Háromezer adag meleg ételt oszt szét ingyen az MSZP szombaton az országban, ebből 150 adagot Szolnokon – mondta az ellenzéki párt elnöke az ételosztás szolnoki helyszínén.

Molnár Gyula elmondta, az ország tizennégy megyéjében körülbelül húsz helyszínen zajlik a nap folyamán ételosztás, amire a politikus szerint azért van szükség, mert "a Fidesz-kormány árt a szegényeknek, az MSZP pedig segíteni akar nekik".

3000 adag meleg ételt oszt szét ingyen az MSZP

Véleménye szerint a kormány a magasan tartott élelmiszeráfával, az egykulcsos adórendszerrel, az "urizáló politikával", a közbeszerzési törvénnyel egyértelműen egy irányba csoportosítja át a jövedelmeket; egy réteg gazdagodik, a többség viszont egyre szegényebb lesz Magyarországon.

Az MSZP elnöke azt mondta, az elmúlt években hárommillióról négymillióra nőtt a szegények száma, másfél millió ember 55 ezer forintnál kevesebb pénzből él, és vannak, akik a munkából szerzett jövedelmükből sem tudnak megélni. Az MSZP helyi akciókkal igyekszik enyhíteni a nehézségeken – jegyezte meg, utalva arra, hogy karácsony előtt is volt karitatív akciójuk. Elmondta: a kormány fordított Robin Hoodként működik, és ha a szocialisták kormányra kerülnek, változtatnak az adórendszeren.

Molnár Gyula bírálta, hogy az illetékes minisztérium két éve nem tudja kiírni a szegények, rászorultak támogatására rendelkezésre álló 30 milliárd forint uniós támogatásra a pályázatokat. Aki ezért felelős, alkalmatlan a posztjára – közölte.

Szolnokon rizses húst osztott az MSZP szolnoki és megyei szervezete, aki kért, szaloncukrot is kapott.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jankó321
@dr. prédikátor: Nézz végig a kényszerhízlalt fityisz vezérkaron.
Csak nem gondolod, hogy ezentúl a saját szájuk elől vonják el a falatot és fogyókúrázni kezdenek?
A kutyám is többet eszik, mikor megérzi, hogy jön a hideg, felkészül rá.
Ezek a hájas disznók meg biztos fülest kaptak arról, hogy milyen szar a börtönkoszt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Vajon a fütyisz keresztényszarszájú társaság hány adag ételt fog kiosztani???Vagy csak egy golyóstollat kapnak???
jankó321
@dr. prédikátor: Nézz végig a kényszerhízlalt fityisz vezérkaron.
Csak nem gondolod, hogy ezentúl a saját szájuk elől vonják el a falatot és fogyókúrázni kezdenek?
A kutyám is többet eszik, mikor megérzi, hogy jön a hideg, felkészül rá.
Ezek a hájas disznók meg biztos fülest kaptak arról, hogy milyen szar a börtönkoszt.
prime777
@dr. prédikátor: "Vajon a fütyisz keresztényszarszájú társaság hány adag ételt fog kiosztani?"
Na arra várhatsz.
A fidesz soha nem fog ilyet tenni.
Ők elítélik azt ,ha valaki szegény.
Az egy hitvány senkiházi tetű a szemükben.
Egyébként sokkal elegánsabb lett volna,ha Molnár csak annyit mond,hogy tesszük a dolgunkat ezekben a nehéz időkben is ,és próbálunk eljutni mindenhova, ahol elkél a segítség.
JAJMÁR
Nem tetszik a cím fogalmazása. Igaz, az se, hogy ételosztással, az elesettek közé szórt morzsával büszkélkedjen egy párt.

Havonta, csakúgy simàn ételosztással, szebb lenne. Nem kell magyarázni. Aki érti érti, aki nem, nem fogja. A magyaràzkodás elriasztja.
wagabund
le a kalapot előttük, jólesik az embereknek ez a gondoskodás...
...nézem a képet, ahol Molnár pártelnök is kiveszi a részét a dícséretes munkából...

...az ételosztók valamelyikének a kesztyű nélküli keze belelóg az ételes edénykébe...a kisgyerek puszta kézzel fogja a kenyeret, amit jószívvel nyújt át...és senkin nincs kötényke, és védőkesztyű(még a háttérben sem)

erre figyelni kellett volna...

