Szerinte szó sem volt soha több ezer utasról naponta. 24.hu 24.hu 2016. 06. 21. 11:30 7222 KORÁBBAN A TÉMÁBAN: Vizsgálatot indít az EU Orbán kisvasútja miatt Orbán "sínre tette", ő meg állást ajánlott Kálmán Olgának Diósdig is elvinnék a felcsúti kisvasutat Hétfőn megírtuk, hogy vizsgálatot indít az EU a felcsúti kisvasút ügyében. A projekt 80 százalékát ugyanis uniós pénzből finanszírozták, és a kormány napi 2500-700 utast ígért, ehhez képest az átadás óta átlagosan naponta harmincan utaztak a Vál-völgyi kisvasúton. Az uniós eljárást az LMP-s Jávor Benedek indította, a politikus szerint a magyar kormány szándékosan hamis adatokat jelentetett meg a projekttel kapcsolatban, ez pedig csalás, amelyet az EU csalás elleni hivatalának kell vizsgálnia. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára viszont azt mondta a 444.hu-nak, hogy a kormány sosem ígért napi több ezer utast. Az államtitkár számításaiban az szerepel, hogy

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szoval az Unio leszerepelt elottem. Most mar biztos, hogy ok a debilek: kiadtak a 80 %-os EU-s tamogatast napi 27-31 fos utasszamra!!!
A Nyugat elindult a vegromlas fele, es erre legjobban csepreghy mutatott most ra!
Igy kell szemelyre szabni a nyilvanvalo hazugsagot, csak arra kell vigyazni, hogy a szem ne rebbenjen kozben, mig az allitast beolvassak.

ket juhasz beszelget:
- Kepzeld, hallottam, hogy feltalaltak az automata birkanyiro gepet!
- Ne mondd ma', de hiszen a birkak egyaltalan nem egyformak!
- Elotte!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szoval az Unio leszerepelt elottem. Most mar biztos, hogy ok a debilek: kiadtak a 80 %-os EU-s tamogatast napi 27-31 fos utasszamra!!!
A Nyugat elindult a vegromlas fele, es erre legjobban csepreghy mutatott most ra!
Igy kell szemelyre szabni a nyilvanvalo hazugsagot, csak arra kell vigyazni, hogy a szem ne rebbenjen kozben, mig az allitast beolvassak.

ket juhasz beszelget:
- Kepzeld, hallottam, hogy feltalaltak az automata birkanyiro gepet!
- Ne mondd ma', de hiszen a birkak egyaltalan nem egyformak!
- Elotte!...
Csodálkozó
A hazug Csepreghyt alálökni a mozdonynak!
Yoda69
Hat csepregi ritka nagy balfekek vagytok akkor, ha napi 27 utasnak vasutat epitetek. Ezt a tomeget egy Ikarus is elviszi egy forduloval. Szerintem partpenzbol vagy zsebbol fizessetek vissza az elkoltott osszeget.
bundi
@karma1: igazából csak kivár és ha megvan egy bizonyos időszak átlagos adata azután bírálják felül a projektet...
"Jávor beszélt arról is, hogy a Bizottságnak írt bejelentésére kapott válaszban azt írták, hogy
a magyar sajtóban bemutatott utasszámok, azaz a napi 30-50 fő, nem felel meg azoknak a kalkulációknak, amiket ők előzetesen megkaptak a beruházásról.
De egyelőre kivárnak, hátha a nyári szezonban felpörög majd a kisvasút kihasználtsága. Viszont ha a számok így maradnak, és továbbra sem kerülnek összhangba azzal, amit a magyar hatóságok elküldtek az EU-nak, akkor az komoly problémát jelenthet a későbbiekben."
tehát esélyes az uniós pénz visszahívása...és ki fizeti ki?...neeem neeem az aki kitalálta...hanem azok akik erre felhatalmazták...mit is mondtál?...bíííírkááááák?...
karma1
@Yoda69: Ez a 28 fo nyugodtan meglatogathatja a fulophazi 40 centis kilatot... A torpek orszaga lettunk /...(Asszem, ott van az unios penzbol epult ekkora kilato)
vadnarancs
Bringás és az egybites haverjaid most hozzátok szólok! Remélem a középénzből vett laptopokat már a kisvasúton használjátok, onnan trollkodtok, hiszen mindenki hozzon magával még egy embert, itt az idő, stb. Na meg persze a napi fizetett trollkodás sem maradhat el! Javaslom dupla pénzt kérjetek érte, hiszen ez legalább 2 munkakör!
karma1
@vadnarancs: Szerinted tudnanak kezelni egy public WI-FI-t?
vadnarancs
@karma1: Be van nekik állítva minden. Mint Orsósnak! A ki-bekapcsolásnál elakadtak az első számtech órán!
Yoda69
@karma1: Es 40 millaba kerult. 1 centi kilato 1 millio.
Ez legalabb olyan durva mint siksagon a viadukt. :)
Bringás
@vadnarancs: Vaknarancs most hozzád szólok!
Kiderül, hogy a kisvasút törvényes, jogos módon épült EU-s pénzből, miközben a jó nép csalást hörgött itt már hetek óta!
Lehet bocsánatot kérni a MIniszterelnök Úrtól, Magyarország felvirágoztatójától!
Yoda69
@Bringás: Nem derult ki semmi te nagyon alacsony IQ-ju. A vizsgalat most kezdodott az EU reszerol. Majd rovidesen meglatjuk hogy fizehetik-e vissza az adofizetok orban tebolyodott tekozlasat.
Törölt felhasználó
Michael Jacksonnak is volt saját vidiparkja és ő is beteg volt csak ő nem másokkal fizetette ki az elmebaj számláját...

