Elsősorban az Európai Unió politikusainak a felelőssége, hogy nem sikerült megelőzni a párizsi merényleteket – mondta Horváth József titkosszolgálati szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A szakértő rámutatott: az unió országainak titkosszolgálatai sem létszámban, sem pedig anyagilag nem állnak készen napjaink új kihívásaira, és gyakran még a törvényi háttér is hiányzik a megfelelő működéshez.

Hozzátette, látványos eredményeket ezen a területen gyorsan nem lehet elérni, hiszen 3-5 évig tart, mire egy szakembert felkészítenek a titkosszolgálati munkára.

A párizsi merényletek kapcsán megjegyezte, szimbolikus jelentőségű, hogy a terroristák már öngyilkos merénylőket is képesek bevetni Európában, és ez sokkolóan hat.

A francia fővárosban hat helyszínen elkövetett péntek esti merényletekben 128 ember meghalt és 300 megsebesült.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@levarosbukta: Nalad a pont mara!...:o))) Es hol van a nemzetkozi nagymester, nogradi? Eppen valahol tagitja az okosok fejet egy nepszeru musorban? Vagy a nem letezo egyetemen nem letezo tanarkent okitja a nem letezo diakokat?

Hol van nogradi, a showman???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
libellle
Igen, senki más nem tud semmit, csak ö ért mindenhez mert egy nagy szakember. Okosabb marad ha nem szolal meg.
Szókrakész
@libellle: Követhetnéd te magad a neki adott tanácsod.
Szókrakész
@libellle: Azért azt vegyük figyelembe.
Őt egy tv műsorban látni, hallani nyilatkozni saját névvel, te meg itt álnéven osztod az észt egy kis számú olvasótábornak.
Kinek a mondandója hallgatottabb, jut el a nagyérdeműig?
libellle
@Szókrakész: Achso, mert a te neved valóban szokratész? Sajnos tölle fényévek válsztanak el. Neked is Szép estét.
kutyahűség
Ez a szakértő is igyon egy kis kávét. Akik hibáztak, azok pont ők: a titkosszolgálat. Mi a francra tartjuk őket? Azért, hogy öltönyben-nyakkendőben megmondják a tutit, és James Bondot játsszanak?!
Szókrakész
Most akkor 153 vagy 128 halott van?
Mert nem mindegy!!!
Főleg annak a 128-tól 153-ig számolt személynek nem.
levarosbukta
Ezt nem értem, pár napja még annyi felesleges titkosszolgálatos muki volt hogy minden újsághoz beakartak ültetni egyet-egyet. Most meg azért rinyálnak hogy kevesen vannak?
izo
@libellle: Szerinted nem hibázott senki?De mégis megtörtént!
lópicigáspár
Érdekes dolog ez! Valamikor azt is tudták egy héttel előtte -főleg a francia , angol titkosszolgálatok-, hogyha valaki az "ellenségtől" fingani akart az országban, most furcsa mód hagyják, hogy megtörténjen. Valaki magyarázza el nekem, miért történhetett az meg, hogy 09.11. esetében, a főzsidók be se mentek aznap "dolgozni" a WTC-be! Szerintem egyszerűen hagyták ezt is, hogy találjanak okot a megtorlásra, a halottak pedig járulékos veszteség. :-(
karma1
@levarosbukta: Nalad a pont mara!...:o))) Es hol van a nemzetkozi nagymester, nogradi? Eppen valahol tagitja az okosok fejet egy nepszeru musorban? Vagy a nem letezo egyetemen nem letezo tanarkent okitja a nem letezo diakokat?

