A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kijelentette, hogy a kormány valószínűleg nem változtat az alaptörvény módosítását célzó javaslatán, annak ellenére, hogy azt az összes ellenzéki párt bírálja.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta: nagyon messze vannak egymástól az álláspontok, ezért várhatóan nem egyeztetnek tovább az ellenzékkel, hanem benyújtják a javaslatot, amelynek megtárgyalására a parlament a megfelelő vitafórum.

Az államtitkár kiemelte, hogy a migráció nem csupán kulturális veszélyt jelent Európa számára, hanem biztonsági kockázatot is. Ilyen helyzetben minden országnak keményen kell fellépnie, mert a terroristák a gyenge láncszemeket keresik, és Magyarország nem lehet ilyen. Hatékony biztonsági rendszert kell felállítani, hogy ne történhessen baj – tette hozzá.

A kormány január közepén alkotmánymódosítást javasolt, hogy önálló tényállás legyen az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet. Ha a parlament elfogadja a kétharmados többséget igénylő módosítást, a kormány terrorfenyegetettség vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet, és ekkor a kabinet átmenetileg felfüggesztheti egyes törvények alkalmazását.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quo vadis
Köze nincs a javaslatnak a terrorveszélyhez. Egyetlen célja, hogy Orbán mindenben szabad kezet kapjon, és ne legyen számon kérhető. Ha megszavazzak) onnantól akkor lesz "terrorveszély" amikor ő azt úgy gondolja, és semmi és senki nem fogja tudni megakadályozni hatalmának kiteljesedésében. (a terrorveszély várható ideje feltehetően egybe fog esni a következő választásokkal)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Az a társaság amelyik 2006-ban képes volt a hatalomért a fővárost szemétdombbá tenni, annak a ,,szájából" hamisan cseng ,,a magyar nép védelmében tesszük" című szlogen. Azt szeretnétek elérni, hogy mostanra a hazugságaitoktól megcsömörlött emberek ne mozduljanak meg és ne tüntessenek ellenetek, mert ez az egész humbug csak a korlátlan hatalmatokról szól. Összefoglalva: ti - és azok akik mellétek állnak - lesztek terroristák és a nép ellensége. Ideje lenne már ezen komolyan elgondolkodnotok.
human
Ha ezt átverik eredeti formájában, akkor nem a terrorizmus lesz itt amitől a legjobban kell tartani.
human
@kakaósbögre: Ahhoz Felcsútra kell születni.
Szókrakész
Minek változtatni.
Majd lesznek ilyen DK és egyéb pártok, akik "véletlen" újra mellényomnak és már át is ment.
Yoda69
Majd kilora megvesznek egy ket jobbikost a szavazas elott akkor aztan atmegy a torveny. Ennyi.
karma1
Istenkem, mit nem adnanak ezek a kocsogok, ha akar csak egy iciri-piciri kis terrortamadasocska is tortenne Magyarorszagon, dehat nem es nem, az Istennek sem tortenik ilyen...

Annyira viszont ok sem profik, hogy egy ilyen terrorcselekmenyt maguktol krealjanak, mert ehhez meg tul hulyek...:o(((
pbalage
@Szeparepa2: pont az ilyen kaszára, villára problémáktól fél a fidesz. A migráncsok csak azért kellenek, hogy mögéjük bújva később majd a "nemmimagyarok" ellen használhassák a törvényeiket.
quo vadis
Köze nincs a javaslatnak a terrorveszélyhez. Egyetlen célja, hogy Orbán mindenben szabad kezet kapjon, és ne legyen számon kérhető. Ha megszavazzak) onnantól akkor lesz "terrorveszély" amikor ő azt úgy gondolja, és semmi és senki nem fogja tudni megakadályozni hatalmának kiteljesedésében. (a terrorveszély várható ideje feltehetően egybe fog esni a következő választásokkal)
szép új világ
Ha ez a törvény átmegy, beteljesül a csuti g**i álma, adott lesz a korlátlan hatalom gyakorlásának lehetősége. Hogy mi lesz majd a "terrorveszély" azt majd Ő eldönti. Egy biztos, hogy az itteni hozzászólások 90%-a már annak fog számítani!
micfild
@nevemnick: nagyon jó meglátás... nekem is eszembe jutott már, hogy tképpen tölünk félnek... a migránsozás meg a hülye fidesznyikeknek szól.
micfild
@karma1: ebben pl nem vagyok annyira biztos.. sanyabácsi miatt...
micfild
@quo vadis: @szép új világ: .. igazatok van.. akinek egy csepp ész szorult a fejébe az rég rájött- erről szól az egész
nevemnick
@karma1: Dehogy nem. (Torgyán háza előtt már nem fognak petárdázni mint '98-ban...)
De mint Eötvös zenebohóc mondta: ,,Van (lesz) mááásik!" :)

