Hogy mindig tudd, mi mennyi. Azok száma, akik eddig visszaadták a lovagkeresztjüket tiltakozásul amiatt, hogy Áder János kitüntette Bayer Zsoltot: Kaltenbach Jenő Kenyeres István Tóth Bálint Rózsa Péter Polgár András Krausz Tamás Erdélyi Ágnes Péter Vladimir Galkó Balázs Kertesi Gábor Köllő János Varga Júlia Bruszt László Varga Kálmán

Forrás: 444.hu
Feltöltő: SV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
@oncogito: suba a subához szar meg a bringáshoz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
Ezdiőtájt van a postások keresztes hadjárata :-)))
Bringás
Na akkor ezektől most hivatalosan is vissza kell venni és soha többé semmiért ki nem tüntetni az antimagyarokat!
oncogito
@Bringás: - a jelen kormánytól ezt el is várom. Ők csak tüntessék ki a saját sleppjüket.
Suba subához, guba gubához!
karma1
@oncogito: Megtettek,... Eppen ez a nagy baj...:o))
oncogito
Már 18-an vannak!
Lehet fogadásokat kötni, hogy hányan maradnak! ;-)
oncogito
@karma1: - joguk van hozzá, mint ahogy a kitüntetetteknek is reagálni.
Főlökött
@oncogito: Értelmesebbje visszaadja, mivel nem kíván közösséget vállalni egy ilyen személlyel. A baj ott kezdődik, hogy aki kiötlötte és aki átadta, no ezeknek nem jön le az, hogy ez meggondolatlanság volt, egy hatalmas hiba. Legalább a közönség számára látható, hogy az értelmiségiek nem kívánnak azonosulni ezen értékrenddel.
Akinek mond valamit, mond, akinek nem, hát nem :) Mindenki saját döntése!
oncogito
@Főlökött: - nem hiszem, hogy meggondolatlanságról van szó. A hatalom magabiztos (sajnos sokak támogatását élvezik is) és úgy vélik, hogy fölötte állnak a közvéleménynek, közakaratnak és mindent lenyomhatnak a torkunkon.
És meg is teszik, amíg tehetik!
Főlökött
@oncogito: Ha csak 1 db lovagkereszt lesz talpon a vidéken, azért akkor már azoknak is le fog esni :).
oncogito
@Főlökött: - sajnos, ezt nem hiszem. Eddig is azért jutottak el és most is azért vannak hatalmon, mert van támogatójuk...
Aki Én
@Bringás: Mekkora ciki. Már úgy értem ha valaki érti ennek óriási jelentését.
Látod kedvenc trollom, ebből is látszik, hogy itt mindenki antimagyar, kivétel a mélymagyar Zsóti.
Főlökött
@oncogito: Nem hiszed :) Áder János előtt, halmokban állnak a visszaküldött lovagkeresztek, mellyel max. pókerezhet. Tudod, emelek egy lovagkereszttel :)
Idővel le fog neki esni...
Bringás
Bayer nem fogja visszaadni! Aki meg visszaadta, remélem soha többé nem tüntetik ki! Ennyi minimum kijár ezért a gyűlölet cselekményért!
oncogito
@Főlökött: - és mit törődik ezzel Áder? Semmit. :-(
karma1
@Főlökött: Az lesz majd a legcifrabb, ha Kertesz es Lamfalussy OROKOSEI fogjak visszaadni a dijat, mivel ok ketten mar az egbol figyelik ezt a civodast...:o))
@hetöndöe: Nem mondod komolyan?
karma1
@hetöndöe: Huuu,... 27... Ez aztan nem semmi! Vegre, megmozdult a magyar ertelmiseg!...:o)) Vegre valakik valamiben egysegesek, azonos a nezopont, a velemeny...
karma1
@oncogito: Csillagom, ader maximum kinezegethet a gazdaallat popojabol, es azt hajthatja vegre, amit az PARANCSOL neki... Volt valaha valakinek ketsege afelol, hogy otthon mas iranyitana, mint az egyszemelyes orban-fide$$?
oncogito
Képzeljétek!
Kiraboltak egy postást. Pénzt nem találtak nála, de három visszaadott lovagkeresztes kitüntetést igen. :-D
pbalage
kéne valami százalékos mutató is, mert ez így elég gagyi, az anarki ennél sokkal korrektebb szokott lenni.
aremy
@oncogito: suba a subához szar meg a bringáshoz.
oncogito
@aremy: - szinte semmiben nem értek egyet Bringással, de a véleményét tiszteletben tartom és nem veszem át az orbáni-módszert, hogy az embert ne vegyem emberszámba.
aremy
@oncogito: már ne haragudj de a bringásnak nincs véleménye semmiről ha csak nem mondják meg neki hogy mi legyen az.
oncogito
@aremy: - ezt én nem tudhatom. Te igen?