Hol van nogradi, a showman???
Szókrakész
@levarosbukta: Ne keverd a magyar és a francia viszonyokat.
karma1
@Szókrakész: Tudom, hogy @lekvarosbukta baratunknak is van keyboard-ja, meg szaja, O is tudna valaszolni, de asszem, en sejtem, hogy O ugy gondolta, hogy az EGESZ EU nagyon jol all titkosszolgakban, foleg, hogy nekunk ez a "Lehet utanam csinalni-nogradi" allitolag Svedorszagban es Ausztriaban okitja a titkosszolgakat...
Kar, hogy az ujsagiro kideritette rola, hogy egy hazug, exhibicionista, narcista (onmagat imado) fazon, ezert nem is lehet koolyan venni, dehat ez van.
Ahol ilyen f@szkalapok a titkosszolgak, akkor ne csodalkozzunk, hogy ez megtortnhetett...Amit rettenetesen sajnalok, osszes egyutterzesem a meggylkoltake, a megnyomoritottake...
karma1
@lópicigáspár: Ez igaz,... Valoban aznap nem mentek be a zsidok dolgozni a WTC-be,... Eppen New Yorkban voltam ekkor,...Mindent tudtak elore, allitolag figyelmeztettek is Bush-t..
karma1
@lópicigáspár: Ott sem az volt a problema, hogy a titkosszolgalat nem mukodott; epp ellenkezoleg: nagyon is jol mukodott, csak eppen egy titkosszolganaka a keze meg van kotve a munkaltatoja, az allam, illetve az uralmon levo politikusak altal. Es ebbe mar belejatszik a korrupcio, a megvehetoseg, a csalas, az elhallgatas, artatlan emberek bealdozasa...

Es akkor visszakanyarodunk oda, hogy nem a ketmillio papirnelkuli migransok egyedul a terror lehetoseg hordozoi, hanem azok, akik feher ingben, nyakkendoben, oltonyben, es esetleg diplomata utlevellel erkeznek a celorszagba, vagy eppen nagyertekben vasarolnak az okos magyar allam altal kiallitott letelepedesi allamkotvenyeket...Vagy eppen a magyar politikai vezetes is nyakig benne van a buliban...
orban uralma ota az o tudta nelkul egy hangya sem finghatja el magat, es igy meg sokkal nagyobb a bune a magyarsaggal, a benne bizokkal szemben...
Főlökött
@karma1: Nagyon beindultál :)

Emlékszel még a lehallgatási botrányra és annak kivizsgálására ? Amikor Merkelt tájékoztatták zárt ülésen a vizsgálat eredményéről, miért is kellett 10-15 perc után megszakítani a zárt ülést ? :)
Mert azt a zárt ülést is lehallgatták, azért :) Poloskaírtás után folytatták :) a löncsöt.

A Német elhárítás vezetője is elmondta, megy a felderítés, de napi 6-8-10 ezres érkező bevándorlók esetében már követhetetlen mindez.
Valamelyik Német nagyváros kapitánya szerint 1, felderítésnek-titkosszolgálatnak, 2 yardnak, 3 szerencsének köszönhető, hogy eddig nem volt náluk ugyanaz, mint a Franciáknál. Csak a %-okat hagyta ki szentem, mely szerintem 1,10%, 2, 10%, 3, 80%.

Egy orosz titkosszolgálati szakértő is elregélte, napi(!) 10 terrorista tipeg be az EU.-ba, szabadon - ellenőrizetlenül.

