Csütörtökön kerül az Országgyűlés elé a béren kívüli juttatásokkal kapcsolatos előterjesztés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy változik a cafeteria rendszer – írja a HVG.

A magánszektorban 450 ezer forintos keretből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne a dolgozók SZÉP-kártyájára. A közszférában kétszázezer forintos keretet határoznának meg, ez egyenlő arányban oszlana meg a két juttatási forma között.

Lázár János a múlt heti Kormányinfón még azt mondta, hogy a 100 ezer forintnyi készpénz mellé 150 ezer menne SZÉP-kártya.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hofipisti
Azért nem felvidító tapasztalni, hogy ez az "ÁFÉSZ-könyvelő" formátumú figura (elnézést a tényleges áfészesektől!) - feje felett a gazdasági- és pénz-turkáló zseni, Matolcsyval - hogyan próbál lavírozni, s a Szeretett Vezető álmait valahogyan beleerőltetni a számok halmazába. Mindeközben még a Vezér hobbijait is pénzelnie kell. Pénzelni? A mi pénzünkből!
Hellcat
Ez a sok variálás azt fogja eredményezni hogy itt ott embereknek bentragad egy kevés pénze...Erzsébetkártyákkal mi lesz? Most ha azon bent marad 50-100 forint amit nem tudok elkölteni róla és ez még megesik egy 100.000 emberrel...az már nem kis pénz.
emerencia
12467 forint cafeteriám van havonta. Ez a pénz egy az egyben az önkéntes nyugdíjpénztáramba megy. Majd 60 éves vagyok és még kb. 5 évet kell dolgoznom várhatóan alacsony bérért ha megérem. Nem engedhetem meg magamnak, hogy elfitneszezzem, jobb kajára, üdülésre stb., vagyis az életszínvonalam növelésére fordítsam. Miért nincs azon a bizonyos kártyán erre lehetőségem? Miért akarnak kényszeríteni, hogy elverjem ezt az összeget? Miért papolnak állandóan az öngondoskodásról, ha közben megakadályozzák azt?
cs.n.
"A magánszektorban 450 ezer forintos keretből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne a dolgozók SZÉP-kártyájára"
Menjenek a picsába, most nagyjából fele-fele az arány böskejegy-szépkártya viszonylatban, így meg több, mint a 3/4 része a cípkártyára megy, amivel semmit nem lehet a közértben vásárolni. Viszont el lehet menni étterembe, és azzal fizetni többszörös áron, nehogy mán itthon főzőcskézzünk kevesebből, mint a panelprolikok.
archive
Azért lett így kitalálva, hogy a mostani Erzsébetutalványt (vagy Erzsébet kártyát) senki ne kérje (ezért a 100 ezer). Mert nem az a lényeg, hogy az emberek jobban járjanak, hanem az, hogy nehogymár más cég is kiadjon Magyarországon étkezési utalványt.
Egyébként amit említ összegeket - megnézném hol adnak ennyit (én nagy multinál dolgozom, átlagnál kicsit több jövedelemmel - de én havi 13000-et kapok --> 8000 Erzsébet utalvány, 5000 szépkártya, ez akárhogy számolom évi 156 ezer).
cs.n.
Az erzsébetutalványplusz kártyát is lehet akkor kib.ni, sok értelme volt, hogy bevezették. Gratulálok.
verőce21
@emerencia: (10:28) Nem akadályoznak meg senkit az öngondoskodásban, sőt...

De vannak akik jobban szeretnék, ha az Ő zsebükben lenne a pénzed, minél előbb. Ebben partner a hatalom, mert érdekeltségük van benne. "elfitneszezzem, jobb kajára, üdülésre, stb.")
eszegfu
@archive: Szerintem is! Tapasztalatom szerint a külföldi anyacég használja ki caffeteriát a m.o-i leányvállalata, vagy fióktelephelyén dolgozó alkalmazottaknak.
emerencia
@verőce21: Dehogynem. Sikerült a magyar jövedelmeket kb. 4-5 millió ember számára oly mélyre lesüllyeszteni, hogy abból a többség aligha fog tudni a nyugdíjas éveire öngondoskodni. Én még szerencsésnek mondhatom magam mert a cafetériám beáldozásával tudok egy kevéske pénzt összegyűjteni ami ugyan még nem nevezhető öngondoskodásnak mert csak 2007 óta van rá lehetőségem, de azért már valami. Ezzel a húzással lehetséges, hogy még ez is csökkenni fog mert a fizetésemből nem fogom tudni pótolni. Már megint a mi pénzünkre ácsingózik a hatalom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.