Rosszindulató daganatok miatt bekövetkezett halálozásban Magyarország áll a legeslegutolsó helyen áll az egész Európai Unióban.

Megszületett az első magyar egészségügyi teljesítményértékelés. A felmérést az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinálásával a minisztériumi munkacsoportok rakták össze. Az összegzés szerint hiába enyhén javuló a tendencia,

Magyarország lemaradása csak nőtt az európai átlaghoz képest a legfontosabb halálokok terén,

például a keringési rendszer betegségei miatti halálozásban, a nők körében számos daganattípushoz köthető halálozás esetén (méhnyak-, mell-, gége-, légcső-, hörgő-, tüdőrák), a férfiaknál pedig a vastagbél- és a végbélrák esetén.

Ennek jelentős részben a pocsék ellátórendszer az oka. A jelentés szerint 2014-ben egy jobb ellátórendszerrel, azaz időben és megfelelő ellátással a halálozások 14, népegészségügyi beavatkozásokkal további 12 százalék halálát lehetett volna elkerülni,

ez 32 ezer megmenthető életet jelentett volna, egyetlen év alatt.

A férfiaknál közel 7, a nőknél több mint a 8 év a különbség a legjobb kilátásokat nyújtó közép-magyarországi és a legrosszabbat biztosító észak-magyarországi régió között.

Egy alapfokú végzettségű férfi 12, egy ugyanilyen végzettségű nő 5,6 évvel él rövidebb ideig, mint felsőfokú végzettségű, azonos nemű honfitársa.

Az alapfokú végzettségű anyák csecsemőinek halandósága háromszorosa a felsőfokú végzettségű anyák csecsemői halandóságának.

A járóbeteg szakellátásban a lakosság közvetlenül a költségek 43 százalékát, az állam pedig körülbelül az 53 százalékát finanszírozza – itt európai összehasonlításban magas a lakossági finanszírozás.

Nagyon nagy területi különbségek vannak a várólisták tekintetében is. Közép-Magyarországon 31 napot, Dél-Dunántúlon 110 napot kellett várni átlagosan, az országos átlag pedig 53 nap volt.

A szükségesnek vélt egészségügyi ellátás elmaradása 2014-ben átlagosan a lakosság 7 százalékát érintette. Az elmaradás esélye 2015-ben a romák esetében 2,2-szer haladta meg a nem romákét, az alapfokú végzettségűek körében 1,8-szor volt nagyobb, mint a felsőfokú végzettségűeknél, a legalacsonyabb jövedelmi ötödbe tartozókat pedig 3,9-szer többször érintette, mint a legmagasabb jövedelmi ötödbe tartozókat – írja a napi.hu a felmérés alapján.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
De stadionokban jok vagyunk. Ez man aztan nem semmi
Cefi
Tisztelt (?) Propeller szerkesztők (?).
Látom megint figyeltek, és "okosan" végzitek munkátokat. Azért megismétlem:

Megbaszhatja a tetves, rühes kormány a kurva anyját. Meg azok is akik rájuk szavaztak, hatalomban tartják őket, és tapsikolnak nekik. Rühes fideszállatok.

MRSA túlélő vagyok.
archive
És mivel ezt a statisztikát a "Állami Egészségügyi Ellátó Központ" végezte, biztos hogy kozmetikázva is vagyon.. mi lehet a valóság?
quadrocopter
Kedves halálra ítéltek, hát nem elég nektek az a temérdek stadion, a hetente milliókkal dráguló vizes vb beígért létesítményei?
Az intenzíven is az van kiírva: " amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra".
MukiPIsti szabadstrandi jegyarus
Édesapám sírján is 2014 van bevésve sajnos .
Sokat nem igazán tehettek a gyilkos betegség ellen ,
de az utolsó hónapjaiban cipegették ,vittük .küldték ,fogadták ,vizsgálták, továbbküldték ,vizsgálták , visszaküldték ,hazaküldték ,újra bevitték ,
( össze - vissza mindenhol és mindenhová ) ezért még most is pipa vagyok . :-(((((((
Eladott Ország
168ora.hu/diszkriminalo-egeszsegugy-75-felett-nem-jar-gyogyulas/
Tessék halkabban haldokolni, ne zavarjuk a többieket.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/drip-2016247_960_720.jpg
A 75 év felettiek számára egyszerűen nem fogja támogatni az egészségbiztosítás ezeket a gyógyszereket (15 új onkológiai készítmény. Ők kapják a régebbi, sokkal több mellékhatással járó, megterhelőbb, kevéssé hatékony készítményeket, mert már az életük nem ér annyit, hogy pénzt költsön az állam a gyógyulásukra. 750­-800 ezer honfitársunkról beszélünk, nagyjából ennyi 75 év feletti ember él az országban. Nyilván nem érinti mindegyiküket a rákbetegség, de a korral járó egyéb betegségek, vagy tünetek sokukat érintik.
csa-csa
meg úgy 30 éve olyan amilyen!!
és nem is lesz jobb SOHA!!
desiro
Remélem egyre több Ficselovék kerülbe és nem jön ki.
F_Viktor
A cim helyesen:
32 ezer ember élhette volna túl a 2014-еs évet, ha a fijjuk es stromanok nem nyulnak le ezer milliardnyi kozpenzeket, ha az orult vezeto nem a hobortjaira szorja el az adoforintokat!

32 ezer, egy varosnyi ember...
magyarbakancs
Stadion székekben van a betegek re fordítható pénzek.
Sámannus
Én a 2008-as Szociális népszavazás kezdeményezőit, és engedélyezőit veretném vasra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.