Többet adunk nettóban a multiknak, rossz az adópolitikánk. A kormány azt hiszi, ha stadiont épít, attól beindul a gazdaság, pedig inkább a humán tőkébe kellene befektetnie, derült ki egy beszélgetésen. Magyarországon az üzleti szektor egésze relatíve kevés adót fizet, az adóterhek inkább magánszemélyekre, fogyasztókra nehezednek.az Audi 35 millió forintot kapott a magyar államtól egyetlen munkahely létrehozására. Felmerül a kérdés, hogy ezzel tulajdonképpen mi, az adófizetők finanszírozzuk hosszú évekre az Audi bérköltségeit, mondta. HIRDETÉS

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Ez így van. Sajnos a magyar cégekből a szart is kiverik a multik meg röhögve viszik a pénzünket.
teuton
@1magyar: Aha... Az adatok es tenyek hol vannak? Ki mondta ezt egy beszelgetesen? A 888 szerkesztösege volt? Birom az ilyen tenyek nelküli remhirterjesztest... talan nezz inkabb utana, mennyi adot kell egy multinak MO-on es Nemetorszagban fizetni, ill.mennyi a berteher? Elarulom neked, de nezz inkabb magad utana, a magyar bereket több jarulek terheli, mint a nemetet. A multik a magyar törvenyekhez tartjakmagukat, ha azok rosszak, azert nem a multik hibasak. A munkahelytamogatast pedig a magyar kormany adja, te nem teszed zsebre amit ingyen adnak? Tulajdonkeppen mehetnenek Romaniaba is, ott meg alacsonyabbak a berek es adok. Tovabba barmelyik multi MO-on több bert fizet, mint a magyar cegek, vö Aldi es CBA... Na sok sikert a hozzad hasonlo szellemi kepessegüek hülyitesehez...
nyanya001
@1magyar: Igen látszik a Mészáros gazdagodásán, mennyire kiverik a szart is belőle.
Az Auchan napi 8 órába nettó 150 ezerért foglalkoztat szakképzett karbantartót,
+ cafetéria, + vásárlási kedvezmények.
A multik nélkül összeomlana a foglalkoztatottság !
A multik nélkül egészen más képet mutatna a gazdaság, ezek cégek jegyzik ugyanis a beruházások és az összes árbevétel mintegy felét és a teljes munkaidőben fogalalkoztatok negyedénak adnak munkát. Nem célszerű tehát szórakozni velük.

hvg.hu/kkv/20120801_multi_foglalkoztatas
1magyar
@nyanya001: Arra nem tudsz egy összeget mondani, hogy a multiknak mennyit fizet a kormány összesen évente?
1magyar
@teuton: Járulékokat illetően igazad van, ezért mennek tönkre a mikrovállalkozások. Nem elég hogy itt vannak konkurenciának a multik még meg is sarcolják őket.
Eladott Ország
"El akarják venni tőlünk a jó kis adórendszerünket! Pedig Európa éllovasai közé tartozunk a rekord ­alacsony társasági adóval, ami rendkívül vonzó az idetelepülni szándékozó rohadt multiknak. És az nekünk mennyire jó! Hogy települnek. Meg kell védeni a magyar adórendszert! Arról meg nem kell beszélni annyit, hogy ugyan a cégek valóban alacsony adókulcson adóznak és ezért megéri nekik idehozni az összeszerelő­ üzemeket, de a kéményen dolgozó kisember eszelősen magas adókat, járulékokat és egyéb sarcokat fizet.
Amikor azt mondja ártunk és ormányunk, hogy a Magyarországon extra alacsony az adó és azért jönnek ide a multik (akiket egyébként utálunk, mint a szart), akkor barokkosan túloznak a fiúk. A multik valóban kevés adót fizetnek, de a munkavállalók rohadtul sokat és a rommá adózott nettó fizetésből még pluszban befizetünk miniszteri helikopterezésekre, sajátlábakra,
miniszterelnöki luxusirodára, kisvasútra, Lovasberényig meghosszabbított stadionokra, soha
meg nem rendezett olimpiára, hegyekben álló magozott kukoricakonzervekre és ukrán
nyugdíjakra világszinten is egyedülállóan magas áfát, plusz útdíjat, ezt­- azt. Tehát most az van, drága honfitársaim a hülyének nézésben, hogy meg kell nekünk védenünk a multik nyereségét, a saját alacsony béreinket és a hungarikumnak is felfogható általános
forgalmi adót. És megvédjük, mert elég idióták vagyunk, hogy ezt is bevegyük! A kormány majd kárpótol minket olyan zacskós májgombóclevessel, amelyikben nem három, hanem öt szárított bogyó lebeg. Hajrá!"
nyanya001
@1magyar: Bizonyára kapnak.
Aztán szépen vissza is veszik.
Ez a kormány 1 millió munkahelyet ígért, és munkahely helyett bevezette
a közmunkát ami csak viszi a pénzt a büdzséből, hasznot nem hoz.
Éles elmével most rájöttek, ezért csökkentik a közfoglalkoztatottak létszámát.

