Vajon leülnénk-e kártyázni egy partiba, ahol már a játék elején mindenki tudja, hogy az egyik partner cinkelt lapokkal játszik? Részt vennénk-e olyan futóversenyen, ahol csapatunk tagjainak lábaira öt-öt kilós súlyok vannak erősítve, a többiek viszont szabadon futhatnak? Beszállnánk-e olyan versenybe, ahol még el sem kezdődött a versengés, de már győztest hirdettek? Versengenénk-e a győzelemért olyan körülmények között, amikor ellenfelünk még a célegyenesben is változtathatja a verseny feltételeit? Józan megfontolások alapján nemcsak azért nem szállunk be ilyen feltételek mellett a versengésbe, mert eleve esélytelenül indulnánk, hanem azért sem, mert ez éppen azt öli ki a versengésből – az egyenlő esélyeket, a tisztaságot és a győzzön a jobb szellemét –, amiért egyáltalán érdemes részt venni bármilyen versenyben. Részvételünkkel valójában a csalást legitimálnánk. A Fidesz által törvénybe foglalt, majd az elmúlt évek során éppen aktuális politikai érdekeinek megfelelően...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@peterkelemen: Ne haragudj,de nem értek egyet.
Aki otthon marad a fityiszre szavaz.
Tessék elmenni és véleményt alkotni a szavazó fülke magányában.
Az pedig foglya a száját aki nem megy el szavazni.
Pl. elmegy orvoshoz vagy ne adj Isten olyan baja van amihez kórházi kezelés szükséges s látja az állapotokat, de annyit sem tesz,hogy elmegy szavazni holott nem tetszik a látvány.
Mi ez a bojkott ha nem baromság?
A fityisz hívők nem fogják bojkottálni a szavazást vagyis elmennek.
Mi történik?
Egyetlen ellenzéki párt sem fog bekerülni a Parlamentbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@peterkelemen: Megértem az aggodalmadat, hiszen ugyanazon az oldalon állunk. A bojkott viszont szerintem sem helyes megoldás. (A többiek már leírták miért.) Szerintem a bojkott a jelenlegi helyzetben nem más mint egy erőfitogtatás. Abban pedig orbán jobb mint az ellenzék. Megöl bennünket a rutinjával. Ha tenni akarunk ellene, meg kell próbálnunk minden demokratikus lehetőséget kiaknázni mert attól fél mint mint az ördög a fokhagymától. Már képtelen békés, demokratikus légkörben létezni mi viszont csak abban érezzük magunkat jól. Sajnos nem zárhatom ki, hogy rosszra fordulhatnak Magyarországon a dolgok és még jobban eldurvul a helyzet. Erre nincs szükségünk. Csak akkor lesz tiszta a lelkiismeretünk, (nekünk még van ilyen) ha mindent megteszünk lehetőségeinken belül, hogy jövő tavasszal egy orbánmentes országban, nyugati, libereális demokráciában élhessünk mert ami most van az sajnos nem az.
two steps from hell
gyurcsány miatt ez sem működik.
Ha mindenki bojkottálná is, gyurcsány, aki nem akar miniszterelnök lenni (DE IGEN!!!), miatt nem lehet.
A két geci: orbán, meg gyurcsány.
Ezek fojtják bele a magyarokba továbblépés lehetőségének a reményét.
Ha ma István király élne, simán kivégezné ezeket a geciket.
Yoda69
@two steps from hell: Ezt most hogy vezetted le, hogy Gy. miatt nem mukodik?
A DK probalta bojkottalni a fideSSt a parlamentben, senki nem csatlakozott hozzajuk, igy sikertelenne valt.
Ha lenne egy atfogo bojkott kezdemenyezes, amihez mindenki csatlakozik kizart hogy a DK ellene lenne. De nincs ilyen es nem is lehetseges mint azt feljebb mar vazoltuk.
peterkelemen
@Peller Anikó: Hagyjad már ezt, hogy összefogástól függ. nem függ az összefogástól ezt jól tudják az álellenzéki pártok is. Ha összefognának akkor is a diktátor nyer. Csalásokra van alapozva az egész választási rendszer. nekik mindegy,mert így is meg úgy is a népen élősködnek.
peterkelemen
Mindenki hazudik, aki választásokra biztat egy diktatúrában! Egy diktatúrában csak és kizárólag a diktátor és bűnbandája nyerhet. Ezt tudják Orbánék és az általa kitartott álellenzéki pártok is. Nekik kurva kényelmes, mert csak el kell játszaniuk 4 évig, hogy itt jelentik fel meg ott jelentik fel meg bírálgatják, de semmi értelme nincs ám ezeknek se. Ez cirka olyan mintha Hitler államában feljelenteném a nácikat, hogy ezt és ezt csinálták. Minden a kezükben van az ügyészség az egész jogállam, a demokráciát leépítették. A média 99%-a a kezükben van és még felvásárolnak. Épelméjű ember látja és tudja, hogy itt nem segíthet semmi csak két dolog:

1. Megszervezni helyileg a tettre kész embereket és elkezdeni valamit azaz nekik menni ezerrel. Erre azért kevés az esély, mert nincs ellenzék ma Magyarországon holott ez lenne az ő feladatuk nem a hazudozás és a hitegetés.

2. Likvidáltatni a főgecit. Ilyet meg az tud akinek van rá elég pénze például Simicska vagy Soros.

3. A harmadik opció az a teljes megadás aminek során a most gyáváskodók gyakorlatilag besétálnak önként, mint a birkák Orbán vágóhídjára sőt a családtagjaikat is odadobják Orbánnak. A sok kis idióta magyar birka azt hiszi jó ez így neki, de nem érti, hogy ez egyre durvább lesz. Most még puha diktatúra van ahonnan már csak egy lépés a kemény diktatúra. A gyáváskodásból nem lesz jövője se igazsága senkinek sem.
Peller Anikó
@peterkelemen: ezzel a véleményeddel egyedül vagy, legfeljebb néhány marék hőzöngő kiséretében. Ehhez a hülyeséghez sehonnan nem kapsz támogatást, mert a magyar nép elsősorban békés, másodsorban annyira tespedt, hogy még választani sem mozdítja a seggét.

Erre jössz te és egymagad lavadászod a főgecit valamint arra sarkallod a népet, hogy ne is menjen el az utolsó, életfontosságú választásra, hanem hagyja nyerni őket.

A totális diktatúrához az kell amit te csinálsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.