Szóval ahhoz, hogy a már bent lévőket összeszedjék, a nap 24 órája nem lenne elég. Tudom egy nap 24 órából áll és egy éjszakából :) ->de még ez is kevés lenne!
karma1
@Főlökött: Igazad van, hiszen a nagy szamok torvenye alapjan nem mindenki elsoaldozo 14 eves szuzlany, nem is a 105 eves nenike, aki bevallottan a jobb elet miatt indult Nemetorszagba, de a titkosszolgak ma mar nem is azok a felhajtott galleros ballonkabatos fazonok, akiket a regi kemtortenetek abrain lathattunk...:o)))
(Van egy olyan erzesem, hogy az ilyen figyeloszolgalatot mar kozpontilag figyelt komputerprogramok figyelnek, amik egyes szokapcsolatokra, szavakra, szamokra, datumokra vannak beprogramozva, igy azert nem kell minden terroristat szemelyesen kovetgetni a sikatorban, vagy szerinted nem igy van?
r2d2
Utólag már könnyű okosnak lenni! Előtte nem szólt a nagy SZAKÉRTŐ, hogy baj lesz!!!
levarosbukta
@karma1: Szó szerint ezt írtam volna! Kösz!
karma1
@levarosbukta: Szivesen...:o))) Egyaltalan nem hiszem, hogy arra nincs penz a mai vilagban, hogy a terrorizmust kiszurjek, hiszen mindenki tudja, ennel nagyobb veszely nincs is most a vilagon, talan az ebola utan...
En mar arra is gondoltam, hogy valahogy ugy kellene megallitani a bevandorlokat, mint ahogy az ebolasokat tudtak az orszagukban marasztalni, pedig nekik sem volt erre rakeszultseguk, megis megoldottak, katonai hatarzarral. (Es szerintem meg gyodat sem kellett csinalniuk, vagy leagalbbis nem olyat, mint amit mi csinaltunk...)
eszegfu
@karma1: 22:53 A szakértő az EU országaira értette (szerintem köztük van M.o. is), hogy a titkosszolgálatok nincsenek felkészülve. Most ha "keverjük", ha nem M.o-t Franciaországgal... az az érzésem, hogy a magyar illetékesek sem lennének képesek egy ilyen terrortámadás megelőzésére, ill. elháritására, hogy ne történjen meg ilyen tragédia. Természetesen látható jelei vannak, hogy próbálunk valamit is tenni: francia nagykövetség fokozott ellenőrzése, vagy az utakon a rendőri jelenlét fokozása, de azt nem tudhatjuk, hogy mondjuk a rendkivüli biztonságpolitikai értekezleten kivül valóban a titkosszolgálat is képes "eredményt" produkálni, vagyis van kellő számu és képzettségü szakember, akik már esetleg évek óta "terepen" dolgoznak és jutottak is valamire.:))
karma1
@eszegfu: Kedves, abban igazad van, hogy a francia es a magyar terrorelharitas kozott nagyon nagy kulonbsegek lehetnek,.
DE: Ne felejtsd el, hogy Franciaorszagnak mar oriasi gyakorlata van hasonlo esetekre, amikor meg az OAS-szal kellett megkuzdenie, es akarhogy nezzuk, de annak idejen az OAS-t , mint terrorszervezetet a franciak sikeresen felszamoltak.
Mi magyarok viszont latvanyosan koltunk TEK-re, Magyar Gardara, Parlamenti Orsegre, attilas-mentes kirakatfigurakra, meregeros lezerblokkolokat veszunk a TEK-nek, olyan hatalommal ruhazzuk fel a terrorelharito kulonitmenyt, hogy barkit lehallgathatnak, barhova betorhetnek, meg csak meg se kell indokolniuk, miert, szoval felszerelesuk, fizetesuk, teljhatalmu jogkoruk az mar van, csak eppen agyuk nincs, amivel kombinalni tudnanak...
Talan nem stadionokra, futheto budira, falabu focistakra, csuti Disneyland-vasutra kene elszorni a penzt, hanem arra, amire egetoen szukseg van, nem gondolod?
(Erdekes, hogy ezek a szemetek nem az USA-val probalkoznak, mert tudjak, hogy ott bizony beletorne a foguk meg egy olyan akcioba, mint a 9.11 volt.
Az orosz gep tragediajahoz az is hozzatartozott, hogy a repuloteren gyalazatos volt a biztonsagi vizsgalat, 20 dolcsiert vizsgalat nelkul atengedtek barkit a biztonsagi kapun beszallaskor.
