A népi internet legjava, az Index válogatása a legnépszerűbb blogokból. A magyar munkahelyen nagy részén,- elsősorban a közszférában, az állami vállalatoknál, de a magyar vállalkozások jelentős részében is,- jellegzetes szélső-jobboldali, ultrakonzervatív felfogás jut érvényre. Megjegyzem, hogy az egyén szintjén ez a felfogás nem mindig esik egybe a pártpreferenciákkal, mert nálunk a politikai és a gazdasági értelmű konzervativizmus sok esetben ketté válik. Másrészt azonban ez a fajta logika homlokegyenest eltér a nyugat-európai, dominánsan teljesítményközpontú felfogástól. Amikor a kormány vezetőket nevez ki, akkor a politikai megbízhatóság mindig elsődleges szempont.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ha eltekintünk a csoportképző jelzőtől, releváns korkép-kórkép

azért egy apróság azért ebben is sántít

Az index.hu által szemlézett ideo-logic.blog érdekes értekezést írt tulajdonképpen a mai magyar rögvalóságról. A „Így szivárog be a politika a munkahelyekre - Tamáspatrik” című dolgozat alapvetően telitalálat lenne.
Azonban elkövet két hibát:
Egyfelől konzekvensen „ultrakonzervatív ” jelzővel illeti ártunkat és qurmányunkat, valamint a „tevékenységüket”. Nos, ha az ultra azt jelenti (legfeljebb nála, mert a alapvető értelemben nem), hogy értelmétől megfosztott csak annak nevezett (olyan karikatóra szerű), akkor nagyjából igaza is lenne.
A másik az az egyébként helyes meglátás a pártkatonákkal való elárasztás szocializmusból jól ismert szimptomái „személyes alkalmasság az adott munkakörre alárendelődik a politikai lojalitásnak”. Azonban van egy momentum, ami kimaradt, ami a mai uralmat sokkal rosszabbá teszi a létezőben meglévő hasonlótól: a törvényalkotás! A létezőben az irányelveket szintén a párt-központban hozták, de a kimunkálást szakemberek re bízták, s nem – hogy csak a legdurvább példát említsem – Rezsi Sziszikre!
A rend kedvéért fel kell említsem a dolgozat talán legfrappánsabb gondolatát is: „A ’piac láthatatlan keze’ számukra a szabadkőműves háttérhatalmat jelenti” =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.