Gréczy Zsolt, a párt szóvivője az ATV Start című műsorában azt mondta, az EU nem fogja eltűrni, hogy Magyarország ne vállaljon közösséget az európai értékekkel, ezért egy érvényes és eredményes népszavazás a menekültkvóta ellen gyakorlatilag Magyarország uniós tagságának végét jelentené. 

Komolyan kell venni az olasz miniszterelnök bejelentését is, hiszen ha a kvóta elutasítása esetén valóban megvonják Magyarország uniós támogatását, az egyenesen az államcsődhöz vezetne – mutatott rá Gréczy, aki szerint ezért az érvényes népszavazás megakadályozása kvótaügyben nemzeti érdek.

Orbán ugyanakkor bármire képes hogy megtartsa hatalmát, ezért Gréczy szerint akár előrehozott választás kiírását is kezdeményezheti abban az esetben, ha a népszavazás nem érné el a részvételi küszöböt. A DK szóvivője ugyanis biztos benne, hogy ha Orbán a feje tetejére áll, a demokraták akkor sem fognak részt venni egy ilyen népszavazáson.

Orbánnak mindenesetre már csak ez az egy ügye maradt, ezért nyugodtan ki is nevezhetem együgyűnek – fogalmazott a szóvivő, aki szerint Orbánnal ellentétben az embereket nem a kvóta, hanem az oktatás és az egészségügy helyzete érdekli.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Há mé? Talán nem az? Ha még csak az lenne, de még g..i is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
igazából háromügyű:
- stadion
- kolbász
- hatalom
nyanya001
@pbalage: Népszavazás,
nemzeti konzultáció
megtámadták a magyarokat
az ellenzék a hibás
rothadó nyugat
" engem itt felakasztanának " ...
Dr. Felipe
Há mé? Talán nem az? Ha még csak az lenne, de még g..i is.
justhpeter
Mondjuk "együgyért" Gréczy sem megy a szomszédba.
Lepényleső
A hatalom szeretetét soha nem nevezném együgyűségnek,bár a szó szerinti értelmezésben az.
papa.49
Szerintem meg inkább az ,,ügyefogyott,, illik ide ugye ügyvéd lenne ha értene hozzá, de az ügyei elfogytak így lett ,,ÜGYEFOGYOTT,, !!!
human
@papa.49: Bele sem merek gondolni, hogy mi lenne itt, ha Orbán egyszer elvesztené a fejét.
papa.49
@human: Szerintem ettől rosszabb akkor se lenne, mert hiába van egy tökfeje, ha üres belül))))))
human
@papa.49: Ha tök feje van és elvesztené, akkor hivatalosan is töketlen lenne :)
eugen4402
Mondhattok rá akármit, ha neki 4 millió "igen" szavazat kell a boldogsághoz, akkor holtbiztos, hogy a szavazatszámlálók fölényes fidesz-sikerről, és 4,5 millió "igen"-voksról fognak beszámolni, a tényektől függetlenül (!) Akinél a kasszakulcs, annál van tömegkommunikáció és ez egyenlő a győzelemmel. :-(((
nemkati
@papa.49: Talán egyszer azt is elmondhatjuk róla (amit a kedvenc mesémben mond Kacor király): eddig kicsit kövérkés volt, de most ügye fogyott.
nemkati
Hoppá! Nem is ő mondta, hanem Csizmás Kandúr. :(
karma1
@eugen4402: Ugyanezt mondom en is... Neki eddig minden konzultacioja ugy alakult, ahogy o elkepzelte, messze magasan tamogattak ot az emberek... (Ketszazezer alairas jott ossze utobb, amit aztan senki sem latott, senki fuggetlen nem szamolta ossze...)
karma1
De szepen becsomagolta ezt a szot Greczy: kimondta, amit akart, es senki sem tamadhatja le erte! OKOS!

Arisztid es Taszilo elmennek a peksegbe vasarolni, es Arisztid azt mondja Taszilonak:
- Baha'tom, Taszilo, fogadjunk, hogy kimondom az uzletben azt a szot, hogy "lof@ssz" es az eladonak a szeme sem fog rebbenni? - Taszilo hitetlenkedik, de bemennek a boltba, vasarolni.
Arisztid vasarol:
- Jo napot kifanok, tessek mondani, az mi az a polcon, kuglof asz?
- Igen kerem, hanyat adhatok belole?...Taszilo kiszedul a boltbol, es legkozelebb o akar bemenni vasarolni. Bemennek a peksegbe megint, es most o kerdez:

- Jo napot kifanok, pek ur, megmondana nekem, mi a lofasz az a polcon? Csak nem kuglof?
eugen4402
@karma1: Az egész történetben az a legfurcsább, hogy ennek ellenére még mindig van kétmillió "magyarember", aki feltétel nélkül neki hisz. Elárulta már a pávatáncot, rimánkodott, hogy ne arra figyeljünk amit mond (mert az úgyse igaz...), és mégis...Innentől kezdve nem vita tárgya, hogy ki itt az együgyű, és ki a Messiás, a Nagy Organizátor, aki a tudatlanság, tájékozatlanság, és a tunyaság 3T-jére egy új birodalmat fog felépíteni. Ő a rendező, mi legfeljebb a kelléktárban porosodunk, amíg ki nem szór a kellékes.
RonaGyuri
Nekem a klasszikus jereváni rádiós vicc ugrott be:
Kérdés: Nagy társaságban kurvának neveztek, mit tegyek?
Válasz: Ne menjen olyan társaságba, ahol ismerik!
karma1
@eugen4402: 24.hu/kozelet/2016/02/25/nyolc-ugy-amiben-orbant-hidegen-hagyta-az-emberek-velemenye/

Ezt kuldom Neked is, szemely szerint... En egyaltalan nem vagyok biztos abban a 2 millioban...
Pont ma tortent itt: Bemondtak az esti hirekben, hogy nem valoszinu, hogy megtartjak a zaszlocsererol a nepszavazast, mert elegge okafogyottnak latszik a dolog.

Van egy atloagosan normalis penzugyminiszterunk, aki egy eve kijelentette, hogy talalt 27 millio dollart arra, hogy kicsereljek a nemzeti zaszlo design-jat. Ez akkor mindenkit derult egbol s@!ggberugaskent ert: mi van? Mi tortent? Miert kell kicserelni a nemzeti zaszlot? Kozben kiderult, hogy valami hulye beadott egy beadvanyt, hogy Ausztralia es a mi zaszlonk majdnem egyformak, csak a csillagok szama es elrendezese mas rajtuk. Felhivtak az embereket, hogy mindenki alkosson egy dizajnt, hogy mit akar viszontlatni nemzeti jelkepkent, Aztan jott a 2.szamu baromsag: eloszor tartottak arrol nepszavazast - ezt ingyenesen egy nyomtatvany visszakuldesevel kellett megtenni - hogy az 5 elfogadott terv kozul melyiket akarnank? Ennek kb. 1 honapja, es most, 10 nap mulva jonne a TENYLEGES szavazas, hogy AKARJUK-e egyaltalan a zaszlocseret?
Mara kiderult, hogy 78 %-ban NEM akarjuk, maradjon minden a regiben! Vagyis visszakozott - ugy nez ki - a miniszterelnokseg, mert kar elvesztegetni 27 millat erre a baronmsagra.
Ezzel csak azt akartam, mondani, hogyha kinyitod a cikket, meglatod, hogy az internetet hasznalok ugy gondolkodnak, mint mi, es az a ketmillio szavazat mar akkor sem volt igaz, amikor osszeszamoltak. (Jo erosen belejatszott a sok kettos allampolgar ujmagyar).
Szoval, sztem nincs minden veszve!...:o)))
Toby
Úriember ez a Gréczy, nagyon diplomatikus, Simicska őszintsége és éleslátása legyen a mérték !
karma1
@Toby:Valoban... A g..i mar levedett trade mark... Mint a Coca Cola...:o))))
eugen4402
@karma1: Tényleg, tavaly még viccelődtünk is azon, mitől vált szükségessé Nálatok a nemzeti zászló lecserélése. Jó olvasni olyan kormányról, amelyik valóban kíváncsi a lakosság véleményére, anélkül, hogy előre borítékolná azt...
karma1
@eugen4402: Meg igy is vetettek eleg hibat, mert eloszor arrol szavaztattak bennunket, hogy MELYIK tervet fogadjuk el, es csak most, egy het mulva fogunk arrol szavazni, hogy egyaltalan AKARJUK-E a cseret?
Ezt elszurtak, pedig mar voltak halk eszrevetelek ezugyben, de most az ellenzek (jelenleg a munkaspart, megfelel az otthoni baloldalnak) kifejtette, hogy egyaltalan nem kerunk a 27 millio dollaros penzkidobasbol, mert az idosek mindegyike a csere ellen van, hiszen mar 100 eve az elso VH-ban is ezalatt a zaszlo alatt kuzdottek a katonak kulfoldon (rengeteg ferfit, not besoroztak az ANgol Hadseregbe, miutan angol gyarmat vagyunk), es ezert most ezeknek az idoseknek az erzeseit bantanak meg, nem is kicsit.
Sztem gyoz a jozan esz: nem lesz csere, nem lesz penzkidobas...
human
@eugen4402: (tegnap 08:03) Talán az is közre játszik, hogy a jobb oldalon nincs alternatív párt, ezért oda koncentrálódik a jobb oldal. Azt hiszem Illés Zoltán, a volt állámtitkár mondta, hogy Orbán csírájában folytja el az alternatív jobb oldali pártkezdeményeket.
eugen4402
@human: Azt hiszem ez az igazi tragédia, a klasszikus értelemben vett "polgári párt" hiánya. Pedig polgárok vannak, csak nem akarnak hinni a szemüknek, álmélkodva tűrik, hogy őket is megerőszakolják, nem szólnak, mert "hamarabb túl lesznek rajta"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.