Akik a gepet felrobbantottak, azoknak nem nagyon kellett magukat megeroltetni,sajnos.
karma1
@eszegfu: Meg azt is gondolom, hogyha Magyarorszag nem golyozna ki magat szisztematikusan az Uniobol, akkor egeszen biztosan minden segitseget megkaphatnank ugy kikepzesben, penzben, modern technikaban, mint a tobbi unios orszag , de mi allandoan veluk szembe megyunk, kulonutazva, cikizve, semmibe sem veve oket... Pedig a partnereink...
Ha a magyarok barmit el fognak tolni, annak legalabb a 80 %-at koszonhetik az onfeju, makacs vezirnek, a 20 %-ot meg a pechjuknek...:o(((
eszegfu
@karma1: 8:15 Valóban a francia terrorelháritásnak sajnos van gyakorlata... kénytelenek voltak erre tapasztalatokat szerezni. Nem vagyok szakértő, mint ahogy nem látom a világ "mozgató rugóit" sem, csak egy átlagos ember. De azt gondolom hiba összemosni Merkelt, meg a menekülthullámot az öngyilkos terrorista cselekményekkel. Mára már kiderült -- ha igaz -- az egyik belga állampolgár volt, tehát nem mostanság jött az "áradattal". A másik -- és most nem nézem mennyi "mellékesre" költ a kormány -- nem tudjuk hány embert képeznek M.o-n titkosszolgálati szakembernek és a már végzettek "hozzák" az eredményeket, vagy sem. Csak pl. azt láttam, hogy egyik nap a menekültek között találtak "terroristát", jól leleplezték, majd később kiderült tévedtek. A mostani tragédia után is csak a szakemberek szólalnak meg, elmondják a véleményüket nagy általánosságban, de egyetlen megnyugtató mondat sincs a kormány részéréről: (persze a részletekről nem beszélhetnek), hogy pl. M.o-nak nincs fenyegetettsége a felderitéseink ezt mutatják. Összegezve nem vagyok biztos, hogy M.o. képes lenne megelőzni, esetleg "tompitani" egy terrorista cselekményt, inkább hibáztatjuk Merkelt, az EU-t egy teljesen más témában!:((
karma1
@eszegfu: Egy masik hasonlo cikkhez irt hsz-emben mar leirtam, hogy a magyar terrorelharitoknak, titkosszolgalatnak nem kellene egyedul dolgoznia, mindent megoldania, ha orban nem menne szembe az Unioval, aki egesz biztosan ossze akarja hangolni az osszes titkosszolgalat munkajat, hogy meg eredmenyesebb legyen. Nem ertem, hogy miert kell nekunk folyton kulonutakon jarni,
Csak EGYSZER, egyszer az eletben mutatna valamilyen hajlandosagot az orszaga erdekeben, de most is kicsinyes, piti, es kizarolag csak a sajat es a csicskai joletevel torodik... Nem erti meg, hogy egy joliranyzott bomba, es o maris ki van utve a jobol...
Nem tudom, minek kellene ahhoz tortenni, hogy vegre eszhez terjen...
eszegfu
@karma1: Azt nem vitatom, hogy a magyar titkosszolgálat "összedolgozik" más országokéval, csak azt gondolom más témában! Valóban a személyes "győzelme", előbbre való mindennél! Gondolj bele: a Jobbik már is belevarrta a szocik cipőjébe, hogy mivel a kvótarendszer mellett vannak, valamilyen eszement módon "levezette", hogy a terrortámadás is ezért következett be.
eszegfu
@Eriksson: 9:14 De ugye az nem baj, hogy O.V. mosolyogva nyilatkozta, hogy milyen jó: van kebabot készitő vendéglős is, aki hozzájárul adójával a ktv-hez?! Ezek az emberek sem most jöttek... nekik is vannak már itt "gyökereik"...
karma1
@eszegfu: En meg eppen ugy latom, hogy NEM dolgozik egyutt, mert orban szerint otthon minden megvan oldva a keritessel, oszt jonapot.
Itt a hirekben mindenhol azt mondjak, hogy Le Pen jobboldali partja fog erosodni, sajnos, ez nez ki otthon is, hiszen a jobbik orban kottajabol jatszik, csak hangosabban...
karma1
@eszegfu: A mostani hirekben mutattak egy tokeletes franciasaggal beszelo ISIS terroristat, aki a haborus orszagbol uzent videon MINDEN muszlimnak, hogy oljenek meg annyi "hitetlent", amennyit birnak, es ne felejtsek el az ivovizet is megmergezni, mereg van eleg... Es NEM LEFEDETT arccal mondta, hanem teljesen nyiltan!
