Videót tett közzé a rendőrség arról, ahogy elviszik a Jobbik-közeli N1TV volt operatőrnőjét, aki menekülteket rugdosott meg Röszkénél. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az esti órákban hallgatták ki gyanúsítottként, mint korábban írtuk, garázdaság vétsége miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök este állította elő a gyanúsítottat, aki szabadlábon védekezik. A megalapozott gyanú szerint a negyvenéves nő kedden Röszkénél belerúgott egy emberbe, egy másikat pedig elgáncsolt, tettét több kamera is rögzítette. Az ügyészség garázdaság vétségének alapos gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A további eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja le.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mekkora aljasság kell ahhoz, hogy megrugdosson egy az életéért szaladó rémült kislányt? A gyerekét ölelő, cipelő apát? Azt a magyarázkodást, amit előadott mentségére, az egy vádbeszéd, nem bocsánatkérés!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Mekkora aljasság kell ahhoz, hogy megrugdosson egy az életéért szaladó rémült kislányt? A gyerekét ölelő, cipelő apát? Azt a magyarázkodást, amit előadott mentségére, az egy vádbeszéd, nem bocsánatkérés!
Fradigege
Életemben nem hallottam erről az N1 TV-ről. Ezt hol lehet fogni?
Freewolf
És a másik oldal? A törvényszegő vadakat ki ítéli el?
Toby
Miért nincs hátra bilincselve a szuka mancsa, amikor ma már lassan azt is megbilincselik, akinél nincs személyi !
Mi ez a részrehajlás - plakárőrök ? És miért nem szirénázva mentek érte, hogy a környék észrevegye, a kameraman/kamerawomenek gyöngyéért jöttek ?
Aki Én
@Freewolf: Ez a videó egész mást mutat a vadságról.
Van gyereked farkas?
Manhattan
Az ilyen Petra félékből ha pánikba esnek, kijön belőlük a náci.
sünike
@Toby: Nekem is pontosan ez jutott eszembe. A ribanc már magyarázkodik, a FB és más portálok tele vannak azzal, hogy nem is rúgott, felbotlott az apa is, meg más szemszögből került elő felvétel, stb. Undorító szemetek, megint hamisítanak, hergelnék, uszítanák a mélymagyarokat. Gusztustalan banda egytől-egyig!
Szeparepa-
@Toby: Együttműködés esetén nem bilincselnek, ha nem akciós előállítás van. Tehát pl rajtaütés, rejtőzködőre... ő szépen otthon ült, becsöngettek kinyitotta, közölték vele a tényállást, akceptálta.. ilyenkor miért bilincselnének? Nem Észak-Koreában vagyunk...
Valamint amivel gyanúsítják az csak garázdaság egyelőre. Ami nem annyira súlyos, hogy bilincseljenek megintcsak... nyilván ha gyilkossággal gyanúsítanák, akkor megbilincselték volna akkor is, ha együtt működik... Majd ha esetleg az ügy komplikálódni fog, akkor megvádolhatják, rasszista, xenofób, emberiesség ellenes bűnökkel, akkor változni fog a képlet... de ehhez hivatalból kell egy ügyésznek megvádolni, vagy valaki külön fel kell jelentse... a rendőrség az a konkrét tettel foglalkozik, ami ugyebár egy vitatható önvédelem, garázdaság, testi sértés kísérlete és ennyi... ennél mélyebb etika elemzésbe nem mennek bele a zsaruk... Esetleg ha ennyire a bögyödben van a csaj, akkor jelentsd fel te nyugodtan... ;)
Toby
@sünike: Nem is várható más az eszmetársaitól, mind az elkenés és a hamis magyarázat.
Sakjnos az üögyészség úgy tartja, hogy puszta garázdaságot valóstott meg a cula, holott egyenes szándékú, rasszista megnyilvánulás volt a cselekménye, hisz a migránsok menekültek a rendőrök elől, nem a magyar gárda hős huszárai, nagyon tisztában volt azzal, hogy migránst gáncsol és migráns kislányt rúg meg, a culát semmiféle veszély nem fenyegette, különben nem bújt volna bele a sűrűjébe !
