Az Eötvös Károly Intézet szerint az Alaptörvény hatodik módosítása – amit hónapok óta tartó idegenellenes gyűlöletkampánnyal készítettek elő – megbénítaná a társadalmi nyilvánosságot. Az egy időlegesen süketté és vakká tett közösség képét idézi fel, amely képtelen lenne az önvédelemre nemcsak a terror, hanem az önkényes hatalomgyakorlás ellen is. Az intézet szerint egy terrortámadásnál indokolt, hogy a kormányzat késedelem nélkül intézkedjen, és az emberi életek védelme, a további cselekmények megakadályozása, továbbá az elkövetők elfogása érdekében, az e célok által feltétlenül szükségessé tett mértékben, akár a polgárok jogait is korlátozza. Ugyanakkor szakértők szerint egy terrortámadásnál az internetforgalom, a tömegkommunikációs és a közösségi média általános elnémítása inkább növeli a pánikot, további károkat okozhat. Az intézet szerint a kormány úgy adna magának különleges jogköröket, hogy azt a terror elvont „veszélyéhez” köti.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: cs.n.
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
John J. Dunbar
A "terrorveszély" azért kell Orbánéknak bemondásra (majd segítenek előidézni egy hivatkozható eseményt a 2006-os Kubatov legények), hogy a "Tákolmány" megfelelő módosításai alapján az államfő erősebb jogköröket kaphasson. Ráadásul ez a friss, Bárándy Péterrel készült interjú arra világít rá, hogy a kormányt NEM szorítja semmilyen határidő - ugyanis a tervezett módosítás csupán annyit tartalmaz, 60 nap után be kell számolni (azt sem tudni, miről). www.atv.hu/videok/video-20160128-barandy-peter-eb
De térjünk vissza az államfő megkoronázásának előkészületéhez!
Nos, akkorára ugyanis már nem Káder elvtárs lesz az!
Hanem, vajon ki? Igen, eltalálta!
(Ezért szükséges a Putyin-Medvegyev páros által már sikeresen bemutatott pártánc.)
Orbán kicsit visszább lép, Lázár szorosan előre. Lázár, már miniszterelnökként (a birkák etetése gyanánt, megnyugtatásul), mint egy reformfideszesként, majd a változás ígéretét lebegteti, s eközben, mellékesen, Hunyadi Nemzethvédő Viktor előlép államfőnek.
S ekkor vesznek majd újabb lendületet az események!
Kubatov-legények akciója -> veszélyben a nemzeth -> "fokozódás" -> életbe lép a "Tákolmány" módosítása -> Orbán megkapja a diktatórikus hatalmi jogköröket -> kicsit még habosítani kell, mert el kell foglalni a népet akár 60 napon túl is -> eközben megértetik velünk, hogy hatékonyabb lehetne Orbán, csakis értünk (közben már mindenki bepirickázva, sápadtan lapít) -> Orbán (némi machinációval, erőszakkal) megkapja a plusz jogköröket -> lassan nyíltan kezd formálódni az új rendszer, melynek nevet is adhatunk -> királyság, melynek királya: ->
♚ I. Orbán Viktor! ♛
www.youtube.com/watch?v=s_2QdFrcTFU
.
De van egy sokkal veszélyesebb lehetőség, melyet Orbán a hatalomvágytól elvakultan, korlátoltságából adódóan nem képes felfogni.
Orbán képtelen belátni, hogy mára egyértelműen a Jobbik szekértolójává vált - s ennek súlyos következményei lesznek, MINDANNYIUNKRA!
.
MINÉL HAMARABB MEG KELL ÁLLÍTANUNK, MÍG NEM LESZ TÚL KÉSŐ!
John J. Dunbar
A Jobbik ambíciói töretlenek, pedig szinte az összes, közvéleményt kutató intézet megállapította, emelkedésük túljutott a maximumán, most már süllyedni kezdtek - magasabbra tehát ezen a módon nem juthatnak. Akkor hát, miben reménykedhetnek vajon?
