A Fidesz-frakció szerint az elmúlt öt évben nőttek a bérek, csökkentek az adók és felére csökkent a munkanélküliség, tehát "az ellenkezője történik annak, ami a szocialisták kormányzása idején".

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált, hogy az MSZP elnök-frakcióvezetője csütörtökön Nyíregyházán, pártja kongresszusi előkészítő értekezletén azt mondta: Magyarország leszakadóban van Európától, az elmúlt öt év csak mélyítette és növelte a dolgozói szegénységet. Tóbiás József a Fizetésemelés 2015 című rendezvényen azt mondta, egy baloldali politikát képviselő párt – miközben "urizálás és az újfeudalizmus kiépítése" folyik az országban – joggal áll elő a tisztességes munkabért érintő követelésével.

A Fidesz közleményében kiemelte: a szocialisták kormányzása idején "megduplázták a munkanélküliséget, magas adókkal büntették a dolgozókat, több tízezer közszolgálati dolgozót tettek az utcára és csökkentették a fizetésüket".

Közölték: jövőre a kormány szándéka szerint még több lehetőség nyílik arra, hogy aki dolgozni akar, annak legyen munkája. Tovább csökken a személyi jövedelemadó, a családtámogatási rendszer kiterjesztésével nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye és folytatódnak a béremelési programok a közszférában.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ilyen pofátlanul hazudni egyetlen kormány sem merészkedett !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Ilyen pofátlanul hazudni egyetlen kormány sem merészkedett !
simmering73
Aljas, hazug kormány. Szakadjon rátok az ég.
nevemnick
,,A Fidesz közleményében kiemelte: a szocialisták kormányzása idején "megduplázták a munkanélküliséget, magas adókkal büntették a dolgozókat, több tízezer közszolgálati dolgozót tettek az utcára és csökkentették a fizetésüket"
Remélem a hazugságaitokba előbb-utóbb belefogtok fulladni g.cibe! Remélem nem kell 2018-ig várni.
Butautáló
Van kb. kétmillió ökör, aki be is szopja ezt a dumát!
nusika
...az elmúlt öt évben nőttek a bérek, csökkentek az adók ... kinek??? ...lehet, hogy az államtitkárokra gondolt, ahol 30% nagyobbak a fizetések!!! Az egészségügyben a kormány nem emelt semmilyen bért!!!
www.168ora.hu/itthon/30-szazalekos-fizetesemeles-orban-kormanyban-132944.html
enslaved
@Butautáló: Avagy van legalább kétmillió "ökör", aki tapasztalja is ezt.
Clavigo
@Mobil123: Felsőcsutkai Népi Nemzeti Tébolydáról...
Butautáló
@enslaved: Te is pontosan tudod, hogy ez nem igaz!
nusika
...több tízezer közszolgálati dolgozót tettek az utcára...eltávoztak külföldre többszörös fizetésért!!! Pl. Sopronból, tényleg az "utcán" távoztak külföldre a szakemberek.Már az ország egészségügyi dolgozói 50% nyugdíjas!!!Ezek a dolgozók rendre "kikerülnek" a rendszerből...és akkor...
Clavigo
KB. hetente nyomják ezt a cc@rt a "nagyérdemű " arcába...Szerintem szétröhögik magukat minden alakalommal..Még mindig kajálják a b@rmok,,még mindig... Megérdemeljük a vérszopókat.
Butautáló
@Clavigo: Kénytelenek nyomni folyamatosan. Így működik a klasszikus propaganda. Fenn kell tartani a beültetett "anyagot" a fejekben mert e nélkül a "lelki táplálék" nélkül a tömegek gondolkozni kezdenek és megvilágosodnak! Jól alkalmazzák a Goebbels-i technikát!
kutyahűség
Már nem csodálkozom semmin. Van olyan betegség, ami ezekkel a tünetekkel jár.
Mobil123
Csak csendben jegyzem meg, hogy ezt a szart még qrva sokáig fogják nyomni az arcunkba. Mert úgye a migráns ügy most kissé ellaposodott ergo valami más kell .
sentinel216
"Nőttek a bérek, csökkentek az adók és felére csökkent a munkanélküliség"

Svédországban, Kanadában, Finnországban.
hetöndöe
Ennyi ópium nem lesz túl sok a birkáknak egy napra?Nehogy holnap tele legyen a detox!:-)
kamazuka
Nőttek a bérek?
2007 óta nem volt béremelés.