... lefogadom, hétfőn már erről fog fröcsögni minden orgánum, hogy az emeszpé nem ügyel a higéniára...

fogadjunk?
tothjani
De mégis kinek osztják, hiszen az átlag családnak van 10 milliós megtakarítása, az átlag alatti akkor gondolom vidáman eléldegél csak nem tud jelentős összeget félretenni.
Vagy a propaganda gépezet csak hazudik, és mégsem 2,8% a munkanélküliség sem?? :(
quadrocopter
Ha valaki látja, amint Garancsi, Mészáros Lőrike, Széles(tenyerű fejenagy) Gábor és a többi megélhetési milliárdos ingyen kaját oszt, azonnal tegye közzé, mert akkor csoda történt!
Az is megfelel, ha Lézer-Luxus Hazug Jánost látja valaki egy ingyenkonyhás kondér mögött, amint Habony hagymát pucol és zokog a csórók láttán! ( vagy a hagymától!)
Orbánt nem említem, mert a közelétől megromlik a kaja!
wagabund
@tothjani: 18,37..

ezt a tízmilliót már mindenki elfelejtette...azért állnak oda...sőt, azt a nyolcszázezret is, ami otthon lapul a matracban..

spórolósak vagyunk...ilyen keményen.
Desischado
Szeretném már a fideszeseket is ilyen tevékenység közepette látni!
verőce21
Molnár "..ha a szocialisták kormányra kerülnek, változtatnak az adórendszeren" - Ha, haha!
(Olyan öszödi beszédes ez.)

Majd újra úgy tennének, mintha kormányoznának! -:(
nyanya001
A kormány is segítőkész csak éppen leszarja a hazai nélkülözőket.

50 milliárdos segítséget kapott a kormánytól egy vajdasági magyar párt
A szomszédos országokban zajló választások előtt a fideszes politikusok általában egészen nyíltan kiállnak egyik-másik magyar párt mellett, annyira azonban még senkit nem toltak még meg, mint a Vajdasági Magyar Szövetséget (VMSZ), akik 50 milliárd forintot kaptak gazdasági programjuk megvalósítására – számol be a 444.hu. Emlékeztetnek: a határon túli szavazatok jól jönnek a Fidesznek, a 2014-es választásokon a határon túli választók 95,5 százaléka voksolt Orbán pártjára.

A nagylelkű felajánlás még Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét is meglepte, a következő három évre biztosított keret akkora, mint az egész vajdasági költségvetés két és félszerese.

Az 50 milliárdos támogatás felhasználására a magyar kormány szinte teljesen szabad kezet adott a VMSZ-nek: változtatás nélkül elfogadták a párt gazdasági programját, a pénzek felosztásáról szóló kormányhatározatban pedig a VMSZ-t bízták meg a pályázati rendszer felépítésével és paritásos alapon a támogatások felhasználásának ellenőrzésével is.

Olyan jó olvasni, hogy ennyire emberségesek, hát nem ?
24.hu/belfold/2015/12/23/50-milliardos-segitseget-kapott-a-kormanytol-egy-vajdasagi-magyar-part/
wagabund
@nyanya001: most már értem a sodrófát...jó oka van.

(amúgy tetszik a profi tanulmányod)

:-)
emerencia
@nyanya001: Hát nem. Rengeteg belmagyar életének megkeserítése, kilátástalansága árán fizet bőséges baksist orbán a külhoniak szavazataiért. Nincs ebben semmi emberség.
karma1
Vajha miert kellett a cimben megemliteni, hogy "ingyen"?
Ha valaki meleg etelt "OSZT", akkor az ingyenes, mert nem "ELAD", vagy "ARUSIT"

Olyan szep a magyar nyelv, ugy latszik, nemcsak emberseget, de nyelvtant is kene ujra tanulni...:o(((
Eladott Ország
"Már nincs kire mutogatni, ez nem örökség. Friss seb. Közös bűn. Nem a múltból hoztuk, itt növekszik a szemünk előtt. A rendszerváltás óta elmúlt 26 év. Felnőtt egy generáció. A visszamutogatás, bűnbakkeresés helyett el kellene kezdeni beszélgetni, vitázni, szerveződni. El kellene kezdeni politizálni, ameddig még lehet. Ugyanis ha így haladunk, hamarosan azzal szembesülhetünk, milyen is lehetett a mostani „öregeknek”, amikor minden lélegzetüket tőlük független erők irányították. Ha egy mostani, a múlt rendszerhez képest nagyságrendekkel szabadabb helyzetben csak acsarkodni, vádaskodni tudunk, akkor meg is érdemeljük a sorsunkat. Az általános ítélkezés helyett szét kellene válogatni a dolgokat. Figyelni arra, aki hasznos tanácsokat adhat és nem rúgni azonnal, mert előbb született, mint a mostani rendszer. Ehhez persze az kellene, hogy akik valóban hibáztak, főleg ha bűnösök, örökre tiltassanak ki a politikai közéletből, kortól függetlenül. De ne személyes gyűlölködés, homályos utalások, félinformációk, hazugságok és torzult híresztelések alapján ítélkezzünk."
nyanya001
@prime777: Na igen, vedd csak a Lézer annyitisér beszólását.
Ezzel a teljes Fidesz hordát jellemezte.
kukac50
A KDNP hány adag ételt osztott az elmúlt lassan 7 év alatt?
emerencia
@nyanya001: Értettem, hogy iróniának szántad kérdésedet és nem költői kérdésnek. Ezért válaszoltam rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.