Meg aztán mindenki a környezete hatására alakítja a véleményét. Igaz, van aki aszerint, hogy megéri-e és van, aki a legjobb meggyőződése alapján.
Én mindenkiről feltételezem az utóbbit. És ha a véleménye eltér az enyémtől, azt jelzem, sőt ha kell, ignorálom. De mint embert.
Veleda
Vajon mennyiért lehetne eladni egy lovag keresztet a vaterán?
Bringás
Nekem ez még mindig gyerekes durcinak tűnik!
Például ne hordjunk gatyát, mert a nyilasok is hordtak!
offside
Kossuth-díjat Bayernek!!! Megtisztította a lovagkeresztes-állományt. Ami ráférne a Kossuth-díjra is. Sok ott a ocsú.
Pöpec
@oncogito: "szinte semmiben nem értek egyet Bringással, de a véleményét tiszteletben tartom "

Igazad van, a véleményét kell tiszteletben tartani. Csupán az embert kell lesz@rni, ahogy sokan teszik is, de semmiképpen nem a véleményét. Mondom, az embert - pl. papucsállatkaként teljesítménye egyenesen kiemelkedő lenne. :D Tán még egy nagykeresztet is érdemelne - oszt jónapot.
Kérdés, ugyanezen Bringás tiszteletben tartja-e a keresztjüket visszaküldők cselekményét - lévén az is vélemény? Mintha azt írná róluk, hogy hazaárulók.
Te ugye Indira Gandhi követője vagy? Addig hagyod, hogy a fejedre szarjanak, amíg meg nem találják a szádat.
bencemacska
@Veleda: ma, 15
Azt nem tudom, de én azt javasolnám azoknak, akik nem akarnak a korpa közt maradni - ahova akaratuk ellenére keverték őket -, hogy adják el, és használják az árát valami értelmes dologra.
(Pl. jól mutatna egy emléktábla valahol, a tiltakozók nevével, vagy hasonló...)
oncogito
@Pöpec: - ovastad Eugéne Ionescu-tól az Az orrszarvú c. novellát?
Pöpec
@oncogito: Most megvárod míg elolvasom? Elidegenedés? Amikor a jelszó: Csak a FIDESZ? A szűk kétmillió? Akkor ki idegenít el kit? Kik annullálnak kiket? Kétmillió magyar 8 millió magyart?
Én nem vagyok ilyen türelmes, Kedves @oncogito.
oncogito
@Pöpec: - én meg nem erről beszéltem. Arról beszéltem, hogy az elembertelenedésben nem akarok részt venni. Körülöttem ha mindenki durva, agresszív vadállat, én akkor sem akarok az lenni.
Szenvedett már ez az ország diktatúrától, túlélte valahogy.
Kérdés, hogy ki hogy...?
Pöpec
@oncogito: Akkor Gandhi követője vagy. Megoldás: összes sajtót, TV-t rádiót netet elzárni. Elvonulni, jó hobbyt találni, irány külföld vagy a Senki szigete. Kivonulni a társadalomból, legalább is fejet a homokba dugni. A tudatlanság nem fáj, amiről nem értesülsz, az nem is verheti ki a biztosítékot. Sokaknak eleve jót tesz a demencia előrehaladása. Kinek milyen szerencséje van. Ez a taktika garantáltan nem csinál belőled durva agresszív vadállatot.

Én pedig ha nem vagyok kibékülve a környezetemmel, pl. sok sz@rt találok magam körül, megpróbálom eltakarítani, hátha egyszer sikerül, oszt akkor majd jobb lesz. Az unokámnak feltétlenül. :D Tapasztalatom, hogy mosolyogva, folyamatosan bocsánatot kérve a sz@rdaraboktól ez nem megy.
Szerencsés az, aki együtt tud élni ezekkel...
oncogito
@Pöpec: -semmit nem értettél meg abból, amit írtam. Sebaj, attól elvagyunk egymás mellet, igaz?
Pöpec
@oncogito: Tisztellek, van miért. Amíg Te ha arcul csapnak odatartod a másik feledet is, én nem. Ha a társadalmat előre akarod vinni, taktikát kell váltanod! Kivéve, ha neked így jó ahogy van. Nekem nem jó, változtatni szeretnék, ez békés belenyugvással nem megy, ezért pörölök - helyetted is. Így jó lesz? :D
oncogito
@Pöpec: - mondom, hogy nem érted.
Ha arcul ütnek, nem tartom oda a másikat is. Reagálok, de a magam stílusában és ha olvastál tőlem valamit is, tudod, hogy az nem mindig van vattába csomagolva. Vattába csak a módot csomagolom, a tartalmat nem.
