Megvan, hol landolt a 470 milliós agrár-weboldal ára?

A Demokratikus Koalíciónak a hét elején jutott eszébe, hogy feljelenti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) egy még be sem élesített honlap miatt, amelyre a szervezet félmilliárd forintot költött. A párt szerint egy ilyen beruházás legfeljebb 10-20 millió forintba kerülhetne, és nem 470 millióba, vagyis – vonták le a következtetést – „a honlap minimum tízszeresen túl lett árazva”.

Gyurcsány Ferencék Győrffy Balázstól, a kamara fideszes elnökétől kérdezik, hogy „kinek a bankszámláján landolt a félmilliárd forint?”.

A Blikk most felfedezett egy méretes furcsaságot Győrffy Balázs pénzügyei körül: Ő ugyanis 190,6 millió forintos tartozást vallott be nyilatkozatában, amelyet szinte érthetetlen, hogyan tud törleszteni.

A fideszes csodaképviselő 500 ezres fizetésből kétmilliós törlesztőt fizet?

Győrffy képviselői va­gyon­nyilatkozatában feltüntetett jövedelmei a törlesztőrészlet töredékére elegendőek. Győrffy képviselői fizetése nettó 507 ezer forint, ehhez havi 30 ezer forintnyi őstermelői bevétel járul. Ezt egészíti ki a tavaly kapott 197 ezer forintos agrártámogatása, amely havi szinten 16 ezer forinttal járulhat hozzá a törlesztésekhez.

Ehhez még hozzáadhatjuk az újonnan szerzett földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást, valamint az árverési földek után a jelen állás szerint havi 85 ezer forintnyi bérleti díjat. Ez összesen 1 millió 428 ezer forint bevétel havonta.

Nem kevés egy átlagembernek, de a törlesztőrészlet egy ekkora hitelnél a lehető legkedvezőbb kondíciókkal számolva is (1,95 százalékos kamat a földárverésen elnyert földekre, 4 százalék a többire) 2 millió 173 ezer forint lenne, mégpedig húszéves futamidő esetén – írja a lap.

Egy ilyen törlesztő esetén pedig minimum nettó 3 millió 621 ezer forint igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie az adósnak egy 2014-es jegybanki rendelet szerint.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Figyeld csak: "... földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást,..."

Havi 790.000 HUF.-os...támogatás, lehgalább tudja, hogy merre taláhatók a "földjei", vagy elég csak a bank címét és a számlaszámot ismernie ?

Polt-bűnpártoló felakadt szemöldökű péter, mi a lóf@szt csinál, számolja az asszony MNB-s havi millióit ?
A Cosa Nostra bejelentkezett már tanulmányútra, a gengszterhordához ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Egy ilyen törlesztő esetén pedig minimum nettó 3 millió 621 ezer forint igazolt jövedelemmel kell rendelkeznie az adósnak"...

és? máig nem tudja senki, hogy annak a szoci Simonnak honnan van annyi pénze? mert a fizetése az karcsú volt, mint ezé.. vagy azt már nem is firtatják?

ja...idő kérdése, aztán felejtős..?
hetöndöe
Hogy mik nem vannak kis hazánkban?Mondjuk rajta kívül több százezren járnak hasonló cipőben,amit szintén nem firtat senki.De az ötezres bírságot azt behajtják szigorúan.
Szókrakész
Ezért kellett Gyurcsány 900 milliózni.
Mert akkor a psziché dolgozik és a 3-400 milliók nem tűnnek akkora számnak és nem azzal foglalkoznak a zemberek.
Tipikus illumináti, göbbelszi agymosó progi.
coni
Ez csak annyit jelent, hogy már a látszatra sem adnak.
Toby
Figyeld csak: "... földjei után járó havi 790 ezer forintnyi területalapú támogatást,..."

Havi 790.000 HUF.-os...támogatás, lehgalább tudja, hogy merre taláhatók a "földjei", vagy elég csak a bank címét és a számlaszámot ismernie ?

Polt-bűnpártoló felakadt szemöldökű péter, mi a lóf@szt csinál, számolja az asszony MNB-s havi millióit ?
A Cosa Nostra bejelentkezett már tanulmányútra, a gengszterhordához ?
vadnarancs
Fideszes matek, tegnapi cikk alapján már nem is csodálkozom ezen... Értsétek meg, mellékállásban 3 műszakol, abból van a sok zsé!
1magyar
Mert a vezetők maguknak mindent megszavaznak.
human
Matolcsy féle unortodox matematikával biztos lehetséges.
cs.n.
Talán nem 20, hanem 200 éves futamidőre vette fel.
KERKA
Hány évig akarnak még a nyakunkon élni ezek a csodapolitikusok, hogy ilyen hajmeresztő kölcsönöket vesznek föl? Kérdés, hogy a bank felé milyen kereseti igazolást adott le!
Egy CSOK hitel elbírálásához aktatáskányi jövedelem igazolás szükséges.
karma1
@Szókrakész: Milyen Gyurcsany 900 milliojat emlegeted? Ebben a cikkben 470 milliorol volt szo, es a 3-4000 milliard a fide$$ kezen tunt el, legalabbis a 3000 milliard manyup penz...