Orbánék nagy öngólt is lőhetnek a jelenleg teljes vehemenciával préselt "terrorürügyes szükséghelyzetes" javaslatukkal!
Teljesen nyilvánvaló, mint ahogy eddig, az elmúlt évek során: a Fidesz képtelen uralni a "politikai térfelet", ezért kénytelen rendszeresen égő fáklyával előrohanva - s a Jobbik veszélyes szólamait üvöltözve - előgyújtogatni a néphangulatot, ezzel próbálva kifogni a szelet annak vitorlájából.
Vagyis nincs a Fidesznek igazi ellenszere a Jobbik ellen! Kizárólag azért képes több támogatót biztosítani magának, mert az ellenlábasa kampányát plagizálja - lényegében a Jobbik útját egyengeti!
Orbán Viktor nagyon buta, rövidlátó és korlátolt képességű politikus. Nem veszi, önteltségében nem akarja észrevenni, hogy egyre vadabb vizekre evez a mindinkább széthulló ladikjával.
Az elmúlt évek során sikeresen felszámolták a demokratikus intézményrendszer alapjait, amiket meghagytak (ha meghagytak), azok csupán felszínes mázak - álcázás gyanánt.
Lényegében Orbán megkreálná a maga, végleges egyeduralmát - s ennek érdekében lassan már szó szerint belebetonozza trónját az ország félresiklatott közjogi rendszerének élére.
Csakhogy, itt van a hiba! Mi történik, ha Orbánt mégis csak "kilöttyentik" a trónusból? Mi történhet akkor? Mi várhat az országra?
Gondolkozzunk!
Amennyiben Orbán terve sikerül, s megszavazzák az aktuális "tákolmány-módosítást", úgy még inkább sebezhetővé válik a magyar jogállamiság!
Mi történik ugyanis egy ilyen, önkényesen bevezethető szükségállapot során?
Az államfőhöz kerülnek a legfontosabb joggyakorlási, hatalomgyakorlási eszközök. Az államfő magára veszi a hadsereg parancsnoki jogköreit. Szinte teljhatalmat kap. Általa pedig a hadsereg is fokozott politikai-hatalmi helyzetbe kerül.
[Folytatom!]
John J. Dunbar
@John J. Dunbar: [Folytatás.]
Mi történik akkor, ha Orbán (hiszen kétség sem férhet hozzá, ő szeretne addigra az államfő lenni), a gondosan megkreált, szükséghelyzet keltésén alapuló, teljhatalmi kísérlete során valamiért mégiscsak kipottyan az "aranytrónusból"?
Mi következhet ezután, egy olyan szoros dramaturgiájú eseménysorban, mely mint egy hólavinaként görgeti magával előre a benne rekedteket?
Képes lehet ekkor már a józan ész, a racionalitás befolyásolni az önmagunk generálta folyamatokat? Aligha!
.
Gondoljunk bele ismét: mi történik, ha Orbán kihullik trónusából? Vagyis egyben a hadsereg legfőbb vezetője esik ki - miközben a hadsereg minden értelemben (jogi, gyakorlati, hatalmi) élesítve van, helyzetbe került?
.
Lassan elérek mondandóm egyik lényegéhez. Talán többen is olvastak a különféle szélsőséges szervezetek és például a TEK kapcsolatáról.
index.hu/belfold/2015/06/15/naci_vagyok_vallalom_vona_meg_a_baratom/
Ugyanis Orbán ennyire nem ura a helyzetnek! (Ne feledjük, anno a pretoriánusok voltak a legelszántabb császárválasztók, s egyben császárgyilkosok!) A hadseregen belül is érdemes lenne alaposabban megvizsgálni a szélsőséges áramlatok támogatottságát.
.
Szóval miben bízhat mégis a Jobbik?
.
Mondjuk egy katonai puccsban.
.
A folyamatosan félresikló magyar jogrend alapján kivitelezhető lenne?
.
Vajon meglépnék?
.
Kérem, gondolkozzanak!
Csizmás Kond
Most akkor taglalja azt is valaki ha egy esetleges terroresemény kapcsán lépni kéne...
bencemacska
Nekem meg az a mániám, hogy M.o-n csak egyetlen ember jelent veszélyt. Zavarjuk el!
