Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt évre felfüggesztett két év börtönbüntetést kapott Balmazújváros polgármestere. Az ítélet nem jogerős.

Hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt öt év próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetésre ítélte Veres Margit (független) balmazújvárosi polgármestert kedden a Debreceni Törvényszék – közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Tatár Tímea tájékoztatása szerint a bíróság vezető beosztású hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt mondta ki bűnösnek az ügy elsőrendű vádlottját, aki korábban a város jegyzője, majd a járási hivatal vezetője volt.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Balmazújváros polgármesterét

Fotó: pixabay.com CCO

A bíróság első fokon az ügy másodrendű vádlottját is elmarasztalta: K. Sándor helyi vállalkozót hivatali kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 4 évre felfüggesztve.

Az elsőrendű vádlottnak emellett 800 ezer forint, a másodrendű vádlottnak pedig 500 ezer forint pénzbüntetést is meg kell fizetnie. Az eljárás másfél millió forintos bűnügyi költségét a két vádlottnak felerészben kell rendeznie. Az ítélet nem jogerős.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
korrupció? Magyarországon??? Ki hinné???
namihami
Minden bűn és azt követő retorzió mértéke fordítottan arányos a vezető párt főbb tisztségviselői fele biztosított összeg nagyságával.
Keveset adsz?--kóter. Sokat adsz?-felfüggesztett és nono.
És ha még a Rogán barátja is vagy? Gázolással egybekötött gyorshajtási engedély.
justhpeter
Valami képviselő is szóba került ebben a kabaréban, de az biztos fideSSes - különben a bíróság azt is elítélte volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.