Milyen évet is írunk?
papa.49
Az állattitkároknak, meg a minisztereknek igen másnak csak az adóssága nőtt, mostanában!!!
agnes200
Saját példám: én a közszférában dolgozom, nekem ugyanannyi most a bruttóm, mint 2012. januárban volt, leszámítva, hogy azóta letettem egy felsőfokú nyelvvizsgát, és emiatt emelkedett kicsit a nyelvpótlékom. A Cafeteria keretem éves bruttó összege is ugyanannyi, mint 2012-ben volt, azzal, hogy a nettó összege csökkent, mert az adóteher nőtt rajta. A jutalmam sem nőtt. Szóval a bérek ott nőttek, ahol nem a kormányon múlt az emelés...
enslaved
@Butautáló: Pedig van benne igazság. Mindjárt itt van az én példám, a nejemé, a sógornőmé...Igaz, mindannyian magas keresettel bírtunk eddig is, de az a sok még több lett. Persze van még mit csiszolni rajta, főleg a vállalkozók "minimálbéres" szemléletén kellene változtatni, és persze fokozatosan növelni a minimálbért a közszférában is, de egy szép nagy háznak is először az alapját kell megcsinálni, a többi utána jön. Most egyébként sem fogok senkivel vitázgatni, mert győztek a fiúk...Hajrá Magyarok!!
enslaved
@agnes200: Jó, van még mit csiszolni rajta, de fentebb ezt le is írtam.
nezelodo
Továbbra sem ajánlatos a matekoktatás erőltetése a sulikban, főleg nem a százalék számítás tudományáé, mert veszélyes lehet. A minimálbéres ismerőseimnek éppen 16 %-al nőtt a fizetése, emelt rendesen az adójóváírás eltörlése is. Kifejezetten örültek az ÁFA kedvező alakulásának is.
A nyugdíjasoknak sem ajánlom, hogy elmélyedjenek az infláció és a soros nyugdíjemelés százalékának rejtelmeiben, mert az egyre olcsóbb gyógyszerek amit a valóság miatti túlzott várakozás miatt kell szedniük ugyanúgy ártalmasak lehetnek mint a drágább külhoni rokonaik. Összegezve a fenti pártbrossúra benyeléséhez nagy hit, és hozzátartozó hűbéri apanázs, és mások lábán állás kell fijjuk.
Yoda69
Ebben most igaza van a fideSSnek.
Valoban nottek a berek, kozel 5-szorosere azoknak, akik kulfoldon vallatak munkat. Ez beleszamoljak az atlagba, igy az itthon maradottakat is felhuzzak, akiknek visszont stagnal, vagy epp csokken a bere.
Ugyanez ervenyes a munkanelkuliseg esetere is. Az elvandorol kozel 1 millio ember nem jelent itthon gondot, sot munkero hianyt termel. Ezrevel keresik, a doktorokat, mernokoket stb. Erre nem kellene a tahonak buszkenek lenni.
Macskaszem
@Yoda69: így igaz, de nem csak a diplomások mennek, hanem mindenki akinek van használható szakmája, mennek a pincérek, szakácsok, fodrászok, ápolók, informatikusok.stb.
Ez az ország lassan élhetetlenné válik a többség számára.
lampa laz
@kakaósbögre: kitalálta, szabad a gazda? Ez csak magyar ember lehet!
Aki Én
@enslaved: Szandi! A személyes példádat már sokszor hangoztattad, de olyan buta még te sem lehetsz, hogy ezt rávetíted egy egész országra. Olyan szar rendszer a világon nincs, ami senkinek sem jó és jövedelmező. Aki pusztán saját magán méri le egy ország helyzetét, az rendkívül ostoba. Aki sokat dicsekszik és magát fényezi szüntelen idegenek előtt, az meg pláne. De ezt már megtanulhattad volna. Hidd el vannak tehetős ismerőseim, akik látják a pénzük mögül is mi a helyzet manapság. A jó ízlés valahogy b@szottul hiányzik belőled.
enslaved
@Aki Én: Olyan egy országban sincs, hogy mindenkinek jó legyen, az emberek képességei ugyanis rendkívül változóak. Ha egy ember csak annyit tanult, hogy télen tudjon havat lapátolni, vagy nyáron füvet nyírni, az vessen magára, és ne akarjon álomfizetést kapni. Tudom, a legegyszerűbb az, ha a saját balfaszságainkért az adott kormányt hibáztatjuk, de ez nem kifizetődő vállalkozás. Vége a mindent ingyen korszaknak, talán fel kellene ébredni már ebből. A tehetős ismerőseid meg ha annyira szarnak tartják a rendszert, akkor adják oda a pénzüket a rászorulóknak, mert egyébként csak álszent duma amit le tudnak vágni olykor, hidd el, nekem is vannak ilyen ismerőseim. Nekem semmi baj nincsen az ízlésemmel, habár a homárt még mindig nem bírom megenni...
