Mit ismert: vasárnap csúnyán elbukott Orbán népszavazása, az érvényességhez mintegy 800 ezer szavazat hiányzott.

A Fideszben ennek ellenére megpróbálják eljátszani az "elsöprő győzelmet", mérsékelt hitelességgel.

Most viszont előkerült az első olyan fideszes főfunkcionárius, aki nyilvánosan kritizálni merészelte részvételi arányt, ő pedig nem más mint

Lázár János.

„Nem vagyok elégedett az érvényességet illetően" – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Makó Híradó című helyi lapnak.

Szerinte végig kell gondolni, miért maradtak távol „nem kevesen". Lázár úgy látja, azokban a választókerületekben volt magas a részvétel, ahol „az emberek beszélnek egymással és a helyi kormányzati erők és a helyi politikusok megszólították a választópolgárokat".

Ugyanakkor Lázár is úgy látja: a 3,2 millió nem szavazat „a kormány számára megfelelő politikai felhatalmazás, hogy meg tudja védeni az országot a bevándorlástól és a betelepítéstől".

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
3 millio ember ne akarjon 10 millio neveben donteni...Aki nem ment el, az azert nem ment el, mert nem hulye, hogy egy hulye nepszavazason asszisztaljon egy torvenytelen nepszavazashoz, amit nem is a nep kezdemenyezett, hanem orban eroltetett az orszagra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
3 millio ember ne akarjon 10 millio neveben donteni...Aki nem ment el, az azert nem ment el, mert nem hulye, hogy egy hulye nepszavazason asszisztaljon egy torvenytelen nepszavazashoz, amit nem is a nep kezdemenyezett, hanem orban eroltetett az orszagra.
Hellcat
Egy érvénytelen népszavazás nem felhatalmazás semmire...ha 40 ponttól kettes akkor 39 pont az még karó...ugyan olyan karó mint a nulla pontos. Szóval kár magyarázkodni.
Cicamama55
Ő az az ember, aki gondolkozik is a Fideszben!
Edmond Dantes
Ekkor még nem mondták meg neki,hogy nyertek.
sziha
@karma1: nem tudtad, hogy zsideSS matekban ez 10bol 9 ember? Hat, ajanlom zarkozz fel, mert Viktorszkij megborzolja am a szemoldoket!
Bringás
@karma1: És te biztosan tudod, hogy aki nem ment el, az Orbán ellen van? Álmodozz csak kiscsillag!
Az ország döntő többsége a Fideszt támogatja!
kisrigó
Sajnos, ismerve az eddigi jól bevált technikát, ez a győztünk szöveg várható volt, a tényleges eredménytől függetlenül. A félig tele-félig üres pohár esete!
Cicamama55
@Bringás: Nem! Az ország többsége, egyik jelenlegi pártot sem támogatja. A nemmel szavazók egy része sem azért ment el, mert Fidesz támogató, "csupán" a migránsok betelepítését ellenzik.
Rózsika Hatházi
@Bringás: Magadhoz tértél a sokkból? Hányas voltál matekból? Az a 3,3 millió az ország többsége? A 8 millió mittudomén hány szavazásra jogosultból? Te reciprok értékkel számolsz, vagy a Szíriuszon máshogy megy a matek? Sebaj, nyertél! Egy hangszórót. Légy boldog vele! Legalább hangosabban hallod a zorbán hülyeségeit.
mekkelek
@Bringás: Igen, ez fantasztikusan meglátszott az érvénytelen népszavazáson az eltékozolt 15milliárd forintunk ellenére. Vajon hány stadiont lehetett volna építeni ebbôl a pénzbôl - vagy neadjisten kórházi berendezést venni? Én azt mondom fizessék vissza az államkasszába.
Apatszerek
Aki nem mondja el a véleményét ,annak nem veszik figyelembe.Ez a bojkott nagyon visszacsaphat az ellenzékre ha mégis betelepítés lesz,mert ők lesznek kikiáltva bűnbaknak a bojkottjukkal.
nem tibi
Baromság ! Ha betelepítés lesz akkor is megvan a B' terv hogy végérvényesen vagy otthon vagy máshol kössenek ki . Ez régen is így volt ,sok arab főiskolás élt itt a Kádár korszakban és
mai napig átkozzák azt a percet amikoir valami barmok őket ide küldték és fogadták . @Apatszerek:
Apatszerek
@nem tibi: A tanulásra érkezők nem menekültek voltak a múltban sem, de a jelenbe sem. Ezek Európát akarják elfoglalni. Nézd az életkorukat, mért nem a saját hazájukban akarnak boldogulást megvalósítani, büdös a meló, a vendégnek nem kell dolgoznia.
tothjani
Ma a Lázár birtokain szóló rádió egész nap a vele készült interjút sugározta ebben azt mondta büszke vagyok a birtokomra mer' az országos átlaghoz képest sokan mentek szavazni.
Desischado
Akárhogy is magyarázzák, ez bukás. A fiaskót utána kár magyarázni! Bár erre számítani lehetett.
eugen4402
@Bringás: "Az ország döntő többsége a Fideszt támogatja." - írtad.
Hát sporttárs, Te ismered őket... Áruld el miért kell támogatni őket, annyira legyengültek, vagy olyan (öröm)ittasak..???
quadrocopter
@Apatszerek: Hülye kérdésre, hülye válasz, ahogyan azt a Kétfarkú is megmondta. Ez pontosan az " akar-e ingyen sört?" kategória, vagy amikor a sztyuvi kínálja a vacsit:
Uram, kér vacsorát?
Választék?
Igen - nem!

