Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál szerda délután az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben – közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója a határ szerb oldaláról, Horgosról. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy több száz migráns "ostrom alá vette" a Röszke 2-es, úgynevezett régi határátkelőt a szerb oldal felől.

Az M1 felvételei szerint a rendőrség jelentős erőket vetett be, köztük pajzsokkal és harci járművekkel a Terrorelhárítási Központ egységeit is odavezényelték a határ védelméhez. A rendőrség és a honvédség helikopterei is ott köröznek a környéken.

Égő fáklyákkal dobálják a rendőröket – a TEK-et is odavezényelték

Az MTI tudósítója elmondta: a migránsok bedöntötték a határátkelőhelyre vezető úton található kerítést, majd minden kezük ügyébe eső tárggyal dobálni kezdték a magyar oldalon szolgálatot teljesítő rendőröket, és megpróbáltak áttörni Magyarországra.

A magyar rendőrök vízágyúk alkalmazásával, illetve könnygáz bevetésével próbálják hátrálásra kényszeríteni a több száz fős tömeget. Ugyanakkor a védőfelszerelésbe öltözött rohamrendőrök pajzsokkal is védekeznek a dobálás ellen.

Eközben szerb oldalon a szerb rendőrök, illetve határőrök tétlenül szemlélik az eseményeket. A helyszínre több mentőautó is érkezett.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy több ezer migráns torlódott fel a Röszke 2 határátkelő felé vezető úton, ahol tábort vertek. A határ szerb oldalán az utak mentén, illetve Magyarkanizsáról további migránscsoportok tartanak a magyar határ felé.

Az M1 tudósítója azt mondta: a migránsok között vannak nők és gyerekek is, de egy nagyjából 300 emberből álló "kemény mag" folyamatosan agresszívan lép fel a magyar rendőrök ellen: vizes palackokkal, égő fáklyákkal dobálják a rendőröket.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A hazugovics remegő szája szélével várja mikor dördül el az első éles lövés, hogy rögtön beszédet mondhasson, a forgatókönyv megvan, csak alkalmazni kell))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A hazugovics remegő szája szélével várja mikor dördül el az első éles lövés, hogy rögtön beszédet mondhasson, a forgatókönyv megvan, csak alkalmazni kell))))))))
sentinel216
@papa.49: Inkább dörzsöli a markát, hogy milyen jó kis "forradalmat" sikerült neki össze gründolni. 2010 óta mást sem csinál, mint egyik virtuális csatából a másikba küzdi magát. Összeveszítette Európát, átvette a hatalmat a magyar rendvédelmisek és katonák fölött. Háttérben örömködik, a jó kis balhén. Ez az életeleme.
JAJMÁR
A rendőreink, katonáink, hiányos bérpótlék, és szegényes ellátással, de védik, az éppen állami cégek vezetőinek is milliós fizetésemelést megszavazó hatalom életszínvonalát!
DND
@papa.49: te mit tanacsolnal, mit kellene csinalni ezekkel a " bevandorlokkal" ?
Eriksson
Ezeknek nem kellene legalább addig viselkedniük amíg kívül vannak? Nem ráérnének aztán garázdálkodni miután bejutnak a terepre? Ez a türelmetlenség még vesztüket okozhatja.
varirmag
Ezek az "életükért reszkető , háborúból menekülők" ???

Vagy !!! Erőszakos,randalirozó,törvényeket nem ismerő horda , akik diktálnak???
Megmondják hova akarnak menni és hogyan !!!

