Óriási sikernek nevezte Andy Vajna, hogy magyar alkotás, a Saul fia című holokausztdráma kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat hely idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

Andy Vajna: az egész ország büszke lehet a Saul fiára

Nemes Jeles László rendezése "a bemutatója óta eltelt kilenc hónapban elképesztő világhírre tett szert" – fogalmazott a filmügyi kormánybiztos az MTI-hez eljuttatott közleményében, hozzátéve, hogy az Oscar-díjra nemcsak az alkotók és a magyar filmes szakma, hanem az egész ország büszke lehet.

"Örülök, hogy ennek a sikernek mi is részesei lehetünk. Nemes Jeles László története arról szól, hogy ha van egy jó ötleted és hajlandó vagy érte keményen dolgozni, akkor neked is sikerülhet" – írta.

A Saul fia 34 év után az első magyar játékfilm, amely Oscar-díjat nyert. 1982-ben Szabó István Mephisto című drámája diadalmaskodott.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Nemzeti hörcsög!!!nem láttalak a díjkiosztó gálán!!!talán nem engedtek be amerókába???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, ezt a hirt mar vagy az otodik hirportalon olvasom ugyanugy, egy betu valtoztatas nelkul...
Mi van, cyber guruk? Ilyen nehez osszemontazsolni egy los angeles-i kepet a hatterben a kedves, pufok Telatyussal meg az o elete parjaval?
Mi nincs keznel? Higyjetek el, ugyanaz a technika megteszi most is, mint amit a habonyarpi amerikai lepcson ujsagotolvaso kepet alkottatok... Hogyhogy nincs szelfi? Instagram? De meg egy nyavalyas Facebook bejegyzes sem (fotoval) az egyebkent tok exhibicionista timcsikevel? Kifogyott a digitalis gepbol a film? ...:o)))))
eszegfu
@karma1: Én is pont erre gondoltam! Nem volt ott a gálán?!
dr. prédikátor
Nemzeti hörcsög!!!nem láttalak a díjkiosztó gálán!!!talán nem engedtek be amerókába???
bakegya
Egy rendes zsidó ember ENNEK A MŰVÉSZI FILMNEK A DÍJAZÁSÁT-ELISMERŐ-SŰRŰN KÖNNYEZŐ ÖRÖMMEL BORÍTÉKOLJA-magyarul nem használja személyes babérok fényezésére az örök gyászt!
eszegfu
@dr. prédikátor: Persze, hogy nem láthattad! U.is Vajna házaspár "csapatjátékos"... Timike ide-oda "röpköd", reprezentál (igaz még O.V-vel tudomásom szerint nem volt egy légtérben) , a férje meg "csak" itthon szerzi a jó kis üzleteket!:))
karma1
@christike: 10.00- ra: A mosdoban, ... ja...:o))))
karma1
@eszegfu: Baratnem, a mult heten asszem csutortok tajekan vot egy valamilyen kep a horiarcuval, amint eppen "Losziban" targyal hollywood-i fejesekkel. A propin volt a cikk, de nem tom mar, hogy mi votl a cime...:o((((
karma1
@christike: @eszegfu: Atyaisten! Ezt a kepet nezzetek megm szerintem csak a Beloushis kep az igazi (hiszen timcsike kint lehet az Oscaron!), arrol csak IRNAK (de kep nincs rola ), hogy andyt Beloushi melegen udvozolte... A hirdetotablas kepet megcsinalhattak mar elore itthon, hiszen senki nem ellenorzi, hany es milyen tablan hirdetik a magyar filmet...

Vazze,... Es meg a Havas Agnes se szolt egy kurva kukkot se, pedig o meg a timcsike beutazhatnak Amerikaba... Vagy mar Havas se???

Itt a - sztem - felrevezeto cikk:
propeller.hu/szorakozas/3195874-oscar-eselyes-nemes-jelessel-fotozkodtan-vajnaek-los-angeles?all#c1549153
karma1
A timcsikenek az alakja korul egeszen masok a fenyhatasok, mint andy korul. ... Nemes Jeles is ugy all ott, hogy a kek zakoja mintha eles pengevel lenne a hattertol elvalasztva... Csak most neztem meg alaposabban a kepet,...timcsike feje nagyobb , mint vajnae, annak ellenere, hogy vajna mogott all...
eugen4402
Egy percig se szeretnék ünneprontónak látszani egy világraszóló magyar siker kapcsán, de a szobor átvételekor mindenkinek köszönetet szoktak mondani, és egy pillanatra ne feledkezzünk meg a Sony Pictures Classics-ról, akik még tavaly megvették a film forgalmazási jogait, és fizették a reklámköltségeket. A világ legjobb filmjének is kell reklám, mert hírverés nélkül "elhervad" a többi százezer között...
eszegfu
@karma1: Kösz. a linket, nekem ez elkerülte a figyelmemet! Hajlok rá, hogy igazad van... "megcsináltnak" tünik nekem is... nem a gála forgatagában fotózkodott...
pbalage
@karma1: @eszegfu: én máshol keresném a hibát. A kép szerintem jó, de a helyszín az valóban L.A.?
És nem éppen a felcsúti kultúrház zsibongója? Ugyanis éppenséggel nem az a ruha van Nemes Jeles Lászlón, amit a gálán viselt.
Szóval szerintem az a kérdés, hogy mikor készült a kép?
karma1
@christike: @eszegfu: Bocs, nem voltam vilagos: a belinkelt cikkhez vannak fotok is, es en azokat elemeztem, fotomontazsilag...:o)))))
Szerintem NEM engedtek be Amerikaba, csak mar nem tudta eljatszani megegyszer a korhazba vonulosdit, mert az szemet szurt volna mindenkinek...
Igy csak EGYETLEN kepen lathato Nemes Jelessel horiarcu, sehol mashol...Hmmmm
karma1
@pbalage: Mondjuk a timcsiken se, de ezen nem is kell csodalkozni,... A kep a ket ferfirol akarhol is tortenhetett, valoban csak egy-ket ember lezeng a kepen, es semmi, de SEMMI csillogas...
eszegfu
@pbalage: Nálam ez is belefér a pakliba a szimpátiám teljes hiánya miatt! Bevallom azt az egy dolgot hiszem el neki -- persze, ha mondaná -- hogy szerette/szereti a születi...a többi pedig "süketelés"!
eszegfu
@eszegfu: helyesbietek nem születi, hanem szüleit...
karma1
@eszegfu: Hehe, elsore is megertettelek, ...:o))))
eszegfu
@karma1: Jól van no! Nagyon utálom, mikor a kezem gyorsabban jár az agyamnál, aztán meg csak rányomok az elküldésre, ahelyett, hogy végigolvasnám! De azért kösz, hogy Te is az én fejemmel gondolkodsz... nem is kell strapálnom magamat...o))))
nyanya001
Rád meg egyáltalán nem lehetünk büszkék !
Cicamama55
Addig, míg az egész világból nem érkeztek a pozitív visszajelzések sorozatosan a filmről, vacillált az egész közmédia, ők még szóra is alig méltatták. Bezzeg tegnap már egész napos műsort szenteltek az Oscar-díj átadásra, kicsit szüneteltették a "migránsokat"! S mindig, mindennek így van, nem akarnak-e, vagy mernek állást foglalni időben.
volvós
@christike: 10:00