Aztán még ott vannak a Rogán-kötvényesek is! Nem 1294 ember! A fidesznyikeket nem sérti, hogy ennyire hülyének nézi őket a soha nem hazudott?
reseva
Migráns ügyben eddig sem tarottak be semmilyen írott vagy iratlan szbályt.Ehhez kértek felhatalmazást, és sajna, csak ennyi emberre sikerült ráijeszteni.Valami mást kell kitalálniuk. Félek, fognak is.
eszegfu
@eugen4402: 5:14 Jóóóóóóóó a kérdés!:))
eugen4402
@eszegfu: Nem a levegőbe beszélek, egyszer régen - van már 50 éve - egyik barátom szalagavatója után "támogatásra szorultam" én is...Én már akkor is a centrumot képviseltem, mert jobbról is, balról is támogattak. Hazáig. :-)))
eszegfu
@eugen4402: A Te "centrumpárti" történeted nagyon is életszerü!:)) De, hogy ebből milyen "átkötésekkel" jutottál el a Fidesz támogatottságáig, az a méltányolható dolog! Ötletes!:))
A válaszra kiváncsi vagyok...
verőce21
Én sem vagyok elégedett a népszavazással és a népszavazási részvétellel!
Perwool
@verőce21: Volt egy olyan kijelentés, hogy""a népszavazással egyértelművé tegyük az álláspontunkat."
És akinek az az álláspontja, hogy az országgyűlés se telepítsen be migránsokat, azt miért nem lehet egyértelműsíteni?
Talán a távol maradók, a kérdéssel voltak elégedetlenek!
verőce21
@Perwool: (11:07) Az a probléma, hogy ez a szavazás nem OV-ról és nem az országgyűlés akciós betelepítéséről szólt. Sem a szírekről akik 81 országból menekülnek a bombázások elől. Úgy néz ki, vannak akik ezt nem értették meg. :)
Perwool
@verőce21: A kérdés úgy szólt, hogy akarunk-e menekülteket az országba???
NEM!!!
"na ugye"
verőce21
@Perwool: (11:33) Valami hasonló, mindenesetre nem kellett hozzá másodfokú egyenletet fejben megoldani. :)
eugen4402
@Bringás: Leköteleztél... Soha nem tudom meghálálni. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.