Ezek a mi rendőreinket dobálják égő fáklyákkal !!!
Boszi27
@papa.49: Ott kellene neki nagy köpcösen sétálgatni, mint a kiskatonák előtt tette, mikor odaküldte őket.. Pintér is vele mehetne, tesztelné legalább mennyit tud futni 100-on ennyi idősen. Úgy látszik csak a TEK által védett kukucska-állásból meri nézni a művét. Elég lett volna egy korrekt tájékoztatás nem lenne ekkora balhé.. Sztem ez volt a cél..
JAJMÁR
@Eriksson: Észrevehetted volna, hogy nem garázdálkodtak, - azok a mi fociultráink voltak - de sikerült elérnünk ezt is. Mo. jobban teljesít!
DND
ma kellett volna mennie Gyurcsany Ferencnek, lenyugtatni a bagazst...
papa.49
Milyen érdekes hogy hasonlítanak a képek az eddig megszokott álarcos rendzavarásokra, csak nem a mi ,,külön bejáratú ultráink,, csinálják ott a fesztivált!!!)))))))))))))))
1magyar
Én kinyitnám a dühöngők előtt a kerítést, átfutnának, megbilincselném a dobálókat,börtön és visszaszállítanám Szíriába!
EGyébként illene a szerb rendőröknek őket megbilincselni, mert az ő földjükről jön a támadás, ez majdnem ugyanaz mintha ők tennék.
Eriksson
@JAJMÁR: Nálad hol kezdődik a garázdaság? Ha szétverik a rendőröket? Vagy még az se az?
Főlökött
Most néztem az M1-et, nyilatkozott tarajoskánk, hogy felvette a kapcsolatot a Szerb Külüggyel, mivel egyének bűncselekményt valósítanak meg a határon, lépjenek már végre.
Erre mondta a külügyminiszter, Ő nem illetékes, de majd felveszi a kapcsolatot a belügyminiszterrel. Tényleg sok ideig tart, felhívni egy munkatársat :)
Azért necces a helyzet, mert hiába van 1000 yardos-tek-es-honvéd ott, egyik sem léphet érdemben, mivel a bűncselekményeket, a határ megtámadását szerb oldalról intézik, ott-onnan hajtották végre. Ezért necces a vízágyuzás is, mert az másik ország területére irányultan történik.
Így igen kétséges állapot alakult ki, mivel a szerb rendőrök, csak néznek, mint a moziban. Pedig előttük követnek el bűncselekményeket ( törvényeik általi bűncselekményeket ) és semmit sem tesznek, szemlélik, élvezkednek.
1magyar
Ha még ezek után is Mo-ot hibáztatja nyugat, akkor buszra kéne rakni őket az osztrák határig elvinni és megmondani nekik, hogy gyalog mehetnek tovább osztrák zöld határhon egészen amíg bírnak.
Dr. Felipe
Gondolom g vicctor már a páncélautójában ül mint 2006 ban.
1magyar
De valaki felvilágosította-e őket, arabul, hogy milyen törvények vonatkoznak rájuk,illetve a határsértésre?
varirmag
No ! Dk, jobbik,mszp most tessék kinyitni a pofátokat !

Hogyan lehetne megvédeni a rendőreinket ezektől a terroristáktól ???
JAJMÁR
@Eriksson: 17:20 A kerítésépítésnél.
DND
@JAJMÁR: ha nalam valaki a keritesen atmaszva akarna leroviditeni az utat, azt nyakonvagnam es nem tart karokkal udvozolnem
JAJMÁR
@1magyar: Ráfognád a szerbekre? Igazi nagy magyar vagy :-)
Egyébként egyetértek, a randalírozókat ki kellene emelni, de ennek akadálya - és egyben oka - a kerítés maga.
Eriksson
@JAJMÁR: Építettek volna ezek kerítést? Éppen most építik le. Aztán jön a rendőrverés.
placebo
Vízágyú? Gumilövedék? Vagy az csak bennszülötteknek jár?
DND
@JAJMÁR: 17:33 a hatar kerites nelkul is tabu.
nem lehet egyszeruen atmenni rajta
varirmag
És ha áttörik a kerítést mi lesz ???