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: ... még elhárítási központja is van, állítólag ...
bencemacska
@John J. Dunbar: "Orbán Viktor nagyon buta, rövidlátó és korlátolt képességű politikus."

Ezzel a mondatoddal nem értek egyet. (Képzeld, ha igazad van és ennek az embernek két harmados többséget szavaztunk, kétszer!) Nagyon okos ő, még ha az eszét rombolásra, egyeduralom kiépítésére használja is!!!

De eldobott banánhéj mindig van, és ő is ráléphet!!! A következményekben egyetértek!!!
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: Van...de akkor mit is akarnak módosítani ?
John J. Dunbar
@bencemacska: "Orbán Viktor nagyon buta, rövidlátó és korlátolt képességű politikus."
.
Továbbra is fenntartom a véleményemet. Indoklásul pedig szolgáljon a korábbi, teljes hozzászólásom. Épp ezért buta, ugyanis nem képes (vagy nem akarja) felfogni, mekkora bajnak ágyaz meg így! A hőn áhított egyeduralmi rendszere ugyanis erősen személyfüggő, viszont ő maga éppúgy múlandó, mint mindenki más.
Egy olyan szörnyeteget dajkál, mely elszabadulva mindannyiunk pusztulását okozhatja.
Na ezért tartom butának, korlátolt képességűnek - hiszen már most napnál világosabb, nincs igazi ráhatása, nem képes kordában tartani - csak fut előtte, kalimpálva ...
De menjünk tovább, hogy rámutassak az eddig szóba nem hozott szempontokra - még annyival egészíteném ki a hozzászólásomat, a hazai és európai helyzet eleve generált, s ebben jelentős szerepet játszik az orosz titkosszolgálat is.
Ők támogatják a szélsőségeket, így a Jobbikot is.
A megosztottság, instabilitás, viszályok keltésében érdekeltek - veszélyes dolog velük barátkozni!
Attól, mert Orbán eddig kuncsorgó kutyaként megalázkodott Putyinnak, még nem jelenti azt, nem biztosítéka annak, hogy az oroszok meg akarják védeni Orbán rendszerét.
Nekik bizonyos szempontból (csakúgy, mint anno a "Generalisszimusznak") értékesebb lehet a céljaik elérésére egy erősen fasiszta, nemzetiszocialista változás - melyet majd levernek, s eközben "felszabadítanak".
Vagyis az eredeti hozzászólásomban említett fordulatok (melyek pont az "orbáni szélárnyékban" lopakodó Jobbikot támogatják), épp kapóra is jöhetnek az orosz diplomácia számára. Az erősen bukásra álló Putyinnak is kell lassan a háború, mint a falat kenyér, s ki mástól kaphatná ezt meg előbb (ki más provokálhatná ezt ki, kikaparva a gesztenyét a parázsból) - mint a hazai szélsőségtől!
Ez utóbbi forgatókönyv alapján már Orbán egészsége sem kiemelt szempont, a TEK-ben pedig (ott is) hemzsegnek az ügynökeik...
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: Én sem értem, mire fel. Vagyis, pontosabban: átlátszó...
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: ...ahhoz képest elég hosszasan magyarázod...
...és mi lesz ha megszavazzák a változást de a következő kormány más lesz ?
nemkati
@Csizmás Kond: Én pont ezen gondolkodom. Ha véletlenül mondjuk a következő kormány feje Gyurcsány lenne, hova futna 0rbán és csatlósai?
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: Éppúgy veszélyes. Az ATV-n volt egy sokat emlegetett beszélgetés Rezsi Szilárddal és Schiffer Andrással. Az LMP társelnöke épp azzal érvelt, gondoljon bele Rezsi Szilárd, mi lett volna, ha ez a törvény már 2006. őszén elérhető lett volna.
