Nem teljesítette a Simicska Lajos tulajdonában lévő Mahir Cityposter Kft. a főváros ultimátumát, nem bontotta le december 31-ig a köztéri hirdetőoszlopait, kitört a háború újabb csatája – számol be az Index.

Mint a Propeller elsőként megírta: a Simicska-Orbán-háborúban az év végén újabb fejezetet nyitott a főváros: karácsony előtt rendkívüli közgyűlést hívtak össze, hogy módosítsák a közterületek használatáról szóló rendeletet.

A módosítással az ünnepeket is beleszámítva egyetlen hetet adtak a Mahirnak, hogy elbontson mintegy 700 reklámoszlopot.

Közelharc: Simicska nem adja a hirdetőoszlopait

Az Index úgy tudja: a főváros annyira bekeményített, hogy már szombaton, január 2-án nekiállt, hogy saját cégével takarítsa el az objektumokat.

A lap szerint a Budapest Közút Zrt. emberei délelőtt először a Soroksári út környékén bontottak le, és vittek el néhány oszlopot, és a belváros felé közelítve akarják folytatni a munkát. A bontás megkezdéséről nem értesítették a Mahirt.

A reklámcég azonban nem akarja annyiban hagyni a dolgot: őrző-védő céggel védi meg a meglévő, darabonként 1 milliós értékű oszlopait.

