Felfegyverzett migránsok támadták meg a Röszke 2 közúti átkelőt szerda délután, bedöntötték a kerítést, a helyszínen rendőrök tartják vissza a magyar területre betörni próbálókat – közölte a délután fél hatkor a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán elmondta: több száz migráns negyed négykor botokkal, csövekkel felfegyverkezve támadt a rendőrökre, kövekkel, vizespalackokkal dobálta őket. Bedöntötték azt a kerítést, amely éjszakára lezárja a határátkelőhely területét. A rendőrök órák óta testükkel tartják vissza az erőszakos tömeget – tette hozzá.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte, az összecsapásokban fél hatig húsz rendőr sérült meg. Két migránst, egy fiút és egy lányt a tiltakozók átdobtak a kerítésen magyar területre, a mentők őket is ellátták.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Húsz rendőr sérült meg . Hány sérült volna ,ha ezek nem békés ,fáradt ,az életüket féltő ,megfélemlített menekülők lennének ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
..."menekültek két okból nem regisztrálnak és adnak ujjlenyomatot: vagy azért, mert hazájukban bűncselekményt követtek el, vagy azért, mert ezután készülnek Európában bűn- vagy terrorcselekményt elkövetni"...

Ezt egy német szakértő mondta a hírtvben...

Ha ez igaz, akkor jól nézünk ki.
Freewolf
Ezek a vadak, akik a gyerekeit dobálják át a kerítésen, akarnak bejönni Magyarországra? Frászt! Takarodjanak vissza, ahonnan jöttek és ahol ezt eltűrik!
Ezt a vadállati masszát nem szabad beengedni! Minden megbecsülésem a rendőreinké! Aki tudja élelemmel segítse őket.
karma1
Hát... Ahhoz képest hogy mit mutattak a tv- ben, ez egesz érdekes... Az újzélandi tv- ben a magyar rendőrök a riport elején még kb 10 méterre álltak a határtól , mögöttük megint 10 m- re a következő sor rendőr... A migránsok egyértelműen dobálták őket, es amikor elfogyott a türelmük a rendőröknek, akkor bevetették a vizagyukat, az első sor rendőr pedig elorejott a keritesig, es a pajzsuk ALATT kb. 20-30 centire a földtől atspray- ztek a menekultekre. Azt is mutatták ahogy 4-5 fiatal férfi felmászott a Duty free shop tetejére és onnan dobálták a rendőröket. Mondjuk a lezarassal boszitettek fel őket és valóban volt olyan hülye férfi aki a parhonapos gyerekével a kezében rángatta a kerítést.
solidedge
Most egy kicsit beijedtem. Nekem is van az udvaron néhány kődarab, meg karó. Fegyverviselési engedélyem meg nincs. Gyorsan szaladok eltüntetni, míg a TEK le nem nyom.
Freewolf
@solidedge: Próbáld megdobálni vele a rendőröket! Nem fogják az engedélyed kérni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.