Nem engedte be a tiszadobi kastélyba Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert Ica néni, a kapuőr. Ugyanis nem ismerte meg a minisztert.

A helyiek elmesélése szerint a következő párbeszéd zajlott a kapuőr és a miniszter között (Lázár azért szerette volna megnézni a kastélyt, mert az épület 2,2 milliárdos felújítása éveket csúszott, és a helyszínen akart tájékozódni, hogy miért):

– Jó napot kívánok, Lázár János vagyok, szeretnék bemenni a kastélyba.
– Jó napot! Sajnos nem mehet be, zárva vagyunk.
– De én Lázár János vagyok.
– Én pedig Ica néni. És a kastély zárva van, ki van írva, hogy NEM LÁTOGATHATÓ.
– Nem ismer meg?
– Nem.
– Hát akkor viszontlátásra.
– Viszontlátásra, fiatalember.

A helyiek szerint a tiszadobi kastély azért nyithatott meg végül néhány héttel ezelőtt, mert Lázár talán a személyes tapasztalat hatására végül elkezdett intézkedni.

A történetet ismertető Népszabadság kereste Ica nénit is, akit ugyan nem talált meg, de egy hozzátartozója szavaiból kiderült, hogy Ica néni nem hősiességből nem ismerte meg Lázár Jánost, hanem mert tényleg fogalma nem volt, ki is ő. Ica néni ugyanis nem néz tévét. Pár éve lemondta az előfizetését: takarékoskodnia kell.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Na lézerjani !!! ennyire vagy népszerü a középrétegben !!!
Nem csodálom, hogy Ica néni nem ismerte fel, bár a
szagáról lehetett volna pár gondolata... Egyike a legbüdösebb
politikusokból...Persze, ha D.Zs. lett volna a kapuör, vidáman
beengedte volna ( a combok közé )
Viszont Ica néni megmondta az igazat, azért nem néz Tv-t
( szerencsés ), mert lemondta, nem tudja fizetni az elöfizetést !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Na lézerjani !!! ennyire vagy népszerü a középrétegben !!!
Nem csodálom, hogy Ica néni nem ismerte fel, bár a
szagáról lehetett volna pár gondolata... Egyike a legbüdösebb
politikusokból...Persze, ha D.Zs. lett volna a kapuör, vidáman
beengedte volna ( a combok közé )
Viszont Ica néni megmondta az igazat, azért nem néz Tv-t
( szerencsés ), mert lemondta, nem tudja fizetni az elöfizetést !
eszegfu
@Horizont: Én is!!! Besz@rás, hogy Ica néni nem ismerte! Remélem igaz a történet! Lázár egyedül ment volna oda?!
dr. prédikátor
Majdnem összerosáltam magam a röhögéstől!!!Pedig a lézerannyitisérgyöngytyúk és fácánvadász jankó felismerhető lenne a nagy tokmányáról!!!
Eriksson
Ha ennyire tájékozatlan kapuőrt alkalmaznak Tiszadobon aki megakadályozza a terepszemlét, ne is csodálkozzanak, hogy tovább csúszik majd a felújítás.
Mindig tudtuk, hogy a portás élet-halál ura.
vonotok
Bár csak sok ilyen Ica néni lenne. Lám mekkora HATALOM a média.
verum
Szégyen Lázárnak!
Ha egyszer zárva van az a kastély, miért akar bemenni, miért akar több előjogot?
Mindenkinek ezt kellene tenni az élet minden más területén és nem tévedésből!
Csak sajnos túl sok emberben nincs már gerinc.
Yeromos
Jó azt mindenki tudja, hogy ki az az Ica néni, de ki az a Lázár János.