@quo vadis:: kedves vezető már jó ideje fél a ,,tenorizmustól", mert különben nem tökölnének a háza környékén.
lampa laz
Ha ezt a főpatkány bevezeti attól kezdve nekünk pofa be és alapállás lesz.
Most kellene ennek az ellenzéknek nevezett gyülevésznek orbidálni, h minden embernek eljusson az agyáig, ha ez bekövetezik mi vár ránk. Ezt egyszerűen nem engedhetik meg.
karma1
@nevemnick: @micfild: @Yoda69: Asszem, most jott el annak az ideje, hogy csak kulso szemlelokent nezegessek be erre az oldalra, mert ha ezt ma Magyarorszagon meg lehet csinalni a neppel, akkor en nem biztos, hogy ehhez akarnek nagyon aktivan asszisztalni...

Maga a mod, ahogy es amit kijelentettek nyilvanosan - vagyis probaltak meggyozni az ellenzeket, de az hajthatatlan maradt, ezert aztan duhosen felallt a fide$$ a targyaloasztaltol, es kijelentette, hogy jo, akkor a Parlamentben fogjak megtargyalni ezt az ugyet (mondjuk eddig se egy romkocsmaban kellett leulniuk egymassal, ha jol feltetelezem), vagyis elore boritekolhato, hogy habony es/vagy finkelstein javaslatara valamivel belerangatnak par jobbikost a szavazasba, es mar meg is lesz a 2/3-os tobbseg, ami a torveny atnyomasahoz kell,... - szoval, ez NEM az en Magyarorszagom, akinek a tortenelmeben annyi hiteles, tortenelmi nagysag letezett, amit most ezek a kocsogok egy tollvonassal lenullaznanak...

Borzasztoan sajnalom,...
karma1
@nevemnick: Az, hogy egy paranoias, pszichopata, manias depresszios, skizofren vezire van az orszagnak, az nem jelenti - nekem - azt, hogy ezutan 10 millio embert lehessen ezert 24/7 zaklatni, minden indoklas (es tevedes eseten bocsanatkeres, kompenzalas nelkul) vegzalni...

