Négy nap alatt mintegy 50 ezer támogató aláírás gyűlt össze az ellenzék által kezdeményezett népszavazásokra – jelentette be Kész Zoltán független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten.

A Bibó István Szakkollégium előtt tartott, az MSZP által szervezett megmozduláson a képviselő elmondta: az országnak elege van az "Orbán-Habony-rezsimből és a szkinhed-kormányból, az urizálásból és az arroganciából". Hozzátette: ez abból is látszik, hogy a "lopásgátló" népszavazást már hetvenkét civil szervezet is támogatja.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a szakkollégium kerítésére felállva azt mondta: a demokrata nem fél, ugyanis félni a hatalomnak kell.

Négy nap alatt 50 ezer aláírás gyűlt össze a lopásgátló népszavazásokra

"Ha elvesz valamit a néptől, azt a jogot, hogy dönthessen a saját sorsáról, akkor kellenek olyanok, akik érvényt szereznek a népakaratnak" – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a népszavazás arról szól, esélyt kapnak-e Magyarország lakói a saját sorsukon változtatni.

Gőgös Zoltán, a szocialista párt elnökhelyettese a kollégium előtt összegyűlt párttársai és az őket támogató civilek előtt úgy fogalmazott, hogy a népszavazási kezdeményezésük akár milliókat is "elvihet" az urnákhoz.

A politikus szövetséget ajánlott azoknak, akik úgy gondolják, hogy az MSZP segíthet, mert – mint mondta – nem hiszi, hogy ez a kormány magától átadná a hatalmat.

A demonstráción – amit flashmobnak hirdettek – a résztvevők egy nagy méretű molinót is magukkal hoztak, amelyre Orbán Viktor miniszterelnök és Habony Árpád stilizált képét rajzolták polipkarokkal együtt.

A két szocialista politikus és a független országgyűlési képviselő kedden jelentette be, közösen gyűjtik össze Kész Zoltán kétmillió forintos bérplafonnal és a szocialisták állami földek eladásával kapcsolatos népszavazási kérdéséhez a szükséges kétszázezer-kétszázezer aláírást.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Valamit akkor is csinálni kell. Legalább tudassuk a véleményünket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
akik úgy gondolják, hogy az MSZP segíthet??? nos azok elég naivak!
coni
A kérdést úgy kell feltenni 10% vagy 100% lopás?
Desischado
Valamit akkor is csinálni kell. Legalább tudassuk a véleményünket!
magyarbakancs
Egyetlen egy párt ne gyűjtsön aláírást,hogy ne lopjanak.
Mivel mindegyik költségvetési pénzből működik.
A másik ,hogy eleve a politikus vérében van a hatalomvágy ami anyagiakban is megtestesül.
Mind egytől egyig büdös gazember.
human
Olvasva a fenti kommenteket Orbánnak már csak rendelnie kell egy italt 2018-ig. Megértem én, hogy legszívesebben bezárnátok a parlamentet, de akkor a semmi marad.
Képzeljétek el azt a helyzetet, hogy mindenképp balesetet fogtok okozni ami emberi áldozatokkal jár, de dönthettek, hogy a kevesebb vagy a több áldozatot választjátok.
Korrupció mindig lesz, ahogy bűnözés is. Aki ezt másképp gondolja az álomvilágban él. Ezt legfeljebb minimalizálni lehet és az Orbán rezsimből bőven van mit lefaragni.
Jozefina
Igenis szükség van a népszavazásra és mindenkinek élnie kellene vele. Csak így lehet véleményt nyilvánítani. Különben csak tovább süllyed a fidesz-kdnp-s bűzös mocsarába a magyar!!!
Jozefina
Igenis szükség van a népszavazásra és mindenkinek élnie kellene vele. Csak így lehet véleményt nyilvánítani. Különben csak tovább süllyed a fidesz-kdnp-s bűzös mocsarába a magyar!!!
Mindkét kérdés a rendszer lényegéről, a lopásról szól, így a referendumot egyben az Orbán-Habony rezsim elleni népszavazásnak tekintjük. 200 ezer aláírást kell összegyűjtenünk, hogy aztán ősszel milliók járulhassanak az urnák elé és voksukkal döntsenek a Fidesz-kormányról - olvasható a voks2016.hu oldalon, ahol alá is lehet írni a kezdeményzést.
rapier
Megint egy erőtlen, ostoba és rosszindulatú támadás a kormány ellen. Valaki biztos tudja, hogy lettek az ötvenezerből hirtelen csak húszan?
Nem népszavazgatni kell, hanem a választáson győzni, ugyanis a többség van kormányon!
verum
A Városligetről persze egy szó sem esik. Az úgy látszik nekik sem fontos, összevonták a két témát és nem világlik ki, hogy melyik miatt írtak alá többen.
rapier
A felmérések szerint nem vagyunk korruptabbak, mint a szlovákok, vagy a csehek. Ott miért nem lázadozik senki ellene és az EU őket miért nem cseszteti?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.