Juszt azt írja, hogy világos legyen: ’89 január 1-től, ’89 június 16-ig – az Orbán beszédig – 5 TV Híradó és egy A HÉT összeállításban tudósítottunk a kivonulásról. Ezt az oklevelet (amit nyilvánosságra is hozott facebookon) aznap kaptam, amelyiken Orbán “kikergette” a kivonulókat. Mindezt csak a történelmi hűség kedvéért. A tudósítások nyilván megtekinthetők a TV archívumában. (Ja! És a “tárgyjutalom” egy üres, porcelán pálinkás flaska volt, “Magyar Néphadsereg” felirattal.) Hát ez az Orbán mítosz is megdőlt. Nem csak az idős, de az ifjú Orbán király is meztelen. Orbánnak nem sok politikai hőstette volt. Azonban egy a legendáriumokban fent maradt, nos ezt porlasztotta szét Juszt László. Valamiért a köztudatban úgy maradt meg, hogy Orbán Viktor volt az a bátor ifjú, aki a zord diktatúrával szemben bátran először kiállt: és azt, merte mondani 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén, hogy ruszkik haza, azaz követelte az orosz csapatok kivonását. Juszt László ezt a mítoszt...

Forrás: hirhugo.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Orbánnak valószínűleg kölyökkora óta erős késztetése volt a nagyot mondásra a haszonlesésre, az önfényezésre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@wagabund: Csak csatlakozni tudok a véleményedhez, az igazat megvallva nekem akkor esett le a tantusz mikor az mdf. közösen eladták a Tiszti Kaszinó épületét, én azóta azt se hiszem el amit kérdez a csutigeci !!!
Sámannus
Választásra a nyolcmillió szavazópolgárból lehet még tíz is.
namihami
@wagabund: És tedd hozzá a politikai demagógiára vevő kétmilliós tábort, amelyiknek mindegy, hogy mit, az se számít, ha a tegnapinak a gyökeres ellentétét mondja. A lényeg, hogy az ""Istene"" szájából jöjjön az Ige.
És ha a potyalesők (határontúl. főleg Erdélyország) folyamatosan megkapják a mannájukat, a mi zsebünkből ugyan, akkor, kontroll nélkül képesek adni a hiteles vagy csalt voksaikat a Teremtőjüknek és Adakozójuknak.
És ez a hátország az, ami hatalomban képest tartani és hivatkozási alappá vált és válik.
human
"Ugyanis már fél éve zajlottak az orosz csapatok kivonulása, mikor leesett a tantusz Orbánnak, hogy ezt követelni kellene…"
Amit észrevettem miközben néha követtem az EU parlamenti eseményeket, hogy ahogy 90-ben úgy most is Orbán úgy akarja beállítani a történéseket, mintha azok általa történnének és így neki lennének köszönhetők. Ilyen volt például az, mikor az EU felvetette, hogy a migrációt a keleti országok támogatásával és beruházások szorgalmazásával fognák vissza. Orbán és Szijjártó ezt saját ötletükként tálalta a médiában.
Hasonló módon abból is próbálnak már most politikai hasznot kovácsolni, hogy már az EU csatlakozáskor tudott volt az EU támogatások üteme, a támogatások jellege és mértéke. Például mikor az a fázis jött, hogy a vállalkozásokra kapott az ország több EU támogatást, azt úgy tálalta Orbán, mintha a saját döntése lenne, hogy ő bizony most a vállalkozásokat akarja támogatni. Most pedig, hogy terv szerint közeleg az EU támogatások csökkentése, bizony már elkezdték kommunikálni, hogy az EU bosszúból azzal bünteti majd Magyarországot, hogy csökkenti az EU támogatásokat. Tehát amit már egy évtizede tudni lehet azt próbálják az EU ellen felhasználni.

Ezekből látszik, hogy Orbán nem államférfi. Lehetett volna az, de nem akart azzá válni. Inkább a hatalmat választott minden áron.
wagabund
@namihami: így igaz...
...és még mennyi bölcs igét fogunk hallani onnan fentről, az "olümpuszról", amit ki-ki vérmérséklete szerint tátott szájjal hallgathat..

...csak az ellenzék debattőreit nem látom-hallom...igaz, most egy mintha előkerült volna, de gyorsan a fejére csaptak.(a sajátjai)
silber13
@durbincs: Pofáját súlyba vén homokos!A rúzsával meg fessen a seggére egy célkeresztet, hogy a nertársak bizosan betaláljanak!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.