Nemrégiben egy nő életét vesztette a Maradj talpon! forgatásán. Párja arról panaszkodott utólag a Blikknek: nem kapott engedélyt arra, hogy a szünetet követően a barátnője mellett maradjon, vissza kellett ülnie a nézőtérre. 

A férfi így emlékezett vissza a történtekre:

Egyszerűen nem tudom felfogni, ami történt! Kinga 1-es típusú cukorbeteg volt, és a forgatás alatt kifogyott az inzulinadagolója. Kimentünk az orvoshoz, ahol megmérték a vérnyomását, nagyon alacsony volt, a cukra akkor már 20-ra kúszott fel. Mentőt hívtak, de én nem várhattam meg vele, ugyanis visszaültettek a közönség soraiba. Ez érthetetlen volt számomra. Aztán egyszer csak szóltak, hogy menjek ki, mert Kinga meghalt.

Sőt, állítja: a stábtól nem kapott információt, hogy hova szállították a holttestet.

Azt mondták, hívnak nekem egy taxit, és menjek haza. De se a táskáját, se a telefonját nem kaphattam meg, mert az állandó lakcíme szerint a szüleihez volt bejelentve, pedig évek óta nem tartotta velük a kapcsolatot.

Az MTVA így magyarázza az esetet Facebook-oldalán:

A Blikk bulvár napilap mai „Nem engedtek ki a haldokló páromhoz” című írása több helyen is félreértésre adhat okot, melyeket ezúton szeretnénk tisztázni.

Korábban közleményben számoltunk be arról a tragikus hírről, hogy a „Maradj talpon!” című műsorunk 2015. szeptember 22-i felvételének szünetében egy néző rosszul lett, és a gyors és szakszerű orvosi segítség ellenére sajnálatos módon életét vesztette.

A cikkben az elhunyt hozzátartozója arra panaszkodik, hogy nem lehetett jelen az orvosi beavatkozás idején. Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás alapján a mentők az adott helyzetben (a beteg érdekét előtérbe helyezve) a legmegfelelőbb megoldást igyekeznek alkalmazni. Elsősorban a betegellátásra koncentrálnak, legfontosabb feladatuk és céljuk az életmentés, ilyenkor minden más szempont háttérbe szorul.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.Doktorovics trinitron dr.
Részvétem, deeee mi az, hogy vissza ültettek?Szét vágtam volna a fejüket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Részvétem, deeee mi az, hogy vissza ültettek?Szét vágtam volna a fejüket!
nemkati
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Nekem is nehéz elképzelni, hogy bármivel is visszatarthattak volna, ha a párom mellett akarok maradni. Talán az lehetett, hogy senki nem gondolta, hogy végül a hölgy meg fog halni.

Az meg külön borzasztó, hogy valaki pont egy "Maradj talpon" című műsor alatt fekszik ki. :(
Yoda69
"Elsősorban a betegellátásra koncentrálnak, legfontosabb feladatuk és céljuk az életmentés, ilyenkor minden más szempont háttérbe szorul."
A mutet sikerult, de a beteg meghalt.
A fideSS bune ez is, hogy ide zullesztette a magyar egeszsegugyet.
vitamin51
Nem is a betegellátással volt a baja, hanem azzal, hogy visszatuszkolták a nézőtérre! Sajnos így működik mindegyik média, tökéletesen mindegy, hogy köztévé vagy RTL, TV2! Már régebben is panaszkodtak páran a nézők közül arra, hogy pl. a Fábry műsorán órákon keresztül kellett egy helyben maradniuk, sem a mosdóba vagy egy pohár vizet inni nem engedtek ki senkit! Egyszerűen nem normális gépezet ami ezeken a felvételeken megy, embertelen és végtelenül szánalmas! A fiatalembert nagyon sajnálom, mert ugyan nem tudhatta ő sem, hogy a barátnője haldoklik, de ha sima rosszulléte lett volna, akkor is nyilván vele akar lenni, nem pedig a gagyi műsorokat végig asszisztálni! Szerintem jelentse fel őket nyugodtan, mert emberi jogaiban akadályozták meg!
karma1
Reszvetem a csaladnak, meg ennek a szegeny ferfinak, aki nem lehetett a parja mellett, amikor O tudta volna felvilagositani a mentoorvosokat, hogy mi is a baja a parjanak, mert akkor nem kiserleteznek bajmegallapitassal, hanem a cukorra, inzulinra koncentralnak.
Es mi az, hogy nem adtak oda a parjanak a holgy szemelyes holmijait? Mintha bunozok lettek volna, ugy kezeltek oket...