Aki Én
@enslaved: Ennyi butaságot összehordani. Neked tényleg semmi fogalmad mi történik az országban. Hol élsz te? Komolyan mondom döbbenetes. Te hogy találsz haza a nap végén???
Aki tehetős de kritizálni mer egy kormányt, az adja oda a pénzét a rászorulóknak??? Tényleg ezt írtad, vagy szarakszik a monitorom? Ezt már nem tudom hova tenni, kész vagy ember...
eszegfu
@enslaved: 23:29 Nekem abban a pillanatban megváltozna a szemléletem a minimálbérrel kapcsolatban, ha a mostani 34,5 + 28,5 = 63 %-os, azaz HATVANHÁROM %-os teher nem lenne rajta! Amig ez nem csökken, addig a ház alapja hiába készül el, nem lesz stabil, nem lehet rá épitkezni!:(( Ebből "hajrá M.o" nem lesz, akárhogyan is szeretnéd!
enslaved
@Aki Én: Manapság már a CRT monitorok nagyon károsak tudnak lenni, javaslom, cseréld le egy 4K - ra...Egyébként meg attól, hogy egy baloldali fizetett közgazdász vagy, még nem feltétlenül neked van igazad. Amúgy meg a tehetős emberek jelentős része nemhogy a kormányt nem kritizálja, de még a politikára is szarik. Én vagyok az egyik, aki foglalkozik vele, bár néha nem tudom, mi a fenének vitatkozok folyton kormányellenes gyűlölködőkkel. Egyébként meg könnyen hazatalálok napvégére, mivel nem állok meg minden kocsmánál:-)
enslaved
@eszegfu: Minden csak akkor jelent terhet, ha az ember nem tudja a többszörösét kitermelni. Mert mi is a helyzet? Van egy cég, kicsi profittal, hozzá nem értő emberek vezetése mellett. Egyértelműen minimálbért fizetnek. Vagy van egy cég (vállalkozás, stb.), aki hatalmas profittal bír, mert hozzáértő ember irányítja, jó üzleti kapcsolatokkal bír. Ami nekem nem tetszett soha, hogy a nagy profit mellett is alkalmazzák a mindenkori minimálbért, és hidd el nekem, a kisebb teher mellett is minimálbért fizetne az, aki telhetetlen.
eszegfu
@enslaved: 9:34 Teljesen természetes, hogy nem létezik olyan ország, ahol mindenkinek jó! De azért olyan ország is kevés van, mint a mienk, ahol pár ezer, de jóindulattal 2 millió él csak jól... a többi 8 mill. pedig nem érdekes... A tanulás valóban nagyon fontos -- ahogy Te már sokszor kiemelted... és akkor csak ugy kérdezem: ha valakinek csak annyira van tehetsége, szorgalma, vagy csak annyi van a fejében, hogy éppen valamilyen szakmát szerez, de abban sem tul jó... akkor dögöljön éhen?! Vagy, aki eleve valamilyen "rendelleneséggel" született... soha, semmilyen szaktudásra nem tehet szert... mehetnek ők is a "lecsóba"?!
Aki Én
@enslaved: 09:50 Na most kivételesen van amiben egyetértek veled. Persze csak az utolsó mondattal. A többi ferdített demagóg butaság. A minimálbért pedig úgy sikerült néhány százalékkal megemelni, hogy a járulékok a duplájára emelkedtek. Így persze a bruttó jól mutat. Na ki járt jól???