Ezen a fórumon is csak addig van velem egyetértés, amíg azonosan vélekedünk valamiről. Abban a pillanatban, ha valamiben eltérő, máris ott a szakadás. Mert én nem viselem a durvaságot. A kendőzetlen őszinteséget igen, a sarkos, éles vitákat igen, de ennek nem kell ordenárénak lenni szerintem. Ilyenbe sosem megyek bele senkivel, még ha egyébként egyet is értek vele. Ha nem, akkor pláne nem. Nem annak van igaza, aki nagyobbat rúg, vagy ocsmányabbat mond.
A szavak elvesztik így súlyukat - és akkor már csak az ököl jön. És az nem jó. Mert nem az embereknek kellene ölre menni egymással. Hofi jól mondta:
lh3.googleusercontent.com/Bfc3D3ZD3yapZP3QPMVdRrgzN46N1-Bd4Xv2XS3FjiY_Phyh3R2Il-gwQBXWD9iHuN-yBIFOsBMXR3S8NtsSn0f_8Ks-5olVsk_8MyFYjt7U_qoJB5FmBwUN2IfddRQrwwHDHWNAdcnCH_VzBWdzVBTRc3JYWW2yK1mmsZm95jAobkHFI_wIpQ5YY81N6PDkeHB5hGp1gpmBWRrbw4ImH0fO_qMYKhD_t3gdq9UA9wCH_jrWwfi_e73F4wuXP7FUzg_SuLb5O-9MAPoov1241in9MQwAbrjFY8gXc4dyoGNn6S9hnzh8y1cWVjmbOWo17lTaADVNOqYYK0oGDcA-u2FCFF5h3aOPTYqFEgZOOTFEtWh5nOWBNuE9XuFOMuBYUU06uME86h6lTCKOc8uv0e5FD163APTnpdbJRi_HUvs8SfFlcDVrjJI-rJgZzDw_k_nu4gin12YLWBW5dGzbk3C0FhEDG8qTNwwERcFH78-Avv5ngL8nUF4jQsODbaD-hqIR2Dgx0mtO52RrgvRCOzFcTrwnYHUGmSby7l2xuvmEaHcdrGZ9C-Cex_i3vQuMQIdSBC9q_ZEWt3wXWkH8Chj67jii7NU=w960-h719-no
eugen4402
@Pöpec: Én is tisztelem @oncogito: véleményét, de attól tartok, előbb-utóbb a Te metsző, keményebb hangvételedre lesz szükség, mert vannak, akik a szép szóból nem értenek...
oncogito
@eugen4402: - miért, a kemény hangvételből értenek? Csak arra jó, hogy mindenki ordenáré legyen - és senki senkit meg nem győzött és le nem söpört a színről.
Mindenki bemocskolódik és senkinek nem lesz már igaza. :-(
Akkor jöhet háborúság, ahol tragédia, halál van és mindenki vesztes lesz valahol. :-(
Pöpec
@oncogito: Minden a mértéken múlik. Pl. a víz létfontosságú, bár ha sokat itatnak veled, belehalsz. A só ugyancsak nélkülözhetetlen, a mértéktelen fogyasztás vezet halálhoz.
Az orbánimádat kismértékben elviselhető, mint vélemény tolerálható, sőt elmegyek mellette, ha okszerű. De az a szervilitás ami itt jellemző a biciklista részéről, normális szervezetnek már extrém megterhelő, ezért tiltakozik ellene a biológiám.
Aztán volt egy ügyvédem, aki egyszer a per szünetében leállt adomázni viccelődni és eszmét cserélni ellenfelem ügyvédjével, miközben én egy távoli sarokban gubbasztottam... Szóval nem tetszik, ahogy szinte adomázgatsz hazád árulóival. Szinte feltáplálod. És szerintem többen érzik ezt így (de nem vetted a lapot a topic elején).
Azért mondom a szemedbe, mert szóból ért az ember.
Dobó István véleményét ismerem, aki úgy eskette egri várvédő bajtársait, hogy "az ellenséggel szót sem ejtek". Te csak ejts szót nyugodtan, csak azért tudd, a halálodat [diktatúrát] akarják.
Ne haragudj, mennem kell.