Elvágják a redőreink torkát, ahogy egyik -másik migráns mutogatta ???
Nagyon úgy néz ki hogy ezeket nem érdekli semmi és senki csak amit ők akarnak.
1magyar
@JAJMÁR: Ha innen Mo-ról dobálnák az osztrákokat, szerinted azok kit okolnának? A rendőreink meg ott néznék.
De igazából megérdemelnék a nyugatiak, hogy mi is csak átszállítsuk őket az országon, Hegyeshalomtól már maguk is eltalálnának az osztrák zöldhatárig.
Ha ők felrúgják a szabályokat, nekünk az úgysem probléma mert itt nem akar egy se maradni.
JAJMÁR
Minden, ami a határon most történik, előre látható volt, ez a "határzár" és a menedékjogi törvények következménye. Remélem, hogy nem tart sokáig, és nem fajul el még jobban, és más útvonalat keresnek ezek az emberek. De az is benne van, hogy elfajul, és ennek a következményeit a magyar "mellveregető" erők nem tudják majd kezelni. Segítséget kell majd kérni, mindjárt először a szerbektől...
szóval, kisebb mellénnyel, a más országokkal egyeztetve, jobb, humánusabb megoldások születnének.
De nekem úgy tűnik, az kevésbé tetszene egyeseknek, hogyan is és kikre öntenék akkor a saját maguk gyűlöletét?
foton
Már elindult értük a konvoj Bécsből?
verőce21
Ha én erőszakkal áttörnék az Ukrán határon és nem tudnak megállítani, akkor az ukránok lelőnének.
Pedig mi vagyunk a Scheggem szerződők.
Főlökött
@1magyar: Ez már megtörtént, Merkel mami rendkívüli összeröffenést hívott össze, mivel állítása szerint válság van :) Kezelhetetlen a helyzet, német rendőröket vernek, nincsenek is elegen, focimeccsek fognak elmaradni - rendőri biztosítás miatt, mindenki elégedetlen, németek sem kérnek a bevándorlókból. Szerintem, ebbe fog belebukni a mami !
Most jött rá arra, amit eddig modtak neki, de Ő pedig lesöpörve, úgy gondolta nagyfiúsan megoldható probléma. Jelenleg most cserélt liberót !

Orbán pedig ezzel nyerte meg a meccset- a sakk partijukat, sakk-mattal, ami most történik Röszkén! Mivel gyedüli ficek a 'gáton', aki megvédi a schengeni határokat - az EU-t, ha kell, erőszak árán is, egy olyan tömegtől, melyek vastagon bűncselekményeket követnek el.
Ne legyen igazam és bocsánat a kifejezésért, de ezen csűrhét úgy le fogják gyalulni a határon, mint ahogy a vak, a poharat leveri ! Leverik ezeket is.
Nemzetközi médiában pedig megjelenik Orbánunk, mint egyedüli harcos, egy országot támadó csűrhe elleni fellépéssel! /ezzel lesz a nyerő, Németeknél és az olyan helyeken, ahol már betelt már a pohár/ Minden szomszédunk pedig néz és nem tudja mit tegyen ténylegesen, pedig tisztában van azzal, hogy gondban van.
Horvátok pedig igencsak megjárták, csak még nem tudnak róla, de majd idővel rájönnek erre, mint ahogy Ausztria is rá fog. Horvátok nyilatkozták, tanultak a Magyar példából :)
Amikor ott is lázadnak, sáska módjára felélnek mindent, lopnak, rabolnak, kezelhetetlenek, öntörvényűek, csinálnak amit akarnak, lesznek érdekességek !

Egy a gond, hogy mikor jönnek rá arra, ezen probléma még csak a kezdet, ez csak az első hullám volt, tavasszal jön a többi! Azok a lepukkant családok, ténylegesen tudatlanok, aluliskolázott, nincstelenek lesznek.
Sőt ahogy hallgattam a híreket, Ukrajna felöl is várható lesz egy igen nagy hullám, ami egy teljesen új vándorlási hullám lesz, a 'Szíres' csoporttól függetlenül, egy tényleges háborús övezetből menekülnek majd.
varirmag
Miért nem megy a migránsmentő osztrák autókonvoj az ott rekedt migránsokért ???

