuk, nem megalapozott hírt adtunk le tegnap!"
karma1
@GeoCravker: Vosztok szinesboruzte le a holgyet, nem Eriksson...:o)))
karma1
@verőce21: Na varj egy pillanatra. milyen ellentmondasrol beszelsz? Amit en lattam, az egy okostelefonnal keszult videoval megerositett hir volt arrol, hogy egy holgy nem volt hajlando az olebol letenni a kutyajat, es ezert 2 egyenruhas ferfi udvariasan leszallitotta a repulogeprol. Ez egy hir volt, mozgokeppel, hanggal alatamasztva. Ebben a hirben kizarolag az volt a furcsa, hogy a holgy az olebet magaval hozhatta az utasterbe. A hir valos, miert kert volna elnezest az ujzelandi TV ?

Ami engem nagyon zavart, az az, hogy egy napon jelenik meg olyan hir, amiben ket legitarsasag rendesen bekemenyit, es lezavarja az utast a geprol.
Mondd, te valaha hallottal hasonlo esetrol?
Afreen
Én reptéren dolgozok (nem Magyarországon) és már volt összetűzésem magyarokkal (anya és lánya). Szépen angolul megkértem Őket, hogy szálljanak fel a buszra, ami a repülőhöz viszi az utasokat. Sajnos nem volt híd a gép és a terminál között.
Ekkor a lány elkezdett magyarul szidni engem, mondván azt csinálnak amit akarnak és nekem nincs beleszólásom.
Meglepetésükre közöltem Velük (már magyarul), hogy kihívom a reptéri rendőrséget, leszállítatom Őket a járatról és csak új jegy megvételével mehetnek majd haza 2 nap múlva. Persze a bírságok kifizetése után!
További 10 perc hosszas győzködés és a közeledő rendőrök láttán végre felszálltak a buszra.

Szerencsére soha többet nem kellett azt a járatot csinálnom.
JAJMÁR
@Afreen: 11:02 Nincs semmi kétség akkor, ez jellemző a magyar anya és lányára :-DDD
Strong
Kognitív módszert használtam volna a lecsillapításához.
(de akkor még mai is csak szívószállal tudna táplálkozni)
GeoCravker
@karma1: Akkor ezúton megkövetem Erik fiát.
karma1
@GeoCravker: ... Aki a sved nickneve ellenere kivaloan beszel es ir magyarul! ...:o))( Vosztok, tegnap 14.57-re irhattal...:o)))) Sztem Eriksson "vette a lapot"...:o))
verőce21
@karma1: (09:53) Nem, én erről sem hallottam egyikről sem! Mi az a légitársaság? :)
Toby
@enslaved: Ja-ja, azért írja elő jogszabály a magyar nyelvű fordítás csatolását a termékhez, mi ?
enslaved
@Toby: Ez igaz, de attól még az angol tudás alap...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.