nesze neked szep orbani uj rendszer,... tenyleg mekkora g...i ez a pali, aki alatt az egeszsegugy ott van, ahol...
eszegfu
Nem hiszem el! Mintha nem is ugyanarról a történetről beszélne a "néző" és a MTVA! Ráadásul a TV az "intézkedésének" magyarázatát szépen rátolja a mentőkre. Az természetes, hogy amig az orvosok igyekeznek életet menteni, addig ne legyen a közelben a hozzátartozó, mert csak akadályozza a munkát. De hogy mondjuk pár méterre ne várakozhasson...az érthetetlen és nekem nehezen hihető, hogy a mentősök intézkedése volt.:((
dömdödöm
@nemkati: Én nem nézem ,borzalmas ahogy menyílik alattuk a talaj csak egy kötél hiányzik a nyakukról . :-( Borzasztó műsor :-((((((
nemkati
@dömdödöm: Ja, a műsort én se nézem, csak hallottam, hogy van ilyen. Mostmár kiderült, hogy életveszélyes is. Végülis mindenki azt néz, oda megy, ahova akar. Ebben a történetben az szörnyű, hogy egy ember meghalt, és erről se a műsor készítői, se a rendezők, se a mentősök, se senki nem tehet. De a hozzátartozót nem odaengedni a rosszullevő beteghez, aki ráadásul olyan állapotban volt, hogy mentőt is kellett hozzá hívni, ez elképesztő. Végződhetett volna úgy is, hogy a mentők sikeresen jobb állapotba hozzák, de akkor sem tarthatták volna távol a hozzátartozót.

Azt nem tudom, hogy az elhunyt hölgy párja tesz-e feljelentést, szerintem semmi értelme. Most így utólag minek? Akkor kellett volna határozottabban ellenállni a hülye ruhásszekrényeknek.

