Egy modern demokráciában az állam és az egyház természetesen elválasztva, de mégiscsak együttműködve létezik egymás mellett. Ezt mondta Kövér László, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának a reformáció 500. évfordulójára meghirdetett emlékév megnyitása alkalmából adott interjúban. "Nem gondoljuk, hogy az embereket a hitüktől (...), a vallás által meghatározott, a kereszténység által meghatározott gyökereiktől el lehetne választani. Pontosabban el lehet (...), de ennek olyan súlyos következményei vannak, illetve lesznek, amelyekre nagyon nehéz szavakat találni" - fogalmazott, aki szerint hit, kultúra, gyökerek és hagyományápolás nélkül a társadalom szétesik, a közösségnek nincs jövője. A politikának egy téves felfogása uralkodott 1990 óta eltelt negyedszázadban, Nyugat-Európában pedig még régebben uralkodik, és ott a következményei is súlyosabbak, mint a volt szocialista táborban - mondta. Utóbbi országokban ugyanis - hangsúlyozta - "az ateista, kommunista elnyomás (...)...

Forrás: sikerado.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kádár János
LACI! A familiárisan hiperpigmentált egyed, aki olyan mint egy koszlidérc, az meg nem transzparens...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Így szólal meg egy volt MSZMP funkcionárius, aki egy irodában végezte a szocializmus építését, Lendvai Ildikóval.
Ez az ember nem néz a tükörbe, ezért gondol az előéletére. Vastag bőr van a pofá... , akarom mondani arcán.
Attól, hogy levágta a bajuszát még ugyanaz a skizofrén tüneteket mutató, pszichopata személyiség marad.
kissé felnőttem
ÉS a fidesz mit inditott megvizsgálhatta volna az elmúlt éveket de még most is időben van, kezdje, de reálisan. volt ám a TV-ben Komlós János nevű Úr elmesélte hogy mihozzánk az olajválság nem fog begyűrüzni mert a hat alom nem hagyja, Nézzük vissza meddig maradt még ma is hosszan elnyujtottan de itt van lásd üzemanyag árak olajváltozás magyar módon + -- ingadozás is csak adóbevételt generál a zsebünkre
eszegfu
Szerintem sem tudja Kövér, hogy mit beszél?! Nem mondom, hogy el kellene választani az embereket a hittől, de én, mint ateista u.ugy a társadalom tagja vagyok és ápolhatom még a kulturát és a hagyományt is, természetesen a hivők vallását tiszteletben tartva. Nem gondolom, hogy miattam esett/esne szét a társadalom!
Nessy
Hit, remény, szeretet! Nos, ebből a HIT-re apellál, csak nem a klasszikus értelemben! A REMÉNY-t már sok millió embertő elvették, a SZERETET náluk az önimádatot jelenti!
Tisztelt Kövér úr!
Voltak akik ezeket a fogalmakat már akkor ismerték, amikor ön még hűséges MSZMP tag volt.
szép új világ
Most, hogy levágatta a bajuszát, mindenki láthatja, hogy honnan ömlik a szar...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.