Szeptember elejétől tevékenykedhetnek a déli biztonsági kerítés hatékonyságának növelése érdekében az úgynevezett határvadász századok – jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ezek a rendőrség kötelékében működő speciális egységek lesznek; a határzárnak ugyanis augusztus végéig meg kell épülnie – közölte a kormányszóvivő.

A határvadász századoknak a többi között az lesz a feladatuk, hogy azokon a helyeken is védjék a határt, ahol a biztonsági kerítés, például a vasút áthaladása miatt, nem jelent fizikai akadályt – tette hozzá.

A határzár és a határvadász századok felállítása mellett a védelem harmadik elemét a Büntető törvénykönyv szigorítása jelenti. Bűncselekménynek minősül majd az illegális határátlépés mellett a határzár megrongálása is, valamint szigorodik az embercsempészeket érintő szabályozás – sorolta Kovács Zoltán.

Arról is szólt, hogy a Frontex, vagyis az Európai Unió határvédelmi szervezete jelezte a tagállamoknak, Olaszország és Görögország mellett fokozott figyelmet fordítsanak Magyarországra is.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Álljon már meg a nászmenet! Pöche van a menyasszonynak!
Mikor először szóba került a kerítés, kormányunk azzal indokolta a jogosságát, többek között, hogy nincs elég ember a határ védelmére. Most, hogy "belátható közelségben" van a kerítés, mind a 175 km-en, kiderül, hogy van elég ember a határ, de inkább a kerítés őrzésére, ha máshonnan nem, akkor a rendőri erők átcsoportosításával.
Most akkor vagy ezek nagyon hülyék, vagy bennünket néznek annak? Esetleg mindkettő. Az már biztos, hogy ez a kerítés jól fizet valakinek. Azt csak halkan jegyzem meg, sem a NATO drótakadály nem készül el teljes hosszában augusztus végéig, sem maga a kerítés november végéig. És sok pénz kell majd még a befejezéséhez, előre nem látott, nehezen elhárítható akadályok miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Strong
Igen!!!

Korábban már említettem, hogy előbb-utóbb a kerítést is védeni kell majd...

De szerintem ez továbbra is csak egy fél megoldás...

Ezt, a határt (és az összes schengenit) az únió közös erőfeszítésével kellene védeni. (közös pénz, közös határőrség, stb...)

Körbe kellene bástyázni európát, majd ezt követően visszatoloncolni a saját hazájukba a bevándorlókat...

