Nyílt levélben szólította fel Áder János államfőt a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, hogy ne írja alá a CEU ellehetetlenítésére alkalmas törvénymódosítást.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Klaus szerint a cseh diákok számára nem nagy veszteség, ő továbbra is büszke rá, hogy sikerült megállítani Soros projektjét Csehországban. “Egyébként a kelet-európai Soros Egyetem például nem a magyarokért van, az intézmény a “Világ proletárjai egyesüljetek” jelszava értelmében működik. Az iskolapadokban elsősorban külföldi diákok és nem magyarok ülnek, az nem egy magyar egyetem.”
verőce21
Csak érdekességként írom, hogy pl. Kecskemét városa 1990-től, 20 évig készült arra, hogy a CEU-t a városba telepítse. A város egyetlen kitörési pontját mindig is egyetem alapításában látta. Erre a célra a reprezentatív, műemlék jellegű "Rudolf laktanyát" szemelték ki – több mint 30 épületével -, amely megfelelő helyszínt és környezetet biztosított volna a CEU részére. Amikor 2010-ben Budapestre került a CEU, Kecskemét MJV felszabadította a Rudolf-laktanya telkét más hasznosításra, az egyetemi alapítvány pénzét (2 mrd Ft-ot) pedig cigánygyerekek felzárkóztatására fordítja.
(A telek mellett most épül Matolcsy új közgazdasági, Pallasz Athéné Egyeteme. Vele szemben működik pedig a GAMF, Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola. Az Egyetem alapítása a városban végülis az MNB beruházással és állami támogatással megtörtént, a szolnoki főiskolával egybevonva.)
kecskemet.hu/?r=20106&c=14959&l=
JAJMÁR
@verőce21: "A telek mellett most épül Matolcsy új közgazdasági, Pallasz Athéné Egyeteme. "
Még az is lehet, hogy akkor sikerül neki megszereznie a doktori címet?
Pallasz Athéné -magyar- Egyetemen?
verőce21
@JAJMÁR: (21:17) Nem kell már neki több doktori. Ő már csak úgy alkot, mint a szobrász dolgozik, amikor a márványból lefaragja a "legszükségesebbet”, hogy megmaradjon a szobor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.