Választási csalásra adhat lehetőséget az a gyakorlat, hogy a regisztrálni kívánó személy adatait a segítő tárolja – áll a Nemzeti Választási Iroda válaszában. „A regisztrációs kérelmet maga a választópolgár nyújthatja be, nevében más nem járhat el” – áll abban a válaszban, melyet a Nemzeti Választási Iroda (NVI) küldött az Átlátszó Erdélynek. A hatóságnál arra kérdeztünkrá, hogy mi az álláspontjuk arról a gyakorlatról, miszerint az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány egy, az NVI által megadott nyomtatványtól különböző formanyomtatványon gyűjti a magyarországi országgyűlési választásokon regisztrálni kívánó személyek adatait, majd ezeket az adatokat kézzel vezetik be az NVI rendszerébe. Az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány különös eljárásáról – hogy egy „egységes” formanyomtatványra gyűjtik a Minority SafePack polgári kezdeményezést támogató aláírásokat, valamint a magyarországi választásokon való regisztrációhoz szükséges adatokat – néhány napja írtunk. Azóta sem az RMDSZ, sem...

Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Miért pont erdélyi magyar "testvéreink" ne trükköznének? Ugyan már...
quadrocopter
Miért pont erdélyi magyar "testvéreink" ne trükköznének? Ugyan már...
RonaGyuri
Majd Őfenesége helyreteszi Ilon-cicát, hogy rosszul tudja. Ez így pont úgy van, ahogy akarták, s egyébként is egy kedves dakota népszokás! =))
relatív
Azt mindenki tudja, hogy ez a külhoni magyarok szavazása egy - eltérően a magyarországi magyarok külföldi szavazási lehetőségétől, ami inkább (!) nehezítve van - olyan lehetőséget biztosít a regnálónak, hogy közösen beadható ( ellenőrzés nuku ) cédulák egyértelmű szavazatokat adjanak !

Mindent lehet ami a regnálónak kedvező, de ami nem az törvénytelen... , mert ilyen a törvény !!!
Nessy
Ez az egész levelezőtagozatos voksolás úgy törvénytelen, ahogy van!
Illetve, jogszerű, legfeljebb nem etikus! Etika meg fideszéknél csak a tankönyvben létezik, ők meg még nem tanultak ilyesmit!
lampa laz
Osztmé, táncsaknem, sikerült nekik Kun Bélát regisztrálni... idehaza csutirém már konzultált vele migráncs ügyben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.