A magyarországi szakképzett munkaerő hiányára részben megoldás lehet, hogy a következő években az állami szférában több tízezres, akár százezres létszámleépítés várható, ezeket a korábbi állami alkalmazottakat átképzés után a versenyszférában lehetne alkalmazni – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

A portfolio.hu által megrendezett Budapest Economic Forum nyitóelőadásában Csepreghy Nándor kiemelte: ez évben eddig összesen 1054 milliárd forint európai uniós támogatást fizetett ki a kormány a régi és az új EU-s ciklus kötelezettségvállalásai alapján, az idei negyedik negyedévre duplázódást vár a kabinet, és így teljesül majd az idénre tervezett 2048 milliárd forintos kifizetés.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az ötlet jó, csak sajna nem úgy valósul meg ahogy kellene: pedig a sok ócska pártkatona zulágernek jó lenne! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
az ötlet jó, csak sajna nem úgy valósul meg ahogy kellene: pedig a sok ócska pártkatona zulágernek jó lenne! =))
Hellcat
Majd pisloghat a sok pártkatona..."Baszki nem azért nyaltam a fidesz valagát ennyi éven át hogy kirakjanak a zsíros poziból...ahol csak ültem a gép előtt és vertem a farkam." Jól átképzik szakmunkásnak aztán hamar rájön, hogy abból a fizetésből kb éhen lehet dögleni.
magyarbakancs
Titeket nem ki rúgni kellene, hanem @ógatni.
Sziszifusz
@Hellcat: 10:38
Nem gondolnám, hogy a Fidesz iránt lojális alkalmazottakkal kezdenék a létszámleépítést.
Annál inkább valószínűnek tartom, hogy azokat küldik el akik kritikusan szólnak a kormány tevékenységével kapcsolatban.
Hellcat
@Sziszifusz: És azt szerinted hogyan derítik ki? Megsugóm, hogy EGYIKÜK sem mert egy árva rossz szót sem szólni mert akkor MÁR elvesztette volna a pozícióját.
Fradigege
Nem baj. Gyűjtik az ellenségeket. 2011-ben engem is kirúgtak. Azóta számomra ezek véglények. Főleg a gazdájuk. A zsírmore.
Hellcat
@Sziszifusz: Nem baj kell az ilyen réteg akikre azt hiszik, hogy támogatók aztán a titkos szavazásnál máshova rakódik az a fránya X :)
Nessy
Kirúgják azokat, akik esetleg még értettek valamihez, marad a sok léhűtő ilyen -olyan főnök.
Azért arra befizetek, amikor egy hűséges párt katonának dolgoznia kell. Esetleg a mezőgazdaságban szócséplést lehetne rábízni!
bakegya
@Fradigege: velem is megtették,aztán két hét múlva hívtak vissza,mert nem megy a munka.
karma1
Draga jo Hofi... Amikor a kohaszokbol szovonoket kepeznek ki... "Szoni meg nem tudnak, de a csocsuk ma' no... EGY (sorcsocs)...

Kb ennyire van valosagtartalma ennek a tervnek...
Majd a kazankovacsokbol nogyogyaszt faragnak, a kerekesszekesbol, akinek MUSZAJ visszamenni dolgozni azert a 47 ezerert, abbol meg kemenyseprot csinalnak...

Kb. ugy, mint ahogy a 8 honapos terhes kismamabol hatarvadaszt...
B+... ennyi eszuk van csak...

bringas, ezt magyarazd meg, akkor hogy is lesz az az "egymillio munkahelyet csinalunk" cimu program? VISSZAFELE?
pali85
@Hellcat: Te hazárd játékos! nem oda teszed az X.t,ahová kel,mert te is úgy jöttél a világra valószínű,hogy ki cselezted a bábát elől várt és hátról jöttél ki.
Warlord
Idióta csürhe. Ha nem megy a kupi, ezek a zongoristát cserélik le.
bundi
elvégre erre kaptak felhatalmazást...de azért kíváncsi leszek az irodistákat kőművesnek szakácsnak vagy orvosnak akarják átképezni...
quadrocopter
Anno választási és átnevelési célból/érdekből, teletömték a hivatalokat, mint Lézer a duplájára emelt létszámú minielnökségét, ahol annyi a ráérős, hogy délelőtt a folyosó egyik oldala megy bevásárolni és plázázni, délután meg a másik, majd miután érkezett a pénzcsapelzárásos fenyegetés, rögtön bejátsszák a spórolós számot.
Cicamama55
Ez nem új hír! Lázár János már legalább fél éve egy Kormányinfón beszélt róla.
Tekla
Van ott annyi fölösleges ember , hogy valamit kéne velük kezdeni, pláne ha egyszerűsödik az adminisztráció !
Fradigege
@bakegya: Hátba rúgtak és visszahívtak? Nettó 67.000.000.-/hó+7.000.000.-/hó kafetériáért, +ingyen laptop+ingyen kocsi+telefon+lakás! Simán visszamennék. :)
tothjani
De gondolom majd csak a 2018-as választás után hiszen addig szükség van a naplopó tapsgépekre.
Persze ha szilárd a Diktatúra akkor már nem kell annyi talpnyaló.
kukac50
A parlamentből és háttér intézményeiből rúgják ki az összes embert mert rosszul végzik a munkájukat. Bizottságokból kezdjék Rubovszkyval Neki már a temetőben kellene lakni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.