Ha annyira keresi az FBI, hogy maradhatott 24 éven át szabadlábon? - mondta Orbán a parlamentben, miután már a második felszólaló forszírozta kapcsolatát a rejtélyes és a hírek szerint körözött szaúdi milliárdossal. A miniszterelnök szavai szerint ez az egész csak amerikai titkosszolgálati játszma.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Valoszinu akkor talalkoztak egymassal, amikor levittek a szemetet, egy kicsit trecseltek, es akkor szurte le ezeket a nagy alapigazsagokat a Nemzethy Beteg, majd hozzatette, hogy hatrabb az agarakkal, majd mi tudjuk, hogy ki ez a pharaon professzor...(Biztos elohuzott valamilyen diplomat a hazikontose alol pharaon a kukaknal, es ettol nagyon meghatodott a vitya...)
Mingya' tuttam, hogy ez csak a zosszeeskuvo baloldali media muve lehet, ide csak tisztes befektetok, mintaeletu nyugalmazott tudosok, lepkegyujtok es kepfestok telepedhetnek be...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyuszicsibe
@karma1: lehet átcsattogott fokhagymát vagy sót kunyizni az anikónak, és minnyá' lefigyelik :$
kakaósbögre
a mi terroristánk jó terrorista.osztjónapot.
quadrocopter
A "professzor úr " is saját lábon áll? No és hogyan érzi magát az Al-Kaida támogatójaként egy NATO tagállamban?

"De ki ez a Pharaon?

Nem akárki. Egy időben a második legnagyobb szaúdi befektetőként tartották számon az Egyesült Államokban, de a gazdaságtörténet egyik legismertebb csalása, a BCCI botrányos bukása után több országban perbe fogták; a Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgallérosa közé sorolta, illetve amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI is körözte. Egy 2002-es francia parlamenti jelentés úgy ír róla, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek – köztük az al-Káida – által is használt iszlám pénzügyi hálózattal, miközben az amerikai hadseregnek is szállított hadászati eszközöket.

És mi köze Magyarországhoz?

Papíron semmi. Annál aktívabb viszont nálunk egy Ammar M. Abu Namous nevű jordán ügyvéd, akit a Heti Válasz Pharaon ügyvédjének nevezett. Hogy mást ne mondjunk, Namous a Bank of Jordan igazgatóságában egy olyan cég képviselőjeként ül, amelynek valódi haszon­élvezője a bank 2014-es jelentése szerint Pharaon és három családtagja. Ugyanez a Namous pedig tagja egy másik nagy cég igazgatóságának is, amelyet konkrétan Pharaon elnököl, de tagja még Jordánia magyarországi konzulja, a Fidesszel kiváló kapcsolatokat ápoló Zaid Naffa is. És ugyanez a Namous alapított hét, azaz 7 darab céget, amelyeknek a nevei Pharaon-Alfa, Pharaon-Beta és így tovább, és amely cégek egy kivételével mind Zaid Naffa címére vannak bejegyezve. Az egyik ilyen cég szerezte meg a seregélyesi kastélyt, és a helyi lap egészen szürreális fotósorozatán azt is megtekinthetjük, ahogy tavaly ősszel Pharaon, Namous és Naffa a falunapon nézegetik a táncoló kislányokat és majszolják a pogácsát."

Ugyan má' hol van itt nemzetbiztonági kockázat?
quadrocopter
MNO.

"A Galatasaray futballklub volt elnöke, a török Adnan Polat közeli viszonyt ápol az Orbán család több tagjával, egyébként meg bejáratos Recep Tayyip Erdogan török elnökhöz is – tárta fel csütörtökön megjelent cikkében a Magyar Narancs. A cikk szerint a milliárdos vállalkozót még Mészöly Kálmán mutatta be Orbán Viktornak a 2005-ös isztambuli Bajnokok Ligája-döntő előtti napokban. Polat ma már a török külkereskedelmi szövetség magyar tagozatát vezeti, a magyar Külügyminisztérium által működtetett nemzeti kereskedőházak legnagyobb haszonélvezője: Polat cégét a külügy Törökországban, Görögországban és Cipruson nyolc kereskedőház létrehozásával bízta meg (erre az első évben egymilliárd adóforintot használ fel). Polat irodaházában kap helyet az isztambuli magyar diplomácia, miközben a mágnás Magyarországon intenzív ingatlanfejlesztésbe és -vásárlásba kezdett, értékes műemlék épületeket szerezve meg.
Hasonlóan intenzív befektetésbe kezdtek Magyarországon a szaúdi milliárdoshoz, Ghaith Pharaonhoz jordán szálon köthető cégek. Egyébként jordán vonalon is a külügy cégeivel, illetve a Külügyminisztériummal való szoros együttműködés jellemző.
A jordán (szaúdi) és a török kapcsolatokban az is közös, hogy láthatóan kiemelt szerep jut az ápolásukban Orbán Viktor lányának, Orbán Ráhelnek, illetve a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak is.
Különösen a József nádor téri volt Postabank-székház ügyében (itt a fák kivágása és a hajléktalanszálló elköltöztetése után luxusszálló épül, az ingatlant előbb a török, majd később a szaúdi befektető magyar cége szerezte meg), szembetűnő, ahogy a beruházás elől az adminisztratív akadályokat gyors hivatali döntések sora hárította el.
A Heti Válasz áprilisban írta meg, hogy az állam a Pharaonnak szánhatja a Várba költöző Nemzetgazdasági Minisztérium szomszédos ingatlanát is. A Külügyminisztérium alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőháznak közös részvénytársasága is van Pharaon-érdekeltséggel. De Pharaon-tulajdonba került a seregélyesi...
quadrocopter
...Zichy–Hadik-kastély is – írta ekkor a Heti Válasz.
Mindkét befektető erősen érdeklődik magyarországi műemlék épületek, kastélyok iránt. Érdekes egybeesés: lapunk írta meg, hogy jövőre százmillió euróig levonható lesz a műemléki épületek felújításának költsége a társasági adó alapjából. Ha pedig a felújító vagy a karbantartó magánszemély, akkor az érdekkörébe tartozó vállalkozás erre a célra adott adománya illetékmentességet élvez."

Bűnözők, ha egymásra találnak...
papa.49
Azt a rengeteg disznóságot amit már elkövetett mikor ismeri el???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.