843 milliárd forint alaptőkéből a közelmúltban alakult meg a Politikafilozófiai Központ, amely Felcsút első tudományos intézeteként kezdhette meg működését. A Központot a Századvég Alapítvány és a Magyar Művészeti Akadémia közösen hozták létre, szakmai felügyeletét is e két szervezet gyakorolja, paritásos alapon. Hozzájutottunk a Központ első tudományos anyagához, ezt szó szerint idézzük a továbbiakban:Napjaink politikálfilozófiai elmélkedéseinek végső pontjára érkezvén egyetlen nyitott kérdésünk marad: Legyőzheti-e Orbán Viktor magát Orbán Viktort? Mielőtt megkísérelnénk a szubsztanciájában is "a priori"-nak tekinthető kérdést érdemben körüljárni, szükséges azon premisszák fölvonultatása is, amelyek gránitszilárdságú alapot képeznek kérdésünk érvényességét illetően. Azt állítjuk, hogy ez maga a Végső Kérdés, vagy másik nézőpontból az Első Kérdés, minden kérdések kérdése, a létező kérdések legfontosabbika, amelyre a megoldás maga is az első, vagy éppen a végső. Kiindulópontunk...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nem legyőzni kell a Gecit, hanem módszeresen agyonverni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ez már lassan Csaucseszkú Romániája lesz! =))
CsipkeRózsa
Orbán szeret háborúzni, harcolni, csatát nyerni. Harcoljon Orbán 1 Orbán 2 ellen.
Az a baj, hogy egyikük sem fog győzni, mert mind a kettejük csak a győzelemmel éri be. Végül kioltják egymást.
egyvandor
Ha lenne két orbánunk ahogy a kétfarkúak kívánták biztos legyőzné a Gorbán az orbánt.
quadrocopter
Nem legyőzni kell a Gecit, hanem módszeresen agyonverni!
nemkati
Ez a 843 milliárd elírás, vagy tényleg volt ennyi pénze erre a Századvég Alapítványnak és a Magyar Művészeti Akadémiának?

Maga a " tudományos anyag" engem legalábbis megdöbbentett. Hogy 0rbán elmeileg beteg, azt eddig is tudtam. De hogy ennyi hasonló ember szaladgál az országban, az elképesztő!
nemkati
Csak egy állítás, pedig minden mondata hajmeresztő ennek az írásnak:

"Beszélik, ha valaki a legnépszerűbb keresőrendszerbe beírja annak a keresőnek a saját nevét, akkor felrobban az internet."

Ha valaki tudományos értekezést ír, akkor ne ragadjon le ott, hogy "beszélik", hanem győződjön meg róla. Ebben az esetben egyből rá kell jönnie, hogy baromságot beszél. De én is beszélek itt baromságokat: hol van ez egy tudományos értekezéstől! Ez egy torz elme szánalmas végterméke.
nemkati
@Horizont: És az meg már mi, hogy bizonyos szavakat nagy kezdőbetűvel írnak, mint pl. Ereje, Igazság, Végtelen?

Ez meg csodás:

"éppen az a veleje az orbáni erőnek, hogy úgy manőverezik a világ vad hullámainak taraján, hogy bár a Korlátolt, Felelőtlen Társaság gályájának tatjáról nézvést nyaktörő akrobatikum az, vagy vakbuzgó merőség; azonban a valóságban ez oly kicentizett bölcsesség, amely bucskázásba sohasem fordulhat át."

Sírok is mert iszonyat siralmas ez, meg fetrengek is a röhögéstől.
papa.49
A felcsutkai stadion magányában harcolhatna saját magával az elmeháborodott, aztán a győztest meg agyhelyen verjük míg ki nem nyúvad!!!
Nessy
Na, ezek és két macska és szórakoznak, de nem álmukban.
Ez tényleg klasszikus! Tragédia, nézd komédiának és szórakoztatni fog legott! Egy baj van csak az egésszel, hogy kutya sokba kerül az országnak!
Azért az első felcsúti tudományos intézet nem semmi! Gondolom lest még több is. Viszont felháborító, hogy Mészáros nincs a vezetésben, mint az egyetlen univerzális zseni kis hazánkban.
bencemacska
Én elkezdtem olvasni, aztán lapoztam, mondván ma nincs kedvem viccelni!!!
ÉS NEM VICC???
egyvandor
@CsipkeRózsa: "Az a baj, ... Végül kioltják egymást." Miért lenne az baj?
papa.49
@egyvandor: Bár már látnánk)))))))))))
Manhattan
Az Európai Parlamentben tudom, mi várható. A Bizottság neki fog menni a CEU-törvénynek, Orbán alázatosan mindent meg fog ígérni, amit csak ez ügyben követelnek tőle (lehet, hogy be is tartja, végülis ez még jobb menekülési útvonal, mint ha az AB-vel kaszáltatná el: "a rohadt Brüsszel már megint beleugatott a belügyeinkbe"), cserébe a Néppárt holnap nem zárja ki. Ezen túlmenően türelmesen végig kell hallgatnia az EP fölszólaló képviselőinek dörgedelmeit, ami nagyon kínos lesz, de annak már nincs jogi következménye.
CsipkeRózsa
@egyvandor: Nekünk nem baj, csak Orbánnak, mert nem tud győzni sem az 1. Orbán, sem a 2. Orbán. Neki pedig csak a győzelem elfogadható.
Borsodi
Drukkoljunk és támogassuk,hogy legyőzze ön ön magát végleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.