Egyszeruen felelmetes volt...
eszegfu
@karma1: Kedvesem! Még 1x olvasd el mit is irtam... MÁS témában dolgozik össze... nem?!:))) A többit én is hasonlóan látom...sajnos.
Eriksson
@eszegfu: Nem baj. De most nem orbán kebabosáról van szó, hanem Európa iszlámosodásáról. :))
karma1
@eszegfu: Jaha...:o)) Koszike...:o)))) (Kozben felszemmel figyelem a hireket a TV-ben angolul, ide irok magyarul, es valaszolgatok a ferjemnek szinten angolul. Neha egy-egy szo lemarad...:o((((
eszegfu
@Eriksson: Tisztelettel.. nem az "iszlámosodásról" van szó! Inkább arról hogyan lehetett volna megelőzni a terrorcselekményt!!! A másik: mivel Te belinkeltél egy cikket a "kisérő" mondatoddal, erre merészeltem irni OV. kebabosát... de ez nem baj, mert ez a Ti kebabosotok... világos!
JAJMÁR
Titkosszolgálati szakértő elárulja nekünk azt a "titkot", hogy egyébként nincsenek felkészülve a terrorcselekmények elhárítására.. ja, ők, a magyarok igen, csak hát a zeu, az a hibás.
Bátor ember. Hol a garancia arra, hogy itt nem történhet hasonló? Járkálhat akárhány rendőr Bp. utcáin, - sőt, sajnos szerintem ez kihívás lehet - kivédhetetlen esetek mindig lesznek. Égigérő és szupervastag kerítések ellenére is.
Persze, a terroristák csak "eszköz", az öngyilkos merénylő konkrétan maga a "fegyver". Magát a mételyt, a gócot kellene kivágni.
És még az is lehet, hogy a terrorszervezet is csupán eszköz, ki tudja kik, milyen erők állnak a háttérben, egyébként "tiszta" kézzel és ruhában?
Kiknek áll érdekében szétzúzni Európát, félelmet és zavart keltve?
Ez a titok igazából, de éppen ezt nem szabad most, a zavart fokozni, és félni.
Mondom én, aki sem titkos szakember, sem semmi, csak átlagos átlagpolgár vagyok, és mindjárt javítok is. Félni szabad, de mutatni, nem!
1magyar
Franciaországban kb. 5 millió muszlim él. Milyen jó lehet a franciáknak?
eszegfu
@JAJMÁR: 9:35 Én is hasonlóan látom... nem tudok hozzátenni semmit!
JAJMÁR
@eszegfu: 9:35 Csak kiegészítettem az igen jó beszélgetéseteket a Karmával, amelyekkel én is egyetértek :)
Eriksson
@eszegfu: Ezt írtam:
Eriksson
Nem új keletű probléma ez, a gyökerek messze múltba nyúlnak.
www.harcunk.info/index.php/elemzesek/1...
Erre jöttél Orbánnal. Hogy jön ide Orbán?
A "hogy lehetett volna megelőzni" kérdésre megadja a választ a cikk, azért linkeltem be.
soljanka
Az a TEK nevű formáció például tökéletesen működik: mindent megtesznek az első számú Geci védelméért.
Csizmás Kond
Ezt már egy három elemivel rendelkező bokorlakó is ezelőtt hónapokkal meg tudta jósolni ...
eszegfu
@Eriksson: Először is a "gyökerek messze multba nyulnak"... erről jutott eszembe, hogy hány és hány nemzetiségü család, ember él M.o-n, akik legtöbbje kereskedő, vagy vendéglátós (magam is sokat ismerek: szir, afgán)... és ekkor "ugrott" be O.V. "kebabosa"... igy "jött ide". A cikk elejét ugyan elolvastam... de bocs.! én inkább a Te magánvéleményedre lettem volna kiváncsi a megoldás tekintetében, ill. a fenti cikk kapcsán... akárcsak 1-2 mondatban, nem pedig egy elég nagy terjedelmü cikkben.
Csizmás Kond
...elnézve az uniós parlamenti közvetítéseket ahol habzó szájjal torkolják le azokat akik nem buzipártiak, akik nem menekültpártiak,akik nem Istentagadóak...heteket vitáznak sajtókijelentéseken...akiket fizetűnk, hogy terrorizmust hozzanak a nyakunkba...ez az unió.
eszegfu
@Csizmás Kond: 9:54 Talált, süllyedt!:))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Istent hagyd ki ebből.