De menjünk tovább, @bencemacska -nak is válaszoltam, ide is érvényes. Be kellene végre látnunk, a "belügynek" gondolt fejleményeink erősen machináltak, manipuláltak. A Jobbikot pedig nem ok nélkül istápolta az orosz titkosszolgálat (eleve gyenge képességű, aki azt hiszi, ideológiai okokból), hanem épp azért, hogy alkalmas eszköze lehessen az európai események keltésében, befolyásolásában.
De az, amit az oroszok elérni akarnak, nekünk csak bajt és vészt fog okozni. Fel kéne már ébredni!
John J. Dunbar
@nemkati: @Csizmás Kond: Mindkettőtöknek szól:
www.atv.hu/videok/video-20160129-nemeth-szilard-harangozo-tamas-schiffer-andras
Épp Gyurcsánnyal is példálózik Schiffer.
bencemacska
@John J. Dunbar: Én nem vitatom, hogy vannak (lesznek?), akiknek OV eszköz. Szerintem ezt ő is tudja, de elbizakodottságában azt képzeli, hogy ő majd kihasználja őket.
Nem tudom, hogy a jobbikkal milyen kapcsolatban van. El tudom képzelni, hogy meg vannak a beépített emberei.
Putyint úgy tekinti, mint egy gazdag nagy bácsit. De nem számolt az energia árakkal. (Valószínűleg Putyin sem!!!) A közgazdaságtanhoz abszolút analfabéta, ott megvezethető.
Ezért kuszaszem a jobbkeze!!! Őt viszont nem tartom okosnak, csak gátlástalannak!
A lényeg meg kellene szabadulni tőle, mielőtt katasztrófába sodorja az országot!!!
nemkati
@John J. Dunbar: Bocsi, ezt nem hallgatom meg mégegyszer, mert már elsőre felhúztam magam rajta. Meg azon, hogy senki nem vonta kétségbe. A kezemet nem tenném tűzbe Gyurcsányért (sem), de az egész politikai csürhéből Gyurcsány az, akiről nem feltételezném, hogy bosszúra, vagy a saját hatalma érdekében használna fel egy ilyen jogosultságot.
John J. Dunbar
@bencemacska: "Szerintem ezt ő is tudja, de elbizakodottságában azt képzeli, hogy ő majd kihasználja őket."
Na látod, ezért buta és korlátolt! Nem képes, nem akarja felfogni, hogy mindeközben őt használják ki - az egész ország kárára.
.
"Putyint úgy tekinti, mint egy gazdag nagy bácsit."
Putyin már akkor konspirált, mikor Viktor még legózott. Ennyi is fogja átvágni...
Fel kellene végre fogni, hogy amiről diskurálunk, nem egy tét nélküli, öltöztetős szerepjáték, hanem nagyon is valóságos folyamatsor! Vissza kellene térni a racionalitás szintjére, meg kell állnunk, és gondolkoznunk szükséges!
John J. Dunbar
@nemkati: Schiffer párhuzama azért volt helyén, mert bár számomra sem kérdéses, ki volt a 2006-os, őszi garázdaság igazi felbujtója ( nepszava.com/2013/03/velemeny/bartus-laszlo-szoke-feri.html ) - mégis, be kell lássuk, Gyurcsány is megpróbálta a maga kedvére formálgatni az eseményeket.
Schiffer párhuzamát én úgy értettem, hogy maga a veszély függetleníthető a személytől - épp ezért szükségesek azok a fékek, ellensúlyok, jogszabályi garanciák, melyek kontrollálni képesek a folyamatokat.
De kérlek, olvasd el a teljes hozzászólásaimat, úgy érzem, sokkal többről is írtam itt (ne vedd exhibicionizmusnak, előre bocs a terjedelemért)!
Csizmás Kond
@nemkati: ...inkább az érdekelne hogy akkor már nem is volna baj a változtatás ?
bencemacska
@John J. Dunbar: Csak egy reményünk lehet: eddig még minden diktátor megbukott előbb, utóbb. Ám mivel az élet rövid, nem mindegy mennyi ideig regnál.
