Lázár János miniszter megtalálta az őcsényi események eredőjét a szokásos Kormányinfón, ahol persze Soros György is előkerült.

Lázár János szerint azok voltak a felelőtlenek, akik Őcsénybe akarták vinni a menekülteket, a miniszter erről a szokásos Kormányinfóján számolt be. 

A 444 cikke szerint Lázár a következőket mondta: 

nem felelős és nem körültekintő az a szervezet, amely többször került konfliktusba a kormánnyal, mert azzal áltatja a menekülteket, hogy meg tudja oldani a problémáikat,

és arról is beszélt, hogy az emberek mindig a magyar állam segítségét vegyék igénybe

egy tisztázatlan hátterű civil szervezet helyett.

Lázár szerint azok a menekültek, akik jogszerűen tartózkodhatnak az országban, minden segítséget megkapnak a magyar államtól, a Migration Aid viszont nem kért segítséget az államtól, hanem anélkül akarta volna nyaralni vinni a menekülteket, ami felelőtlenség.

Az MTI híradása szerint szerint Lázár még arra is kitért a Kormányinfón, hogy az érintett szervezőnek részletesebb tájékoztatást kellett volna adnia arról, hogy ezt az akciót milyen feltételekkel bonyolítaná le.

A kötelező kvóta megbukott

A kötelező bevándorlóelosztási kvóta megbukott – jelentette ki Lázár az MTI híradása szerint.

A miniszter szerint noha az Európai Bizottság győzelmet hirdetett a kötelező kvótáról, a valóság az, hogy a kvóta, az elosztási automatizmus megbukott, hiszen egyedül Málta teljesítette a rá kiszabott kvótát.

Lázár: azok voltak felelőtlenek, akik Őcsénybe vitték volna a menekülteket

Fotó: MTI/Soós Lajos

Kötelezettségszegési eljárás azonban csak három tagállammal szemben indult – jegyezte meg.

A Miniszterelnökség vezetője szerint a német választás is rámutatott arra, hogy az európai polgárok tartanak a bevándorlástól.

Lázár János megerősítette, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és a visegrádi négyek (V4) miniszterelnökei az októberi Európai Tanács-ülés előtti este munkavacsorát tartanak.

Beindult a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció

A "Soros-tervről" szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban a miniszter azt mondta: minden választónak lehetősége lesz véleményt nyilvánítani. A kormány csak akkor tud eredményt elérni, ha a választók vele együtt dolgoznak – fogalmazott.

A bevándorlási konzultációknak különleges jelentőségük van, ugyanis a kormány politikáját támogatja az, aki a bevándorlás ügyében határozott álláspontot képvisel – tette hozzá Lázár János.

Arra a kérdésre, hogy a nemzeti konzultáció hoz-e politikai hasznot a Fidesznek, a tárcavezető azt felelte: nem gondolja, ő nem az alapján végzi a miniszteri munkáját, hogy a Fidesznek lesz-e haszna belőle. A kormánynak viszont szüksége van arra, hogy bevándorlásügyben folyamatos visszajelzést kapjon. A választáson pedig természetesen mérlegelési pont a józan gondolkodású szavazóknak az ország megvédése, a biztonságérzet – jegyezte meg.

Határon túli óvoda- és bölcsődefejlesztések jönnek

Orbán Viktor kormányfő közelmúltbeli erdélyi látogatását értékelve Lázár János azt mondta: a munkaút megmutatta, hogy a magyaroknak érdemes együttműködniük egymással.

Közölte: a kormány 21 milliárd forintos határon túli óvoda- és bölcsődefejlesztési programot indít, mert az a célja, hogy két-három év múlva – a tavalyi 48 ezer helyett – mintegy 60 ezer gyermek járhasson óvodába, bölcsődébe a Kárpát-medencei külhoni területeken. Hozzátette, döntő mértékben történelmi egyházak által fenntartott intézményekről van szó.

A kormány a szomszédos országgal együtt szeretné győzelemre vinni Közép-Európát – jelentette ki, az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikerének nevezve a V4-es együttműködést, amelyben Magyarország fontos szereplő.

Civiltörvény: nem tervezik a jogszabály módosítását

A civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárást firtató kérdésre a miniszter azt válaszolta: nem tervezik a jogszabály módosítását, sőt kért egy jelentést az ügyben Magyarország brüsszeli állandó képviseletétől. Ebből kiderült: Magyarországon a civiltörvény olyan kötelezettséget ír elő az itt működő civileknek, mint amilyet egyébként az Európai Bizottság évek óta alkalmaz – ismertette, kettős mérce használatával illetve az ügyben a brüsszeli testületet, amely szerinte politikai feljelentések alapján folytat eljárást Magyarországgal szemben.