Egyértelműen rasszista motivációjú a cselekménye, csak egy sima garázdasággal nem kell annyit vesződnie az ügyészségnek sem !
sünike
@Szeparepa-: Nagyon rosszul tudod, bilincseltek már kevesebbért is. Pedig mint itthon tudjuk létezik az ártatlanság vélelme... A bilincset nem hiányolom a hölgyről, az ítéletet várom, remélem példát statuálnak vele. Nem tudom anyának, nőnek nézni azt, aki ilyet tett. Szépíteni lehet, de felesleges, inden az arcára volt írva, élvezettel tette...
sünike
@Toby: Egyértelmű amit írsz, remélem a feljelentést kiegészítik ezekkel. Egy normális országban már figyelnének minden uszító bejegyzést és menne a kis figyelmeztetés neten keresztül, hogy testvér óvatosan írkálj ilyeneket, mert nagy testvér mindent lát...
Toby
@Szeparepa-: Felesleges lenne ismét feljelenteni, hisz megtették, az én feljelentésemet csatolnák - egyesítenék - az alapügyhöz és ennyi ! Amúgy felesleges is a feljelentés, a garázdaság nem magánindítványra üldözendő cselekmény, hanem hivatalból üldözendő !
A külön feljelentés csak azért hasznos, ha a plakőrök másként látták volna az eseményeket és nem óhajtottak volna eljárást indítani, akkor a feljelentéssel muszáj foglalkozni, azt simán nem lehet benyelni !
Nincs ebben a tárgyban semmilyen vitás helyzet, az önvédelem, a jog védelem meg szóba sem jöhet !
human
@Manhattan: Pániknak nyoma sem volt a képeken. Szerintem csak kapott az alkalmon, hogy végre kiélheti magát.
human
@sünike: Ja. Meg a lábával csak a gödröket mutatta, de már későn, mert elestek. Még ezzel védekezhet. Nem kérek érte jogdíjat.
human
@Toby: Reggel a tévében azt hallottam, hogy bár csak garázdaság gyanújával indul a nyomozás, de közben ez lehet súlyosabb vád is. Mondjuk az érdekes lesz, ha tényleg csak garázdaság marad a végére. Mert ugye tudjuk a politikai hovatartozását és úgy általában nem szokott kocogó magyarokat is elgáncsolni passzióból.
Szeparepa-
@sünike: Az egy dolog hogy bilincseltek már kevesebbért is, azt úgy hívják rendőri túlkapás, illetve fennállt olyan körülmény, amiért akkor és ott a közeg indokoltnak látta a bilincselést... Jelen esetben semmi okuk nem volt bilincselni, és mivel nem bolsevik diktatúrában élünk, sem náciban (bár vannak akik úgy érzik), ezért nem fognak a zsaruk sem elrettenteni, sem példát statuálni ilyen szituban... főleg akkor amikor a lakosság jelentős része a nővel egyetért, és nemhogy rúgnák, hanem fegyverrel kaszabolnák ezeket a nyomorultakat...
Toby
@human: Most akkor minden ellenszenven felül:

A cula, migránsok között volt, akik pucoltak a rendőrök elől. Rajta kívül csak operatőrök, esetleg más újságírók és a rendőrök voltak jelen, no meg a migránsok. Ebben a migránsi körben, a cula, cselekményével támadta az érintett migránsokat, nyilván nem az öltözetük miatt, miközben őt senki nem veszélyeztette a migránsok részéről. Semmi8 oka nem vlt gáncslni az apát, karjában a picivel, és ugyancsak semmi oka nem volt a futó kislány elé betalpalni, hisz nem felé, nem neki futottak volna, a lábait is ezért kellett "használni", mert különben nem érte volna el őket ! Tehát semmi olyan hétköznapi oka nem volt a cselekményének, ami miatt ne rasszista cselekménynek lehetne minődteni a barmulását !
A szerencsétlen apa és egy normális ügyvéd, mint sértetti képviselő, rendesen meg tudná szopatni a bírtóság előtt a culát, álláspontom szerint be lehetne fogni a rasszista motiváción. A migránsnak nyilván nem ez az elsődleges szempont.
A kislány esetében pedig kiskorú személyre támadt, veszélyeztetve annak testi épségét.
human
@Toby: Azt hiszem a Rezesova perben mondta ki a bíró, hogy látszik a vádlotton, hogy valójában nem bánta meg a tettét, a tárgyalás alatt végig csak magáról beszélt, hogy most mi lesz az életével. Szóval egyes bírók nem feltétlen fogadják el a bocsánatkérést rutinból. Remélem ennek a bírója is minden jogi lehetőséget megragad, hogy igazságos büntetést szabjon ki.