Nekem már 1988-ban sem volt szimpatikus, nem is szavaztam rá soha! De hogy a '98 - 2002 közötti időszakból nem tanult a társadalom annyit, hogy még egyszer hatalomra juttassa (mi több, 2/3-dal!) számomra teljesen érthetetlen. Én már feladtam. Már csak magamban dühöngök , néha-néha kitörve! Elfogyott az energia és a remény!
nemkati
@John J. Dunbar: Elolvastam, akkor most Te jössz az olvasásban. :)

Az biztos, hogy 0rbán egy súlyosan torzult személyiséggel rendelkezik. Amiben rendkívül profi, az a populizmussal elvakított népnek maga mellé állítása. És az a veszély, amiről beszélsz, azért tűnik lehetségesnek, mert a nép egy része feltétlen híve 0rbánnak és a Fidesznek, bármi történik is. A népnek egy elég nagy másik része pedig ostoba és befolyásolható. Az indulatok felkorbácsolása mind a kettőnek, a Fidesznek és a Jobbiknak is nagyon könnyen megy.

Én már 6 éve, de látom, mások is, elszörnyűlködve és elkeseredve nézzük, mit tesznek velünk és az országgal. 6 éve bármit csinálnak az elégedetlenek, nem változik semmi, sőt, mintha vérszemet kapnának.

Egy internetadó nem-bevezetése egyszerű, talán nem is volt igazi szándék, csak a gesztus miatt, hogy lám, meghallgatják az embereket is. Ez az egy eset volt. De az oktatást, az egészségügyet nem lehet azzal elintézni, hogy nem tesznek meg valamit. Én sokszor feladom, hogy bármilyen pozitív változásban is reménykedjek. Inkább azzal vigasztalom magam, hogy amikor túlságosan sok levegőt fújnak a lufiba, az akkor egyszercsak kipukkad. Igaz, a lufi szétszakad, de a feszültség megszűnik. Most is éppen ilyen hangulatban vagyok: mit bánom én, szakadjon, csak történjen már valami!
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: Na és akkor szerinted hogy kéne hatékonyabban fellépni a veszélyekkel szemben ?
nemkati
@Csizmás Kond: Annyira egyszerű vagy, mint a faék.De megpróbálom elmagyarázni: egy Fidesz-hívő ezt az egészet azért fogadja lelkesen, mert igen, igen, kapjon teljhatalmat 0rbán és kormánya, nehogymár az a sok balliberális hazaáruló neki tudjon menni annak a nagyszeű embernek. De akinek a faéknél egy faszálkával is több esze van, az azt mondja: SOHA, SENKI NE KAPHASSON EKKORA FELHATALMAZÁST!!!
Nekem van a faékemhez faszálkám is.
coni
Franciaországban ahol rendszeresek a terrorcselekmények parlamenti felhatalmazás kell ahhoz, hogy a kormány ezt meglépje. Nem igaz, hogy 60 nap kell ahhoz, hogy a parlamentet összerántsák terrorveszély esetén.
Soha nem volt Mo.-on terrorcselekmény és a súlytalanságunk miatt (az eu GDP-jének a 0,7%-át adjuk) nem valószínű, hogy a terroristák figyelmének a kereszttüzében állnánk.
Csizmás Kond
@nemkati: Izgalmas a politikai érzéked de azt áruld el, hogy ha mégis veszélyeztetve éreznéd magadat jobban szeretnéd, hogy a védelmedet előbb a parlament megvitassa és csak azután menjen valaki a mentésedre ?
nemkati
@coni: Azért van, amivel a kereszttüzükbe kerülhetünk: csak folytatni kell ezt a megveszekedett kampányt a bevándorlók ellen.
nemkati
@Csizmás Kond: Igen. Mert én bízom abban, hogy a terrorelhárító központ nem csak 0rbán őrzésére lett létrehozva, hanem arra is, ami a neve.
