Visszautasítja Magyarország az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (FIDH) "alaptalan, politikai motivációjú rágalmait" – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke pénteken az MTI-vel

Menczer Tamás közleményében a FIDH-nek a nap folyamán közzétett jelentésére reagált, amely szerint a jogállamiság és az emberi jogok alapelveit folyamatosan támadják Magyarországon, amióta Orbán Viktor 2010-ben átvette a hatalmat, ezért az Európai Unió határozott reakciójára van szükség. A 84 oldalas dokumentumban figyelmeztettek: a magyar kormány aláássa a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét azzal, hogy "fokozta ellenőrzését a média felett, korlátozta az információszabadságot és hatástalanította az Alkotmánybíróságot". A FIDH kitért arra is, hogy a migránsokat és menedékkérőket megillető jogok megsértése, illetve a kormányzat által 2015 óta folytatott migránsellenes információs kampány "tanúsítja Magyarország ellenszegülését a nemzetközi és az európai jogban foglalt kötelezettségeinek".

A KKM sajtófőnöke hangsúlyozta: Orbán Viktort a magyarok demokratikus választásokon egymás után kétszer választották meg Magyarország miniszterelnökének, a magyar emberek döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az Orbán-kormány az elmúlt hat évben "Magyarországot ismét növekvő pályára állította, a költségvetési hiány alacsony, az államadósság csökken, a munkanélküliek száma megfeleződött, a bérek emelkednek, az infláció alacsony, az export rekordokat dönt, Magyarország erősödik".

Magyarország a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően megvédi a saját határát – amely egyben a schengeni zóna külső határa is – az ellenőrizetlen, kontrollálatlan illegális bevándorlással szemben – írta, hozzátéve, hogy a tömeges illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést, és veszélyezteti az ország kultúráját.

Kitért arra is, hogy 3,3 millió magyar "a lehető legdemokratikusabb módon, népszavazás során mondott nemet az illegális bevándorlásra".

A magyar kormány a magyarok biztonságát, érdekeit és jogait védi, akkor is, ha ez "egyes magukat jogvédőnek nevező nemzetközi szervezeteknek nem tetszik" – olvasható a kommünikében.

Végezetül Menczer Tamás megemlítette: az, hogy a FIDH kezdeményezné Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését, "jól mutatja a szervezet által megfogalmazott kritikák komolytalanságát".

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Igen, valóban 2x nyerte meg a választást O.V...ezt senki sem vitatta, sőt 3,3 millió "magyar mondott nemet a népszavazáson az illegális (?) bevándorlásra... ezt sem vitatta senki sem! Azt viszont biztos, hogy a 2014-es választások előtt közvetlenül átirták a törvényt számukra kedvezően. És akkor kérdezem, hogy a lakosság 3,3 millión felüli része már nem is magyar?! Sőt az sem érdekes, hogy nem volt érvényes és mégis módositják az Alaptörvényt?! A KKM sajtófőnökének volt képe ezekkel indokolni a jogállamiság és az emberi alapelvek elleni támadást, mely azóta van, mióta 2010-ben O.V. átvette a hatalmat?! A szokásos: nem is arról beszél, ami a gond.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Mire verik a taknyukat erkölcsi rühesék?

""fokozta ellenőrzését a média felett, korlátozta az információszabadságot és hatástalanította az Alkotmánybíróságot". A FIDH kitért arra is, hogy a migránsokat és menedékkérőket megillető jogok megsértése, illetve a kormányzat által 2015 óta folytatott migránsellenes információs kampány "tanúsítja Magyarország ellenszegülését a nemzetközi és az európai jogban foglalt kötelezettségeinek".