Toby
@human: Az ál-sajnálkozó levelét is nyilván ügyvédi tanácsra írta és terjesztette !
cirip
Nem hallottam és nem is olvastam a magyarázatát, viszont hajlamos vagyok elképzelni, hogy bepánikolt a feléje zúduló tömegtől...
hetöndöe
@Szeparepa-: Milyen érdekes,hogy anno az összes megvádolt szoci politikust bilincsbe verték és vezetőszáron mutogatták az összes híradóban,pedig a szocik voltak kormányon.
Nem gyanús,egy cseppet sem?
Szeparepa-
@hetöndöe: Ha és amennyiben a rendőri és törvénykezési szakma valakit érdekel, akkor biztos nagyon érdekes, csak az van, hogy semmi különös és fura nincs ebben, tekintve hogy súlyos bűncselekmények ügyében tartóztatták le őket... Legelőször is államigazgatásban, politikában, kormányzásban dolgozó által elkövetett, különösen nagy értékű gazdasági bűncselekmény eleve kiemelt, minősített, ergo csak már ez indokolttá teszi a bilincset. Legtöbbjüknél ha felmerült a szökés, elrejtőzés, összebeszélés, bizonyíték megsemmisítés, bizonyítás akadályozása, tanúk befolyásolása, akár mind együttvéve is, de valamelyik szinte minden esetben felmerült, ami méginkább súlyosbít... Ez a nő ezzel szemben egy szimpla garázdaság miatt lett beidézve kihallgatásra, mivel együttműködött, nem történ letartóztatás sem... a garázdaság 1-3 évig terjedő, míg az előbbi komplex minősített bűncselekmény 5-10 évig terjedő... az egyik enyhe bűn, a másik súlyos.. szóval nem kéne keverni a szezont a fütyimmel... Már írtam, ha megvádolják emberiesség elleni bűnökkel, rasszizmus, xenofób alapon testi sértéssel, ráadásul médiában, milliók szeme láttára, na az már komoly, ezesetben már kijár neki egy bilincs és póráz.. de még nem itt tartunk ugyebár...
picike
Ennek a nőnek azt kell mondjam kihagyott az agya sajnos a sokktól . Nem csudálom az én agyam is majd elszált amikoor a tv -ben láttam a meginduló áradatot szaladva előre és mindenkit kerülve . hát bizony akkor mi van közelről na de mért nem ált féloldalra talán idő hiján nem sikerül kijönni a tömegből . de mért rugott az nem világos . olyan is van önvédelemből rugdoskodott a pánik betegség hez tartozik a nem érthet hirtelen váltó viselkedési zavarok. .de a büntetést nem sajnálomra adják hanem igazságból
Desischado
@cirip: Remélem, arra gondoltál, hogy bepánikolt attól, amit a fejére idézett a gerinctelen és aljas megnyilvánulásával. Akkor oké a lájk. Kiváncsian várom, elitélik e! Remélem, igen! Mert megérdemli!
hetöndöe
@Szeparepa-: A garázdákat meg szokták bilincselni,ha már a szakmánál tartunk okoska.:-)
Szeparepa-
@hetöndöe: Nem kéne magad égesd, amihez fingod nincs.. a garázdákat meg szokták bilincselni RAJTAÜTÉSNÉL, TETTEN ÉRÉSNÉL!!! Nem akkor amikor valakit otthonából előállítanak, garázdaság gyanújával és együttműködik... okostojáska.. csendben maradtál volna, nem tudtuk volna meg mekkora egy ostoba majom vagy akinek még a pofája is nagy.. okoska :D
human
@cirip: Gondolj bele, ha bepánikolsz mit csinálsz? Vagy menekülsz, vagy mozdulatlan maradsz. Ez annyira nem volt bepánikolva, hogy még meg is válogatta kiket támad. Gyerekeket, vagy gyerekét cipelő apát hátulról. Ez tudatos cselekedet volt.
nyanya001
@human: Pontosan ! Volt egyedül futó - nem is egy - férfi, miért nem azokat buktatta fel,
miért nem egy férfit rúgott tökön ? !!
human
@nyanya001: És mikor az apa elesett a gyerekével annyira meg volt a nő ijedve, hogy azonnal kamerázni kezdte. Aki pánikban van az a gombokat sem találná meg a kamerán.
nyanya001
@human: Persze, aztán a nagy pánikban még egy kislányt is hasba rúgott !