Persze a magyar paraszt ha eu-s pénzből lopnak azt nem érzi magáénak, de így viszont ha vissza kell fizetni akkor az tényleg befizetett közpénzből lesz napi 27 ember 600 milláért.

@Bringás: Te tényleg ezt értelmes döntésnek tartod, ha eu-s pénz, ha nem hogy 27 ember/nap? Ez költői kérdés volt igazából. Inkább tedd zsebre a Habonytól kapott trollgázsidat és szopkodjátok le egymást. Üzenemen neki hogy a sitten menő lesz a kis táskájával, zselére nem kell majd költenie..., de a tóninak sem:)
moon
"Csepreghy szerint a felcsúti kisvasutat eredetileg is napi 27-28 utasra tervezték"

- Akkor ezek hazudtak egész Európának. Megint. Újra.
Mi kell ahhoz , hogy egy ilyen gyökér banda eltűnjön végre?
Hogy börtönbe kerüljön végre a hazugságok, lopások, csalások, sikkasztások, emberi életek tönkretétele, elüldözése miatt?

Mi nyilvánvalóbb kell még!!!???
Mire vár Európa?
Mire vár a 6 millió magyar választó, akik egy nap alatt elsöpörhetnék ezt a tetves aljas bűnöző bandát?
Törölt felhasználó
@moon: és hol van a sok nagymagyar, akik az öszödi beszéd után szétvertek mindent...most ha kilopják a szemüket, akkor meg semmi...?! Azok meg kubatov skinhead csicskái voltak nem pedig nemzeti érzelműek. Hol a békemenet ilyenkor?:)
Törölt felhasználó
@moon: Amúgy Európa arra vár, hogy a 6 millió magyar felébredjen, amint ez megtörténik ők is előállnak..., de ez nem európa feladata az csak öngól lenne..Nyilván örökké ők sem tűrik a fosztogatást, de bölcsebbek pár kis habony meg kubatov bohócnál..:)
eszegfu
Szerintem teljesen mindegy, hogy a pályázat hatástanulmányában a "pesszimista" becslések szerint napi 2.500 fő utasra számitottak, vagy a mostani "tájékoztatás" szerint az egész kisvasutot 27-28 emberre "tervezték"... mindkét esetben hazudtak! Ebből hogy gondolják, hogy jól kijönnek?! ... el sem tudom képzelni... de majd talán a Habony...
szaboria1
Csepreghy nem tanulta meg hogy kell le írni a nullát.
Bringás
@Yoda69: Ha kiderül, hogy csak vaklárma, remélem itt fogsz bocsánatot kérni a Miniszterelnök Úrtól!
Yoda69
@Bringás: En pedig toled varom el a hasonlo bocsanatkerest a propi olvasoitol.
Bringás
@Yoda69: Miért kéne a propi olvasóitól bocsánatot kérnem? Nem én kiabálok itt kígyót békát!
Aki Én
@Bringás: Mitől felvirágoztatás pár száz milla elköltése, egy hasztalan, kihasználatlan vasútra? Azt azért nagyon eltudom képzelni, hogy mindjárt tisztábban látnál, ha mondjuk a Gyurcsány tette volna ugyanezt.
Csizmás Kond
a napi bescelések mindenhol másként jelennek meg...itt 2500-700, máshol meg 2500-7000...ami ugye nem mindegy...ezért szerintem csak a ébrentartásra jó az egész.
Bringás
@Aki Én: Évszázadok múlva úgy vándorolnak oda, mint a bazilikába!
Aki Én
@karma1: 14:03 Most már érted végre mitől akar megvédeni minket a szeretett vezető?
Bringás
@Aki Én: Sanszos! Mikor suttogva ejtik ki a nevét áhítattal és őrt kell a vagonok mellé állítani szent Orbán Viktor vasúti kocsijából ne lopjanak szuvenírt!
namihami