09:46 Én közgazdász? :) Köszi haver, ez dicséret egy amatőrnek.
eszegfu
@enslaved: Kivételesen, Te hidd el nekem: egy kis cég vezetői nem tudnak nagy profittal üzletet szerezni, mert ahhoz kell valami "hátszél". Pontosan azért nem, mert van eszük, ezért inkább kisebb profittal dolgoznak, csak legyen munkájuk. Ja és a nagy profit a kis- és középvállalkozásoknál szerinted elengedhetetlen, de pl. a bankoknál, vagy akár a gáz üzletágban akkor normális?!
karma1
@Aki Én: Nyugi, en is azt olvastam, amit Te...:o)))) Ma a hulyesegek halmozasat latom, mert szerinte 8 millio ember olyan hulye, hogy csak havat lapatolni kepes, esetleg fuvet nyirni... Az a rengeteg diplomas, aki nem talal allast Ma.o.-n, es muszaj ittmaradnia, mert apolando csaladtagja van, (es ilyenbol nekem van jopar ismerosom, baratom) tehat nem tud nyugatra menni magasabb fizetesert, akkor az most az o eszmefuttatasa szerint hulye?
" A tehetős ismerőseid meg ha annyira szarnak tartják a rendszert, akkor adják oda a pénzüket a rászorulóknak, mert egyébként csak álszent duma amit le tudnak vágni olykor,"

Hat ennek a mondatnak kb. annyi ertelme van, mint lyukas vodorrel vizet merni...
Viszont egy l.simon, akinek a naplementevel megszunik a napenergia-ellatas, vagy a szelesgabor, aki kikapcsolja az eroteret, vagy "kupakos" kosa zagyvalasai bizony megerik a millios fizeteseket, hiszen oket az Isten nem holapatolasra teremtette...

Igaza van, nem is arra... Galyarabsagra, arra...
Aki Én
@karma1: Szandi nagyon nem érzi mekkora hülyét csinál magából a végtelen ostobaságával. Sokkoló amit összehord, de már csak kinevetem.
enslaved
@Aki Én: Röhögj csak, ha többre nem futja. A közgazdász pedig az én szenemben egy nagy semmi, szóval ne vedd dicséretnek.
enslaved
@karma1: Attól, hogy nem érted, még van értelme, na de mit várjon az ember olyan emberektől, akik máshol élnek, de mindent jobban tudnak? A diplomások pedig mind találnak állást, nem is rosszat, amennyiben tudnak valami egyedit a szakmájukban. Amiből túltelítettség van, azt meg nem kell erőltetni.
Jankó123
Nagyon büdös az, amit naponta meg kell magyarázni.
:-)))
enslaved
@eszegfu: A bankoknak kell a nagy nyereség, hiszen ők azok, akik hitelt adnak azoknak, akik maguktól még egy autót sem képesek venni, és ez csak a legegyszerűbb példa volt. Amikor az ember belekezd valamibe, nem a kis profit lebeg a szeme előtt.
karma1
@enslaved: Ne mondd mar nekem, hogy nemet-francia tanarbol, tolmacsbol keves van, mert foldhozcsapkodom magam! Ezt a baromsagot meg te sem hiszed el, ugye?
En ott elek, ahol elek, de azok, akiknek ezzel a problemaval kell szembenezniuk, azok OTTHON elnek, es OTTHON nem talalnak semmilyen munkat sem, ami a diplomajuknak megfelelo lenne. (Most nekem ne gyere azzal, hogy aki akar, az elmegy falevelet soporni, mert eppen most mondtad, hogy azok olyanokbol tevodnek ossze, akik lustak, hulyek, elmefogyottak, es kulonben sem jok semmi masra.
Ezt a csontot egyebkent mi mar leragtuk, akkor ezen a szinten abbahagytad, mert nem volt tobb erved. Nem hiszem, hogy az eltelt ev alatt megjott volna ra a magyarazat.
Hagyjuk, nem erdekel, mit gondolsz, 8 millio embert kategorice lesz@roznod mert nem gyarigazgato, hanem drogos, es/vagy iszakos, eroszakos, lusta, koszos, szegeny, cigany, bevandorlo osok leszarmazottja, - na ez engem mar nem erdekel.
Orulok, hogy te olyan szepen elsz mar majdnem 40 eve az "otletedbol"
karma1
@enslaved: Azok, akiknek maguktol meg egy autot sem tudnak venni, ennek a "gazdag banknak" haromszor fizetik vissza az auto arat, kamatok formajaban...
