Még soha nem volt olyan gyenge az Európai Unió gazdasági, katonai, politikai értelemben, mint most – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak, aki év vége alkalmával előszeretettel haknizza végig a jobboldalt kiszolgáló lapokat. 

Azért a fideszes politikus azt is elismerte, az sem lenne túl jó, ha megszűnne az EU:

Ha megszűnne a közösség, csak rosszabb helyzet alakulna ki a mostaninál.

Kövér emellett arról is beszélt:

- Bár az évezredfordulón az unió még közel állt ahhoz, hogy önálló, erős közösség legyen, mára "Európa kudarcot vallott": az euró nem lett világpénz, a közösség gazdaságilag nem lett szuverén, és nem alakított ki jó gazdasági kapcsolatot Oroszországgal. A közös védelmi politika helyett az Egyesült Államok haderő-telepítése van napirenden az unió egyes országaiban

- "Így önmagában semmi értelme nincs" az EU-nak

- Kövér nehezen tudja eldönteni, hogy mikor Jean-Claude Juncker vagy valamelyik uniós biztos megszólal, "akkor valójában Angela Merkel, az Egyesült Államok gazdasági-politikai érdekcsoportjai, transznacionális, transzatlanti arctalan lobbicsoportok, vagy épp a Bilderberg-csoport hangját halljuk-e"

 - Az ukrajnai konfliktus kapcsán az EU "belebonyolódott" a kilátástalan szankciópolitikába, "s miközben minden az amerikai érdekeknek megfelelően alakul", mivel a konfliktus minden gazdasági és politikai terhét az unió szenvedi el.

- Európa jelenlegi vezetői nem veszik észre vagy nem veszik komolyan, hogy az emberek bizalmatlanok velük szemben.

- meg kell állítani a lopakodó "brüsszelizációt", amely lépésről lépésre veszi el a döntési kompetenciát a tagállamoktól.

- a Fidesz azért lett újra népszerű, mert "az emberek nem a virtuális valóságban élnek, a politikai döntéseikben az befolyásolja őket, amit naponta tapasztalnak". Szerinte a párt a bevándorlási válság nélkül is visszaszerezte volna a támogatóit, de nem olyan gyors ütemben, mint ahogy az bekövetkezett

- Kövér a Fidesz fiatalításával kapcsolatban gyurcsányozott is egyet: 

Az MSZP e tekintetben is egyfajta állatorvosi lóként áll előttünk: a választók fiatalabb generációival már régóta kapcsolatát vesztett késő kádárista pártelit pánikrohamában a nyakába vette Gyurcsányt, aki – a maga zavaros személyiségével – tönkrezúzta a párt amúgy is omladozó önazonosságát. A katasztrofális bukásból pedig olyan fiatalembereknek kellene kiemelni az MSZP-t, akik a régi gárdához képest nem tekinthetők minőségi cserének.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aztan ki a rosseb kerdezte koverlaca velemenyet az Uniorol? Nana, hogy gyengul az Unio, amikor olyan szemet diktatorok zullesztik BELULROL, mint orban meg a magyar ingyenelo kormany...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
@Horizont: 2020-ban kapjuk az utolsó eltapsikolható lóvét. Szerintem még addig ha törik-ha szakad de ki akarják húzni.
nyanya001
Nincs az ilyen kretén kormányok miatt mint ti vagytok !
magyarbakancs
Az Európai unió szapulása a Fidesznek kimeríthetetlen muníció.
Lehet variálni a szavakat egy a lényeg biricsad a lóvét és kussoljál.
kutyahűség
Kövér csak ne sejtsen semmit. Hamar ott találhatja magát, mint a nagypapa. (A paranoiába símán bele lehet zakkanni.)
zöldszem
Orbánék reggel acsarkodnak Brüsszel ellen, délután megnézik a számlákat megjöttek-e az Uniós kifizetések!
karma1
Aztan ki a rosseb kerdezte koverlaca velemenyet az Uniorol? Nana, hogy gyengul az Unio, amikor olyan szemet diktatorok zullesztik BELULROL, mint orban meg a magyar ingyenelo kormany...
A Tündik bündije
Egy bő lére eresztett tömény bullshit, ami egy mondatban összefoglalható: de jó lenne kilépni, de nem fogunk, de akkor nem lesz pénz, amit lenyúlhatunk.
DR Eric CARTMEN
ISMÉTLÉS :"Kövér modorával , a lapaj paraszt kinézetével, a világ legszalonképtelenebb parlamenti elnöke. egy sárgarézkampóval a kézében subában,egy birkanyájat legeltetve a Hortobágy legszebb idegen forgalmi látványossága lenne. A stílusa megjelenése erre teszi alkalmassá, de csak erre. Jelleme az arcáról leolvasható.Orbán azzá vált, ami, Kövér viszont eleve ilyennek született, komcsi család komcsi gyereke. Az az ország szegénységi bizonyítványa, hogy egy ilyen alak házelnök lehet, de egyáltalán beteheti a lábát az ország házába."
Január
Azért azt észre kellene venni, hogy a "vágyott" unió nem egészen úgy teljesít, mint ahogy elképzelték anno. Teljesen más ma a nemzetközi környezet mint a csatlakozásunkkor, ez is alaposan nyomott hagyott Európán, és ezért nem is mindig mi vagyunk a hunyók.
Most még el vannak az európai országok, mint a befőtt, de gondolni kell az elkövetkező évekre is, és nem csak gondolni, hanem cselekedni is lehetőleg Európa érdekei mentén, mert ez az oroszok elleni embargósdi egyáltalán nem Európát szolgálja.
solidedge
Az EU azért gyenge, mert olyan tagjai vannak, mint az Orbán féle Magyarország. Nagy hiba volt országunkat felvenni a soraiba. Ha viszont nem lennénk EU tagok, akkor Orbán beteges hatalomvágyát nyíltan kiélhetné. Jelenleg az egyetlen fék Orbán ámokfutásában az EU.
kerekkocka
Szörnyű lehet félelemben élni! Nincs egy kormánypatkány aki bekerülhetne?
justhpeter
Kövérnek sincs önmagában értelme. Egy kicsi sem.
simmering73
Magyarra fordítva: még soha nem volt olyan gyenge Magyarország gazdasági, katonai, politikai értelemben, mint most.
perfekt
Ez az állandó ellenség képkeresés,bizalmatlanság,fikciók gyártása, a besúgókra volt bízva "anno" ezt jól megtanultátok.
Szókrakész
Sok dologban igaza van.
Viszont ez kicsit ellentmondásba keveredik 2004-2005 előtti önmagával.