Egyébkén gondolom azóta Ica nénit már deportálták.
eszegfu
@Eriksson: 11:58 Csak remélni tudom, hogy ironikusnak szántad a hsz-det... én annak vettem és jó gondolatnak!
eszegfu
@Csizmás Kond: Egyik falubeli rokona nyilatkozott.
Eriksson
@eszegfu: Bizony, sok múlik az ilyesmin, elhiheted. :))
Ez esetben szerencse, hogy Lázár nem sértődött meg: "A helyiek szerint a tiszadobi kastély azért nyithatott meg végül néhány héttel ezelőtt, mert Lázár talán a személyes tapasztalat hatására végül elkezdett intézkedni."
Csizmás Kond
@eszegfu: ..és az honnan tudott az esetről ?
eszegfu
@Csizmás Kond: "Szájhagyomány" utján...gondolom, mivel nem voltam ott...
Csizmás Kond
@eszegfu: ...vagyis senki sem hallotta de mindenki tud róla...:)
eszegfu
@Eriksson: Azért nem egészen igy "fekszik a leányzó"... 2009-ben még Bajnai idejében nyertek meg EU-s pénzt, majd 2010-ben a megyei önkormányzatok (fideszes vezetéssel) ujabb pénzekkel támogatták, mint önerő, igy 2012-re el kellett volna készülnie. A tervek szerint turisztikai központ, muzeum, kiállitási termek lettek volna (2010. környékén az épületben müködött gyermekotthont már kiköltöztették). 2014. jun.-ra kitolták a határidőt, majd (mivel Ica néni esete kb. fél évvel ezelőtt történt) kb. 2015. juniusában Lázár bejelentés nélkül ment oda. "Befenyitette" az épület müködtetéséért felelős intézmény vezetőjét: az "állásával játszik", amennyiben nem lesz befejezve. Igy nyitották meg: 3 db butor volt csupán a birtokukban, a körülvevő régi "gazdasági" épületek, kerti utak u.olyan rossz állapotban vannak, mint előtte. Vagyis "hatalmi" szóval megnyilt, de a cél nem igazán valósult meg...most igy "megnyitva" fog lepusztulni, mert amit nem használnak, annak előbb-utóbb ez a sorsa...
Eriksson
Nem ismerem a tényállást, csak olyan viccesre sikeredett ez a cikk, hogy viccesre vettem a hsz.-omat én is.
Amúgy gyönyörű az az Andrássy kastély, megérdemelné a teljes felújítást. Gondolom milliárdos költségekbe fájna, amire az önk.-nek nemigen lehet forrása.
F_Viktor
@eszegfu: Írod:
"2015. juniusában Lázár bejelentés nélkül ment oda. "Befenyitette" az épület müködtetéséért felelős intézmény vezetőjét: az "állásával játszik", amennyiben nem lesz befejezve."

Tehát minden ugyanúgy működik a hatalom részéről, mint az 1950-es években...

Írod:
"Vagyis "hatalmi" szóval megnyilt, de a cél nem igazán valósult meg...most igy "megnyitva" fog lepusztulni, mert amit nem használnak, annak előbb-utóbb ez a sorsa..."

Első gondolatom, Lézert miért érdekli ennyire a kastély sorsa?
Talán ők akarják hasznosítani, pl. kormányüdülőnek? Vagy saját céljára, vadászataival kapcsolatban?
eszegfu
@F_Viktor: Restellem, de nem voltam elég körültekintő! Utánanéztem egy kicsit... a Forster Gyula Központ (ő üzemelteti ezt az épületet is) tulajdonképpen a régi Nemzeti Örökségvédelmi és az ehhez kapcsolódó szervezeteket egyesitették ezen a néven nem olyan régen. Vagyis minden müemléknek (épület, ásatás, képzőmüv. alkotások, stb.) ő a gazdája, igy gyakorlatilag állami költségvetésből gazdálkodnak (természetesen 1-1 kiállitás, vagy esemény megrendezésekor szerezhetnek "támogatókat" is), EU-s pénzekre is pályázhatnak, sőt a müemlékekkel, mint vagyonnal is ők gazdálkodhatnak.
Ezek után nyilvánvalónak tünik Lázár "érdeklődése", vélhetően az Általad emlitettekre szeretnék felhasználni. Mindezek fényében már-már nevetségesnek tünik a "megnyitás" a 3 db saját + kölcsönkért butorokkal... persze, hogy nem kell teljesen berendezni muzeumnak...minek?!
szaboria1
@F_Viktor: 2014-óta kész a felújítás csak valami oknál fogva még mindig nem lehet megnyitni mert nem kapták meg az engedélyt a megnyitáshoz. Pedig Oláh Ibolya sokat regélt a kastélyról mivel ott nevelkedett benne.
pbalage
Ica néni egyébként szerintem pont a fideszre fog szavazni, mert fingja sincs semmiről...
eszegfu
@pbalage: Tiéd a 2 pont!!! Mennyire igazad van!!!
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@eszegfu: Mivel semmi nem utal arra, hogy a kastély visszakerülne a gyermekeknek, s Lézer érdeklődése is feltűnő, valamint a felújításra elköltött milliárdok pedig nem az ő zsebüket terhelte, ebből adódik, ők akarják tovább használni.