A CEU-val kapcsolatban szintén azt közölte, hogy nem módosítják a felsőoktatási törvényt. A kormánynak szakértői szinten kell válaszolnia arra, hogy a CEU New York-i megállapodása megfelel-e a magyar törvényi előírásoknak – tudatta.

Elvi kérdések

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország nem támogatja az Európai Ügyészség felállítását, azt mondta: elvi kérdésről van szó, Magyarország azért ellenzi ezt, mert több hatáskört nem akar Brüsszelnek adni.

Egy segélyprogram részeként Vietnamban megvalósítandó onkológiai centrummal kapcsolatban a miniszter azt mondta: a kormány igyekszik az ENSZ és más nemzetközi szervezetek programjaiban részt venni, s évről évre felülvizsgálja, hogy melyekre van szükség. Hozzátette: az elmúlt időszakban 500 milliárd forintot fordítottak haza egészségügyi fejlesztésekre, ugyanakkor mindig van olyan szám, aminél lehet többet költeni.

Alapos számítás előzte meg Lázár szerint az új orosz gázszerződést

Faggatták arról is, hogy Magyarország 2021 után új, hosszú távú gázszállítási megállapodást köt a Gazprommal. Mint mondta, ezt alapos számítások előzték meg, Magyarországnak az orosz gáz a legolcsóbb és üzembiztosan elhozható. Utalt arra, hogy 4 millió háztartás gázzal működik, ha nem akarják, hogy azok fűtés nélkül maradjanak, akkor jó, ha hosszú távú szerződés van.

A Heinekent is érintő, önkényuralmi jelképekről szóló törvényt illetően egy kérdésre azt mondta, nem látja reálisnak, hogy decemberig előrelépés lesz, azonban az Európai Bizottság előzetes álláspontja szerint nem lenne jogellenes a jogszabály elfogadása.

(MTI, 444)

(Címlapi kép: MTI/Soós Lajos)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
te retartdált barom ezek az állam által regisztrált menekültek volta, pontosabban azok gyerekei!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Az EU valóban felelőtlen ha Magyarországra erőlteti a kötelező kvótát, mer annak az 1300 menekültnek rettenetes élete lenne hazánkban. A kerítést belülről kifelé szakítva rohannának el innen.
kulabombaafityiszre
Na ezektől sem vennék használt autót.
A simlis,meg a ratyi.
nezelodo
Így néz ki két igehirdető igaz ember? Lázár az belzebubi hazug mosolyával és ez a Soros képzésben folyékonyan hazudni megtanult szakállas? Ki kellene tenni a portálnak a 18-as karikát a fotójuk miatt.
Eladott Ország
Ilyen alávaló, cinikus embert nem termett az anyaföld, pedig szinte csak ilyenek vannak a
Fideszben.És akkor jön Lázár János, aki éppen kiszállni készül a nyolc éve romboló országos
nagypolitikából – mert hátha mire a NER maga alá szarik végleg és visszafordíthatatlanul, a
kollektív memóriából kiesik az ő neve – és pártolja a bűnt, hibáztatja az áldozatokat. Azokra
mutogat, akik a kormány helyett végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormány nemzeti
érdekből elutasít. Nem tudom, melyik a nagyobb bűn. A hányadék másra mutogatás, vagy az, hogy a magyar kormány második embere sem áll a megtámadott magyar polgárok oldalára, nem ítéli el az önbíráskodást, és az oltalmazotti státusszal rendelkezők elleni uszítást.
volvós
Lézerjani !! Te is menekült voltál a londoni 2 millás szállodai szobában
a DZs-vel, és nem b@sztatott a Bíróságon kívül senki, csak a MAGYAR
ADÓFIZETŐ NÉP !!! Nos akkor miért nem fagyott rá az arcodra
ez az állandó gúgyos mosolyod ??? Ne felejtsd, Te is leszel migráns !!
Eladott Ország
@volvós: A Lúzer Szarjankó, a kifizetett londoni útjának "n" szeresét lopta már el, de az agyát játssza minden csütörtökön.
index.hu/tech/2010/01/25/szamolja_ki_mennyire_nyomorult_on/
Számolja ki mennyire nyomorult Ön, íme a csodálatos Lúzerkalkulátor:
kep.index.hu/1/0/129/1292/12926/1292677_3526d3b272a6b3fa54aa3ef437a6b685_wm.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.