Tisztelettel :D
oncogito
@Pöpec: @eugen4402: ha megtudjátok nézni a facén - szerintem zseniális
www.facebook.com/hasznaldfel/videos/2014710245421002/
eugen4402
@oncogito: Köszönöm, megnéztem. Tanulságos "történelmi lecke", de félek, félreértettél. Én nem vérfürdőre gondoltam, csak egy árnyalattal keményebb stílusra, mert hát látod, hat éve már, hogy jólnevelt, intelligens ellenzékiek hangot adnak nemtetszésüknek... A hatalom ezen felettébb jól szórakozik, hangos nevetésük betölti a Kárpát-medencét. Akkor..?
oncogito
@eugen4402: - én egyfolytában arról beszélek, hogy az ordenáréság nem vezet sehova. Irtam, hog a kemény hangvétel, az éles bírálat elég sűrűn szükséges, de nem mindegy, hogy mibe van csomagolva. Aki csak mocskolódni tud, az azt jelenti, hogy már maga is bemocskolódott.
Egyre durvábbak egymással az emberek - és az eredmény egyre szomorúbb.
Az ellenzék egyébként sem nem jól nevelt, sem nem intelligens, hanem impotens.
Egy-egy megeresztett kifejezéssel nincs bajom, ha tudom, hogy nem az ilyen szókincs az egyetlen.
Neked is idézem Hofit, ha elkerülte föntebb a figyelmed, hiszen nem is neked másoltam be:
lh3.googleusercontent.com/Bfc3D3ZD3yapZP3QPMVdRrgzN46N1-Bd4Xv2XS3FjiY_Phyh3R2Il-gwQBXWD9iHuN-yBIFOsBMXR3S8NtsSn0f_8Ks-5olVsk_8MyFYjt7U_qoJB5FmBwUN2IfddRQrwwHDHWNAdcnCH_VzBWdzVBTRc3JYWW2yK1mmsZm95jAobkHFI_wIpQ5YY81N6PDkeHB5hGp1gpmBWRrbw4ImH0fO_qMYKhD_t3gdq9UA9wCH_jrWwfi_e73F4wuXP7FUzg_SuLb5O-9MAPoov1241in9MQwAbrjFY8gXc4dyoGNn6S9hnzh8y1cWVjmbOWo17lTaADVNOqYYK0oGDcA-u2FCFF5h3aOPTYqFEgZOOTFEtWh5nOWBNuE9XuFOMuBYUU06uME86h6lTCKOc8uv0e5FD163APTnpdbJRi_HUvs8SfFlcDVrjJI-rJgZzDw_k_nu4gin12YLWBW5dGzbk3C0FhEDG8qTNwwERcFH78-Avv5ngL8nUF4jQsODbaD-hqIR2Dgx0mtO52RrgvRCOzFcTrwnYHUGmSby7l2xuvmEaHcdrGZ9C-Cex_i3vQuMQIdSBC9q_ZEWt3wXWkH8Chj67jii7NU=w960-h719-no
eugen4402
@oncogito: Nem egészen világos az érvelésed: sehol nem "trágár stílust" javasoltam, hanem keményebb hangvételt. Mondok példát: nekem például évek óta tetszik dr. Harangozó Tamás parlamenti szövege. Nem állíthatod, hogy mosdatlan szájjal kocsmai modorban szólalna fel, viszont határozott, kemény szavakkal mondja el a véleményét. Ilyesmire gondoltam...
teuton
@Bringás: "Csak" antimagyarok a kitüntetettek, akik vallalhatatlannak tartjak Bayert es visszaadjak a kitünteteseiket? Hol marad a komcsi, ballib, hazaarulo? Mert te mast nem tudsz, csak mocskolodni... A különbseg csak annyi, hogy közülük barmenyiknek magasabb az IQ-ja, mint az egesz csaladode! Ök nemzetközileg is elimert tudosok, professzorok, egytemi tanarok, ezzel szemben te es Bayer csak egy kategoriaba tartoztok, a primitiv mocslolodok köze...
oncogito
@eugen4402: - én meg elsősorban az itteni fórum stílusra. Pöpec is azt mondja nekem, hogy miért "adomázgatok a hazám árulóival"...? Nem tudom, hogy Bringás parlamenti képviselő-e hogy benne van a maffiahálózatban, ezért nem tartom a hazám árulójának, még ha kormánypárti is. Mert feltételezem, hogy nem a csalásokat védi (ami egyébként minden pártnak sajátja sajnos) hanem valamiféle elv szerint szimpatizáns, vagy pusztán amolyan "csak" okból, ahogy a fociddrukkerek is szoktak. Olvass vissza, miket vágnak egymás fejéhez, azokra sok mindent lehet mondani, de érvet nem.
Igen, én mindenkivel szóba állok egy bizonyos határig és a magam stílusában. Erről megy az én érvelgetésem.
hetöndöe
TUDTA???
Soha ennyi kitüntetést nem adtak vissza Magyarországon pár nap alatt!
Agyarország egyre jobban teljesít!:-)
hetöndöe
Ez jutott eszembe hirtelen Zsocáról,hogy szerencsétlen marha mekkora pofont kapott.:-)

TUDTÁK?