@eszegfut meg ne oktasd ki, a szamokhoz mindkettonknel jobban ert...Konyvelo...
karma1
@karma1: Az elso mondat helyesen:Ne mondd mar nekem, hogy nemet-francia tanarbol, tolmacsbol SOK van,... etc... Hiaba, itt mar holnap van...
enslaved
@karma1: Tudom kicsoda, és nem kioktattam, tudod a normális kritikát én is meghallgatom, persze ez nem jelenti azt, hogy el is fogadom:-) Aki hitelt vesz fel, annak meg nem árt tájékozódni előtte, és csak addig nyújtózkodnia, ameddig a takarója ér.
enslaved
@Aki Én: Egészen jól nézel ki ezen a képen. Itt még bölcsis voltál? :-)
karma1
@enslaved: Minden hitel uzsoraszerzodes akar banktol, akar maganszemelytol veszed fel, mert a bank tudja, hogy amit elad, azert hivatalosan 3-szoros arat fog a hitelkero visszafizetni, viszont a kero is tudja, hogy a bank kizsigereli, de MUSZAJ megvennie az autot, mert kell a munkajahoz, MOST, es nem 5 ev mulva, amikorra esetleg ossze tudna sporolni az arat...
Ha valaki jo autot vesz, - nem luxuskategoriast, csak JOT- az nem azt jelenti, hogy erejen felul akar luxust, csak nem akar maganak rogton problemakat is maganak egy vacak, markatlan, hasznalt autoval.
eszegfu
@enslaved: 12:50 Azt próbálom elmagyarázni: ha egy ember elvesztette a munkahelyét, kényszervállalkozó lesz, hiába jó a szakmájában, NEM tud üzletet szerezni, főleg nem nagy profittal! Álmodni persze lehet róla, de az akkor csak "lázálom", nincs semmi realitása! Pontosan lehet tudni: ha nagy nyereséggel tud munkát vállalni, akkor bizony "ismerős" keze van benne, vagy "visszaad" a nyereségből!!
Ha vállalkozó vagy, akkor a lelked mélyén Te is tudod ezt, ha pedig alkalmazott vagy, akkor azt kell gondoljam: nincs "kapcsolatod a való világgal". Nem minden dolog ilyen egyszerüen "fekete-fehér". A bank magas profitját tételezzük fel megértem (azzal együtt, hogy a hitelek fedezete nem az előzőleg már kihelyezett hitelek kamata, azaz a profitjuk, hanem egy bizonyos mennyiségü "vagyon"). És azt is gondolkodásra ajánlom: ha nőttek a bérek , akkor (és most nem hasraütéses) miért van kb. 200 e elit, 2.200 e középosztály (felső közép, feltörekvő, vidéki értelmiség) és a maradék 7.400 ezer ember az alsó osztályban, akik lecsuszóban, vagy már lecsuszottak és végképp elszegényedtek!? Ha pedig csökkentek az adók, akkor a jelenleg 70 féle adóból melyik csökkent?! Csak 1 példát , de az ne az egykulcsos SZJA legyen... ha kérhetem.
enslaved
@eszegfu: Az egykulcsos SZJA...:-)) Ehhez hozzájön még a családi adókedvezmény például, és ugyan nem adókedvezmény, de a rezsicsökkentés is jelentős összeget hagy az emberek zsebében, habár az is igaz, a legtöbbet nekünk, jól élőknek, de valamennyit a kicsiknek is, márpedig pár ezer ios sokat jelenthet egy családnak, ha eleve szűkösen élnek.
eszegfu
@enslaved: Most vagy Te "csapongsz", vagy be akarsz vinni az erdőbe... aztán ottfelejtesz!? Eddig végig a vállalkozókról, (vagyis a profitjukról) beszéltünk, majd előkerült a minimál bér -- a kormány szerinti nőttek a bérek miatt -- Te meg "átcsaptál" a magánszemélyek keresetére. Ezt is többször "megbeszéltük": amig 2010-hez képest 2015-ben a minimálbéres kb. 15 eFt-tal kap kevesebbet (és itt nem nézheted a családi kedvezményt, annál is inkább, hogy ez adóalapot csökkentő) mert akkor mindenkinek alanyi jogon járt az adókedvezmény, ami adó és nem adóalap csökkentő. Pl. a 200 eFt-os keresetüek 2010. évhez képest szintén családi kedvezmény nélkül kb. 35 eFt-tal többet keresnek. A kormány szerinti adócsökkentésre pedig nem válaszolsz, mert pontosan tudod: EGYETLEN ADÓNEMBEN nemhogy csökkentés nem volt, hanem inkább emelés, meg "kiterjesztés". Istenemre mondom: hasonlitasz a 91 éves anyukámra! Elmagyarázom, megbeszéljük, kiegyezünk, megvan az "arany középut", majd 1-2 nap mulva u.arról kezdjük előlről a "tárgyalást"! Szerintem Te pontosan érted, de akkora a lojalitásod a kormányhoz, az intézkedésekhez, hogy csak azt akarod látni, hogy helyesek a döntéseik...vagy csak engem akarsz bosszantani... ez még nem derült ki számomra. De utólag azért jót derülök magamon, hogy mindig sikerül "beültetned az etetőszékbe"... és szépen "kajálom" a bébipapit!:)))
lampa laz
@eszegfu: @karma1: tapasztaltak és értelmesek vagytok, enslaved csak gazdag ezért ő nehezebben érti meg, vagy nen akarja. Pedig nagyon jól leírtátok neki, a való világot. :))))
eszegfu
@lampa laz: 17:23 Ilyet én nem állitok magamról, sőt Enslavedről sem tudom igazán... nem élek együtt vele. Csupán arra gondolok: nélkülük nem lenne "kerek" a világ, és az itteni "életünk" is sivárabb lenne... meg aztán számomra egy remek "agytorna", edzésben tart, mert már sajnos a "leszálló ágban" vagyok koromat tekintve!:)))
enslaved
@lampa laz: A gazdagságot éppen az értelem és a tapasztalat hozza magával.
