Elkerülhetetlen a dugódíj bevezetése Budapesten – közölte Tarlós István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. 

A főpolgármester elmondta, hogy jelenleg kétféle javaslat van. Az egyik szerint a főváros teljes közigazgatási területén alkalmaznának egy "Budapest-matricát", amelynek az éves ára 5000 forint, havi ára pedig 450-500 forint lenne.

A másik javaslat egy kétlépcsős, kombinált rendszert irányoz elő. Ennek lényege, hogy egy "szűkebben vett" belvárosi zónában egy második díjat is bevezetnének – ismertette.

Közölte, a fővárosi kerületi polgármesterek és szakemberek javaslata alapján a "Budapest-matricára" épülő rendszer bevétele évente 700-800 milliós lenne, de ha azt a budapesti lakosokra is kiterjesztenék, akkor 2-2,5 milliárdos bevételt is hozna.

A szűkebb belvárosra vonatkozóan még nem határozták meg, hogy milyen mértékű díjat lehet bevezetni. A bevételt a közösségi közlekedés finanszírozására fordítanák.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Elkerülhetetlen? Nem...ez is csak egy újabb adó.
paolo006
Sokba van a fideSShorda. Kell a lé a nyaloncoknak.
simmering73
Most várják a reakciókat. Ha tüntetés lenne, akkor csak a Belváros, ha zokszó nélkül beszopja a nép, akkor az egész városra.
eszegfu
Figyeljétek csak meg... mire enyhül a migráns, a keritésépités, a "haza megvédése" kérdés, meglepődünk milyen uj adókat is vezettek be?!
Szeparepa-
Ezt most már ne tűrjük el,utcára aki magyar!
zöldszem
Hmm, épült annak idején olyan, hogy várost elkerülő út M0. Pont azért, hogy a város forgalmát enyhítsék. Ha jól emlékszem, egy darabig ingyenes volt! Azután az egyik kormány fizetőssé tette, hogy nekünk a népnek, az Isten adta népnek jót tegyen azzal, hogy fizetősé tette. Persze mit csodálkozom. Orbán mondta : én a nép javát akarom, meg is szerezte!
Valamikor hatalmas táblákon hirdették: Önöknek épül az önök pénzén.
Jankó123
@zöldszem: Tanultak a fiúk az internetadós buliból.
Az útdíjat és a dugódíjat nem egyből mindenre kiterjesztve vezetik be, hanem fokozatosan, zónánként.
Mindjárt nincs akkora, kezelhetetlen felháborodás, csak idő és türelem kérdése, hogy a kertvégében kitaposott gyalogősvény is fizetős legyen.
vonotok
Én nem vagyok Pesti. De sajnos 1/4 évente fel kell járnom és látom ezt a közlekedési káoszt. Ezért merem javasolni a következőt : be kéne vezetni, hogy egyik nap a páros rendszámú, másik nap a páratlan rendszámú gépkocsik közlekedjenek. 1-2 hónapon belül megszoknák. Páros napon az én autómat használhatom és elviszem a szomszédot, más nap pedig Ö visz el.
zöldszem
@Jankó123: "Fokozatosan", leléphetnének már a lábunkról...
Jankó123
@zöldszem: Hát, igen.

A "dugódíj" Budapesten, már évtizedek régóta létezik a Rákóczi-tér környékén, de ezalatt az idő alatt nem hallottam komolyabb reklamálást senkitől!
:-)))
wagabund
dejóóóó... vééégre fizethetek a városomnak...úgy váártam már...
Tarlósnak több esze van, mint az egész bagázsnak...ilyen könnyedén, ekkora összeget beszedni a nagy semmiért, még ember nem talált ki...