Magyar György, a Mahir Cityposter jogi képviselője az Indexnek elmondta, hogy a cég jogos önhatalommal fogja megvédeni a saját tulajdonát.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Olyan bájos mikor most azok a köpködik Simicskát, akik 1-2 éve még esküdöztek, hogy az ország legrendesebb vállalkozója.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Olyan bájos mikor most azok a köpködik Simicskát, akik 1-2 éve még esküdöztek, hogy az ország legrendesebb vállalkozója.
Szókrakész
Tudom mire megy ki a játék.
Menjenek ezek a régi, elavult hirdetőoszlopok.
A fideszt kiszolgálta, hatalomra juttatta, gazdaggá tette.
Most, hogy a sajátláb Tiborcz "digitális átállást"(IT szektor) hajtott végre, ő fogja felszerelni, birtokolni az új reklámfelületeket, majd az ő cége fogja kapni a továbbiakban a megrendeléseket.
kerekkocka
Csak kinyírja egymást a sok szarházi! Csak elrebegek egy imát, hátha bejön :))))
szmeagol
@kerekkocka: Ha kérhetném, minél előbb! :-)
kerekkocka
@szmeagol: Gyertyát is gyújtottam :) többre nem fussa:)))))
Toby
Lajos ! Ne add fel, inkább beszélj, a lelked is könnyebb lesz, nemcsak a pénztárcád ! A "keményen dolgozó kisemberek" már kezdik elfelejteni, hogy ki is az a geci !
Doromboljál Lajos, léccííííí...elsősorban az orbáncház vagyonosodásáról olvasnánk áhítattal !
Könnyiccsé a lelkeden Lajos !
papa.49
@szmeagol: Nekem van és jól meg is szurkálom mindennap, egyszer csak bejön))))))))))))))))))))
szaboria1
Érdekes , hogy szabad szombaton is dolgoznak. Ja és nem a közút bontotta hanem egy másik cég.
szaboria1
Érdekes , hogy szabad szombaton is dolgoznak. Ja és nem a közút bontotta hanem egy másik cég.
Mobil123
Ennek nem lesz jó vége. Sztem fizet még a főváros Simicskának ezért.
eugen4402
@Horizont: A lövést megelőző másodpercben felvillanó gyilkos pillantásokat kihagytad, pedig annak fontos dramaturgiai szerepe van. :-)))
szmeagol
@Horizont: Így nem OK.!
Az egyik maradjon életben!
Ha Lala, akkor jó, mert megszabadultunk tőle, de, ha Viki, az is!
Legalább le tudja ülni a Csillagban a büntit!
Butautáló
@Toby: Sohasem fogja felborítani a klotyót...sajnos! Belefulladna ő is a szarba! Ugyanolyan kutya geci ez is mint a Zorbán, csak most nem egy követ fújnak...
eugen4402
@Horizont: Látom, pontosan érted, mi az a lélektani mozzanat: az a szemvillanás, ami halál pontosan kifejezi, hogy itt nem babra megy a játék, innen csak egyikünk fog a saját lábán távozni... Alatta a Morricone-zene...
Hitted volna, hogy azok a hirdetőoszlopok 600 milliót érnek?
eugen4402
@Horizont: Hacsak nem valami eszmei érték-félét becsülnek ennyire, mármint, hogy rengetegen látták a rajtuk elhelyezett plakátokat, sokkal nagyobb a "nézettségük", mint valami rétegműsorokat sugárzó tévécsatornának...
eugen4402
@Horizont: Csak amúgy játékból, gondolj bele, mennyivel olcsóbb lenne minden, ha azt a horribilis pénzt, amit felesleges és bosszantó reklámokra költenek, a fogyasztói árból vonnák le. A jó árú híre úgyis szóbeszéd útján terjed...
eugen4402
@Horizont: Néhány évvel ezelőtt hallottam egy felmérésről, amely szerint ugyanazt az árút 20%-kal többen vásárolták az USA-ban a reklámozás hatására, mint előtte reklám nélkül. Igaz, hogy a felmérést a legnagyobb reklámügynökség rendelte meg. :-)))
Lackó50
Én most ebben az ügyben Simicskának drukkolok. Egy másik cikkben Orbánt Hortihoz hasonlítják. Köze nincs hozzá. Sokkal inkább Rákosi elvtárs nézeteit vallja. Horti annak idején kórházakat, klinikákat, (Szeged, Debrecen) és iskolákat építtetett. Rákosi meg felépítette a Népstadiont! Igaz, hogy neki akkor olyan focistái voltak, akik a magyar footballt világszínvonalra emelték. Akkor (gyermekként) még emlékszem arra, hogy a SZEAC stadionban még a kerítésen is lógtak az emberek, hogy láthassanak egy jó meccset. Ma meg lasszóval kell fogni a szurkolókat a sok stadionba. Az egészségügy meg az oktatás lassan teljesen megszűnik. És ehhez van pofájuk Klebelsberg Kuno nevét felhasználni, aki felépített egy csomó klinikát és rengeteg iskolát, hogy felszámolja az írástudatlanságot és magasabb szintre emelje az emberek gondolkodását. Amit most csinálnak a hirdető oszlopokkal, az egy vicc. Ha Simicska itt nem tudja érvényesíteni az érdekeit (ami előfordulhat, akkor tovább léphet a Hágai bírósághoz és milliárdos kártérítést követelhet a fővárosi önkormányzattól. Ezzel majd úgy járnak, mint azokkal a rabokkal, akik beperelték a Magyar államot és most fizethetik nekik a kártérítést. Ebből Simicska még jól is kijöhet amilyen meggondolatlan módon ebbe a harcba belevágtak a képviselő urak. Én tele ragasztanám olyan plakátokkal a még meglévőket, amin pontos adatok vannak Klebelsberg által építtetett objektumok és az Orbán féle stadionok számával és költségeivel. Godolom, hogy gyorsított ütemben kezdenék kikapkodni az oszlopokat, vagy menekült ellenes plakátokkal teleragasztani. (Természetesen a fenntartó engedélye nélkül!)
Gyuri Géderről
Ennek a hirdetőoszlop döntögetésnek akkor lenne értelme, ha a nép végezné és minden oszlop helyébe, más funkció betöltésére alkalmas oszlopok lennének állítva.
Lehet, hogy akkor, tisztulna az ország és a főváros levegője.
Yoda69
Kezdodik. Kerek egy adag popcornt es egy colat.
Desischado
@Butautáló: Ezt mondom én is. Már régen boríthatta volna a bilit, ha akarná. De nem teszi, mert ugyanolyan sáros. Viszont így rá fog faragni minden téren!
karma1
@kerekkocka: Kuldjek? (voodoo babat, tuket is hozza, jo hegyeseket...:o))))
karma1
@Horizont: @eugen4402: Igen, egyszer az a berleti dij, amennyiert a kozteruletet foglalja, es persze a hirdetesek eszmei erteke, ahogy irod... Bar amekkora baromi nagy vasak, ugy a femhulladekos is szep penzt fizetne kilonkent...:o))))
kerekkocka
@karma1: Inkább egy varázslót akinek van, és tudja is használni!!! :)
Yoda69
@Desischado: Nem egeszen. Ha valoban vannak bizonyitekia az orban maffia ellen, akkor kothet egyezseget az ugyeszseggel (persze nem a magyarral, hanem nemzetkozivel). Igaz akkor uj szemelyiseget kapna, es valszeg vegul az orszagot is kell hagynia. Igy meguszhatja a buntetest es a penze java is megmarad. Csak orban gyilkosaitol kell rettegnie egy eleten at.
Főlökött
Megint egy agyamentség OviSS módra.
- 700 oszlopot eltávolítani 1 hét alatt lehetetlenség.
- A döntésre nem biztosítottak jogorvoslatot.
- Ezen ügyben már folyamatban van egy eljárás a bíróságon.

