A sorkatonaság visszaállítását szorgalmazó házelnök 25 éve gyökeresen ellentétes állásponton volt a katonaság ügyében. „A bunkók még bunkóbbak lesznek, a másik fölött uralkodni vágyók megtalálják a maguk terepét. … A kisszerűség, az aljasság, hogy azok érvényesülnek, akik gerinctelenek vagy teljesen gátlástalanok … Az az érzés alakult ki bennem, hogy Kalocsa – ott voltam – egy mini-Auschwitz. Csak mennyiségi különbség van köztük, a logikai elv ugyanaz:az embereket megtörni, péppé gyúrni, aztán egyformán kis agyagfigurákat csinálni belőlük. "Ezt Kövér László mondta saját sorkatonai szolgálatban eltöltött évéről az Ellenzéki kerekasztal – Portrévázlatok című, 1990-ben megjelent kötetben.

Forrás: vs.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Naaaaaaaaaa, ne már! Még mindig itt van velünk Kövér, nem sikerült a katonaság alatt "megtörni, péppé gyurni"!:((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@eszegfu: Á... csak összetéveszthette a mai közélettel? Látnok?
eszegfu
@Január: Hát persze! Biztos ő is "összeszürte a levet" az UFO-kal, ezért szorult bele ennyi bölcs előrelátás!
eszegfu
@Horizont: A rendszerváltás előtt volt "sajtófigyelő", aki kiemelte a fontos hireket a főnökének, ő meg csak azt olvasta el...szerintem még most is létezik ilyen... nem akarom elhinni, hogy nem tudják pontosan mit is gondol róluk az ellenzék, vagy mit is mondtak 1-1 témában, amikor nem voltak kormányon és mit most!!
Fradigege
Tehát ott volt Lacika is. Előttem van egy kép, ahogy Lacika iszik és aprítja a kopaszokat gerinctelenül, mivel rendelkezik párttag könyvvel. A mások felett uralkodást, mint jellemvonását tükrözi, amit a közéletben csinál. Ez Freud-i elszólás így.
egyvandor
@Horizont: Ezeken átsiklanak a nertársak. Híveik az ilyen szembesítést meg csak kötözködésnek fogják fel.
Változhat az ember véleménye idővel, és tapasztalatok alapján. De akinél aszerint változik, milyen helyzetben van másokhoz képest az egy gerinctelen suttyó. kövér véleményét, kijelentéseit mindig az aktuális helyzethez igazítja. ergo ...
kamazuka
Szó szó!
Bizony a seregben a tanúlt, emberibb viselkedésről tett tanúbizonyságot.
Tény a seregben nem szeretik, az okoskodókat,a talp és seggnyalókat.
Politikai nézetről vallókat meg egyenesen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.