Mi van, hol vannak a fide$$ fanok? Most miert nem merik mondani, hogy minden a migransok miatt van? Amikor tudjuk, hogy NEM???
micfild
@karma1: A fidesznyikek még nem kapták meg az ezzel kapcsolatos emailt... igy maguk sem tudják mit kell mantrázni.
John J. Dunbar
A "terrorveszély" azért kell Orbánéknak bemondásra (majd segítenek előidézni egy hivatkozható eseményt a 2006-os Kubatov legények), hogy a "Tákolmány" megfelelő módosításai alapján az államfő erősebb jogköröket kaphasson. Ráadásul ez a friss, Bárándy Péterrel készült interjú arra világít rá, hogy a kormányt NEM szorítja semmilyen határidő - ugyanis a tervezett módosítás csupán annyit tartalmaz, 60 nap után be kell számolni (azt sem tudni, miről). www.atv.hu/videok/video-20160128-barandy-peter-eb
De térjünk vissza az államfő megkoronázásának előkészületéhez!
Nos, akkorára ugyanis már nem Káder elvtárs lesz az!
Hanem, vajon ki? Igen, eltalálta!
(Ezért szükséges a Putyin-Medvegyev páros által már sikeresen bemutatott pártánc.)
Orbán kicsit visszább lép, Lázár szorosan előre. Lázár, már miniszterelnökként (a birkák etetése gyanánt, megnyugtatásul), mint egy reformfideszesként, majd a változás ígéretét lebegteti, s eközben, mellékesen, Hunyadi Nemzethvédő Viktor előlép államfőnek.
S ekkor vesznek majd újabb lendületet az események!
Kubatov-legények akciója -> veszélyben a nemzeth -> "fokozódás" -> életbe lép a "Tákolmány" módosítása -> Orbán megkapja a diktatórikus hatalmi jogköröket -> kicsit még habosítani kell, mert el kell foglalni a népet akár 60 napon túl is -> eközben megértetik velünk, hogy hatékonyabb lehetne Orbán, csakis értünk (közben már mindenki bepirickázva, sápadtan lapít) -> Orbán (némi machinációval, erőszakkal) megkapja a plusz jogköröket -> lassan nyíltan kezd formálódni az új rendszer, melynek nevet is adhatunk -> királyság, melynek királya: ->
♚ I. Orbán Viktor! ♛
www.youtube.com/watch?v=s_2QdFrcTFU
.
MINÉL HAMARABB MEG KELL ÁLLÍTANUNK, MÍG NEM LESZ TÚL KÉSŐ!
nezelodo
Sokat "lendített" az ügy elfogadásán a tegnap esti vita, amelyben a fidesz egyik IQ bajnoka mondta fel emelt hangon a betanult szöveget, hogy meg vagyunk védve de a pancser nyugat biza' nem, ezért kell a vezérnek biankó felhatalmazás, és majd ő eldönti, mikor kell nekem a lakásomba beengedni a katonákat, a tekes legényeit, vagy mikor kell lekapcsolni a kommunikációt, internetet, tv-t rádiót, hogy csak az ő göbbelseit hallhassuk. Eközben elakadt a tű a lemezen újra és újra, mint az imamalom szajkózta amit már lehet, hogy ők maguk is elhisznek, szóval nagy a baj, a fejükben.
Tényleg nevetséges, és már tudjuk régóta, nála semmi nem az aminek látszik, ő maga árulta el, ne azzal törődjünk, amit mond, hanem amit tesz. Vészjósló elszólás volt, de ennek gátat kell vetni, mert, elkerüli a kordé a szamarat, a józan észt a fékezhetetlen hatalomvágy.
nevemnick
@micfild: csendben rágják a körmüket, viszont azt olvastam, hogy nagyon megemelkedett a gyógyszertárakban a széntabletta felvásárlás... :)
nevemnick
@nezelodo: néztem. A ,,rezsimbiztos" igen csak sarokba lett szorítva, nem tudta úgy lepofázni, lemosni úgy őket mint ahogy tette a riporternővel az egyik reggeli műsorban. Szerintem tíz kilót leadott a hájas seggéből.
John J. Dunbar
@nevemnick: Itt már nem "gondolkodni" kell, hanem elzavarni a brantba ezt a hatalommániás törpecézárt!
Clavigo
Nem lesz itt semmi gond...Majd lesz egy b@rom arcú "ellenzéki honse.g.gfej",,aki véletlenül az igen-gombot nyomja meg...oszt lehet koronázni a graczi szökevényt..Oszt jó napot.
Lepényleső
Ebből is látszik,hogy az egésznek semmi köze a fenyegetettséghez,csak a saját céljai eléréséhez. Abból engedni meg nem lehet,mert számonkérés is jöhet?
zöldszem
A terrortól egy törvény nem fog megvédeni...a terroristákat semmi fajta törvény nem fogja érdekelni!
"kormány terrorfenyegetettség vagy terrortámadás esetén terrorveszélyhelyzetet hirdethet"
Azt hiszik, ha ezt kihirdetik, a terroristák összeszarják magukat ijedtükben, és nem fogják elkövetni a terrort.
prime777
Ezt fentebb találtam.
"A legnagyobb terrort ebben az országban a kormány gyakorolja, egyedül onnan jön a terrorveszély!!!
Majd ők csinálnak egy két lövöldözést, aztán jön a mi megmondtuk duma... ezek az elmbetegekek mindenre képesek!"
Kurvára egyetértek ezekkel a gondolatokkal.
kutyahűség
Semmi probléma. Majd az EU, a NATO vagy ENSZ változtat rajta. Csak k_rvára sokba fog fájni!
justhpeter
Toll a seggébe Orbánnak, meg egy a kezébe is, hogy tudja mi van a seggében.
micfild
@prime777: vagy robbantást... mert bármire képesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.