Ott (is) árulta a csüngö csöcseit...
Bercifiu
Te meg az ország szégyene vagy, szörcsögő vadbarom.
Lepényleső
Lehetnénk rá büszkék,ha nem az hívná rá fel a figyelmet,akire végképp nem.
csetere
@eszegfu: Mire gondolsz? A fizetéséről valamelyik TV-ben nyilatkozott egyik Fideszes még tavaly. Az utazásáról azt olvastam, hogy az orvosai már megengedték neki, és ha jól emlékszem múlt héten jelentették be, hogy külön géppel utaznak. Gondolom Csányi haverjuk kölcsönzi nekik a gépet.
papa.49
@csetere: Oda ért kár))))))))Ha a tengerbe zuhan kihalnak még a cápák, és az orkák is, ja meg a jegesmacik, hogy focizna valamelyik a hordóhasú szörcsögő majommal)))))))))
eugen4402
@Horizont: Köszönöm, hogy kijavítottál. Figyelmetlen voltam, vagy csak egy kicsit kihangsúlyoztam a cég szerepét? Azt hiszem: is - is...
Butautáló
A fimre igen! A nutriára már nem annyira...
Desischado
@eszegfu: Volt a fenét! Szerinted kibírta volna, hogy ne menjen fel az emelvényre? Arról nem is beszélve, hogy mindenkivel szelfiztek volna! Holvannak a szelfik? És egy komentelő írta, hogy nézte a német, és a francia tv-én, de vaynáékat sehol sem látta! Nem megmondta Karma, és én is ezt tippeltem - hogy nem megy el, mert ki van tiltva!

@pbalage: Ez nekem is rögtön szemet szúrt! És véletlenül nem szmokingban kéne lenniük?
eszegfu
@Desischado: Persze azzal én is tisztában vagyok, hogy ha már ott van, akkor nem tudja megállni, hogy ne "fürdözzön" a dicsőségben, a szinpadon. Igaz, hogy Karma szépen "levezette": nem volt ott. Aztán meginogtam, mert @csetere: 14:12-kor irta: "Ott volt." Ugyhogy megint itt állok tudatlanul...
eszegfu
@csetere: 18:47 Az amerikai utazására gondoltam...amikor Prédikátornak irtad: "Ott volt". Azt hittem Te láttál, olvastál valami egészen pontosat. Arra én is emlékszem, hogy "bejelentették": külön géppel utaznak --- mert hogy is máshogy! -- csak most bizonytalan vagyok...
eugen4402
Hatalmas szerencséje van a világnak, hogy az egész ceremóniát, ha nagy nehézségek árán is, de le tudták bonyolítani teljesen függetlenül attól, hogy Andy úr és kedvese tudott-e időt szakítani arra, hogy személyes jelenlétével emelje a díjátadó műsor fényét...
Tegnap hallottam egy furcsa véleményt: nem az első Oscar megszerzése a nagy teljesítmény, hanem ha valaki meg tudja ismételni! Hajrá fiúk, már van mire alapozni, mutassátok meg a fanyalgóknak...!
csetere
@Desischado: Nem lehet őt kitiltani, mert kettős állampolgár. Ha mint kormánybiztos utazik akkor is beengedik.
papa.49
@csetere: A cápák a tengerek szemét eltakarítói, ők minden ,,szemetet,, kibírnak)))))))))))
Desischado
@csetere: Én akkor sem hiszem, hogy ott voltak. Akkor már timike orrba szájba szelfizett volna minden sztárral, akit csak el tudott volna kapni. És! Fenntartom, hogy ez a vén parazita felment volna a szinpadra! És volt bőr a lépén úgy nyilatkozni, mintha az ő sikere lett volna! Undormány!
És lehet hogy beengedik, de az adóhivatal biztos elővette volna!
csetere
Előbb utóbb csak kiderül, mert az orvosok szerint már utazhatott. eszegfűnek feltettem egy linket, azon ott szerepel a fotón. Majd figyelek és ráharapok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.