A tervek szerint jövőre a külhoni családi vállalkozások kaphatnak támogatást a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus programjainak keretében – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken Simontornyán.

Potápi Árpád János egy határon túli fiatalok részvételével kezdődött konferencián hozzátette: ahogyan 2016-ban a külhoni fiatal vállalkozók támogatásánál, ezúttal is a szülőföldön való boldogulást szeretnék segíteni. A programot a Magyar Állandó Értekezlet december 1-én fogadhatja el.

Emlékeztetett arra, hogy az idén lebonyolított külhoni magyar vállalkozók évében 967 pályázat érkezett az 525 millió forintos keretre, amelyet 600 millió forintra emeltek. A Kárpát-medencéből 117 fiatal vállalkozó, köztük gazdálkodók, orvosok, szolgáltatás területén dolgozók nyertek 6 millió forintos támogatást.

A tematikus programról azt mondta: ez is egyik módja annak, hogy a külhoni fiatalokat az anyaországhoz tudják kötni, és helyi gazdaságot erősítsék. Azok, akik vállalkozást alapítanak, otthon akarnak érvényesülni, és kevésbé akarnak elmenni külföldre – jegyezte meg.

Az államtitkár köszöntőjében kitért arra, hogy 1956-os forradalom a határon túli magyarokat is érintette, a megtorlás őket sem kerülte el; a konferencia résztvevői a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulóján mécsesgyújtással emlékeztek a forradalom hőseire.

A Magyarok a Kárpát-medencében – vállalkozások, képzések, munkaerőpiac című, háromnapos tanácskozást idén negyedik alkalommal rendezi meg a nemzetpolitikai államtitkárság. Az eseményen, amelyet a Fried Kastély Szállodában rendeznek, nyolcvan főiskolai, egyetemi hallgató vesz részt. Erdélyből 40, a Vajdaságból 18, Kárpátaljáról 12, a Felvidékről 9, Horvátországból egy hallgató érkezett.

A fiatalok a konferenciát nyitó vitaesten a Brexitről, az Európai Unióból történő brit kilépésről és a Budapesten tervezett olimpiáról fejtették ki véleményüket. Szombaton megismerhetik a budapesti olimpiai pályázatot, előadást tart Kovács Zoltán kormányszóvivő, Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, bemutatkozik a Példakép Alapítvány, és vajdasági, illetve felvidéki magyar példaképekkel – fiatal, sikeres vállalkozókkal – ismerkedhetnek meg.

A nemzetpolitikai államtitkárság szerint a továbbképzés a határon túli magyar közösségek megmaradását szolgálja, a fiatalok találkozása elősegíti a magyar-magyar kapcsolatok erősítését.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
De miért bazdmeg??? Idehaza nincs elég akit támogatni lehetne???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
De miért bazdmeg??? Idehaza nincs elég akit támogatni lehetne???
aremy
és melyiket az ausztrált vagy az amerikai esetleg a burgerlandi kül honiakat???
kamazuka
Akkor ha jól értem a barátaitok stadiont épatenek mondjuk Székelyföldön a haa adójából akkor ezt még a hazának szánt eus pénzek megnyírbálásával is lehet fokozni?

Különös.Be kell fogni néhány ellenzéki száját.De így ?
Vannak kiknek 10 feletti cég van külföldön.
Itthon hatalomról álmodozik de unkát nem a hazai munkavállalóknak ad,sőt,nem is a hazának adózik.

Ennyire?

Akkor én, tényleg csak kalandvágyból maradtam itthon!
nevemnick
Így könnyebb lesz egyeseknek a meglévő ,,vagyonkát" kisíbolni az országból, mert nem csak itthon lehet gyarapítani a suskát.
human
Orbán megtanulhatta volna már az MTK stadion átadóján, hogy attól még, hogy valamibe pénzt önt mázsaszám attól még nem biztos, rá fognak szavazni.
Nessy
Lehet, hogy itthon már nincsenek fiatal vállalkozók, akiket támogatni kellene, mindet sikerült elüldözni a haldokló kapitalizmusba?
Jön 2018 szavazatokat kell vásárolni??
bakegya
A határainkon túl is kellenek a MÉSZÁROSKÁK,kis narancstálibok-az itthon ragadt fiatalokat pedig tartsák el a szülők 30 évesen is,mert se munka se lakás-családról saját lábon állásról nem is álmodhatnak-ellentétben rühellkével...egyem a fogékszeres hét-szentségit!
Az EU HITELEK LENYÚLÁSA ORBÁNNAK JÁR HATÁRTALANUL ,DE A MAGYAR ZEMBEREK ANYAORSZÁGÁBAN ÉHEN FOGNAK HALNI,VAGY ÖNGYILKÖSSÁGBA MENEKÜLNEK AZ EMBEREK AZ A MINI DKTÁTORNAK MINDEGY
1magyar
A Nav-nak is fognak adózni és Mo-ra járulékot fizetni? Mert nekünk azt kell.
nusika
...akkor, most már a külhoniaknál "bankolnak" míg a hazai lenyúlásokért senki sem felel!!!
...azért ez már nagyon érdekes...
varanus.blog.hu/2016/11/05/matolcsy_nem_felelek_semmiert_hehe
F_Viktor
A roman gazdasag utolerte a magyart, a szlovak pedig le is korozte.
Nem otthon kellene forrasokat biztositani a fiataloknak? Nyerne a gazdasag, csokkenhetne a kivandorlas, gyarapodhatna a nyugdij-kassza, adoterheket vehetne le a magyar tarsadalom vallarol.
justhpeter
Remélem sok hazai szavazó is olvassa ezt.
Clavigo
@Hellcat: A Putris utálja,gyűlöli ezt az országot.,..Más tippem nincs .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.