enslaved
@eszegfu: Nem véletlen írtam, hogy a jól jövedelmező cégek legalább megtehetnék, hogy ne kizárólag minimálbérben gondolkodjanak. Jó munkához jó munkaerő kell, és őket illik is jól megfizetni. Egy takarítónő más kérdés, mert jön helyette száz másik, de például egy szerszámkészítő már nehezebben pótolható. A konkurencia előtt kell járni mindig egy lépéssel, ez a nagy valóság. Tisztában vagyok a minimálbér csökkenésével, éppen ezért kellene azt a tehetősebb vállalkozóknak, munkaadóknak kompenzálni. Ebben az országban viszont divat a feketézés, a be nem jelentett (vagy csak 4 órára, a többi zsebbe) munkaerő már vagy ezer éve, szóval ez nem is fog változni, pedig kellene.
enslaved
@eszegfu: Ja, és üdvözlöm a 91 éves édesanyádat, remélem még sokáig lesztek egymásnak, az enyém sajnos már elment.
Mézike
Asszem én megint elmaradtam a kanyarban, vagy nem ebben az országban élek.
karma1
@enslaved: 21.19-re: Ezt ne mondtad volna! Hagyjuk a "megszerzett" gazdagsagodat, jo? Erre itt senki , legfokeppen en nem vagyok kivancsi...
Mézike
@enslaved: Jó akkor a következő szakmám szerszámkészítő lesz.:-)
enslaved
@karma1: Mi a fenét tudsz te rólam? Meg kell előbb bizonyosodni arról, amit állítasz.
enslaved
@Mézike: Szia Mézi, már azt hittem, elvesztél:-))
libellle
@nusika: Igaz a 6-7 százezer munkavállalók még mindig a magyar rendszerben vannak mint alkalmazottak. Igy maximális a kosmetikázás. A munkanélkülíség valahol 15-17 % között mozog ténylegesen. Az adókról ne is beszéljünk 84 uj adót vezetett be a fidesz. Bizonyára másik országról beszélt az a banda.
Mézike
@enslaved: Én ? dehogy veszek el. Igaz egy darabig nem nagyon jöttem. haragszom a propira. :-(
Vigyázzá embör! te azt nem tuhatod mit tudhat rólad más. :-)
Na jóccakát mindenkinek. :-)
karma1
@enslaved: Hidd el, tudom amit tudok, nekem nem kell megbizonyosodnom semmirol sem...De hagyjuk ezt a fenebe, mert nem ennek a cikknek a hsz-e
lampa laz
@enslaved: persze ilyen is van sok, meg olyan is, hogy csak az ölébe hullik, mint a januári hó.
enslaved
@karma1: Igaz, elég közel élsz hozzánk...
enslaved
@lampa laz: Mindkettőből vannak jó páran, ebben igazad van.
karma1
@enslaved: Nem a jelenidorol beszelek,... Egyebkent sem kell senkihez se kozel elnem ahhoz, akirol lehet velemenyem...
enslaved
@karma1: Ez igaz, de azért hallomásból véleményt formálni nem ugyanaz, mint személyesen ismerni valakit.