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: Nem szeretnék még több felületet elfoglalni, már így is sokat írtam - bocs mindenkitől, tömörebben nem megy! Ne vedd udvariatlanságnak, linkelek cikkeket, a másodikban a sziú nevemen írtam ( ➳Šuŋgmánitu Tȟáŋka Ób Wačhí ➳ - de máshol már nem használom, mert lenyúlták). Kérlek szemezgess, aztán válaszolok!
propeller.hu/itthon/3189016-migransok-miatt-ezrevel-jelentkeznek-katonanak-magyarok?all#c1527927
hvg.hu/vilag/20151231_Merkel_a_befogadasra_es_kolcsonos_tisztel#disqus_thread
Előre bocsátom:
- egy kimagaslóan finanszírozott, névleg épp a terror elleni szervezete van Orbánnak, mely eddig leginkább vénemberek hajnali lekommandózásában, és az ellenzék, vagy épp Tarsoly tárgyalásának lehallgatásában fényeskedett. Talán kivételesen a valódi feladatukkal is foglalkozhatnának, ahelyett, hogy az egész országban "lekapcsolják a villanyt"...
(Amúgy érdekes lenne megismerni, kik is ölték meg valójában Váradi Andrást!)
- Mindemellett a sorkatonaság szerepét is szeretném kiemelni - abban a formában, amiként az általam idézett cikkben említettem.
- De a legfontosabb a közreműködés lett volna részünkről. Németországnak épp az a legnagyobb baja, hogy ömlesztve hullott minden a nyakába, s ez például kifejezetten megnehezítheti a felderítési, ellenőrzési feladatokat. Amennyiben mértékletesebben lettek volna elosztva a menekültek, sokkal eredményesebben és megbízhatóbban lehetne kiszűrni, felderíteni, megelőzni és megakadályozni a nem kívánatos elemeket.
.
Ezek után talán nem meglepő, továbbra is ellenzem a "kerítésesdit" - többet ártott, mint használt. Amennyiben pedig berobbanna a Balkán - úgy kifejezetten a magyar kisebbség láthatja a kárát.
John J. Dunbar
@nemkati: Ne haragudj, de ennyire rövid? Ez semmi! Se kinzócölöp, se máglya!? ;)
.
Amúgy épp most nem lehet feladni! Nagyon sötét dolgok vannak készülőben, hiába dugnád homokba a fejed, az nem ment meg, nem mentesít a felelősség alól sem! A "szakadást" meg ne akard, ne provokáljuk a vészt!
John J. Dunbar
@bencemacska: Ez még csak sovány vigasz! Szálasi is elbukott, s jött az "átkos"...
mek.oszk.hu/01900/01906/html/index285.html
Nézz utána, akár csak a közelmúltban, miként zajlottak, mik kísérték a diktátorok bukását! Inkább kihagynám ... inkább ne legyen diktátorunk ... vagyis: inkább nem hagyjuk!
John J. Dunbar
@nemkati: Jogos válasz! Mindannyian tudjuk, NEM azért lett életre hívva a TEK, egyre inkább kilóg a lóláb...
nemkati
@John J. Dunbar: A migrációval, jobban mondva a menekültekkel kapcsolatban hasonlókat gondolok. Ha egy éve 0rbán elkezdett volna befogadóállomásokat építeni, a katonaságot és a rendőrséget arra használta volna, hogy a menekülteket az állomások felé tereljék, ott nyilvántartásba vették volna őket, és akik veszélyesnek minősülnek, azonnal visszafordították volna (azt a kettőt), amíg itt tartózkodtak, addig a tisztességes ellátás minimumát biztosították volna nekik, és segítették volna a továbbjutásukat, ez talán nem is került volna annyiba, mint a kerítés, és egész Európa számára sokkal nagyobb biztonságot jelentett volna. Ehelyett milliárdokat költöttünk a kerítésre, annak őrzésére, riogató, megalázó, ellenséges óriásplakátokra, a csapból is folyó menekültellenes hirdetésekre és ki tudja, még mire. Bekerítettük az országot, és a problémát és annak megoldását továbbtoltuk a szomszéd országokra.
nemkati
@John J. Dunbar: Kutyád van, vagy farkasod? :P
Csizmás Kond
@nemkati: hinni jó dolog, de ha elolvasnád a feladatairól szóló részleteket is még okosabb lennél.
nemkati
@Csizmás Kond: Konkrétan mire gondolsz?