www.youtube.com/watch?v=oyVaC9mcuXM
eugen4402
@oncogito: Engedelmeddel most nem szívesen foglalkoznék a T. fórumtársak civódásaival, egy kicsit mindenki ingerültebb mostanában. Javaslom: adjunk ki közös közleményt, melynek a lényegét abban körvonalaznám, hogy egy a lényeg, mindenki úgy cseszteti a másikat, ahogy akarja, csak vér ne folyjon..!
oncogito
@eugen4402: - nincs egyetértés. :-)
Nem szívesen ülök le olyan asztal mellé beszélgetni,ahol nincs meg egy bizonyos színvonal.
Én már csak így fogok meghalni. ;-)
eugen4402
@oncogito: Azért a meghalást ne siesd el, kérlek... :-)))
nemkati
@hetöndöe: Azon gondolkodom, hogy hányan kaptak most kitüntetést. Lehet, hogy olyanok is visszaadták, akik korábban kapták meg?
nemkati
@Kovács Gizella: Jah, akkor jól gondoltam. Szóval nem kell annyira szidni az értelmiséget. A maguk módján ők is megmutatják, hogy mi az, amit nem fogad be a gyomruk az 0rbáni politikából.
Kovács Gizella
@nemkati: Egy bizonyos szint felett nem süllyednek egy bizonyos szint alá !
nemkati
@Kovács Gizella: Bírom az ilyen embereket! :)
Végülis, nem kell hozzá más, csak masszív gerinc.
A Tündik bündije
Nevezzék át Bayer-díjnak, onnantól a helyén lesz kezelve az "értéke" és mindenki tudja majd, mit is vesz át.
Pöpec
@oncogito 19:30: Igen, hazád árulója. Árulók akik felhatalmazás nélkül alkottak új alaptörvényt, akik hatályon kívül helyezték az Alkotmánybíróság összes Európa-konszenzusos korábbi határozatát, akik illiberalizmus felé vezetik az országot. Több érvet nem hozok (bár számtalan lenne). Ha ennyiből nem tudod megítélni, áruló-e aki ezt a tevékenységet támogatja, akkor sajnos én itt befejezem az eszmecserét, mert bizonyos értékítélet szint alá én se szeretnék menni.
A jogi lehetőségek elfogytak. Finomkodhatunk nyugodtan, célozgathatunk, nézhetünk neheztelve, sajnálkozva, rosszallóan rájuk stb. És lesz eredménye? Az opportunista olyan fajta, aki sz@rik mindenre és mindenkire. Számára egyetlen releváns önös érdeke létezik, semmi más. Nincs olyan esemény, nem is lesz, amely szégyenre (értsd: lemondásra) bírna egy fideszest. Ha ezt megérted, akkor egyetlen következtetés marad: elszakadni a finomkodástól, mert puszta időpocsékolás. Aki pedig pocsékolja az időt, az nem tudja mit akar, az nem akar semmit, annak éppen jó ahogy van. Hisz még nem fáj neki eléggé. De majd fog! Csak ezzel még nem bír szembenézni!
Ludmilla
@Főlökött: nem fog,megrekedt egy szinten,csak a környezetvédelem érdekli újabban
karma1
@nemkati: Egy csomoan visszaadtak, akik meg Solyom Laszlotol kaptak, nem az orban kormany alatt...Most, mikor ezt irom, mar 51-en adtak vissza... Ha ez igy folytatodik, ez az egesz lovagrend sajat magat fogja kigerelni, feloszlatni, mert lassan egyedul csak a zso'ti marad bent, meg a Marton Eva...(Annak minden dij csillog-villog, mer "jar neki'...:o))
eszegfu
@oncogito: Tisztelem azt a törekvésedet, hogy a Veled nem egyező véleményt kinyilvánitó hsz-re is emberhez méltóan válaszolsz! Igyekszem kerülni a csunya beszédet és a mocskolódást, sőt próbálom "elkerülni" a nekem nem tetsző kommentelőket. Szives figyelmedbe ajánlom, hogy azért nézzed meg a kommentelők régebbi hozzászólásait is, ahol csak a cikkhez szólnak hozzá és nem egymást között beszélgetnek. Ha Téged ezek a "belépő" kommentek hidegen hagynak... akkor irigylem az önuralmadat és a türelmedet!:) Nekem közel 2 év után bizony fogytán van!
karma1
@Pöpec: @oncogito 19 @eugen4402 : Nagyon nagy elvezettel olvastam mindannyiotok hsz-eit, mert mintaerteku volt ez a mai vilagban, ahol egyszerubb es gyorsabb egy jot anyazni, mint megindokolni, mit is szeretnenk elerni...