Ha nem ezt teszi az EU...akkor 10-15 év - és itt is szíria, irak, stb..lesz...(és ezt ők hozzák ide)
bakegya
Na tessék,esik egy kis eső és máris elszabadulhatnak ezek a nemzeti- csatornapatkányok-undorító!
eszegfu
A szóvivő szerint nem lesz szervezeti változás a rendőrségnél, csak belső átcsoportositás, tehát vélhetően a létszámot sem növelik. Ennyire jól állunk már közbiztonságilag?! Egyébként meg nagyon kiváncsi vagyok, hogy a kerités, a határvadászok és a börtönnel való fenyegetettség milyen hatással lesz a menekülők számát illetően.
Vizual
@eszegfu: Ezek reguláris egységek lesznek. Most jött el a megtűrt félkatonai szervezeteknek az ideje. Máshol ennyi idő alatt nem lehet kiképezni őket. Ennek a határvadásznak a szinonimája a "karhatalom" Nyugodtan adjál hozzá egy 10 ezres létszámot.
eszegfu
@Vizual: Én csak a szóvivő mondókájára "támaszkodtam"...fogalmam sincs a dolog gyakorlati oldaláról...sőt a "megtürt félkatonai szervezet"-ről, vagy a "kiképzés"-ről sem tudok semmit...
dr. prédikátor
Lassan kérdem hogy mindenki értse!!!Hol, mikor, milyen határőrizeti kiképzést kaptak a " határvadász" századok tagjai???Mert a határőrség alapkiképzése annó 3 azaz három hónap volt!!!
volvós
@dr. prédikátor: Megtanították a közmunkásokkal,
hogy kell a ravaszt meghúzni a Kalasnyikovon, ha
4-5 méteren belül emberhez hasonló lényt lát !
Eriksson
Határidők, hogy ekkortól, meg akkortól majd védünk, törvényeket hozunk, de erre már nem lesz szükség. Jön az őszidő, esők, egyebek, a menekülők áradata is alábbhagy akkorra. Mindjárt tavasszal kellett volna intézkedni európai összefogással.
Ez eső után köpönyeg.
Sziszifusz
Menekültként érkező emberekre fognak vadászni. Ez riasztó jövőt sejtet.
Ezek a határvadász alakulatok olyanok lesznek mint az 1943. után magyar katonákból létrehozott partizán vadász alakulatok ? Mert azok lőttek ám könyörtelenül !
Vizual
@eszegfu: Magyar és Uj Magyar Gárda, Betyársereg, Nyirségi Őrezred. Csak kapásból !Sziszifusz jól látja a tartalmat. Én csak azt látom, hogy írtani akarnak embereket.
vizinyuszi
És hogyan fogják védeni a határt? Ez a nem mindegy.
Vizual
@Eriksson: Gondolom a létrehozáshoz kellett valamilyen indok. No ez volt az. De azt hiszem ehhez már nem érnek fel agyilag ezek. Quo vadis ? Erre is tudnánk válaszolni.
Eriksson
@Vizual: Ki mindenkinek? mert szerintem ez nem csak magyar ügy.
eszegfu
@Vizual: 13:39 Na ne már!! Erről a "Gyülöletcsoportba" (van ilyen honlap!) tartozókról beszélsz, mint "megtürt félkatonai szervezet"?! Nem akarom elhinni, hogy erre mernek vetemedni?! Hát ezektől "fosok", nem a menekültektől!!
justhpeter
Megint összezavarodtam. Határvadász századok vagy munkásőrség kell ? Nem mindegy. Nekem az egy hét alatt lebonyolítandó, az ország minden részéről odavezényelt, határt sosem látott rendőrök "határvadász" kiképzése nagyon tetszik. Ez a Pintér-akadémia remek. Olyasmi, mint Matolcsy háromhetes alapítványi bankárképzője. De miért kell ehhez egy ország népességét hülyének nézni ? Mikor csak a kitalálók azok.
36
@vizinyuszi: Egy valóban áthatolhatatlan határzár kellene. Aki mégis nekiugrik a létesítménynek, a spanyol módszer szerint, a gumilövedéket+könnygáz tartom megfelelőnek.
verőce21
A vadászszezon indulására meg is érkeznek.
Vazzemmaue
@Strong: Ja, és ezt kellett volna tenni velünk a honfoglalás idején, vagy a tőlünk menekülőkkel 56-ban?
Január
@eszegfu: Úgy vélem, hogy nem szerencsés a névválasztás, hogy "határvadász", ezt nagyon jól félre is lehet magyarázni.
Nincs szabályozva az Eu. szintjén, hogy a tagállamok hogyan védjék a határaikat az illegális bevándorlóktól. Ezt a feladatot a nemzetállamok sajáthatáskörükben kell, hogy megoldani.
Végül is csak a szalonképes és egyértelmű kommunikációval van a gond.
