Elindult a "közmédia" új televíziós csatornája, az oktatási és kulturális témákkal foglalkozó M5.

Dér Ágnes csatornaigazgató korábbi közlése szerint az első nap a bemutatkozásé lesz, arra törekszenek, hogy éjfélig minden műsorból, minden témából adjanak ízelítőt.

Dér Ágnes azt mondta: a "közszolgálati" televíziók sorából régóta hiányzott a magyar, illetve az európai kultúrát zászlajára tűző, egyben ismeretterjesztéssel és oktatással foglalkozó televíziós csatorna, amely a világra nyitott nézőket célozza meg.

Elindult a "közmédia" ötödik csatornája

A 24 órában műsort kínáló, harmincnál is több új műsorral induló – néhányat a közmédia más adóiról átvevő – M5 struktúrája három lábon áll.

Kora délutántól természet- és dokumentumfilmeket, a nemzetközi kitekintés mellett elsősorban magyar munkákat kínálnak.

Délután négy órától oktatási programok kerülnek adásba, nyelvi tartalommal; az angol, a német, a francia, az orosz, az olasz és a spanyol nyelv tanulását támogató tartalmakat kínálnak, és már építik fel a tanulókat segítő online hátteret – mondta el, hozzátéve, "nem akarunk nyelviskolaként működni", a cél sokkal inkább az, hogy ki-ki a saját lehetőségeinek megfelelő tempóban gyarapítsa a szókincsét, és merjen is azzal megszólalni.

Dér Ágnes szólt arról is: este hétkor – az ismét jelentkező Vers mindenkinek után – félórás Kárpát-medencei kulturális és tudományos híradót sugároznak, majd színházi előadások, operaelőadások, balett- és koncertfilmek lesznek műsoron, este pedig tematikus filmsorozatokkal, a magyar- és az európai művészfilmek legjavával várja a nézőket az M5.

Kitért arra is: a közönség igényéhez igazodó hétvégi műsorrendet alakítottak ki, amelyben például délelőtt kétórányi kulturális ajánló kapott helyet; a hajnali és a délelőtti órákban pedig megismétlik majd a napközbeni műsorokat.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
M agyar T ávoktatási V állalkozás A gymosásra Nro; 5 ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
M agyar T ávoktatási V állalkozás A gymosásra Nro; 5 ?
karma1
Hat a keptol lehidaltam: EZ a jellemzo az otthoni propagandara!
Felirat a kepen: ELO" - Mohacs - Nyeresben vagyunk!

Kar, hogy mar este van, kulonben az egesz napomat hehereszve tolthetnem...
BARHONNAN az orszagbol, barhonnan jelentkeztek volna be eloben - OKAY, azt elhiszem, hogy muszaj duborogtetni az egekig ero fejlodest,... De pont Mohacsrol ilyet kozvetiteni???
Csizmás Kond
@karma1: Te most láttad az adást vagy csak a képről jutott eszedbe ennyi badarság ?
karma1
Hiaba, a roman tortenelembol kimaradt a mohacsi vesz, 1526-tal, a magyarsag tortenelmeben a legnagyobb vereseg...
Es persze a KEPROL, mint ellentmondasos latvanyrol irtam...
Dehat a szovegertes nem kotelezoen varhato el mindenkitol
justhpeter
@Horizont: A szándékot értem, de minek ebből a szarból öt ?
Gyakorlatilag a sportcsatornán az egész nyarat tönkretették, hiszen a foci EB és az olimpia alatt is eljátszották azt, hogy az abszolút zombi emberekkel és filmekkel megtöltött végletekig primitív politikai hirdetések között adtak be egy két említésre méltó eseményt. Miért nem elég erre a bármiféle színvonalat nélkülöző kormányfényezésre az M1 csatorna ?
karma1
@justhpeter: Hatha nem tudjak mindenhol fogni az M1-et, oda kell a masik 4... (Es persze 4-szeres penzelnyelesi lehetoseg...:o)))))
karma1
@Horizont: Dragam, rajtam gyakorolhat, en max. egy jot rohogok, (mondjuk ettol a keptol megtettem, a ferjemnek is leforditottam, mi van a kepen, es milyen alkalombol), de mindig megnezem, hogy ki mondja? Es a dolog innentol el is vesziti a jelentoseget a szamomra...:o)))Legyen szep napod, az en estem mar szep...(es nagyon vidam...:o))))
colibri
Még véletlenül sem kapcsolok oda, mint ahogy a többi 4-re sem. Nem érdekel.
colibri
@Horizont: Elhiszem, de nem mindenkinek való. Az én vérnyomásomnak nem tenne jót. Már attól is felszökik, ha néha bekapcsolom a Kossuth ráriót.
silber13
@karma1: Nekem a néhai Studió 11 jutott az eszembe, azok akartak mindent játszani,lehetőleg felsőfokon. Aztán kidurrantak a nagy erőlködésben!Így járt a néhai Color együttes is.Saját stílusuktól elütő muzsikával próbálkoztak, biuktak is és nyugatra lógtak.!
eszegfu
Engem a "Vers mindenkinek" c. müsor ragadott meg. Vajon uj felvételekkel, vagy a régiekkel rukkolnak elő?! A régiekre max. ismétlési jogdijat fizetnek, gyártási költség nincs... és ahogy olvasom, elég sok lesz az ismétlés is (hajnali és a délelőtti órákban ismétlik a napközbeni müsorokat, tehát délután lesz "uj" müsor)... de akkor mire megy el ennyi pénz?!
cs.n.
Csak a címhez: nem az ötödik, hanem a hetedik. M1-5 mellett ott van még a két dunatévé is.
Rózsika Hatházi
@karma1: ma 9:38. Istenem, hát sokoldalú! Egyszerre tud csüggeni öt csecsen is. Arra azért kíváncsi lennék, hogy hogyan birkózna meg egy pörkölt, nokedli variációjú ebéddel? :))))
Tekla
Teszteltem. Nekem az összes többinél jobban tetszik. Ha tv-re lesz gusztusom, ez lesz az első választás. Remélem , nem laposodnak, hanem jobbak lesznek.
Desischado
Nálam meg a levesbe! És igaza van Karmának, Mohácsot ezzel beadni, te jó ég! Ezek hol voltak történelem órán?!
karma1
@Rózsika Hatházi: 15.39-re: Hat nagykanallal! Tudod, ugy nagyon hatekonyan lehet enni...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.