843 milliárd forint alaptőkéből a közelmúltban alakult meg a Politikafilozófiai Központ, amely Felcsút első tudományos intézeteként kezdhette meg működését. A Központot a Századvég Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia közösen hozták létre, szakmai felügyeletét is e két szervezet gyakorolja, paritásos alapon. Hozzájutottunk a Központ első tudományos anyagához, ezt szó szerint idézzük a továbbiakban:Napjaink politikálfilozófiai elmélkedéseinek végső pontjára érkezvén egyetlen nyitott kérdésünk marad: Legyőzheti-e Orbán Viktor magát Orbán Viktort? Mielőtt megkísérelnénk a szubsztanciájában is "a priori"-nak tekinthető kérdést érdemben körüljárni, szükséges azon premisszák fölvonultatása is, amelyek gránitszilárdságú alapot képeznek kérdésünk érvényességét illetően. Azt állítjuk, hogy ez maga a Végső Kérdés, vagy másik nézőpontból az Első Kérdés, minden kérdések kérdése, a létező kérdések legfontosabbika, amelyre a megoldás maga is az első, vagy éppen a végső. Kiindulópontunk...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem legyőzni kell a Gecit, hanem módszeresen agyonverni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Én elkezdtem olvasni, aztán lapoztam, mondván ma nincs kedvem viccelni!!!
ÉS NEM VICC???
egyvandor
@CsipkeRózsa: "Az a baj, ... Végül kioltják egymást." Miért lenne az baj?
papa.49
@egyvandor: Bár már látnánk)))))))))))
Manhattan
Az Európai Parlamentben tudom, mi várható. A Bizottság neki fog menni a CEU-törvénynek, Orbán alázatosan mindent meg fog ígérni, amit csak ez ügyben követelnek tőle (lehet, hogy be is tartja, végülis ez még jobb menekülési útvonal, mint ha az AB-vel kaszáltatná el: "a rohadt Brüsszel már megint beleugatott a belügyeinkbe"), cserébe a Néppárt holnap nem zárja ki. Ezen túlmenően türelmesen végig kell hallgatnia az EP fölszólaló képviselőinek dörgedelmeit, ami nagyon kínos lesz, de annak már nincs jogi következménye.
CsipkeRózsa
@egyvandor: Nekünk nem baj, csak Orbánnak, mert nem tud győzni sem az 1. Orbán, sem a 2. Orbán. Neki pedig csak a győzelem elfogadható.
Borsodi
Drukkoljunk és támogassuk,hogy legyőzze ön ön magát végleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.