John J. Dunbar
@nemkati: Egyetértek, de kibővítem. Mindeközben bebicskáztuk az EU-s megoldást, a rendezett kezelést. Orbán vásári szólamaival megvezetve betettünk az EU-nak, s döntően a mi lépéseink provokálják ki az egyre éledő balkáni viszályt is.
.
1 000 000 menekült 28 EU-tagállamra - > kb. 36 000 fő/EU-tagállam
Mindezt tovább súlyozva a lakosságszám alapján (10 millió / 530 millió): kb. 19 000 menekült jutna Magyarországnak.
Mindezt tovább igazítva a gazdasági potenciálhoz -> Magyarországra nem jutna több 5 - 8 ezer menekültnél (lakhatásuk végleges rendezése nem kerülne többe 3 - 5 milliárd forintnál).
Ehhez a fenti számításhoz képest Magyarországnak összesen KÉTEZER menekültet kellett volna befogadnia.
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: ...szerintem nyugodtan írhatsz, amennyit csak akarsz...és ha már leírtad hogy neked a változtatás nem tetszik azt is elmondhatnád mi az ami nem tetszik...mert ebből a bibliányi anyagból sem tudtad igazán kifejezni...
John J. Dunbar
@nemkati: Cimborám van, a legveszedelmesebb! ;)
Csizmás Kond
@nemkati: pl erre..." Feladatai közé tartozik Magyarország terrorfenyegetettségének elemzése-értékelése, a kormányfő és az államfő személyi biztosítása – ezt a feladatot korábban a Köztársasági Őrezred látta el –, a Magyarország területén történt terrorcselekmények, emberrablások felderítése."
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: Nekem úgy tűnik, egyedül te nem akarod elfogadni.
nemkati
@John J. Dunbar: Sajnos nincs egyedül.
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: ember...mit kéne elfogadjak vagy ellenezzek vagy akármi ???
mi az amiért itt képes vagy regényeket írni ?
nemkati
@Csizmás Kond: Úgy néz ki, a kormányfő és az államfő személyi biztosítása nagyobb energiát és költséget emészt fel, mint a többi. A két feladatot egyébként két különböző szervezetnek kellene ellátni, ahogy korábban. De megértettem, miért van szükség az összevonásra. Sajnálom, hogy te nem érted - vagy nem akarod érteni.
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: Csak lehet valami oka a folyamatosan romló PISA-tesztek eredménynek.
bencemacska
@John J. Dunbar: " inkább ne legyen diktátorunk ... vagyis: inkább nem hagyjuk!"

Ezzel tökéletesen egyetértek, de nagyon félek, hogy már késő... itt van ... semmi jel nem mutat a gyengülésére!
Tudod én már 1957-ben is nagyon féltem, miután a "tisztogatás" nagyon is szelektív volt!
Az tette be nálam a kaput, amikor az kapott 12 évet, aki semmi mást nem tett, mint mindig csendesíteni, csitítani ment minden összejövetelre. Megakadályozta az orosz katonai temető
traktorokkal való "elsimítását" stb. Azzal vádolták, hogy ő tüzelte a "csőcseléket" a rombolásra. Tudod, mikor az ember csak úgy olvassa az újságban, még esetleg el is hiszi. De én ott voltam, saját szememmel láttam, saját fülemmel hallottam!!! És nem tudtuk megakadályozni az elhurcolását!!!
Ez azóta is bennem visszhangzik és félek! De azért minden nagyobb tüntetésre elmegyek, mert tudom, hogy több már nem telik tőlem!!!
Csizmás Kond
@nemkati: Hát persze hogy én nem értem...
A TEK épp erre volt megalapítva. tehát a civilek védelme nincs a feladatkörében és te, ti még rúgkapáltok is hogy ne legyen...röviden ennyi.
Ami még érdekesség, hogy ha két szervezet kellene akkor azoknak külön vezérkar is kéne szóval nemszámít hogy olcsóbb csak neked legyen igazad.