Hanem az MTVA magyarázkodása szánalmas. Én biztos nem megyek ilyen (semilyen, soha, bár, soha nem kéne azt mondanom, hogy soha) műsor felvételére, de azt remélem, hogy megváltoztatják az álláspontjukat arról, hogy felvétel közben SEM tilthatják meg a meghívottak szabad mozgását.
dömdödöm
@nemkati: igaz ! Személyi szabadság kerítésezése lehet . :-(
kkalman
Részvétem az elhunyt hozzátartozóinak!
Az MTVA-nál meg szégyelljék magukat, hogy a rosszul levőhöz nem engedték oda az élettársát. Amolyan igazi, embertelen fitymasz bagázs dolgozhat ott, és ha ezt írom, nem tévedek sokat.
karma1
@eszegfu: En ebben vitatkoznek - marminthogy ne legyen csaladtag vagy kozeli barat a kozelben, amikor a mento intezkedik. Persze, ne legyen ott az elvalt feleseg, vagy ferj, akitol a beteg sikitofraszt kaphatna, de ez teljesen mas eset volt.
Ketszer ment be velem a mento erosen ninozva, az egyiknel a lanyom, a masik esetnel a ferjem volt mellettem, es ennek koszonhetoen egyik esetben sem estem panikba, mert megnyugtatott a kozelseguk, ugy ereztem, nem tortenhet mr tobb bajom, mert ok ott vannak velem. Azert kivancsi volnek, hogy min mehetett keresztul az a szegeny holgy, es mit kiserletezhettek vele a mentosok.
Et persze mar sohasem fogjuk megtudni targyszeruen, mert mindenki vedi a "munder becsuletet", a TV a sajat szempontjait, a mentosok az o szakmai szempontjukat, de e ketto kozott elvesz az ember, az egyen, a beteg, a raszorulo.
Ha itt tortenik valami egy emberrel, a mentos eloszor a hozzatartozojat keresi meg, es ha a beteg beszelokepes, akkor ot kerdezik meg, kit akar maga mellett tudni. Olyan nehez dolog ezt megerteni?
karma1
@nemkati: 18.41-re: En elmennek minden forumra, ha masert nem, akkor azert, hogy soha tobbe senki ne kerulhessen ugyanilyen, vagy hasonlo helyzetbe! Es en ugy erem, tartoznek az elhunytnak es a csaladjanak ennyivel.
Desischado
Jellemző, hogy másra tolják a saját sarukat. engem hét lóval sem tarthattak volna vissza a hozzátartozómtól! Részvétem a családnak!
eszegfu
@karma1: 21:22 Nem fogalmaztam pontosan... Én arra gondoltam, hogy a "kezelés" alatt, ill. amig "szállitható" állapotba nem hozzák a beteget, addig ne legyen ott a hozzátartozó, amikor már elindulnak a kórház felé, akkor természetesen már tartson vele. Szerintem nem is jó látni, amikor a hozzátartozónkat "kiütik" esetleg, vagy a lélegzés megkönnyitésére csöveket helyeznek el... ha már a segitő eszközök bent vannak -- az sem jó látvány -- azt jobban el tudom fogadni.
mate03
@eszegfu: Biztos vagyok benne,hogy nem a mentősök távolították el! Engem próbáltak volna eltávolítani a feleségem mellől! biztos vagyok benne hogy a TV-valamelyik ügybuzgó senkije küldhette el! Szégyen!
karma1
@eszegfu: Igy valoban egy kicsit mas, de tudod, peldaul a paromnak allandoan van egy lanc a nyakaban, (es persze en is tudom, hogy mik az alapveto bajai), szoval, amikor a mentos kierkezik, akkor van egypar gyors kerdese a kornyezethez, ill. leginkabb ahhoz, aki kihivta a mentoket, mert nekik mindent le kell papirosozni.
En nem hinnem, hogy egy vadidegen tobbet tudna a paromrol, mint en. Ha egy-ket specialis injekciot adnanak be a ferjemnek, ott helyben el tudnak tenni ot lab alol. Szoval en inkabb Desischado-val ertek egyet: maradjunk a 6 loeros elvontatasnal: nalunk ez sem valna be!...:o)))
eszegfu
@karma1: Igazatok van, nem kételkedek benne! Talán az a szerencsém, hogy nekem csak elképzeléseim vannak ezekről, még nem kerültem hasonló helyzetben, mint Ti!
mariaberta
Miért kell magyarázkodni? A szerencsétlen nem saját jogon halt meg? Mi köze van ehhez az MTV-nek? Vagy a műsortól, azaz a vezető Gundel Takács sok felesleges dumájától lett rosszul?
/Na attól én is kiborulok, mert rettentő sok felesleges dumát illeszt be amikor a játékosokkal megkezdi a játékot./
De azért az még nem halálos, legfeljebb unalmas és felesleges.
karma1
@eszegfu: Az ellensegemnek sem kivanom azt, hogy egy mentoautoban fekudjel felig osszeegve, es a 16 eves lanyod szorongassa a kezed, mikozben ninozva mentek a korhazba...(Ugyan ram nem kellett kutyuket erositeni, de ha bepanikoltam volna, meg is fulladhattam volna, mert az egett feluleten (derektol felfele a fejem bubjaig) nem volt borlegzesem, ami nagyon fontos resze az igazi legzesnek... sajnos, ezt csak ekkor tudtam meg. Vegig a lanyom nyugtatgatott, mikor masod-harmadfoku egesi sebeim voltak)
karma1
@mariaberta: Ez ugye nem Te vagy, aki ilyen gondolatokat ir le??? Nem ilyennek ismertelek meg, kerlek, nyugtass meg, valami mast akartal irni...:o(
"(Miért kell magyarázkodni? A szerencsétlen nem saját jogon halt meg?"
Valoban, mindenki "sajat jogon hal meg", csak nem mindegy, hogy milyen korulmenyek kozott, foleg, ha nincs egyedul halala pillanataban...
Letezik a halal meltosaga is...:o(
eszegfu
@karma1: 22:52 Sajnálom... szerencsére "megusztad"...
eszegfu
@mariaberta: 11:41 Abban igazad van, hogy szegénynek a haláláról nem tehet jelen esetben az MTV. Csak itt arról volt szó, hogy a hozzátartozóját a rendezők "visszaterelték" a nézőtérre a további felvételekre... nem engedték, hogy a mentőt a barátnője mellett várhassa meg... majd miután a helyszinen meghalt, akkor hivták ki a nézőtérről. Nem gondolom, hogy helyesen jártak el.:((
karma1
@eszegfu: Pedig csak babgulyas fozese kozben robbant fel a kezemben a kukta...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.