Nem volt itt semmi csalás. Csak egy szokásos fordítási hiba. A fiúk a magyar szövegben nem napi, hanem az eljövendő 50 évre igérték a megadott utasszámot. A fordításba, mint ahhoz már hozzászokhattunk, ismét bekerült bekerült egy apró hiba, már majdnem nevezhetnénk a nyomda ördögének.
De sebaj, a takarítónéni és a portásbácsi felmondólevele már a postázóban van. Megkapják jól megérdemelt büntetésüket.
Csizmás Kond
@Aki Én: két motor és két mellékkocsi = 5000 utas naponta...
...persze ha percenként közlekedik..a többi meggondolatlanságot hadd ne is említsem.
karma1
@Aki Én: 12.19-re: Bizony, bizony...:o)))))
Hellcat
@Csizmás Kond: Az 5000 az a max kapacitás naponta. A pesszimista 50% os becslés volt a 2560 utas naponta. Csak tudnám akkor a tényleges 50 fős azaz 1% os kihasználtság az mi.
Hellcat
@Bringás: "Mikor suttogva ejtik ki a nevét áhítattal és őrt kell a vagonok mellé állítani szent Orbán Viktor vasúti kocsijából ne lopjanak szuvenírt!" Erre egyszerűen nem találok szavakat...ettől a mondattól agyrákom lett és azonnal áttétes lett mindenhova...
namihami
@Hellcat: Mert komolyan veszed a bringást.
Olvasd mint paródiát és behalsz a röhögéstől. Mindent a maga szintjén kell kezelni és fájront.
Egyébiránt Ő szereti, hát vannak ilyenek is. Széles a perspektíva, gazdag a merítés.
Hellcat
@namihami: Még paródiának is félelmetes!!!
karma1
@Hellcat: Jajnema', hat annyit ez a szutyok nem er meg! Mondd, hogy inkabb egy jot h@nytal , es akkor minden OK! Amilyen a Gazdaallat, olyan a Para Zita...:o))))))
RonaGyuri
@karma1: mi köze ennek az EU-hoz? Egy másik témánál belinkeltem azt a táblázatot, ami egyértelműen igazolja, hogy legalább 50%-os kihasználtsággal számoltak.
karma1
@RonaGyuri: Kizarolag az eu-s resze a kolcsonnek , es a mostani vizsgalodasuk, hogy megis, mire adtak penzt a gazbuvarnak... Ne mondd, hogy nem volt mar a kezdetekkor balhe az EU-val, hiszen azert kellett kitalalniuk ezeket az oriasi szamokat, hogy meggyozzek vele az EU-t, hogy nem kidobott penz a kisvasut-fejlesztes...
Kb ennyi a kozuk hozza... Nem hiszem, hogy lorincbarat-stroman epitette volna a "sajat" vagyonabol ezt a jatekszert...
karma1
@RonaGyuri: A masik cikknel benne van a cikkben ez a tablazat, ahhoz is kommenteltem.
RonaGyuri
Külön felhívom a b. figyelmeteket vonatonként legrosszabb esetben is 128 utassal számoltak, napi 2500-al és nem napi 51-el!
Aki Én
@Csizmás Kond: Akartam egy kellemeset csalódni, de nem sikerült. Látom ez is kifog rajtad.
Csizmás Kond
@Hellcat: Nem tudom a környéken hányan lakhatnak és az a vonat összeköt-e lakhelyeket munkahelyekkel de hogy ott nincs akkora turisztikai látványosság hogy 5000-el számoljanak még maximumba se az biztos...szóval nem tudom ki mit írt mire pályázott vagy mi a lényege az egésznek de ilyen kirívó marhaságokat már brüsszel is meglátta volna...de nem tette és kiadta a pénzt.
A négy kocsi kb 100 férőhelyes...max 150...mikorra lesz abból napi 5000 ?
Aki Én
@Bringás: Lebuktál!!! Nem tudtam, hogy van egy saját Youtube csatornád. Fantasztikus anyagokat találtam rajta, ha megengeded kettőt közkinccsé bocsátok:

www.youtube.com/watch?v=83u1PUAkr_0

www.youtube.com/watch?v=j7ZP3La7f8A
RonaGyuri
@karma1: félreértetted ln azt írtam, hogy ezért nem az EU-ra kell zabolni
Hellcat
@Csizmás Kond: Mint írtam az 5120 az a maximum kapacítása 1 napra a kisvasútnak. Senki nem számolt annyival. Az optimista kihasználtság lett volna 4360 a pesszmista meg a 2560 ami még mindig bődületes nagy baromság. A kocsik max férőheéyt pedig 256 ban állapították meg...ebben benne van ülő álló gondolom heringpartival számolva. Én meg mondom neked mire alapozták ezt...SEMMIRE, viszont ezt kellett hazudni különben nem ad az EU pénzt rá...ha nem ad rá pénzt nincs mit ellopni és a Viktátor álma sem teljesül. :(
Hellcat
@karma1: Botrány...ezekről amiket ez a drótszamaras ide bír az jut eszembe mikor meghalt a Kim Jong Il és vagy sírták vagy agyonvertek. na msot ő épp igyekszik ezekkel a kommentekkel elkerülni az agyonverést...vagy épp agyon akarja amgát veretni nem tudom. :))))
karma1
@RonaGyuri: Isten ments! En csak azt allitottam, hogy az EU sokkal jobban utananezhetne a kolcsonadott penzenek. Tudom, hogy nagy csomagokban , nagy fo celokra kapjak a keretosszeget, es azt osztjak le, de azert ha mar kijelolik a kisebb veg-projecteket, akkor annak is kell, hogy nyoma legyen. (Tehat ha peldaul kapnak egy egesz tajegysegre X osszeg fejlesztesi hitelt, akkor azert ott azt a 4-5 felhasznalast tutira meg kell nevezni, adatokkal, szamokkal, celokkal, hatastanulmanyokkal, nem?)
RonaGyuri
@karma1: @karma1: szó sincs kölcsönről ez támogatás és utófinanszírozás
karma1
@RonaGyuri: Ok, bocs, tudom, nem visszateritendo tamogatas... Nekem mindig a kolcson jut elsore az eszembe... Nagy sz@rban lennenk, ha azokat a penzeket, amit eddig az Unio Magyarorszagra szort, hitelkent vissza kene fizetni?!... Igy majd csak az lesz a baj, hogy ezeket a vissza nem teritendo fejlesztesi penzeket azert kell visszafizetni, mert nem arra es nem ugy hasznalta fel a kormany, amire es ahogy kellett volna... Na meg valami buntit is raszamol, ha pechuk van a magyaroknak ...
RonaGyuri
@karma1: @karma1: A helyzet az, hogy az EU nem volt felkészülve ránk.
Nem tudták, hogy Orbán eszményképe az a gátlástalan tróger, aki bár utolsónak lép be a forgóajtón, de mindenkin átgázolva elsőnek jön ki.
S a klasszikus viccet sem ismerték: öreg magyar bácsit a klubjában hagyja a fia. Az öreg beáll egy 21-es partyba. Az öreg mondja 19, az ellenfél 20. Mire az öreg mutasd! Mire az: no, de úriemberek között?
Mikor a fia érte megy látja, hogy hatalmas halom pénz van előtte. Édesapám ilyen jó 21-ben kérdi csodálkozva. Na ja úriemberek között! =))
Csizmás Kond
@Hellcat: a 256 is indiai állapot...ahol az ütközőre is helyjegy van adva...a többi meg mint mondtam csak filozófia...és ezt brüsszel is tudhatná hacsak nem indiából származó ügyintézők adták ki az engedélyt.
Hellcat
@Csizmás Kond: Egyetértek. Ez egy nagy kamu szar tanulmány...Fidesztől nem áll távol a hazudás az EU-s pénz meg nagyon kell, hogy legyen mit ellopni. :)
Csizmás Kond
@Hellcat: ...a távolállásról is regényt lehetne írni...minden pártról sőt minden bennfentesről.
Hellcat
@Csizmás Kond: hajajj...meg arról is, hogy kiken fogják behajtani a bűntetést ha ez miatt kapunk.
nyanya001
Mkinek akkora tömeggel számolni ? Egy két utas is elég lenne nem ? DDD
hetöndöe
Ha holnap azt mondja az Únió,hogy napi tíz utas az már zsúfoltság,előugrik ez a Csepreghy nevezetű szarházi és megaszongya,hogy kérem mi csak napi két főre terveztünk.Az átlag magyar szavazó meg bekajálja.Itt tartunk.
Csizmás Kond
@Hellcat: ..ne izgul nem neked fogják küldeni a számlát...
Hellcat
@Csizmás Kond: Igazad van, nem nekem...ránk majd az tolja át akinek a számla megy...
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak feldobom a pletykapartit...:)...különben ebben a melegben senki nem szólna a másikhoz...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ...mindjárt kell menjek dolgozni...ha olyan meleg lesz mint a tegnap akkor biztosan kipurcanok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.