Ebből megint lesz egy bukta, melynek végösszegét fizethetjük.
Lepényleső
Ez nem háború;ez a"Mihez tartsd magad,ha mást gondolsz a világról,legyél bárki!" című dráma.
nezelodo
Húúúú, lehet hogy összecsapnak a magánhadseregek? Így értelmet nyer a TEK ütemes fegyvervásárlása.
egyvandor
Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Gorbán vezetésével Magyarországon sem alkotmány sem törvény. Úgy ahogy Gorbán felvázolta.
Ha bandatag vagy lophatsz, találunk rá ürügyet. ha megharagszom rád kitalálunk valamit aminek ürügyén el lehet tőled venni.
Mára pár erős ember és Gorbán strómanjai zsebében az egész ország. A fideszbírkák ennek nyilvánvalóvá válása után is még mindig vakhittel bégetnek.
nezelodo
@karma1: 12:10. Hehe, csak nem te vagy a senátor asszony aki elvarázsolt 3000 milliárdot, vagy a Jenő, a telefonos pénzek elnyelője?
karma1
@nezelodo: Nem, en varazslo vagyok, nem bunozo,...:o))) A kedves szenator asszony csak siman sikkasztott, en meg csodakat teszek...:o))))
nezelodo
@karma1: 12.26. Megint gyanakvásra okot adóan írtad körül, miben vagy kiemelkedő! Csak nem Te vagy az akit Európa csodál?
karma1
@nezelodo: Nem, Dragam, engem csak itt Ujzelandon , Szamoan es Niue-n csodalnak,...:o)) Vannak csodateveseim, legalabbis itt az csodaszamba megy, nalunk Europaban meg teljesen hetkoznapi dolog...:o))) (Mondjuk, a voodooban nem vagyok annyira jartas, hihi,,,Azt viszont tudom, hogy senkinek sem szabad a halalat kivanni, speciel a tudod kire eleg ,. ha annyit mondasz, hogy "legyen resze ugyanabban a sorsban, amibe milliokat taszitott". Igy eppen eleg, mert a kimondott szonak magikus ereje van, ha hiszed, ha nem! Ebben a mondatban viszont minden benne van, mert ha olyan nehez sorba kerulne, mint ahova a szegenyeket, idoseket, testi fogyatekosokat juttatta, az eppen eleg bunhodes lesz a reszere. Minden atok, rossz kivansag VISSZASZALL a kuldojere, ne kivand mas halalat! Mondom, van ennel sokkal jobb is,...lasd fent)...:o))
mariaberta
Hát ilyen az igazi barát. Nem különösebben kedveltem Simicskát és most sem, de azért amit ez a bosszúálló fajankó művel, az aljasság.
Aki ellent mond ennek a G-nek, mind így fog járni? Csókoljatok sürgősen kezet Orbánnak, különben Ti is megjárjátok. /Kézcsók helyett mást is tudnék javasolni, de majd kitaláljátok mi kell tennetek./
kerekkocka
@karma1: Kösz!!! :) Most már tudom hogy nem csak azoktól kell tartanom, akik a "jelentem" .re nyomkodnak, hanem akiknek tű van a kezükbe :))))
amaramaistanna
Gondoljatok bele, hogy ha ezt teszik az egykor imádott hívükkel, akkor mit is tervezhetnek az ellenzékkel szemben. Ez egyértelmű diktatúra legyen bárkiről is szó. Ma még a hirdetőoszlopok, és holnap? Odáig nem juthatnak el...
karma1
@kerekkocka: Na, Neked aztan eppen nagyon jol kell tudnod, hogy en sohasem tennek ellene senkinek sem, plane nem, hogy voodoo-zzak vele...:o))) Te egyebkent is kincs vagy, akire vigyazni kell...