Már nem fontosak nekik a bevándorlók ???
kisangyalom13
Ezért voltak a milliárdos ellenzéki politikusok a határzárnál,hogy az emigránsokat felbiztassák minden felé agresszivitásra, a Magyar választó polgárok ellen, ezt akarták Dr, Gurcsány Ferenc és Dr. Újhelyi István, de ez még őszerintük csak a kezdet!!
justhpeter
@Főlökött: Orbán ebből nem tud sem belföldön, sem külföldön politikai tőkét kovácsolni. Azt a csürhe követői jónak tartották, amikor az osztrákokra rálőcsölte a tömeget, de ezzel aj "új rendszerrel" lábon lőtte magát.
Lepényleső
Nehogy adassék ott valahol egy első emeleti erkély,azon pedig ne legyen bevetése az
elhárító csoportnak,mert akkor megint a tűzoltók szedik le őket onnan,mint Zalaegerszegen.
Fegyvert se nagyon kéne a kezük ügyébe rakni,mert lelövöldözik egymást. Jelen állapot
fekszik nekik,fegyverteleneket.fegyvernek látszó tárggyal inzultálni. Példaadó bátorság.
TASzSz
Nézzük már meg a terrorcselekmény fogalmát!!!
dr. prédikátor
Csak halkan mondom: Ha valaki az én portámra akaratom ellenére be akar jönni úgy hogy rám rúgja az ajtót vagy bedönti a kerítést,hát az megnézheti utána magát! mert hogy nem mákoskaláccsal fogom várni az biztos. Ami a kezem ügyébe kerül avval ütöm agyon!!!
feri57
@dr. prédikátor:
És ha te az én földemen akarsz keresztül menni, mert csak így juthatsz ivóvízhez, ha a földemre lépnél azonnal véged lenne, ehhez a verzióhoz mit szósz?
feri57
Hogyan került az életüket mentő menekültekhez fáklya? Úgy, hogy valakik égő fáklyákkal dobálták a védtelen kiszolgáltatott menekült gyerekeket nőket élni akaró embereket, és ők vissza dobálták.
Főlökött
@justhpeter: Már kovácsolt, nem is kicsit :)

Ha csak azt nézed, hogy a német tv-ben szavazni lehetett Orbán féle fellépésre /kb.2-3 hete/, 84,4%-ban egyetértettek vele a német tv-nézők. Szerinted ez nem politikai tőke ?
Már a mamit kóstolgatják rendesen, komoly gondja, hogy jöjjön ki ebből.

Idővonalban nézve pedig pampogtak rendesen, hogy vigyázzunk a bevándorlókra, emberibb körülmények, tartsuk be a 'schengeni egyezmény'-t. Úgy tűnt számomra, megunták az itteniek a tutyi-mutyiságot és odaeresztették egy részét. Na most pedig néznek Ők is, mint az a bizonyos maci a málnásban.
Mivel a legfőbb gondjuk, még mindíg a kvóta rendszer és nem az, hogy megállítsák ezen áradatot, valamit lépni kellett.
Megtörtént és mindenki láthatta a médián keresztül, hogy az a békés menekült tömeg, nem is annyira békés és nem is annyira menekült. Egy lázadó, törvénytelen - öntörvényű csürhe, akiket nem kívánunk sem befogadni, sem átengedni az országon.
A Horvátok és a Románok pedig nem csak a sérójukat, még a szemöldöküket is be fogják fonni, a sáskajárás során.
Ausztria pedig erőit-eszközeit áthelyezheti a másik határszakaszra, mert onnan jön a támadás, Magyarország megvédte a schengeni külső határát - bizonyíthatóan a gyakorlatban.
Az más kérdés, Horvátok és a Románok mit fognak tenni, de az legyen az Ő gondjuk.