Biztos emlékszel, hogy 2010-ben szinte első dolga volt a kormánynak
a multik megadóztatása.
Akkor egyet is értettem nagyjából ezzel.
Csakhogy a vásárláskor derült ki ezt is mi fizetjük meg, és ezt is mi fogjuk megfizetni.
Nessy
Nem tudom létezik e ennyi különadó a közelünkben? Lehet tapsolni, hogy "fizessenek a multik", de azért nem ártana észrevenni, hogy mi fizetünk! Eddig ingyen parkoltál az áruház parkolójában, most majd ott is fizetsz, mint pl. a kórházakban. Ha olcsón akarunk vásárolni, akkor annak bizony a minőség látja kárát. (Kivéve a CBA, COOP népnemzethy boltot, mert ugyanazt kapod, csak jóval drágábban, mert őket támogatni kell!)
Van persze "magyar árú" nem olcsón, de a minőségéről inkább néha szó se essék.Nem a multikat védem, csak néha lássunk is, ne csak nézzünk.
coni
A multik a kapitalizmus törvényei szerint működnek és akkor is lesznek amikor a most még állami pénzből finanszírozott politikai alapon működő nemzeti élelmiszerláncok tönkrementek.
A multik a többi felzárkózó országban kevesebb állami támogatást kapnak aminek nyílván oka van. Ha kapnak 35M támogatást munkahelyenként akkor ezt a multi ellenes választási kampányt is kibírják vagy elhajóznak biztonságosabb vizekre.
teuton
@1magyar: En mondjam? Miert nem a kormany hozza nyilvanossagra??? De szerinted mi lenne, ha a multik nem kapnanak allami tamogatast? Lehet öket kötelezni befektetesre-foglalkoztatasra? Vagy elmennek, ha a körülmenyek romlanak, mint sok bank? Es szerinted ki fizet jobban, a magyar vallakozo, vagy a külföldi multi? Bejelentett munkahelyekel, teljes munkaidöben, nem minimalberen? Szanalmas, amikor egy MO-i allashirdetesben azt irjak a külföldre keresett munkavallaloknak, hogy bejelentett munkahely, tulorapotlek, karacsonyi penz es min. 24 nap szabadsag jar... Miert? ez nyugaton TERMESZETES!!! Egyebkent pedig csak hasonlitsd össze a CBA es Aldi vagy Lidl eladok beret...
1magyar
@coni: Ha egy magyar vállalkozás is kapna munkahelyenként 35 milliót akkor az is versenyképesebb lenne.
nyanya001
@1magyar: És miért nem kap ? Csak nem a multik a hibásak ?
Megmondom, Kevesebb jutna amit ellophatnak, kevesebb stadiont építhetnének.
coni
@1magyar: Nagy bánatomra az összes ismerősöm húzza le a rolót mert annyira sarokba vannak szorítva. Ha nem is ennyit de valami kis támogatást kaphatnának, mert ez vinné előre az országot.
nyanya001
@coni: Gondolod ezeket érdekli az ország sorsa ?
Szarrá lopták magukat, az ország meg mehet a jó francba !
Eladott Ország
kanadaihirlap.com/2017/03/11/a-nemzeti-elelmiszerkereskedelem-kerdese/
Jó, ha tudjuk: a kormányfő nem beszél a levegőbe, akkor sem, ha „az Európán kívül is van élet”, meg a „parlament ellenzék nélkül is működik” ( ezt már Rákosi is tudta ) megvalósítása éveket vesz igénybe. Csak tessék emlékezni, hányszor említette a parlamentet lesajnálóan, az ellenzéket, mint „kerékkötőt”, a politikát, a pártokat, mint valamiféle ártalmas képződményeket (ő csak tudja, 29 éve egy párt elnöke és hivatásos politikus), és így tovább. De azt tudnunk kell, többpárti parlamentarizmus nélkül nincs demokrácia.
Nessy
Tény, hogy "közvetlenűl" a multiknak adózunk, viszont közvetve állambácsinak. A külön adókat is mi fizetjük meg, amit aztán a költségvetés tüntet el. Mit gondoltok, a bevásárló központok "parkoló adóját" ki fogja fizetni? Hány féle szektorális, ilyen - olyan különadó van kis hazánkban? Hány agyament ötletet finanszírozunk tudtunkon kívűl?
És még mennyit fogunk! A jelenlegi ígéret cunamit is finanszírozni kell majd valakinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.