már csak az a kérdés, mit kapok az ötezerért? bemehetek a városba, és aranyáron parkolhatok?
egyvandor
A dugódíj tömegközlekedésre fordítása eredetileg mszp-s javaslat. Akkor mindenki lehülyézte Molnárt.
Szerintem nem fog megvalósulni van olyan fineszes a politika hogyan tegye ezt is magáévá.
zöldszem
@Jankó123: Ott azon a környéken nem vagyok "ösmerös"...:)))
Különben meg a fiukat szeretem!-:))
Tudomásom szerint azok ott nincsenek, vagy le vagyok maradva?
zöldszem
@wagabund: "már csak az a kérdés, mit kapok az ötezerért?"
Nem tudom az árakat, de gondolom 5 000 nem sokat "nyújtanak"-:)))
F_Viktor
Ne beszéljetek a dugódíjról, mindenki perkálja le az 5 ezrest, s csámcsogjatok továbbra is a gumicsonton, szidjátok a menekülteket!
Jankó123
Megállsz a piros lámpánál, ablak lehúzva mert meleg van.
Odatipeg egy mozdonyszőke testkereskedő és bekérdez az ablakon. Dugó?
Válaszra sem várva sorolni kezdi a tarifákat.
Szakszafon 5000
Dugás 15000
Tutti-frutti 20000
:-)))
zöldszem
@Jankó123: A k*rva mellett megáll 1 kocsi - Mit vállalsz 5000-ért.?? - Mindent.. - Akkor szállj be megyünk betonozni.-:)
wagabund
@zöldszem: de jóóóó.. a hét vicce! nyerítve röhögtem...
wagabund
@Jankó123: nemááá...drágállom erősen...
pbalage
ezzel a Tarlóssal minden oké mostanában?
az előbb láttam a tévében, baromi nyomorultul nézett ki.
Vesebeteg?
Jankó123
@wagabund: Megpróbálhatsz alkudni.
Nincsen rajtuk zárjegy.
:-)))
Rumcájsz
Ez nem tarlós...
Pénzt kaptak a 4-es metróra, cserébe be kell vezetniük...
zöldszem
@Rumcájsz: Ami pénz a zsebeken kívül marad, abból megveszik az új szerelvényeket?

kepkezelo.com/images/1pj6utqntw210vgzsd8c.jpg
vadsanca
Engem már nem igazán érdekel Pest. Legyen valódi gyorsforgalmi körgyűrű ami összeköti a keletit a nyugati országrésszel ha már autópálya-díjat kell fizetni. Az M0-on már a csiga is gyorshajtást követ el! Vagy esetleg egy Bp-et átszelő autópálya létesítése megoldaná a problémát. Nyugaton sok városban ez nem ismeretlen.
Tarlós a dugódíjat a tömegközlekedés fejlesztésére fordítaná. Szép terv. De ennek nem igazán látom értelmét. Egyrészt a kihasználtság , másrészt pedig a vandalizmus okozta károk miatt.
Fradigege
De geci: "Az egyik szerint a főváros teljes közigazgatási területén alkalmaznának egy "Budapest-matricát", amelynek az éves ára 5000 forint, havi ára pedig 450-500 forint lenne."
Ha éppen Zuglóból át akarok vinni Újpalotára két szatyor zöldséget a nagynénémnek, akkor azért dugódíj? Az apádfszt kcsg! Megyei matrica, több, mint 50%-kal megadóztatott üzemanyag, negyedéves kötelező, "súlyadó", stb. ?? Igazi recska művek ez a polgármesteri hivatal és az egész közigazgatás. Tuti, hogy erre élveznek el. Beteg, perverz banda!
Fradigege
@Rumcájsz: Tényleg, ezt én is hallottam. Ez olyan, mint az útdíj. Amibe az eu beletolt 80%-ot, ott nem vezethetnek be útdíjat. Ezért tarka-barka az útdíj térkép.
Desischado
Mondom én mióta, amíg itt a menekülteken csámcsogunk, addig a háttérben vígan működik a fideSS maffia! Kell a pénz a fiúknak! Nem hallottátok, hogy emelik milliókkal a vezetők pénzét? Valamiből finanszírozni kell! És ki mástól, mint az istenadta néptől! Hogy kapná el őket az Ebola!
TASzSz
Gaskó örömmel fizeti majd a DUGÓDÍJAT!!!
aremy
@TASzSz: a dísz polgároknak ingyenes!!!
Knapp75
Az autók kiszorításával a belvárosból egyetértek.
De azt nem hiszem, hogy éves 5000 vagy havi 400 ft miatt bármiféle forgalomesés lesz belőle...
Lepényleső
Ez ám a csapás,nem a migránsok. Azok előbb utóbb elfogynak,de ezeknek a vérlázító ötletei soha. Vajon kinek kell már megint milliárdosnak lennie máról-holnapra,ahogy mi élünk.
simmering73
@Knapp75: Nem is a forgalomcsökkenés a cél. Meg is nyúznák tarhást, ha mindenki tömegközlekedni akarna. Szimpla lenyúlás. Csak két gombóc fagyi havonta. Ismerős a szöveg? Az már eddig összesen négy gombóc fagyi havonta. És Bagamériék még itt vannak a nyakunkon. A rosseb enné meg őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.