Hogy jon Gyurcsanyhoz ez? Nem O az agymoso, ha nem vetted volna eszre...:o((
Szókrakész
@karma1: Te nem érted mire céloztam!
Nem egy másik cikkben a fidesz követeli Gyurcsánytól az eladott cége utáni 900 milliót???
Szókrakész
@Toby: Télen minek támogatni a földet.
Fekszik, pihen, köszöni jól van, készül a tavaszra.
karma1
@Szókrakész: Bocs, de nem biztos, hogy egy masik cikkre asszocialhatnek, amit nem is olvastam,... Ezert volt szamomra ertelmezhetetlen a hsz.-ed...
Desischado
Nekem sem jönne rosszul ilyen "csodaszámítás"! Csak sajna, a gond ott van, hogy jó szüléim rosszul neveltek, a lopás tanulmányozását kifelejtették a neveltetésemből. Mert ez lopás! És hazugság, mivel a vagyonnyilatkozata ezek szerint nem ér annyit sem, mint a száraz lósz@r! Mert nem valós tényeket közölt benne!
human
@Desischado: Dehát ez nem lopás, hanem az újnemzeti magyar burzsoázia összetákolása a fideszes holdudvarból. A fidesz szavazóknak nem baj, hogy ennek az új arisztokráciának az értékrendjében nem szerepel a tehetség és a tisztesség, hanem a pofátlanság és gátlástalanság.
human
Ugye tudja mindenki, hogy 2020 után megszűnnek illetve drasztikusan visszaesnek az EU támogatások, amikkel elvileg Magyarország saját lábon állását kellett volna megoldani hosszútávú, fenntartható programok finanszírozásával. Most 2016 van és hol is tart az oktatás, egészségügy, szociális szféra??? Nem hogy kicsit javulna, de mintha Orbán szándékosan nem foglalkozna vele. OK talán majd a választások előtt egy évvel a kampány miatt belenyom pár száz milliárdot, de az annyi lesz, mint halottnak a csók, hisz 2020 után a nagy semmi következik. Mi fog történni 2020-ban? Pénztelenség és ezt Orbán pontosan tudja. Ezért fontos neki a politikai, gazdasági hatalom kiterjesztése a saját holdudvarára minél nagyobb mértékben. Így tudja majd uralni a lázongó társadalmat.
És mi lesz Magyarországgal és az EU-val? Semmi. Mivel már nem jönnek a százmilliárdok Orbán szépen kilép. Az EU-s gazdasági kapcsolatok megszűnnek. Ezt helyettesítendő találta ki a keleti nyitást. És miután keblére ölelte Putyin látszatdemokráciáját annak katonai támogatásával itthon is rendet tud tartani. Mi leszünk a 2. Ukrajna.
Lepényleső
Lehet,hogy az elpárologtatott devizatartalékból nála is lecsapódott valami?
egyvandor
Ezért fideszes. a nertársak mindent meg tudnak oldani, csak azok fránya problematikus "képviseltek" (sokan liberálkodnak, nem akarnak szolgamódon alamizsnán élni, elvárnák a nertársaktól hogy a közember életszínvonalán éljenek, ...) ne lennének!
Ó! Milyen jó ha az ember közelében nincsenek nertársak!
Yoda69
Csodak pediglen nincsenek, csak jol kell tudni lopni
human
@Yoda69: Azért úgy könnyű, hogy tudod egy egész kormányzat támogat a lopásban.
Yoda69
@human: Nem lesz ez orokke igy. Elobb utobb buknak, aztan remelem lesz elszamoltatas. Itt van is miert.
kukac50
Polt Péternek lenne tennivalója az ügyben! Persze a NAV is téli álmot alszik amikor ilyen esetekről beszélünk.
eugen4402
Badarságokat beszéltek. Hazugság és lopás az új 2010-ben átdolgozott Tízparancsolatban már csak akkor minősül bűnnek, ha azt olyan ember követi el, aki nem tagja az OVBK -nak. (Ha a Baráti Kör tagja vagy, akkor erénynek számít, és plusz jutalomra is számíthatsz...)
human
Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, de ha egy héten belül átírja a vagyonnyilatkozatát, akkor nem lesz vizsgálat.
A személyi jövedelemadónál is van hasonló tudtommal. Utólag bevallhatsz egy elmaradt jövedelmet, csak itt ha előbb jön rá a hatóság, akkor 5 évre visszamenőleg átbogarásszák a jövedelmedet. Úgyhogy a kettős mérce megáll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.