Ebből mi nem igaz - gyökerek?
Bringás
Nézzetek már szét Amerikába, ahol a négereket az utcán lövik le a rendőrök, aztán ugassatok!
quadrocopter
@Bringás: Kis pöcs, itthon meg a rendőröket lövik le az utcán! Mire brekegsz?
bencemacska
@Bringás: No tessék: Magyarországon meg kiemelt nyomozót lő le munkavégzés közben a "hazaffy"!!!
Ez a különbség?
Hellcat
Leadják a csúf igazságot külföldön idehaza meg egyből...JÁJ POLITIKAI TÁMADÁS...szar dolgok a tények.
Bringás
@quadrocopter: Figyelj vakkancs! Egy összehasonlítást sem értesz meg, minek írsz?
Tudom, hogy ez a primitívség jele, de ezt eddig is tudtam rólad!
Bringás
@bencemacska: Nagy szégyen ez! Rendőrre nem emelünk kezet! Ezer évet neki a pokolban!
bencemacska
@quadrocopter: Lassú voltam!
Azt is érdemes lenne figyelembe venni, hogy a négereket lelövő rendőrök ELNÖKE is NÉGER!!!
M.o-n pedig a rendőrt lelövő "hazaffy" minielnöke is "hazaffffy".
MICSODA KÜLÖNBSÉG!!!
quadrocopter
@Bringás: Kis pondró, már annyi sincs a korpás hajad alatt, hogy megjegyezd a hazai eseményeket?
Rohamosan és sikeresen butulsz - kis pondró, ha nem muszáj, ne szerepelj!
Bringás
@quadrocopter: Megint ugatsz paraszt? Engem? Ki vagy te, hogy így szólsz, illetve vakkantasz?
Bringás
@bencemacska: Vegyük azt is figyelembe, hogy Obamaki nem rendőrfőnök!
eszegfu
@Bringás: Bocs., ugrott a gépem... egyáltalán nem tetszik a hsz-d!
bencemacska
@Bringás: Miért, OV rendőrfőnök, vagy a Magyar Nemzeti Arcvonal főnöke?
eszegfu
Igen, valóban 2x nyerte meg a választást O.V...ezt senki sem vitatta, sőt 3,3 millió "magyar mondott nemet a népszavazáson az illegális (?) bevándorlásra... ezt sem vitatta senki sem! Azt viszont biztos, hogy a 2014-es választások előtt közvetlenül átirták a törvényt számukra kedvezően. És akkor kérdezem, hogy a lakosság 3,3 millión felüli része már nem is magyar?! Sőt az sem érdekes, hogy nem volt érvényes és mégis módositják az Alaptörvényt?! A KKM sajtófőnökének volt képe ezekkel indokolni a jogállamiság és az emberi alapelvek elleni támadást, mely azóta van, mióta 2010-ben O.V. átvette a hatalmat?! A szokásos: nem is arról beszél, ami a gond.
quadrocopter
@Bringás: A pondró nem pofázik vissza, hanem kussol! Nehohy már a szar húzza le a wc-t - kis pondró!
bencemacska
@eszegfu: Hozzá kell tegyem: a népszavazás azért lett eredménytelen, mert eleve úgy módosították a törvényt, hogy lehetetlen legyen teljesíteni!!! Akkor nem gondoltak arra, hogy ők is kezdeményeznek népszavazást!
Erre igaz, hogy a fagyi vissza nyalt!!!
Perwool
Bizony, kijelenthetjük nyakunkon a pártállam!!
Pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal.
Ha így haladunk, hamarosan elérkezünk a diktatúrához!-:((((
Lepényleső
A Magyarok országa nem biztos,hogy visszautasítja,aki ezt megtette;a külügyi tárca.
Clavigo
@Bringás: Romániába ugassál ,,bocskoros.
Nessy
Ugyan kérem! A saját jogaikat, biztonságukat védik. max. a csatlósaikét.
A többiek csak akkor érdekesek, ha valahova ikszelni kell!
Azért talán Orbán és pátja és kormánya nem igazán egyenlő az összes magyarral, és legfőképp nem az országgal!
vagy ma már nem az országnak van miniszterelnöke, hanem a miniszterelnöknek országa? Bár, ahogy viselkedik...
eszegfu
@Here Potter: De nekik "itt van Amerika, itt van Amerika".:9
Bringás
@Clavigo: Te meg a legközelebbi nő rokonodnak!
Bringás
@quadrocopter: Beszóltál majom? Primitív kis hülyékkel nem tárgyalok!
quadrocopter
@Bringás: Akkor mire válaszolsz pondró? Ennyi eszed van - illetve nincs!
quadrocopter
@Bringás: "Idióta" a keresztneved, vagy a vezeték - pondró?
Bringás
@quadrocopter: Paraszt vagy, mint mindig! Mit kezdjek egy ökörrel?
Perwool
@eszegfu: A választási törvényükkel tudták megoldani a 2/3-ot a 44%-os támogatottsággal. Pontosabban a leadott szavazatok 44%-a, mert a választásra jogosultak csak 27% szavazott a Fideszre. Ebből csináltak 2/3 -os mandátumarányt.
Kisebbség az a többség...
Clavigo
@Bringás: Menj haza Oláhországba,,,,oszt mondd meg @nyádnak,,hogy hülye vagy..
Bringás
@Perwool: Tévedsz. Mi a többség vagyunk!
Bringás
@Clavigo: Csak egy román tud ilyen lenni! Igaz regáti?
nemkati
@Bringás: 15:48-ra
