Felmentette Hiszékeny Dezső szocialista politikust a vesztegetés vádja alól a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében. Sz. Sándor másodrendű vádlott befolyással üzérkedés miatt két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A vád szerint Hiszékeny Dezső – aki 2014 óta szocialista országgyűlési képviselő – 2013-ban, XIII. kerületi alpolgármesterként ötmillió forint kenőpénzt kért azért, hogy egy önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát egy vállalkozónak adja.

Hiszékeny Dezső mindvégig tagadta bűnösségét, maga kérte mentelmi joga felfüggesztését a parlamenttől 2014-ben, és az ellene folyó eljárást törvénytelennek, koncepciósnak nevezte.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Ez már hányadik, hasonló koncepciós ügyben történt, felmentő ítéletek közül ?
Jóvátétel, vagy bocsánat tévedtünk, egy esetben sem volt.
Igaz, miért is lett volna. Az első pillanattól kezdve tudták, hogy az összes ilyen büntető eljárás koholt bizonyítékok alapján indult és folytatódott le egészen a bírói szakaszig.
Hol van ilyenkor a legfőbb ügyészség vezetője ? Ja ... lehet, hogy az egész cirkusz, felsőbb utasításra és érdekekből kifolyólag, az Ő tudtával, esetleg hallgatólagos beleegyezésével történik.
papa.49
@Sziszifusz: A cél forgácsolni az ellenzék erejét, minden törvényes, és törvénytelen eszközzel is!!! Lejáratni az ellenzéket, akár koholt vádakkal, csak a lényeg hogy bármi módon besározni öket!!!
nemkati
@Sziszifusz: "lehet, hogy", "esetleg "
Mi ez a feltételes mód???
Hellcat
A mocskos fidesz már megint...koncepciós perek? Tényleg itt tartunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.