...amúgy a két egység két külön elv ami akár zavarhatja is egymást egy feladat ellátásában...de az sem számít mert amikor két külön egység biztosított akkor is egyugyanazon góré adta a parancsot-----
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: ...vagyis azt sem tudod mi ellen hadakozol...???
John J. Dunbar
@bencemacska: Pont ugyanazok a retkek kavarják jelenleg is a x@rt, akik (vagy hasonszőrű társaik) korábban az ellenkező oldalt nyalogatták. Nem lepődök meg az általad megosztott emléken, sajnos, felénk tipikus ...
Nem akarlak elrémiszteni, de nagyon sötét dolgok vannak készülőben.
verőce21
@Csizmás Kond: (20:12) Van itt pár ilyen. :)
John J. Dunbar
@Csizmás Kond: Nekem úgy tűnik, csak te nem találod itt a helyed. Nincs valami focistás hír?
nemkati
@Csizmás Kond: Ne beszélj mellé, nem írtam én sehol olyat, hogy a TEK-nek feladata lenne a civilek védelme. Bár, közvetve az.
Az meg, hogy most mennyibe kerül az egy szervezet, senki nem tudhatja, de a nyakamat teszem rá, hogy többszöröse a régi kettőnek. Úgyhogy nekem nem áll meg a spórolásiból kell kettő.
glorianna
@Csizmás Kond: Olvasd el alaposan az alaptörvényt. Benne van a felhatalmazás minden olyan intézkedésre, ami egy esetleges terrorfenyegetettség esetén szükséges lehet. Egy nincs (még) benne: hogy ezt egyszemélyben OV rendelheti el kereken két hónapra, hosszabbítási lehetőséggel, minden szakvélemény és parlamenti felhatalmazás nélkül. No, ez az amit mégse kéne.
Csizmás Kond
@nemkati: Azokat csak mellékesként írtam, a lényeg az volt, hogy nem védelmi szervezet, és ha jól értettem valami olyan módosítást akarnak ami segítené abban a tevékenységben.
...és amit meg lehet két szóból magyarázni azért nem kel lexikont írni...
A hatalom meg amitől annyira rettegsz nem azon múlik, hogy néhány jogkörrel több lesz a kormány kezében, ugyanis ez minden valamirevaló országban ugyanúgy működik csak itt vannak néhányan akik tépik magukon a lajbit.
Csizmás Kond
@John J. Dunbar: Na ne mond...és mióta érzed magadat ilyen jól itt ?
Csizmás Kond
@glorianna: Tudom hogy tökéletes a törvény de a véletlenek elkerülése végett azért még sem árt óvatosabb lenni...:)
...de ott van németország, ott is tökéletes volt a törvény de egy kelekótya vénasszony nem engedte alkalmazni...és lásd mi lett...
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 20:09
Ha igazad lenne, akkor nem TEK lenne a neve, hanem OVVK! (Segítek: Orbán Viktor Védelmi Központ)
Szókrakész
"egy terrortámadásnál az internetforgalom, a tömegkommunikációs és a közösségi média általános elnémítása inkább növeli a pánikot, további károkat okozhat."

Pont ez a céljuk.
Csizmás Kond
@bencemacska: ...ezek nem igazságról szólnak hanem tényekről...
bencemacska
@Csizmás Kond: Tények : TEK= Terror Elhárítási Központ. Ez alatt én (és szerintem minden normális ember) azt értem, hogy az országot veszélyeztető terrort kell elhárítani. Ehhez szerintem rendelkezésükre áll pénz, paripa, fegyver!
OVVK: OV személyi testőrsége!
Ps.: Ha igazsággal találkozol szólj nekem is, úgy szeretnék már egyet látni!!!-:))))
nemkati
@Csizmás Kond: ma, 20:33 Nem jól értetted, nem olyan módosítást akarnak, ami a TEK-et segíti, hanem ami 0rbánt segíti a diktatúrájához. A hatalomtól nem rettegek, csak attól a helyzettől, amikor egy olyan, mint 0rbán, megkapja a korlátlan hatalmat. Jelenleg semmi nem korlátozza a hatékony intézkedést a terrorizmus ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.