libellle
@karma1: Halli, ne hogy elhidd, hogy szandi/enslaved gazdag. Szerintem ö ezt csak álmodja. Egy ember aki olyan gazdagsággal rendelkezik mint állitólagosan ö az már sok -sok helyen megfordult a világban. Igy tapasztalatainak is kellene lennie, látnia kellene, hogy máshol hogy élnek népek. Ezekröl neki nem sok fagalma van. Az irásai mind ezt bizonyitják. Valamikor ha jól emlékszem olyat irt, hogy a feleségének valami normális foglalkozása van. Nos Magyarországon azt nem dotálják hatalmas összegekkel.
karma1
@enslaved: Mondom, hogy hagyjuk, semmi hallomas, semmi pletyka, ...Semmi mast nem jegyeznek meg veled kapcsolatban, csak annyit, kerlek, vegyel vissza a dicsekvesedbol, nem muszaj kerkedned sem a szaktudasoddal, sem a penzeddel, sem egyebbel, mert ez az oldal nem errol szol.
A velemenyemet sohasem hallomasbol es pletykabol formalom, soha nem hallgatok az eloiteletekre, mindig magam gyozodom meg valaminek a valodisagarol.
Joejt.
enslaved
@libellle: Milyen jó, hogy te is tudsz rólam mindent, meg a nejemről is... Ne félj, bőven van tapasztalatom a világ más részeiből, és láttam már sok mindent, még a gettókat is a nagy Amerikában. Egyébként mit értesz te normális foglalkozáson? Egy nő ha keres havonta olyan 250 ezret tisztán, az szerintem elfogadható, főleg ha a férj ennek a többszörösét "szedi" össze. Szerintem te álmodsz, ébredj fel.
eszegfu
@enslaved: 21:28 Köszönöm figyelmességedet! A anyukád elvesztését őszintén sajnálom...:((
aremy
@enslaved: oszt mennyire is fáj neked ez a qrva nagy értelem.mert ez nem értelem csak vak buzgó hit szorult beléd.
eszegfu
@enslaved: 21:26 Ezekben mind igazad van! És most megint visszatértél az eredeti témához: a vállalkozó miért nem ad többet alkalmazottainak a min. bérnél! Ahogy irtam a magas járulék miatt! Pontosan ezért "kompenzál" feketén! És tisztelettel mondom: az, hogy az ember mindig 1 lépéssel előrébb járjon a konkurenciánál, ez igaz: a "vadkapitalizmusban"! De nem a M.o-on "létrehozott" kapitalizmusban, mert itthon a piacot nem a kereslet-kinálat határozza meg, hanem az állam avatkozik bele pl. az eneriahordozók árába, vagy akár mondhatnám azt is nincs közbeszerzés, ahol "megküdhetének" a vállalkozók ajánlatai, mert vagy eleve 1 vállalkozóra "szabják" a kiirást, vagy "meghivásos". Látnod kellene Neked is ezeket... De nem akarod látni, vagy azért mert alkalmazottként és esetleg több gyermeked miatt Te valóban jobban jártál a Fidesz kormányzása alatt, vagy esetleg vállalkozóként jó érzékkel, jó helyen "belecsaptál a lecsóba" és évtizedes kapcsolataid megtartásával képes vagy talpon maradni, sőt nyereséggel dolgozni, tehát nem a munkád elvesztése után kellett kényszerből vállalkoznod 1-2 éve. Azért 1x jól meg tudnálak rázni, mint annak idején a gyerekeimet!:))) Szerintem fejezzük be, mert már lehet, hogy mások számára unalmasak vagyunk... jó?!
enslaved
@eszegfu: Rendben, fejezzük be, habár nagyon nem érdekel mások mit szólnak a beszélgetésünkhöz. Akinek nem tetszik, lapozzon:-)
Borda
Több munkahely? Hol? Új termelési ágazatok jöttek létre a gazdaságban? Hol? Mivel váltotta ki a munkanélküliséget?
