Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta egy konferencián, hogy a kormány munkaerő-importra készül, mert 60 ezer álláshely betöltetlen. Az a kormány tehát, amely két éve még azt írta óriásplakátra, hogy “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”, most több tízezer szerbet, ukránt, és határon túli magyart szeretne a magyar munkahelyekre csábítani. Ez egyenes következménye annak, hogy a Fidesz nem becsülte meg a magyar munkaerőt. A Demokratikus Koalíció szerint nem alacsony bérigényű munkaerő-importra, hanem béremelésre van szükség! A DK szerint a magyar munkaerő kivándorlására nem az a megoldás, hogy a környező országokból még olcsóbb munkaerőt importálunk, hanem az, hogy végre megbecsüljük az itthon boldogulni akaró magyarokat! A DK Sokak Magyarországa programjának egyik fő célkitűzése, hogy itthon is meg lehessen élni heti 40 óra munkából. Ennek ma az Orbán-kormány bérpolitikája az első számú akadálya. Gréczy Zsolt Szóvivő DK

Forrás: web.dkp.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez bizony szopás a nagy pofa ellenére, akárhogyan nézzük! Ukrajnából és Szerbiából már dolgoznak itt, nem kevesen és mégis hiány van!
Ennyit tudnak a cinikus tetvek!
RonaGyuri
alapvető tévedésben vannak, Orbán szarik nagy ívben az ország érdekeire. Ő a klientúra és vele maga gazdagodásán munkálkodik! =))
Nessy
Jól hangzik a magasabb bér. De! A kisebb cégeknek annyiféle adót és egyéb ilyen - olyan díjat kell fizetniük, hogy nem igazán tudják kigazdálkodni a még magasabb béreket. A nagy cégeknél, meg az állami vállalatoknál ez kevesebb problémát okoz. Illetve okozna, ha pl. a közszférában is a valóban dolgozók bére nem a bányabéka alatt lenne! A felesleges, magas fizetésű semmittevők viszont csak viszik a pénzt, eredmény nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.