eszegfu
@Január: 18:42 Lehet, hogy a határvadász elnevezés nem szerencsés...és a kommunikáció sem egyértelmü... de a tevékenységüket is félre lehetn érteni?! Mit mondjak... nem nyugtattál meg!
verőce21
Régóta riogattak ezzel a forgatókönyvvel a "vészmadarak”, de az afrikai országok sorozatos destabilizálódásával a fikció valósággá lett. Sok-sok millió szerencsétlen ember van, akik számára a római Termini pályaudvar betonján történő vegetálás is nagyságrenddel jobb életet (életet!) jelent, mint otthon maradni.
verőce21
Belátható - tetszik, nem tetszik -, Európának közös erővel sikerül megállítani a menekültek áradatát, ami túl szelíd eszközökkel nem fog menni.
Összeurópai menekültügyi megoldás híján Magyarországnak marad tehát a lokális veszteség-minimalizálás, s ebből a szempontból a kormány illegális határátlépést nehezítő kezdeményezése helyes lépés. Tudnunk kell, hogy sajnos ebben a feladványban nincsenek jó megoldások, csak kevésbé rosszak.
kkalman
Álljon már meg a nászmenet! Pöche van a menyasszonynak!
Mikor először szóba került a kerítés, kormányunk azzal indokolta a jogosságát, többek között, hogy nincs elég ember a határ védelmére. Most, hogy "belátható közelségben" van a kerítés, mind a 175 km-en, kiderül, hogy van elég ember a határ, de inkább a kerítés őrzésére, ha máshonnan nem, akkor a rendőri erők átcsoportosításával.
Most akkor vagy ezek nagyon hülyék, vagy bennünket néznek annak? Esetleg mindkettő. Az már biztos, hogy ez a kerítés jól fizet valakinek. Azt csak halkan jegyzem meg, sem a NATO drótakadály nem készül el teljes hosszában augusztus végéig, sem maga a kerítés november végéig. És sok pénz kell majd még a befejezéséhez, előre nem látott, nehezen elhárítható akadályok miatt.
vadsanca
Bocs mindenkitől! De eszembe jut e hír kapcsán Sinkovits Imre alakítása a " A tizedes meg a többiek" c-ű filmből.
bundi
@verőce21: egy:"tegnap, 20:37" ezzel egyetértek...
kettő:" tegnap, 20:42" ezzel részben...
európa próbál lépni a helyzet megoldása érdekében...tudod a triton és a poszeidon művelet:
de tudod mi a fura...a magyarok leszarják...illetve kedves vezéred...mert ugye fontosabb kisvasutat építgetnni, meg stadionokat...ja mneg kerítést...
olvasd csak...
www.vg.hu/kozelet/magyarorszag-az-egyetlen-tagallam-ami-nem-szallt-be-az-eu-hatarvedelmi-akciokba-455701
vagy ezt:
mno.hu/ahirtvhirei/magyarorszag-kimarad-a-kozos-hatarvedelmi-akciokbol-1300374
talán ez csökkentené a menekülthullámot...de inkább a kerítés...és olvastad az utánad következő hsz-t...hát igen...fura a fideszes logika...
verőce21
@bundi: Fura logikád van! A Termini betonján üldögélést jó megoldásnak tartod.
De azt nem látod, ha a Poszeidon eredményes lenne, nem jönnének dél felől naponta 1000-en hozzánk. Mert a fele is sokk lenne.
katana588
Addig oké hogy szokás szerint hazudott a kormány mert azt mondta nincs ember a határ őrzésére ezért kell a kerítés. Most ugye van egy drótakadály meg lesz kerítés és ugye lesz az őrzésére több ezer rendőr.Ezt a kormány mondta.Kérdezném honnan lesz ez a több ezer rendőr? Mert ha valahonnan elvezénylik őket más lehetőség nincs akkor tetszik nem tetszik ezek a rendőrök hiányozni fognak onnan ahonnan elvezényelték őket.Még a mostaninál is kevesebb rendőr lesz az utcákon és ennek lesznek következményei aminek mi fogjuk meginni az árát. Aki most tapsikol ebbe is gondoljon bele az anyagi vonzatáról nem is beszélve.
Jozefina
A Nemzet Mészárosa, vagy a Nemzet Pintére lesz a főpcs??!! Vagy ov papa az elbukott szemétégető helyett??!!
mate03
@kkalman: ! Ejnye,hát nem tudod?A kettő együtt sokkal többe kerül! Sokkal többet lehet lopni! A haszon szerzés! Ez vezérli, minden lépésüket!
Strong
@Vazzemmaue: gratulálok :-)