@szaboria1: Lézer azonnal elintézte a szükséges engedélyeket, amúgy Pelikán elvtárs módjára.
Eriksson
Matolcsy igazán megvehetné a köz javára, ha maradt néhány milliárdja így év vége felé. :)) Kár volna veszni hagyni azt a gyönyörű kastélyt.
eszegfu
@Eriksson: Azt gondolom teljesen értelmetlen, hogy az MNB megvegye, hiszen igy is az állam, ha jobban tetszik a "közé" a kastély, hiszen az üzemeltetője a "nemzeti örökségvédelmi" szervezet...
Toby
@Eriksson: Ne aggódj, előbb utóbb valamelyik "keményen dologozó kisfidesznyik" a nevére veszi a kastélykát !
justhpeter
Jani nyugodtan beledőlhet a karjába. Ő, aki mindent megszerzett az életében, ami ahhoz kell, hogy "valaki" lehessen, Tiszadobon szembesült azzal a ténnyel, hogy hatalma és vagyona ellenére Ica néni egy senkinek minősítette. Gondolom Ica néni ezt a nímandot először látta életében és úgy találta, hogy annyira jelentéktelen, hogy bizonyára egy senki. Ica néninek marha jó szeme van.
Maszlag
A történet igaz! A gyerekek a faluban maradtak. Új épületet kaptak,és megy az élet tovább.
lampa laz
...és a felújítás után a főbejáratra az alábbi felirat kerül: Lázár Vadászkastély...
Eriksson
@justhpeter: Lehet így is nézni a dolgokat., de be kell látni, itt Ica néni a nímand.
Tudod, a régi igazság, mindig az erősebb kutya vacsorázik.
Eriksson
@eszegfu: A köz szerinted életben tartaná?
cs.n.
Na és, ha Lázár János. Attól még nincs automatikusan belépőkártyája mindenhova.
nezelodo
@Toby: Kolléga, csak nem Sz-en jártál az Alkotóháznál, és onnan a névre íratás gyanúja a hatalmas felújítási költség önzetlen elköltése után? Nehogy má' megint valami Tiborc panaszát énekelje meg a költő!
Toby
@nezelodo: Nem jártam arra, de a konda gyakorlatát megtapasztalva, valamelyik csókoshoz esik be a kastély, mondjuk jövő szilveszterre, tombolán nyert malac helyett !
eugen4402
Ha ez az eset idén júniusban történt, akkor kezdem megérteni, hogy János úr azóta miért szerepel minden nap a médiában. (Illetve nem, mert okt. közepén egyszer egy keddi napon nem láttam..!) Bár ha ilyen átlátszó ürüggyel szabotálják egyesek a tévénézést, hogy nem futja rá, akkor minden hiába. Ha máshogy nem megy, sorra fel kell keresni a polgárokat otthonaikban, és személyesen bemutatkozni nekik, hogy az Ica nénik is megismerjék legközelebb.
eszegfu
@Eriksson: 21:39 A jó ég áldjon meg...a "köz" jelen esetben a Forster Gyula Központ elnevezésü szervezet, mely minden m.o-i müemlékkel "gazdálkodik", u.n. "vagyongazdálkodást" folytat. Tehát vélhetően nemsokára egy kis Lázár-féle ráhatással kijelölik mondjuk vadász vendégháznak, vagy hasonlónak, igy bizonyára a "köz" által is "életben" lehet tartani...
nezelodo
Lehet, hogy az állami tulajdonú, és támogatott intézményei portásainak külön vizsgát kell tenni, hogy felismerjék a tetteseket, némelyiknek meg a macáját is.
tobikamama
Mért kelet volna felismerni mindenki azt mond amit akar hát nem tudott olvasni vagy mert Lázár akkor bemehet bármikor bárhová akkor minek az őr mért nem vállalt őrséget akkor percenként bemehetne. Ja mert ő Lázár és ki figyel rá.
kamazuka
Ez itt a baj.
Aki azt hiszi,hogy valaki,akkor már akkora akárki,hogy neki bármit bárki.
Aki ha úgy érzi valaki,akárkinek bárhol bármit bármikor,bárhogyan.
A senki,akárkinek ugyanúgy soha semmit,mint bármikor bárkinek ha akárki,akárkinek képzeli is magát.

Ebből az a tanúlság,hogy akárki akármekkora,bárhol senki döntését nem űberelheti,mert ő akárhol akárki!
Lackó50
Talán ki kellene cserélni az 1000 Ft-on Mátyás király portréját Lázár Jánoséra, hogy azok is felismerjék, akik nem néznek TV-t. (azért az ezrest ajánlanám, mert a 20000 Ft-os a szegényebbek közelébe se kerül)
Lepényleső
Nép, miniszter - 1:1! A miniszter sem ismerte meg a népet.
nezelodo
@Lepényleső: De Ica néni ismert lett, lehet, hogy az ellenállás pislákoló lángja lesz, az első aki ellent mert mondani a gátlástalanságnak?
prime777
Hirtelen így olvastam a hírt,de tényleg.
"Nem engedte be a tiszadobi kastély(á)ba Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert Ica néni,a kapuőr.:p
Mangu
Gondolom sokan olvasták a cikket. Azért valamit nem értek - "A kapuőr nem engedte be. Ennek súlyos következménye lett: rekordgyorsasággal megnyitottak." - a kapuőr végezte a dolgát, ahogy kell - ez szenzáció a cikk írójának? Honnan szerzett tudomást a sztoriról? Netán ott volt Lázárral? Szó sincs a cikkben a súlyos következményről, nem tudtam rálelni, kikövetkeztetni. Ha felismeri Ica néni Lázárt, beengedi? Keresték (mint anno Petőfit), de sajnos nem találták Ica nénit? E sztori szolgált ürügyül a Kastély körüli kavarc megírására? Ha beengedik Lázárt, nincs e cikk? Ica néni nem néz TV-t, én sem, sőt nem olvasom a Népszabadságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.