Valoban meg kell probalni a dolgokat eloszor bekesen, a leheto leggyorsabban, leg fajdalommentesebben elintezni.

De ebben az orszagban mar reges regen tul van ezen az ember: ahol a baloldalnak a szemebe rohognek, ahol a kormanyon levo part meghiusithat egy fontos dontest a tavolmaradasaval, es ezert SENKI nem vonja oket kerdore, kover nem fenyegeti oket penzbuntetessel, ott elfogytak a szavak, a bekes megoldasok.

Van egy olyan erzesem, hogy aki a kovetkezo lepest drasztikusan megteszi, az esetleg elvesztheti a szabadsagat, talan meg az eletet is... De ugy erzem, mar semmi sem allitja meg ezt a rablobandat, talan csak egy jol iranyzott pisztolygolyo. (Hozzateszem: egy legyet tudok maximum agyoncsapni szanalom nelkul, de senki mas viselkedese nem valtana ki belolem ilyen duhot, mint amit ez a rablobanda ebreszt bennem a hulyenel hulyebb otleteivel.)
Van egy hatar, amikor latod, hogy suket fulekre talalsz, es akkor meg kell erintened az illetot, hogy odafigyeljen arra, amit mondasz. Aztan ha erre az erintesre csak legyint, es meg csak feled sem fordul, akkor megragadod az illetot mindket vallanal fogva, es magad fele forditod, hogy RAD figyeljen, es igenis hallgasson meg es tegyen is egy szamonkerheto igeretet, hogy megteszi, amit mar a legelso pillanatban is meg kellett volna tennie, mert Te szavaztad be arra a pozicioba ot, ahol most milliardokat sibol ki sajatmaganak, a csaladi es haveri korenek... Ha viszont igy all a helyzet, es megis szemberohog Teged, ideje, hogy egy joliranyzott utessel helyrerazd az agyat. Most eppen ennek a cinizmusnak a lehervasztasaval kell foglalkoznunk.
Pöpec
@karma1: orbán azt mondta, elmegy a falig. Zsinórban teszi ezt. Ám a falat egyre messzebb helyezi, egyre tolja tovább a diktatúra irányába. Minden szerv keze alá dolgozik, átértelmezi a magyar szavakat, hagyományos jelentésüket kiforgatja. Az Alkotmánybíróság jogállamiságot értelmező ezernyi határozatát, az állami szervek függetlenségének mibenlétét, fékek-ellensúlyok fontosságának mint jogállami garanciának még a kifejtését is, eltűntette, felszámolta. Ha kritizálják a kisvasutat, meghosszabbítja Bicskéig.
Ez a rendszer nem értünk, emberekért van, a teljes adórendszer és pénzügyi rendszer a fideszt szolgálja az meg orbánt.
orbánék érzékelik, hogy nő az ellenállás, ezért fegyverkeznek. Matolcsy, a tek, önálló országgyűlési fegyveres védelem sokkolókkal kidobó emberekkel, a rendőrség létszámának növelése [migrációra hivatkozással] stb. Készülnek a keményedő időkre.
Mellesleg aki tud, menekül az országból. Tudják, előbb-utóbb gáz lesz.
karma1
@Pöpec: Olyan pontos kepet adtal a pillanatnyi helyzetrol, hogy libaboros lettem...:o(((( Igen, ok is tudjak, hogy ki fogjak huzni a gyufat, de addigra ok mar vagy Svajcban, vagy Braziliaban akarnak lenni a kimenekitett vagyonkajukkal egyutt.
Igen, ok is tudjak, hogy arra, amit ok muvelnek, maskepp nem lehet valaszolni, kizarolag fegyverekkel, es valoban ezert kell nekik is a felfegyverkezes, latszolag meg azoknak is ,akik nincsenek kozvetlen eletveszelyben. (Mint eltolcsi sem, megis kezi lofegyvereket vesz, megy eles loszereket).
Bar ne lenne igazad...De sajnos az van...:o(((
oncogito
@karma1: - először arra reagálnék - baloldal. Ez már eleve rossz hozzáállás szerintem. Azt kellene nézni, hogy ki mit mond és nem oldalakra passzírozni embereket. Gyorsan hozzászokott ehhez sajnos itt a többség. Pedig szerintem ez az alapja annak, hogy nem törődnek egymással az emberek, hogy csak egy nagy masszát látnak: jobb oldal, bal oldal - liberális, illiberális, stb.
Szinte nem is jut el a tudatig, hogy ki mit mond, néhány szó és az illető "helye az oldalban" máris kész válaszreakciót szül. Holott a gondolkodó ember sokféle "oldalon" áll szerintem. Az életben nem minden focimeccs, hogy csak a saját csapatomnak kell drukkolni, mindenki más ellenség.