Hihetetlen mennyi baromságot össze tudsz hordani.
karma1
@eszegfu: Na, Kisjany, megvan a hazifeladatod! Ha nem olvasod vegig ezt a linket... (atyavilag,..."harcunk.hu"...), akkor nagyon butuska maracc, tudod?...:o)))) Ki leszel am oktatva!...:o)))
Eriksson
@eszegfu: Nekem kellene tudnom, hogy hogyan lehetett volna megakadályozni a párizsi merényletet? Úgy, hogy békén kellett volna hagyni a közelkeleti, az ázsiai, az afrikai népeket.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Fordíts rajta 180 fokot, és dicséretes lehetsz.
eszegfu
@Eriksson: Azt hiszem Kedves Kolléga, még mindig nem érted..., de az is lehet: én fogalmaztam félreérthetően! Itt a Propin megjelenik egy cikk, azzal kapcsolatban "vitázunk", beszélgetünk egymással, kifejtjük véleményünket. Én csak ezt szerettem volna Tőled hallani, semmi mást... és valóban nem a terrorizmus megakadályozására vártam tippet, ebben igazad van: nem is tudhatod.
eszegfu
@karma1: 10:05 Idefigyelj kis "banya"! Szabad ilyen tenned velem?!:))) Nincs elég bajom?!:))
karma1
@eszegfu: Kosziiiii! Ez megtiszteltetes volt szamomra Toled!...:o))))
Bajod pedig sohase legyen az eletben! Ezt meg elgondolni is rossz...!
karma1
@eszegfu: Pedig nem kene bajodnak lenni, ha szepen Te is kihatralnal mindenfele ertelmetlen vitabol...:o)))) Jobb, ha az ember janyat nem kerulgeti a sikitofrasz...:o))))
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 10:15 Ugye, ugye... ide vezetett a szorgalmad, pedig én hányszor igyekeztem figyelmeztetni téged.
Ja, miattam ne aggódj, én nem esek ebbe a hibába :)))
Eriksson
@karma1: Egyszerűbb a képlet, ha az ember lánya bele se bonyolódik a saját elképesztő hülyeségeibe. Itt spec. nem @eszegfu:-re gondoltam.
libellle
@izo: Szerintem egy szabad demokráciában, bérmennyire is figyeled az ilyen és hasonló terroristákat nem fogsz tudni mindig mindent megakadályozni. Bizonyára nagyon sok mindent meglehet és megtudtak akadályozni de mindent, az lehetetlenség. Esetlegesen akkor van esély egy nagyobb számu felszámolásokra, amennyiben teljes mértékben faladjuk a szabadságunkat demokrácia szeretetünket, bezárkózunk és egy Eszak-Koreai államot teremtünk. Ezt ki szeretné?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...ha megengeded téged idéznélek..." Fordíts rajta 180 fokot,"...:))
libellle
@eszegfu: ma, 8:44 ezenkivül 2 francia állampolgár aki kiskoru. Apa, testvér, barátnö mind levan tartóztatva mint segitök.
eszegfu
@libellle: Kösz., nem olvastam még! Na kb. ezekről beszéltem!
1magyar
@r2d2: Korán 3.28 megparancsolja, hogy a muszlimok ne fogadjanak nem muszlimokat barátnak, csak ha meg akarják őket téveszteni. (A megtévesztésről, valamint a rágalmazásról szóló rész legalul, a kapcsolódó írások között található.) A Korán 9.73 megparancsolja Mohamed prófétának, hogy keményen küzdjön a hitetlenek és a képmutatók ellen, és legyen rideg velük szemben. A képmutatók azok a muszlimok, akik névleg az iszlámot követik, de ellazsálják az iszlám kötelező előírásait. A Korán 2.216 megparancsolja, hogy a muszlimok részére elrendeltetett, hogy harcolniuk kell, akár tetszik nekik, akár nem, mert Allah tudja, hogy mi a jó.
Forrás: kuruc.info/r/34/151113/
karma1
Csak azt tudnam, hogy ez a sok foldbol kinott szakerto min csodalkozik, mint falusi kislany az angol WC-re?
Megis, mire valo egy titkosszolga? Hogy feltarjon es kiszurjon olyan embereket, akik bombaval, modern fegyverekkel tamadnak sokak altal latogatott helyeket, bevasarlokozpontokat, reptereket, viztarozokat, es esetleg tuszokat is ejtenek.
Ezek az emberek ezert kapnak oriasi fizeteseket, az eszukert, a batorsagukert, a jo kombinacios kepessegukert, amivel remenytelen helyzeteket is meg tudnak oldani.
Minden allamban kiemelt koltsegvetesbol dolgoznak, minden eszkoz a rendelkezesukre all, meg hacker-kedhetnek is (csak ne dicsekedjenek vele, mert erre az ugyvedek allergiasak).