Tu meg csak a doktorbacsinal van, meg a laboros novernel...:o)))))
karma1
@amaramaistanna: Sajnos, nem ismerjuk a forgatokonyv melyebb reszleteit, igy nem tudhatjuk, mi kovetkezhet meg...
Mindenesetre ez egy olyan harc lesz, amiben egyforman adnak es kapnak sebeket a resztvevok...
karma1
@nezelodo: Tudod, miben vagyok csodalatos? Amikor idejottem,. elsapadtam, amikor meglattam, mi folyik itt "mosogatas" cimszo alatt... Az ugy van, hogy aki eppen a mosogato szerepet jatssza, beleteszi a koszos edenyt a jo habos, mososzeres vizbe, elmossa, majd a mellette allo onkentesnek adja at az edenyt, aki egy konyharuhaval azt szarazra torli!!! En voltam az elso Ujzelandon, aki megmutattam, hogy hogyan kell mosogatni, OBLITESSEL! Ugy neztek ram, mint egy marslakora, es egkerdeztek: MIERT kell oblogetni? Mire elmagyaraztam, hogy azert , hogy amikor gyomorrakkal korhazba kerul, akkor el tudja mondani az orvosnak, hogy egesz eleteben ette a dushabzasu , kezkimelo mosogatoszert, ami a levesestanyerjan meg a fazekain maradt.
De a hentes ugyanugy megcsodalt, amikor vettem egy fel disznot, kibelezve, es EN vagtam szet, a magyar bontas szerint, mert csak igy kepezodott OLDALAS, amit en imadok! (Itt NINCS oldalas, maskent bontjak a sertest).
Ja, meg en tanitottam meg az anyukakat, hogy hogy kell a gyermekek orrat kifujni, hogy ne logjon a szajukba a ... tudodmi...(Az orrfujast sem ismerik, nemely anyuka elhuzza az oklet a gyerek orra alatt, ha nagyon muszaj, de a FUJAST nem ismerik.)
Desischado
@karma1: Nekem küldhetsz!
Úgy elátkozom a bandát orbánnal együtt, hogy abban hba nem lesz! Drágám, ha tényleg csodát tudsz tenni és vrázslóvagy, akkor kamatoztasd már a tudományodat ebben az ügybn és értem is! Tudod, mi az a két dolog, amit szeretnék!

@Yoda69: Ez a lehetőség is megfordult az én fejemben is. De akkor mire vár?!
egyvandor
Simicska harcol a joga mellett. (igaz szemérmetlenül Gorbánnal együtt vagy segédkezésével szerezett jogról van szó)
Erre Gorbán kijelenti Simicska kiállása belbiztonsági veszélyt jelent.
... és igaza van a kormányszóvivőnek. Ha Gorbán ge*i, az valóban belbiztonsági kockázat.

... és ami hab a tortán ezt is mi fizetjük.
Yoda69
Azert ez eleg bunko huzas volt sarlos elvtarstol. A vegen meg mi budapestiek fizetjuk a szamlat
karma1
@Desischado: Jol van, Kedves, akkor megfogalmazom a fentiek alapjan, es akkor senkire sem szall vissza a rosszkivansag...:o))) Szep joccakat..:o))
katalin70
Még jó, hogy tele vagyunk becsületes emberekkel.Van kiről példát venni. A cikket egyébként nem olvastam el.Minek?:-(
kukac50
Miért nem párbajoznak,mondjuk karddal? Ne az egész ország fizesse meg az Ő hülyeségük árát. Álljanak ki egymással Orbán így legyen hős, mi majd nézzük,hogy tisztességes e a párbaj. Vissza fejlődött az ország ez már belefér.
karma1
@Főlökött: Huuuu,,, vazze... Mellesleg kb. ilyen lepesre gondoltam en is, valoban, ezt kell tennie Magyarnak. (Elotte az oreg Barandy Gyuri bacsi volt az asz es az esz, a fia is tovabb viszi az edesapja vonalat, de ugy latszik, most ebben a kerdesben Magyar lesz a szoszolo...

Igen, el kell menni, minden nemzetkozi birosagra, - mert polpolttol nem sokat remelhetnek, -, hivjak fel a nemzetkozi figyelmet a jogi es egyeb visszaelesekre, a visszamenoleges torvenykezesre (ami csak Magyarorszagon divat, mashol a vilagban nem letezik), vegre keruljon nyilvanossagra a pofatlan lopas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.