Elvették a TAJ-kártyáját egy beteg lánynak, pontosabban: megszüntették egy születése óta halmozottan fogyatékos kislány társadalombiztosítását – számolt be az esetről a Tények.

(A videó a képre kattintva indul.)

A lányt nem százalékolták le automatikusan, amikor nagykorú lett, ezért nincs érvényes TAJ- kártyája sem. Édesanyja erről 5 hónappal később értesült az adóhivatal leveléből. Az anyuka most hivatalról hivatalra jár, de bonyolult az eljárás. A helyzetet az is nehezíti, hogy a nő gondnoksági kérelmét még nem bírálták el, így nem tud lánya helyett intézkedni, pedig már 5 hónapja beadta a kérvényeket.

Végül egy nyugdíjas ügyintéző sietett segítségére, ő azt tudta meg, hogy valójában hiba történt: 2 papír elkeveredett a rendszerben. De Niki fontos kontrollvizsgálatait így is el kell halasztani, pedig az epilepsziás kislánynak súlyos rohamai is vannak.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A teljes szociális rendszert kell szétzavarni Balog emberminiszterrel az élen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Munkatársunkkal szaroztak a beteg gyereke ügyén. Fogta magát és a gyereket kellő mennyiségű élelem , pelenka . Leült a hivatalban , mondta felkészült , készüljenek el a feladatukkal , mert már eleget küldözgették , addig innen nem mennek sehova...és el tudták intézni
justhpeter
A teljes szociális rendszert kell szétzavarni Balog emberminiszterrel az élen.
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=86ZjIs7HwA4
SÍr a telefon. Ha olyan sebesen le tudják tiltani az elhunyt nyugdíjának folyósítását, miért nem tudják éppen ilyen ügyesen, automatikusan leszázalékolni a lányt amikor nagykorú lett, hogy érvényes TAJ kártyája legyen. Nem kellene már valahol határvonalat húzni a szabályok és az embertelen geciség között?
lópicigáspár
@justhpeter: Egy picit szűk látókörű vagy! Talán a baloggal együtt a teljes fideszkdnpt a gulágra, ha már arra tekingetnek!!
Eladott Ország
www.instagram.com/p/kUZGTaBcFe/
Fene az áldott jó szívedet, te korrupt dakota. A korrupt dakota a szívről filozofál. Meg a hitről. Mert ezekről köztudott, hogy jövőt és perspektívát nyújtanak bárhol­ bárkinek a világon. Mert alapvető élelmiszereket hitért, lelkesedésért dobnak az ember után a boltban, mert a hit és a lelkesedés pótolja az egészségügyi ellátást, a munkaerőhiányt, és kiszabadít abból a nyomorból és kilátástalanságból, amelynek másik oldalán a Fidesz cseppet sem konzervatív, még kevésbé keresztény, vagy demokrata potentátjai – többek között az európai értékeket valló adófizetők pénzéből – nyakló nélkül zsírosodnak.
Eladott Ország
@justhpeter: Balog atya irgalommal sterilizál. De kenetteljes mondatokkal, hazug propagandával, a hatalomhoz hűséges, de dilettáns politikusokkal egy csirketelepet sem lehet működtetni, nemhogy egy egész országot.
emerencia
1994-ben a munkanélküli központban váratlanul, rezzenéstelen arccal elkérte a hölgy a tb kártyámat és ráírt egy közeli dátumot. Életerős, fiatal, egészséges, tanult potenciális munkavállaló voltam csak munkát nem tudtam szerezni. (Városunkba az első tömeges munkáltató multik '98-99 tájékán alakultak.) A megfázásos betegségemet átvészeltem orvosi segítség nélkül. Akkoriban az volt a szokás, hogy aki így járt annak egy hozzátartozója nevére írták ki a jobb érzésű háziorvosok a gyógyszert. Én nem kértem ebből a "lehetőségből", hiszen csak egy "nem is akar dolgozni" "megérdemli a sorsát egy év múlva úgyis leépül" munkanélküli voltam. Mi voltunk anno az aktuális, jobb és baloldali gyűlöletkampány alanyai. A szerencsésebb sorsú emberek el sem hitték, hogy ez előfordulhat. Azzal ámították magukat, hogy biztosan kamuzok, ilyen nincs...

Akik érdemben tehettek volna valamit már akkor is restek voltak!