Szóval nincs itt lábonlövés, majd nézd meg a németek hozzáállását ahhoz, hogy egy 'ficek' van a gáton, mely ténylegesen, ha kell erővel is megvédi az EU.-t - határát, a többi pedig csak szövegel és érdemi lépés helyett minősítget másokat, továbbá játszik a számokkal - melyek mögött pedig emberek vannak. Igaz jó része ilyen, mint amit Röszkéről mutattak.
varirmag
Ha a horvátok és a szlovének is átengedik a migránsokat és azok eljutnak németországba,
Merkel vakarózhat hogy mit tegyen .
A német választók megreptetik őt még az évvége előtt.
A tartományi vezetők már most is felülbírálják. Csodálkoznék rajta ha karácsonykor még a hivatalában lenne. Ha ott is lesz,márcsak "díszként" szava már nem lesz.
dr. prédikátor
@feri57: na figyuzz!!!mondjuk ha igy lenne akkor én odamennék hozzád és megegyeznék veled vagy megkérnélek hogy egyezzünk meg!!! De nem erőszakkal és rombolva mindent, figyelmen kívül hagyva a jogaidat!!!Kapisi???
Bercifiu
Az ilyen szélsőséges romboló állatokat csak kemény fellépéssel lehet rendre bírni.
Most már látjuk, hogy a sok háborús menekült, valójában egy rohadék terrorista.
Bercifiu
@feri57: Kisgyerek! Ha csak a földeden keresztül jutnék vízhez, kérnélek, hogy jelölj ki számomra egy útvonalat, ahol engedélyeddel eljutok a vízhez. Biztos nem járnék gyalog az autópályádon, a vasúti síneden, de nem akadályoznám a forgalmat sem.
justhpeter
@Főlökött: A horvátok nem akarnak komolyabb ellenállást, tehát továbbküldik őket. Merkel bukásával a németek semmit nem érnek, az utód is csak kvótában lesz képes gondolkodni, nem véletlenül merült fel, hogy aki a kvótát nem vállalja, annak csökkentsék az uniós pénzét.
@varirmag: És a tartományi vezetők miről fognak dönteni ? Ugyanarról, mint az esetleges új kormány. Biztos, hogy az új kormány nagykoalíció lesz ? Lehet ugrálni a CDU-CSU nevében, de ha olyan hatalmasok, miért nem ők kormányoznak most koalícióban ?
csa-csa
@papa.49: már csak az jön, hogy a "hazugovics" külön meghívót küldött ennek a (nem kis részben fanatikus terrorista) csűrhének hogy minket bosszantson.
papa.49
@csa-csa: Ez csak kérdés volt, én innen nem tudom rá a választ, de ha úgy nézzük kinek, hoz hasznot egyből nem lehet kikerülni ezt a lehetőséget se))))))))
csa-csa
@DND: majd ott is előadná ez az eszement, hogy "sajnáljuk hogy nem maradnak itt"
1magyar
Lázár nagyon jól elmagyarázta a mai sajtótájékoztatóján, hogy miért nem fogadjuk el a kvótát, hiszen nincs alap létszám amiből kiindulnak mert folyamatosan változik még union belül is a vándorlás.
csa-csa
@papa.49: ez a baj hogy sem innen sem onnan senki nem tudja a választ!
közben egyszer csak kinyírnak minket!
papa.49
@csa-csa: Látod ebben egyetértek veled...
Bercifiu
@1magyar: Na meg elég nyomorban élő van a magyar állampolgárok között is 50 %
Bercifiu
A rohadék eltakarja a füstös képét, nehogy a nagymamája felismerje.
Főlökött
@justhpeter: Ez már nem játszik, ezen teória, úgy - hogy a Horvátok is bedobták a kulcsot-törülközőt úgy, hogy még csak az elején járnak ennek az egésznek, illetve állításuk szerint tőlünk tanulva felkészültek erre.:)
Nagy volt a fellángolás, mivel Magyarország eddig tehermentesítette a parti idegenforgalmat részükre.
Most, hogy rájöttek az is gond lesz, nem egészen 24 óra alatt, eljutottak addig, hogy sikítoznak. Azért viszont aranyosak !
Képzelheted, mi lesz a Románoknál :) Oda is tolhatnak, nem keveset ! Ott is érdemes a kerítés, megsértődés ide - avagy oda.
Saját érdekünkben!

Szóval az már nem modható el, hogy nyugaton a helyzet változatlan :) Áll a bál :)
wagabund
remélem a víz festett volt, amit a bőrről napokig nem lehet lemosni, a ruhából csak ollóval lehet kivenni...aztán profi kamerákkal készítettek fotókat a későbbi beazonosításra, amikor lenyugszanak, és enni szeretnének..
mert ha nem, akkor csak erősödik az erőszak, nyílik a csipájuk...
...tessék csak meghallgatni, mit csinálnak a már révbejutottak? hát nem vasárnapi ájtatosság a fő tevékenységük..sem a munka keresése...

de akkor mijalófszból élnek? kik lázítják őket(sikeresen) és kapják a pénzt számolatlan...
Január
@wagabund: Jók a kérdéseid, érdekes módon ezt nem publikálják sehol, még a nagy CNN sem, vagy valamiért nem akarják, csak minket "égetnek/ekéznek" minden szinten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.