Hehe, ezt a klasszikus ignoratio elenchi-t már rég hallottam. Állítólag az átkosban volt nagy divat. Köszönöm, hogy felidézted, jót kacagtam rajta, nem is értem, a többiek miért nem?!
nemkati
@Bringás: Hát, sajnálhatják, mert amit ez a barom 0rbán és rühes csapata művel már több, mint 6 éve, azt már csak humorral lehet elviselni.
Bringás
@nemkati: Ez a "barom" miniszterelnök! Szidd, szervezkedj, de nincs kihívója ezt te is tudod! Tuti nyerő 2018-ban. Na ezt add össze! :-)))))))))))))))
Clavigo
@Bringás: Tolmácsot kérek...Nem beszélek románul..
Bringás
@Clavigo: Nekem nem kell tolmács! Nem tudok ugatni így nem beszélgetünk! :-)))))))))))
nemkati
@Bringás: Na igen, ezért utál itthon lenni a magyarok nagy része. És ezért mennek el innen egyre többen. De egyszer rárogy 0rbánékra ez a sz@rból épített váruk, aztán nyelhetik. :DD
Amikor a szétlopott ország becsődöl, ezektől bőven lesz mit visszavenni.
Bringás
@nemkati: Hagyjuk a sztereotipiákat! Pénzért mennek ki, nem mert Orbán olyan amilyen. Itt is annyit fizetnének, mint az angol Tescoba, a kivándoroltak fele itthon lenne!
nemkati
@Bringás: Persze, ez igaz. És lehetne is annyit fizetni, ha nem is az orvosoknak, de legalább a teszkós dolgozóknak. Csak, sajnos, azt a töméntelen pénzt az 0rbán család, Mészáros család, Vajna család, Rogán család, ... meg sorolhatnám a bödösbogár családokat, akik lenyúlják, na azok zsebébe öntik, hát persze, hogy nem jut az egészségügyre, az oktatásra, kultúrára, stb, elég pénz. Ez pedig elég nagy baj!
Bringás
@nemkati: Imádom ezeket az urbán legendákat! Hol a feljelentés, tárgyalás, ítélet, vagy per? Nevetséges vádaskodás!
nemkati
@Bringás: Hehe, mégis kinél lehet ezeket feljelenteni? A saját házi ügyészségükön? És majd a saját házi bíróságuk fogja őket a megérdemelt 100 éves börtönbüntetésükre ítélni?
És nemmondod, hogy neked fogalmad sincs, micsoda eszméletlen rablás folyik ebben az országban? Néha olvass más újságot is, nézz más tv csatornát, hallgass más rádióadót is, mint a lakájmédiáét.
Bringás
@nemkati: Hát nem jogállamban élünk? ááááááááááááááááá
simmering73
Tomi! Sötét vagy mint a vakond belső zsebe. És egy mocskos gengszter.
Nessy
nem "jogállamban", "jogászállamban" élünk, már aki itthon marad.
Természetesen a jól fizetett csatlósok maradnak. Csak ki fogja lassan működtetni a gazdaságot? Mészáros Lőrinc? Garancsi István? A politikusok?
eszegfu
@Perwool: 18:30 Ezekkel mi hiába vagyunk tisztában, akkor is el kell fogadnunk a Fidesz-KDNP a legitim kormány, mint ahogy az is tény: ez a többség valójában a kisebbség!
Perwool
@Bringás: "Mi a többség vagyunk!"
Kik???
Skizofrén vagy?
Én egyedül kommentelek.
eszegfu
@Perwool: Igaz és találó megállapitás!:)
magyarbakancs
Minden jogállam ha a többség beletörődve,rezignáltan nézi ami folyik körülötte.
Ezt eltűrve lehajtott fejel nap mint nap megéli.
Igaz a nóta Halk szavú,vagy Halvérű nép a magyar?
bencemacska
@Bringás: tegnap , 19:23
Végig olvastam @nemkati:-val folytatott párbeszédedet, és azt kellett megállapítanom, hogy több megállapításoddal is egyetértek:
-" Ez a "barom" miniszterelnök!"
- " Hát nem jogállamban élünk?"
Az ellenvéleményedre, ill. kérdéseidre:
Azt javaslod, hogy jelentsem fel Polt-Palásthy Mariannt, mint az MNB személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatóját, amiért az MNB elnök szeretőjének és annak családjának MNB- beli alkalmazását helyesli??? Ugye ezt te is viccnek tartod???
"Pénzért mennek ki, nem mert Orbán olyan amilyen". Lehet, de ha a falábú futballisták helyett pl a tudományos kutatókat fizetné meg, többet tudnának a cégek fizetni a dolgozóiknak is. Ez ilyen egyszerűen vezethető rá vissza.
Szvsz ezeket te is tudod, és nem hiszem el, hogy ingyen hirdeted itt az ellenkezőjét. Biztos beletartozol abba a körbe, akiket megfizetnek valamiért, pl a propagandáért, hogy minket idegesíts!!!
nemkati
@bencemacska: De, mint tudjuk, ez is kidobott pénz, mint az összes többi amit a kormány szétszór, mert hiába az ostoba és hazug propaganda, ha a tények az ellenkezőjét mutatják.
Jozefina
Attól, hogy visszautasítoták még IGAZ!!! Az EU illetékeseinek valóban keményen kellene lépnikük, amíg nem késő!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.