Ami ezzel a kicsi lánnyal történt sajnos cseppet sem lep meg. Ezeknek már semmi se szent!!! Vajon meddig még???
elnyomott
@emerencia: Meddig még? Amíg hagyjuk - azaz örökké!
emerencia
@elnyomott: Sajnos nem, csak nem akarom, hogy ellátatlanul szenvedjenek az emberek.
bencemacska
@elnyomott:ma, 18:07
Sajnos neked lesz igazad!
papa.49
A vigyorgó ,,embertelenminiszter,, torkára kell forrasztani a hazug szót!!!
balog nem hazudtolod meg a származásod koszos tetű!!!
elnyomott
@bencemacska: Nem sokszor mondtam ilyent, de utálnám, ha tényleg igazam lenne! :-(
elnyomott
@emerencia: és hogy nem akarod? Mert ezek maguktól ne nem mondanak előjogaikról!
emerencia
@elnyomott: Éppen ezért kell őket jövőre elzavarni.
elnyomott
@emerencia: A választás már kevés, azt addig variálják, hogy megnyerik.
Más...?
emerencia
@elnyomott: Kaszára, kapára gondolsz? Nálam a fizikai erőszak nem játszik.
papa.49
@emerencia: Pedig ezeket csak erőszakkal lehet kirúgni a hatalomból...
human
Kell a lóvé a saját lábon álló családtagoknak, haveroknak, strómanoknak.
Desischado
Íme a "családbarát" fidesz. Hogy nem szakad rájuk a mennyezet!
eszegfu
Nem százalékolták le "automatikusan" 18 éves korában... igy véleményem szerint ezt most pótlólag meg kellene tenniük "saját hatáskörben", hiszen ők hibáztak!!!
papa.49
@eszegfu: Hová gondolsz ,,ŐK NEM TUDNAK HIBÁZNI,, a leány a hibás minek töltötte be a 18. at!!!
A ,,fekete rohadás,, jönne ezekre már akkor is késő lenne, a ,,vigyorgó vándorköszörűs,, vezette tárca élen jár az emberek megnyomorításában!!!
papa.49
@emerencia: Közeleg az idő mikor akár legitim, akár nem legitim lesz a nép felkelése, de elkergetjük ezt a koszos, bokszos bandát!!!
eszegfu
@papa.49: Az biztos, hogy a "fejétől büzlik a hal"... de amikor ez kiderült, akkor csak annyi kellett volna, hogy pl. egy középvezető -- aki rendelkezik bizonyos jogkörrel -- karakánul végigviszi a saját rendszerükön, hogy a beteg továbbra is rendelkezzen TAJ kártyával. Az az érzésem, hogy már senki sem meri vállalni az egyedüli döntést, inkább ugy tesznek, hogy mindez az anya dolga lenne.:(
papa.49
@eszegfu: Nem mernek ezek reggel semmit se csinálni míg a hazugovics nem közli a napi álmát velük, minden attól függ, bár már függne mind!!!
Zeta
@eszegfu: kellene, az uj rendszer , a NER, nem erre lett kitalálva. A szociális érzékenységről nem híres a fidesz.
eszegfu
@papa.49: Ilyesmire gondoltam én is... a baj, hogy már nemcsak a "felső" körökben létezik, hanem az "alsóbb" szinteken is... féltik a munkájukat, nem "kockáztatják" semmilyen önálló gondolattal, cselekedettel a megélhetésüket.
emerencia
@papa.49: Az előbb 7:53-ra válaszoltam.
eszegfu
@Zeta: A szomoru az, hogy már nemcsak a Fidesz, hanem már sok ember is elvesztette a szociális érzékenységét.:(
papa.49
@eszegfu: Emlékszel a Kabos filmre a ,,Veréb is madár,, ra az abban szereplő ,,vállalati fütyik,, mondták el az igazságot mikor alig várják az ,,amerikás magyart,, lelkesednek, aztán beszól a góré, és már az ellenkezője az igaz az előzőnek!!!
Ma itthon PONT EZ VAN teljesen mindegy mi az igazság a FŐNÖK SZAVA DÖNT AKKOR IS HA HÓTBAROMSÁG!!!
rosalinda57
@papa.49: Pedig a Főnöknek állítólag ismernie kellene a törvényeket. Ismeri ? Igen, de mindig a kiskapukat keresi benne és erre a "kiskapura" hozatja a törvényeit.
papa.49
@rosalinda57: Az itteni ,,főnök,, sajna csak egy kapzsi cigány, és úgyis viselkedik, mint a lókupec a vásárban, összehord hetet, havat, és közben folyamatosan hazudik!!!
human
Pont ma mondta a fideszes nőci a parlamentben, hogy tovább javult a hátrányos helyzetűek ellátása. Most akkor neki higyjek, vagy a szememnek?
rosalinda57
@papa.49: Sajnos így van. Remélem az embereknek jövő választásig eléggé kinyílik a szemük és észreveszik , ami ma az országban van és olyan pártokra adják a voksukat, akik korrupciótól mentesek és élhetőbb életet akarnak az embereknek.
simmering73
Ezen már meg sem lepődök. Ez az embertelen, velejéig romlott bitang horda kivégezte a rokkantnyugdíjasokat is, elvette az összes támogatást, a közgyógy igazolványt és most utoljára a gyógyszertámogatást is.
human
Ráadásul én azt elképzelni sem tudom, hogy mennyivel nagyobb odafigyelést igényel egy fogyatékos gyermek felnevelése. Mennyivel több időt kell rájuk szánni,mint egy egészséges gyerekre. Sokszor ez élete végéig tartó gondozást jelent ami mindenki számára megterhelőbb,mint egy átlagos munkahely amit akkor vált az ember amikor csak akar. Egy szülőt mindenképp megilletne legalább egy alap fizetés azért, hogy gondozza hozzátartozóját.
rosalinda57
@human: Ehhez még az alapfizetés is kevés lenne, hiszen a szülő a nap 24 órájában kell, hogy figyelje a beteg gyermeket.
rosalinda57
@human: A nőci csak dicső himnuszokat zeng, úgy hogy inkább higgyél a szemednek, amit látsz magad körül, mert az az igazság.
ila51
@simmering73: 21:53...nem is hagynék nekik meg csak annyit , amiről az adóbevallásuk szólt ...mehetnének elszámolás alá...meg a híd alá
kukac50
Ez a család barát kormány munkájának eredménye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.