Túl nagy erkölcsi kárt okozott az országnak !
Tekla
@picike: Rémület keltésére alkalmas viselkedést csináltak ,minden előzetes bejelentés nélkül támadtak a vadak ,és olyan közel mentek hozzá, hogy az már okot ad jogos önvédelemre. Egy ilyen megvadult csordával szemben, mit tehetett? Megtámadták a saját országában. A migrák milyen itélettet kapnak?
picike
@Tekla: nem mi tehetünk a migránsokról hogy ez egy kialakult helyzet a kérdésre válaszolva ők semmit se ,de már itélkeznek vérdijjat kitüzve a nőre. Meg volt mondva ha Magyarszágra jösz tarsd be a törvényeinket . ebben az esetben a Magyar törvények itélik meg a nő tettét
A szaladó folyam áradat nem egy törvénytbetartók voltak hanem ellenkezőleg . de a nő viszont nem rugdoskódni let odaengedve hanem hivatalos munka a tudósitás . Ne engedjük törvényeinket nem betartani senkinek se !A Törvény az törvény méhhozzá itt a Magyar törvény kell érvényesüljön .
soljanka
@Tekla: "vadak", "csorda"...
Érdekelne - illetve nem is olyan nagyon-, hogy te vajon a rendszerhatározó szerint melyik törzsbe tartozol...
cirip
@soljanka: Annak a buszsofőrnek , aki vitte őket , hogy ne kelljen gyalogolni (az a bizonyos Bicskén történő cirkusz után) azt mondták, hogy ha nem viszi őket Hegyeshalomba, ha megáll,..akkor megölik. És megtették volna, és ki tudja mikor mit fognak megtenni...
Tekla
@soljanka: Te láttál egyetlen közvetítést is arról, hogy betartanák az alapvető törvényeket? Ha idegenbe megyek és azt mondják itt várjak, akkor nem indulok felfedező útra, nem török ki és rohanok pár fotós és pár rendőrrel szembe, szinte megtámadva őket, stb. Aztán meg csodálkozom, hogy ki ki úgy védekezik ahogy tud. Nem úgy viselkednek, hogy embernek lehessen nevezni őket.
Mért kell bedobálva etetni őket? Mert az erősek előre tolakodva , megfosztják az ételtől a gyengéket. Mi ez , ha nem állatias viselkedés? Hiába szólítják fel őket , hogy álljanak rendezett sorba ételosztáskor , nem értenek arabul sem? Ne gyere azzal hogy éheznek, mert vagyunk pár millióan ebben az országban akik szintén éhezünk, még sem viselkedünk állat módra. A gyerekeink 92 % ingyen kap ételt , rászorultság miatt az iskolába. Még sem törtetnek oda az erős felnőttek , hogy elfoglalva a tízórai osztás helyét elegyék előlük. Ráadásául nem is menekült a legtöbb, hanem magát igazolni nem akaró terrorista.Érted?
soljanka
@Tekla: Én embereket látok. Elkeseredett, éhes, fázó, otthontalan embereket. Akiket, ha emberszámba vesznek, akkor hálásak. Bécsben a pályaudvaron nyugodtan ülnek, és várnak. Szakadt ruhában, pólóban fázva. És hálásak, ha kapnak egy pulcsit, egy cipőt.
Hogy ne legyen kosz és rendetlenség szír fiatalok takarító csoportot szerveztek, mert azt látják, hogy a hivatalok-önkéntesek erőn felül is segítenek.
Szóval számomra ők emberek. Továbbra is.
Rendbontók, vandálok, balhézók, verekedők, törtetők, szemétládák, csalók, tolvajok, akár gyilkosok pedig - bármennyire is fáj ez neked- ugyanúgy vannak a magyarok, svédek, franciák stb. között is. Ettől még nem mondjuk magunkra, hogy vad csorda vagyunk.
Tekla
@soljanka: Én meg ,nagyon naiv embereket látok, akik ezt a megszállás cumit szopják,miközben a világ azon röhög, hogy mi pátyolgatjuk ,többnyire leendő gyilkosainkat. Persze kivételek Izrael szomszéd országaiban is vannak. Mert ugye onnan jönnek a terület elhagyók, hogy a te adódból etesd őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.