Igen, a hatalom meg akarja tartani hatalmát és ehhez az kell, hogy legyen ellenségkép, hogy legyen indok a szemétségekre - hogy az csak a komcsilibsihazaárulóbaloldal áskálódása. És sajnos ez visszhangra talál, mert ha kormánypárti mond valamit, akkor függetlenül attól, hogy esetleg igaza van, azonnal a hatalom talpnyalója, bértollnok, stb.
Bosszantó, de agresszivitással szerintem nem érhető el, hogy ne így legyen. Láthatóan nem!
Még egy fontos dolog. Itt, egymás közt nem politikusokkal vitázunk, hanem civilekkel. Akiken nem múlik semmi. Aki a véleménye miatt nem hazaáruló, legfeljebb ha nagyon szélsőséges, akkor megállapítható, hogy semmi ember. De ember, akivel vagy tudok beszélni tisztességgel, vagy ignorálom.
Felnőtt embert már nem lehet megváltoztatni - és hidd el, mindenki a maga stílusát adja elő, nem hivatkozhat arra, hogy mert a másik. És ha valahol, valamiféle környezetben a legosszabbat hozzák ki az emberből, onnan menekülni kell.
Ami meg a politikát illeti, mindig volt és lesz változás és sosem a kisemberen múlik.
oncogito
@Pöpec: - állj már le! Itt a fórumon a kommentelőkhöz és kommentelőkről beszélsz!
Itt ki hozott törvényt és ki állít félre mást? Bringás? Ha politikus, mondd meg az igazi nevét és ráhúzom a vizes lepedőt!
Hogy a kormányt védi? Szélhámost véd. De aki bármely más pártot véd, ugyanúgy szélhámost véd.
Ne már egymást gyepáljuk a politikusok helyett!
Mindannyiunknál van némi igazság mag, jobb-baloldali, kormánypárti-ellenzéki mindegy. Én az igazságot szeretem, azt nézem, bárkinél van!
A hivatásos bűnöző az, aki szégyentelen, bármely párt szimpatizánsa, vagy akár semleges.
Nem ismersz egyetlen nem fideszest sem, aki olyan lenne, mint amilyen az általad leírt fideszes?
Emberek beszélnek egymással, arra kellene reagálni, nem pedig a jelképes szinekre!
oncogito
@Pöpec: - még valami. Annyira nem érdekel, ki milyen párt szimpatizánsa, hogy veszem a merszet és igazat adok neki, ha egyetértek vele. Manapság ehhez nagyobb bátorság kell, mint ellent mondani, mert a fanatizmus elvesz az emberek józan eszét.
De az igazságot akkor sem fogom megtagadni - mert ez vezet olyan körülményhez, ami ma is uralkodik!
oncogito
@eszegfu: - a másfajta vélemény hidegen hagy, ha közben a magamét is el tudom mondani. A gondolati szabadságot nem lehet csorbítani és nem is szabad. A mocskolódás az, amit nem tűrök, amitől elfordulok.
eszegfu
@oncogito: Nem a vita kedvéért... de ha "másfajta vélemény hidegen hagy", akkor mi értelme a beszélgetésnek?! Elmondod a sajátodat... ugy bele a világba... akkor a büdös életbe nem csiszolódunk egymáshoz, sőt! De azért értem a mondanivalódat!
oncogito
@eszegfu: - érdekel más véleménye, de nem bosszant, ha másfajta. Ezt értem azon, hogy hidegen hagy. Ami bosszant az az, hogyha az ellenérvemet elmondom, akkor úgy vélik, meg akarom változtatni a másik ember véleményét.
Összecsiszolódni szerintem csak úgy lehet, ha elviseljük egymást a másfajta véleményével együtt.
Menekülnék olyan közösségtől, ahol mindenki mindenben egyetért. Ha meg nem, akkor mi is van, hogy is zajlik...? A kör bezárult.
oncogito
@Pöpec: @karma1: - ha nem olvastátok, olvassátok végig, mert ez az igaz pontos helyzetleírás hazánkról is, meg a világról is:

"A hatalommal rendelkezők mintha nem aggódnának a fejlemények miatt. Amikor a dolgozó rétegek és a középosztály felemeli a hangját, akkor idegengyűlölőnek, szűk látókörűnek és rasszistának nevezik őket. A problémával nem szembesülő elit viszont humanistának és együttérzőnek tartja magát.
...
A világelit emberei nem érzik társaiknak a honfitársaikat: a szemükben ők amolyan fura idegenek, akiknek a bizarr érzelmeivel néha kezdeni kell valamit.