"- meg kell állítani a lopakodó "brüsszelizációt", amely lépésről lépésre veszi el a döntési kompetenciát a tagállamoktól."

Köteles Laca!
Emlékszem, milyen betegesen fogadtátok, hogy az mszp fogja betessékelni Mo-t az EU-ba, mikor nektek volt a legnagyobb álmotok.

Erre pedig aludj még egyet.
"- a Fidesz azért lett újra népszerű, mert "az emberek nem a virtuális valóságban élnek"
Törölt felhasználó
Üldözési mániás szociopata kulturálatlan tahó paraszt. A jobbikban a helye, de amiket magyaráz már ott vállalhatatlan a parlamentben..:)
nyanya001
@Január: Ez igaz, de ne feledd, a feltörekvő országok bevétele az EU-ba valamint a 2008-as
világgazdasági válság is lehet az oka.
Pálinkafőző Rézüst
Nem a finkelstein-birnbaum ( +fidesz) te kis nagy tahó? Ja, hogy szeretnétek...:)
Rockxy
Idézek (máshonnan):
"Ha magaddal nem vagy megelégedve, akkor a környező világot is veszélyesnek, ellenségesnek és kirekesztőnek látod."
Ez nemcsak kövérekre igaz! :)
kkalman
A Fidesz jelenlegi vezetői nem veszik észre vagy nem veszik komolyan, hogy az emberek bizalmatlanok velük szemben. Így ezt a sok zagyvaságot is bizalmatlanul fogadják, kiötlőjét, kimondóját eddigi tettei és megnyilvánulásai után hiteltelennek tartják.
human
"transznacionális, transzatlanti arctalan lobbicsoportok"? A transzneműeket kihagyta kövér. Mi ez a felületesség? (és még ott a transzformátor, a transzfer, a transzcendens és sok idegen szó, amit nem tudnak a választóik dekódolni, ezért elhiszik, hogy valós ellenségről van szó.)
rugacs
@Szókrakész: Egyszer vagy 30 évvel ezelőtt a Balaton parton megláttam egy nőt, tökéletes alakja volt, gyönyörű popsi, hosszú, göndör barna hajzuhatag, már a járásától elaléltam. Ilyen volt hátulról. Rohantam utána, hogy megszólítsam, megismerjem, stb.
Aztán megláttam szemből... :-(
Mélyen ülő apró semmit mondó szemek, torz arc, az egész olyan kiábrándító volt.
Amilyen gyorsan szaladtam utána, annál sokkal gyorsabban inaltam - előle!