Akkor most megis, mit csinaltak eddig, most es mit fognak tenni ezutan?
1magyar
Nem hinném, hogy az uniós vezetőket bármely uniós állampolgár azért tartja, hogy eltapsolja más kontinensről jött emberekre a leadózott pénzüket és ide vegye a nyakukra gyilkolászni.
karma1
Vajon ebben a helyzetben hova sorolja magat es orszagunkat ez a semmibol kinott nagyon szakember? "A szekerto szerint hibaztak az unio politikusai"
Aha. orban viszont nem hibazott, ezert nem Ma.o.-n robbantottak, hanem a gaz es rosszul donto Franciaorszagban. Azert kell Ma.o.-n megerositeni most a jarorozest?
Főlökött
@karma1: /tegnap, 07:03/

Emlékszel még Edward Joseph Snowden-re ? Csináltak egy doku-filmet a történetéről, érdemes megnézni. Ott elregéli, hogy is megy ez a gyakorlatban, ez a lehallgatás-felderítés-adatgyűjti. Milyen irányokban ? Az összes kommunikációs vonalon, internet, különboző hullámhosszú, földfelszíni és műholdas, analóg - digitális vonalakon.
A fekete minyimum 3/4-es kabátkában való tipegés már csak múzeális dolog.

Nem volt véletlen, hogy a betipegő migránsok, nem akarták azt, hogy az arcukat filmezze a média, ezért eltakarták. Szerinted a szakszolgálatok nem használják ezen anyagokat ? Sőt vágatlan verzióban :)
Oszáma bin Láden-t miért volt nehéz megtalálni ? Azért, mert ritkán - elvétve használt technikát, akkor amikor használt, úgy váltogatta, mint egy normális személy az alsóneműt. Mire beazonosították és így bemérhették volna, már nem élt az a vonal. Így viszont egy szellemet üldöztek évekig, majd egyszer Ő is hibázott.
karma1
@Főlökött: Latod, oszt Snowden is mire ment: az oroszoknal bujkal, valoszinu egy eletre, ha nem akarja magat kinyiratni...
Tudod ugye, hogy a felhajtott ballonkabat is csak egy jopofasag volt tolem, en is tudom, hogy ma mar mindent (nagyobb reszt) a technika intez...:o))

Azert most azt is vedd figyelembe, hogy Jihadi John se hasznalt sohase mobiltelefont, oszt megis kilottek penteken egy dronnal az amcsik...
Tudod, mint a hires-neves bohocunk mondta: "Van masik...!"
Főlökött
@karma1: Bocsi, leesett. Csak én nem raktam a 3/4-es után ilyet :)
nemjoezigy
@karma1: @Főlökött: Igazatok van!
Nem kell ehhez szakértőnek lenni, de azért is jól fizetnek. Ezért kell ennyi:-)
De akkor mi a túrónak fizetünk olyan sokat az ilyen szakszolgálatoknak, ha csak a tettek után mennek?
Hallom a rádióból, hogy két éve keresik az egyik elkövetőt, mint terrorista!
Az imakönyvükből idézettek szerint, amíg iszlám-muzulmán, vagy bárki aki hisz és így értelmezi a leírtakat, addig a másik muszlimra, a hitetlenre, a keresztényre, ugyanez a sors vár! (ölni kell azt aki nem az igazhit terjesztését,- tűzzel vassal- végzi.)
Most hallom szintén, hogy nem jelenti azt, hogy minden muzulmán meg akar ölni minket (nem muzulmánokat, "nem igaz" muzulmánokat)
Erre az én reakcióm, hogy mondják meg, mutassanak rá, sőt csukják le azt a a néhányat, aki meg akar ölni minket, nem muzulmánokat!
Főlökött
@nemjoezigy: Épp ez a gond, hogy nincs se ember, se technika, mely ezen válogatást biztosan - nagy hatékonysággal meg tudná tenni, minimális hibahatáron belül. A felmerülő mennyiságről már nem is beszélve.
Megoldást én pl Japán technikában látom, a teljes tíltás és elutasítás. Érdekes mód senki sem sikítozik ellene, tudomásul vették és ennyi. Tiszteletben tartják. Nincs is ilyen balhé náluk, érdekes mód.
Kvótázás pedig az év vicce lehetne, ha egyes helybentopogók, nem vennék véresen komolyan.
nemjoezigy
@Főlökött: igazad van. De ettől függetlenül így is eltartunk több olyan "biztonsággal foglalkozó szakembert", aki Szerinted is csak a szart pofozza és jól él belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.