A szerző arról is ír: Manhattanben, ahol ő él, a globális elit gyermekei egymással házasodnak, ugyanoda költöznek, ugyanabba az iskolába járnak és ugyanúgy élnek. És nem foglalkoznak az alul lévő társadalmi rétegek gondjaival. Sőt, inkább csak félnek tőlük.

A jólét elidegenít, a hatalom eltávolít a köznéptől. Az elitek maguk mögött hagyják a nemzeti érzést és az ezzel járó felelősséget. Noonan szerint valami nagy dolog történik a világban a vezetők és a vezetettek közötti szakítással. Ez a korunk egyik legfontosabb jellemzője."
danubeinstitute.blog.hu/2016/08/15/elarulja_a_tomegeket_a_globalis_elit
eszegfu
@oncogito: Csak ismételni tudom magam: tisztelem a szándékodat! Kiváncsi leszek kb. fél év mulva Rád...:)
oncogito
@eszegfu: - ha nagyon felpaprikázódóm (mert nem vagyok vasból) akkor szünetet tartok. Eddig is ezt tettem.
Vagy ha nagyon rossz a helyzet, végleg hátat fordítok. De nem hasonulok olyanokhoz, akikhez nem akarok.
karma1
@oncogito: Van benne sok igazsag... De ha egy kicsit is visszaemlekszunk a magyar tortenelemre, akkor volt nekunk olyan felelos arisztokrata retegunk, akik ugyan valaoban egymas kozott mentek ferjhez, vagy nosultek meg, de azert a hazajukert melyen a zsebukbe nyultak.
Ezeknek az arisztokrataknak nem kellett attol felniuk, hogy egy ejszaka az egyik elegedetlen jobbagyuk atvagja a torkukat. Ezeket az arisztokratakat a jobbagyok szerettek, szivesen dolgoztak nekik.
MINDEGYIKUK europeer volt, mindegyikuk beszelt a magyar-nemeten kivul legalabb egy nyelvet, franciat vagy angolt... Felvilagosultak voltak, es a hazajukert tettek valamit, otthon...
Sajnos, nagyon jol mukodott a kommunista arisztokratlanitas, kipusztitottak ezeket a csodalatos embereket, mara mar csak egy ocska, jellemtelen, gerinctelen, frissen az uborkafara kapaszkodott reteg ul a nep nyakan, aki semmi mason nem tori a fejet, csak azon, hogy hogyan tudna meg egyet srofolni a mar amugy is teljesen kivereztetett nepen...
Pöpec
@karma1: Mára az elit és a maffia közé egyenlőségjelet tehetünk. A maffia nem adni, hanem elvenni szokott az országtól.
oncogito
@karma1: - ha elolvasnád a cikket végig...
Irja, hogy ez most korunkra jellemző. De ha nem akarod végigolvasni, idézek még:
"Valami nagy dolog történik a világban a vezetők és a vezetettek közötti szakítással. Ez a korunk egyik legfontosabb jellemzője."
dr. prédikátor
Gondoljatok bele!!! Már 61 gerinces ember adta vissza a kitüntetést!!!A baj csak ott van hogy aki érdemtelenül kapta az pedig megtartja!!!de hát mit lehet várni egy levitézlett seggnyaló bajertől???Undorító egy féreg!!!/ és most" finom "voltam/
aremy
@Bringás: amit vissza adtak azt hogy lehet vissza venni súgd már meg.
karma1
@aremy: bicajos tudja, ne piszkald! Majd mindegyikukhoz odamegy, es UJRA elkeri a kituntiket! Furcsa, hogy nem erted...:o))))))))) (Hahaha, Te szegeny, hagyd mar a francba... En olyan vagyok itt nekik, mint a Gyurcsany... Velem ijesztgetik egymast meg a tobbi kommentelot...:o))))

Egyebkent ez a kituntetes olyan, mint a gyanta: ha egyszer radragasztottak, a budos eletbe nem szabadulsz meg tole. Legfeljebb lesz beloluk borostyan...:o))
eugen4402
Nem láttam a legújabb névsort: a Búsképű Lovag visszaadta már..?
Bringás
Azért kezd tisztulni ez a jeles kitüntetés a szeméttől!
Pöpec
Ha egy hordó finom sörbe egy csepp trágyalé kerül, az egész hordó ihatatlan lesz. Tartalma már csak trágyalé. Persze van akit ez nem zavar...Ki mihez van szokva...
pbalage
@karma1: én nem hiszem el, hogy ilyen ember a valóságban is létezik. Komolyan felmerült bennem, hogy csak egy mesterséges ruszki fejlesztésű illinteligenciával társalgunk.
karma1
@pbalage: A ruszkival egyetertek... De hogy intelligencia???...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.