Recept: a lexikális tudáshoz tegyél egy kis gondolkodást is...

- honfoglalás: (most jogállamiság van - akkor nem volt) egy önkényes rendszer volt még...nem összehasonlítható
- 56 - egy ország lakóival történt (...kb 200.000 ember)

Most 4 millió ember van -és lesz mozgásban a közelkelet -és az afrikai háborúk miatt...
Gyakorlatilag keleti, déli irányból invázió szerűen lepik el európát...
papa.49
Az egészben az a leginkább zavaró hogy ,,határvadászok,, a Horthy időkben voltak, megyünk vissza a ,,gyökerekhez,,???A ,,gyökerek,, láthatóan igen)))))))))
bundi
@verőce21: furán értelmezed a dolgokat...mert mit is írtam..hogy az uniónak van programja is meg terve is a magyarok meg nem akarnak ebben résztr venni...egyedüliként az unióban...de...ha netán az unió ezzel csökkenti a menekültek számát, azt egyből saját sikereteknek fogjátok értelmezni, holott már a görög határnál el lesznek osztva a menekültek és ehhez a magyar kerítésnek semmi köze nem lesz...
huKKK
"Mihaly Schober
minden második órába végig kell bombázni a határt."

Ön szerint az ön militaris játékötletét kinek a zsebéből finanszíroznák?
pacal74
Kedves kkalman.

Ha végigolvastad a cikket figyelmesen (és a többiek is) olvashattad, hogy a határvadászokra nem a kerítés védése lesz a fő feladatuk (pláne nem az egész szakaszon) hanem az lesz a feladatuk, hogy azokon a helyeken is védjék a határt, ahol a biztonsági kerítés, például a vasút áthaladása miatt, az nem jelent fizikai akadályt.

De nyugodtan mehet tovább a szokásos ferdítés - vagy esetleg szövegértési problémák miatt többet kellene olvasni.
ilos
Amíg nem lőhetnek a törvényt sértőkre, addig hiába minden!
Hari
Mi értelme a határra vadászni, nem értem ! Vagy azt majd fővadászunk elmagyarázza .elmagyarázza
kkalman
@pacal74: ma, 17:20 Először is szeretnélek megkérni, hogy használd bátran a válasz gombot, hogy tudjam, nekem válaszoltál. Így csak a véletlennek köszönhető, hogy észrevettem, hogy nekem címezted a hsz-t. Köszönöm megértésedet!
Végig olvastam a cikket, és azt a részét is, amiben leírták, hogy a kormánykommunikáció szerint mi lesz a határvadászok dolga. Sajnos, az elmúlt öt év megtanított arra, hogy az egy dolog, hogy a kormány mit mond, az meg egy másik, hogy abból mi valósul meg. Az esetek 99,99 százalékában a megvalósulás köszönőviszonyban sincs az előzetes kommunikációval. Ne legyen igazam, de nagy az esély rá, hogy most is ez fog történni. Ezért írtam azt, amit írtam, és nem az én szövegértelmezésemmel van baj, hanem a tőlem független, más egyéb dolgokkal, cselekedetekkel.
Vazzemmaue
@Strong: Te beszélsz nekem gondolkodásról, aki úgy ítél meg tényeket, hogy az ő szempontjához illeszkedjenek? Csak szajkózod a hivatalos álláspontot, összefüggéseket nem látsz. Változtass nick-nevet, mert a hozzászólásaid gyengék...
Lepényleső
Meg kell támogatni a bilit,hogy ki ne boruljon.
varirmag
Miért szeptembertől ??? Már tegnap is késő lett volna !!
Gömblulus
Januártól kéne. Addig meg szép karácsonyfákat állítani nekik a határon, nehogy hiányt lássanak valamiben.
qxy
Nem kellene a csaló politikusok ellen is valami pénz vadász csoport hogy kilője a mocskokat?
De akkor, senki nem lenne a parlamentbe?? " Lehet"
kukac50
Miért nem határőröket állítanak oda? Levadásszák a migránsokat géppuskával?
Ameddig Orbán szabadság harcost játszott addig a zsidók harc nélkül elfoglaltatják a migránsokkal azokat az országokat ahol jó a termőföld és sok az édes víz.
Valakiknek pénzelni kellett a migránsokat,vagy a terroristák pénzelik Őket?
verőce21
@bundi: (11:34) Attól, hogy itt csak át akarnak vonulni, még nem nyugodhatsz meg, mert Angliába tartanak!
Remélem, megcsináltad már a házbejárótok előtt a szögesdrót akadályt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.