Szerintem egyesek Unióról alkotott véleménye is hasonló - volt előtte és most.
Szókrakész
@rugacs: Igen.
Csak ők, mint erre "szakosodott" emberek, már akkor tudták, hogy mivel jár az egész.
És mégis akarták.
Utólag ne mondják, hogy nem ezt akarták.
Ők a "Club" tagjai voltak már akkor, tisztában voltak a szabályokkal és célokkal.
rugacs
@Szókrakész: Egy birodalom napról napra változik. A cél lehet változatlan, de az eszközök változnak. A feltételek is. Ettől minden más lesz. És az ember is meg a mentalitása is változik az évek múlásával. Ami 10-20 éve még csábító volt, mára esetleg szórasemérdemes. Így működik a világ.
Desischado
@A Tündik bündije: Tündikém, nálad a pont! Tökéleteen összefoglaltad a lényeget! 2020-ig mindenképpen kihúznák, de remélem, addigra a egérdemelt helyükön leszenk, vagy a börötnben, vagy az idegszanatóriumban!
von
Mert mi erősek vagyunk nulla hadsereggel.
Rendőröket küldtetek oda, ahova a hadseregnek kelet volna mennie, és még az a kevés pénzt is visszaveszitek tőlük - amiért nem megdolgoztak, hanem amiért készenlétben voltak!
Senki nem tudta előre, hogy mivé fajul a helyzet - ráadásul miattatok, ti geci fideszes politikusok -,, de most meg kéritek vissza a pénzt.
Romlottak vagytok, geci fideszesek - CSAK!!!
De te egy különösen romlott,striga gazember vagy, te vérgeci kövér lászló - CSAK!!!
eugen4402
Most meg a Bilderberg-csoport?
Mi a franc történt a zsurnalisztákkal? Egész hónap azzal telik el, hogy valamelyik beteglelkű hírportál lehoz egy cikket ezzel a szomorúszemű, mérges, nagybajuszú veteránnal. Ő meg vért izzad, hogy mindegyiknek tudjon valami szenzációs felismeréséről beszámolni, de láthatóan elfogytak a poénjai. Esetleg, ha szilveszterig mégis megkeresik, ugorjon vissza Gyurcsányra, vagy fogjon mindent a Laokoon-csoportra...
Pestilence
Ez már kész diliház. Amennyi összeesküvés-elméletet ezek össze tudnak hordani, azt már el sem hiszem. Biztos a Szaniszló Ferenc az Echo tévéből oktatja őket. Ha nincs jó kedvem, megnézem, mindig jókat kacagok rajta.
Levendula
Nem kedvelem Kövér Lászlót, de most IGAZA VAN!
jancsik68
Az EU-ban katonailag az egyik leggyengébb ország Magyarország a játék hadseregével és több tucat tábornokával,fapuskákkal csicsás ludovikás csákos tisztjeivel,bokacsaktotató ,alázatosan jelentem titulasival!!
bakegya
Na végre a helyére teszi magát ez a kétlábon járó szóma kazal-szegény ördög,igy lesz a jól fizetett kommunistából üldözött fidesses kommunista.
Fradigege
Vannak összeesküvés elméletek. Nekem például: a zsidó Bildenberg csoport Kövér Laci mögött tanyázik, mert egy komcsi kiszes ivadékból soha nem lesz keresztény, konzervatív, nemzetvédő, családcentrikus, ingyenélő, megélhetési, közéleti, házelnöknekvaló, politikaipályát szűziesen(?!SIC) befutó embőr.
világlátó
Nem az a fontos mikor kire hivatkozik, miként kever bele egy kis Gyurcsányozást, mikor hol állítja keményen hogy a szocialisták vagy más ellenzéki csoportosulások ideje végképpen lejárt.
A fontos az, hogy folyamatosan tudatni kell a választókkal, a köznéppel, hogy senki, de még az Európai Unió sem tud változtatni a Polgári Magyarország elhatározottságán, elkötelezettségén ami egy Magyar Nemzetállam újra felépítésén dolgozik.Szedjük ki a lóvét az EU.-ból mert az nekünk jár, majd pedig húzzanak el innen. Vagy, maradhatnak még az autóipar óriásai, de már más feltételekkel, mert a bérrabszolgaságnak vége.A bankok hasonlóképpen. Ha maradni akarnak, ám legyen, de más feltételekkel, mert a magyar bankok már képesek a hazai igényeket kiszolgálni. Önálló, egyre inkább önfenntartó országgá keresztény - konzervatív országgá kell válnunk, ahol a hazai ipari és agrár nagyvállalatok uralják a hazai piacot és adnak munkát a dolgozóknak. A magyar kultúra nincs rászorulva a nyugati dekadens multikulti szemetére, mert a magyar történelmi egyházak és a magyar kulturális hagyományok bőséges kínálattal szolgálnak ehhez. A bolsevizmus, a liberalizmus idegen ettől a kultúrától - gondolja és mondja Kövér László.Vajon kitől benne ez a gyűlölet és elutasítás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.