Borda
Kinek csökkent az adója,s lett nagyobb bevétele? Egyik oldalon nagy csinadrattával hangoztatja,hogy én ennyit megtakarítottam,de a másik oldalon ugyanúgy megfizetem a x-termék vagy szolgáltatás adóját.
libellle
@enslaved: Melyik országban óvónö a te feleséged, hogy 250 ezer a fizetése? . Ezt valamikor te irtad. Valóban nem tudok rólad semmi igazat csak azt amit itt "összekotyválsz" mindig más nicknéven. Lehet, hogy láttál hallotál. de amennyiben láttál az USA-ban bármit is nem fontos. Ugyanis itt arról van szó, hogy milyen hazugságokat beszél a Magyar kormány. Es itt a problémám, milyen tapasztalatai lehetnek egy olyan személynek mint te, aki ezeket elhiszi.
enslaved
@libellle: Ebben az országban. Kicsit nézz utána a bértáblának, add hozzá a vezetői pótlékot, meg a nemzetiségit is, hidd el, kijön ennyi. Az meg, hogy nick neveket kellett már változtatnom, nem saját akaratból történt.
libellle
@enslaved: Hmmm... akkor nem is értem, hogy miert panaszkodnak ott az emberek. Te érted?? Gondolom nem.
enslaved
@libellle: Panaszkodni a legkönnyebb, kár, hogy ezt nem tudod. Minden országban vannak szegény emberek sajnos, itt sem most vált azzá a nagy többség, csak valakire rá kell fogni.
libellle
@enslaved: Voltam én már Dezemberben is Magyarországon, és a nagy sugárut mellet láttam anyákat gyermekiekkel, férfiakat élelmiszerért hosszú sorban állni. Ezek között nem volt sok a kisebbség
enslaved
@libellle: Éppen ezt mondom, hogy sajnos szegények mindenhol vannak, de az okát nem lehet biztosan tudni.
Aki Én
@enslaved: Szandi, elmondom milyen emberek dicsekszenek, milyen emberek hangoztatják, hogy ,,vagyok valaki, jutottam valahová".
Azok az emberek, akik igazából senkik és ezt maguk is tudják. Azok, akiket nem kedvel a környezetük, és idegeneknek kell bizonygatniuk, hogy ők valakik, mert a környezete már jól ismeri. Azok, akik nem kapnak a környezetüktől pozitív visszaigazolást. Azok, akik valamilyen véletlen szerencse folytán kerültek oda ahol vannak, és a büdös életben nem volnának képesek rá még egyszer ha úgy adódna, ezt persze ők is tudják, ezért hangoztatják, hogy ők valakik. Azok, akik valamilyen hazugság vagy csalás árán jutottak valamire, de szeretnének elismerést kapni, hogy megnyugodjon a lelkük.
Vagyis, az értéktelen hazug senkik, akik csak a véletlennek köszönhetik pozíciójukat, ami természetüknél fogva nem tart örökké.
enslaved
@Aki Én: Befoghatod a pofádat, mert nem kérdeztelek. Világos voltam?
Toby
és melyik Grimm-mese szól minderről a jóságról ?
Aki Én
@enslaved: 16:25 Nem, sötét...
Úgy látom beletrafáltam.
hetöndöe
@enslaved: Már megint kibújt a szög a zsákból,hogy valójában kit is "tisztelhetünk" a név mögött.De mennyit hazudoztál heteken keresztül,hogy nem te vagy,sőt még meg is dícsérted fennhangon a számodra "ismeretlen" Szandokant.
Ehhez kell ám a pofa,jó vastag.:-)
Szánalmas kis senki vagy, egy önmagadnak elképzelt álomvilágban éled egysíkú kis életed.
enslaved
@Aki Én: Mibe trafáltál bele? Hetek óta kötözködsz, meg még sorolhatnám. Meguntam.
enslaved
@hetöndöe: Te nem unnád meg, ha valaki folyton beléd kötne, szándékosan téged keresne a hozzászólásaival? Egyébként meg jobban teszed, ha hallgatsz a trágár kommentjeid ennél sokkal durvábbak szoktak lenni. Mondjuk érdekes, hogy megint Aki Én után jelentél meg közvetlenül...
enslaved
@Aki Én: @hetöndöe: Ja, és még valami: Szurkoljatok bőszen a magyar válogatott ellen, nehogy kijussanak az EB - re, ti magyarellenesek.
Aki Én
@enslaved: Ha az kötözködés, hogy válaszolok olyannak, aki álruhában osztja a butaságot, akkor az.
Egyébként drukkoltunk a magyaroknak. Nem attól magyar valaki, hogy a kormány hazugságait némán beveszi, és nem is attól, hogy egy személyiségzavaros fórumozó annak titulálja-e.
Szerintem sokkal inkább magyar ellenes, aki asszisztál a hazugságokhoz.
enslaved
@Aki Én: Sajnálom, hogy személyiségzavarokkal küzdesz, vannak erre remek orvosok ma már...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.